Sd Karta Taşınamayan Uygulamaların Çözümü

kesbi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S4 mini ile yapabilen oldu mu? Bende 2 olarak görünüyor ama hala herşeyi dahili hafızaya kuruyor. Sonradan mı taşıyacaz?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
cd C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools yazdıktan sonra sistem belirtilen yolu bulamıyor diyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
32 bit windowsta program files varmı x86 ztn 32 bit olanı yazmayan 64 ilk defa senden duyuyorum :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Android sdk benim bilgisayarımda yok 3 üncü adımda takıldım acil yardım lütfen ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sdk yı yönetici olarak çalıştırıp güncelleyin sonra adb çalışıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
işlemi tamamlayamadım.. 4. adımda yani adb shell pm setInstallLocation 2 kısmını yapıştırdığımda sıkıntı çıkıyor.
error: device not found hatası alıyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bekir dursun daha acıklayıcı bi şekilde anlatsan yalımını okey ama anlatamamıssın ha bu arada sen bunu bi kenera bırakta root nasıl atılır onu konu edinsen daha guzel olur !!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bunların hepsini yaptım. Ama bir türlü olmuyor. Adb devices yazıp Enter basdığımda "list of devices attached" hatası veriyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Yazılanları uyguladıktan sonra
'adb' iç ya da dış komut, çalıştırılabilir program ya da toplu iş dosyası olarak tanınmıyor
hatası verdi. Neyden kaynaklanıyor olabilir? :/

S

SDN Okuru

SDN Okuru
adb shell pm setInstallLocation 2bunu yazdıktan sonra

'adb' iç ya da dış komut, çalıştırılabilir
program ya da toplu iş dosyası olarak tanımıyor. yazıyor nasıl düzeltebilirimm

Apex1961

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bazı Android cihazların dahili bellekleri 150 mb civarında olduğu için bir yerden sonra yüklenen yeni uygulamalar eskilerini silmeye zorluyor. Bu durumdan kurtulmak için Android, Uygulamalar bölümünde bazı uygulamalar için “SD Karta taşı” seçeneği eklemiş ancak her uygulamada aktif değil. Şuanda okuduğunuz konunun açılış amacı da bu zaten.

Bir kaç basit kod ile pasif olan “SD Karta taşı” butonunu aktif etmek için bazı ayarlamalar ve Android SDK yazılımı gerekiyor. Android SDK yazılımını indirip kurduktan sonra, cihazınızı bilgisayara bağlamadan; Ayalar -> Uygulamalar -> Geliştirme bölümündeki USB Hata Ayıklama modunu açın. Şimdi USB ile telefonunuzu bilgisayara bağlayın.

- Başlat -> cmd ( programları ve dosyaları ara bölümüne yazın ) MS-DOS yazılımını açtıktan sonra;
android-sdk.png

1) cd..

2) cd..

3) cd C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools ( Android SDK yazılımının kurulu olduğu dizin sizin bilgisayarınızda farklı ise bu alanı kendinize göre değiştirin. )

4) adb shell pm setInstallLocation 2

Artık cihazınızın SD Karta taşı butonu aktif. Tüm uygulamalarınızı SD Karta taşıyabilirsiniz.

blog.bekirdursun.com.tr

Evet beyler yapamayan ve Sorun yaşayanlar burayı dikkatle takip etsinler.

Öncelikle güncel olan ve kullandığınız işletim sistemine göre programı indirmeniz için link; Android SDK

Sonra program Java.sdk programını zaten otomatik kuruyor. Programı kurduktan sonra kurulu olduğu dizine gidip "
C:\Users\Haktan\AppData\Local\Android\android-sdk" ben buraya kurdum "SDK Manager.exe" yi çalıştırın.

"Deselect All" tıklayın. İşte şimdi o bulunamayan platform-tools kısmındayız. "Tools" sekmesinin altında "Android SDK Platform-Tools" un başındaki kutucuğu işaretleyin. Dikkat edin "Deselect All" yapmazsanız diğerlerini de birlik de bir sürü indirme yaparsınız. Sonra kutucuğu işaretledik ten sonra "Install 1 packages" buttonuna tıklayın.

Açılan sayfada "Accept License" tıklayın ("Cancel" tuşunun hemen üstünde.) Install tıklıyoruz.

Bir pencere daha açılıyor.Done loading packages. yazınca "Close" diyoruz.

"Android SDK Platform-Tools" Installed oluyor. Android SDK Manager kapatıp arkadaşımızın yaptığı işlemi uyguluyoruz.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Konuyu yukarıya taşırsa yönetici herkes görür.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

* daemon not running. starting it now on port 5037 *
* daemon started successfully *
error: device not found

geldi ne oldu?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Son olarak çıkan yazıyı da paylaş saydın neyle karşı karşıya kalmamız gerektiğini bilirdik.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
komutların birebir aynısını yazdım ama dizi hatası yazıyo yine de devam ettirdim ama nasıl kaydedeceğimi bilemedim, yardım eder misiniiz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
program ya da toplu iş dosyası olarak tanınmıyor diyo anlamadım ne yapmalıyım yardım eder misiniz ?

K

kadirreis

SDN Okuru
denicez bakalım işe yarayacakmı :) ben yinede yedeklerimi alimde nolur nolmaz :) sıkıntı çıkar filan :)

K

kadirreis

SDN Okuru
Sistem belirtilen yolu bulamıyor diyor :) Hocam bilen biri varsa bana ulaşsın herşey tam neden böyle hata alıyorum :) gmail: skype : kadir.bey5 please yardım :)

NİL AYDIN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bazı Android cihazların dahili bellekleri 150 mb civarında olduğu için bir yerden sonra yüklenen yeni uygulamalar eskilerini silmeye zorluyor. Bu durumdan kurtulmak için Android, Uygulamalar bölümünde bazı uygulamalar için “SD Karta taşı” seçeneği eklemiş ancak her uygulamada aktif değil. Şuanda okuduğunuz konunun açılış amacı da bu zaten.

Bir kaç basit kod ile pasif olan “SD Karta taşı” butonunu aktif etmek için bazı ayarlamalar ve Android SDK yazılımı gerekiyor. Android SDK yazılımını indirip kurduktan sonra, cihazınızı bilgisayara bağlamadan; Ayalar -> Uygulamalar -> Geliştirme bölümündeki USB Hata Ayıklama modunu açın. Şimdi USB ile telefonunuzu bilgisayara bağlayın.

- Başlat -> cmd ( programları ve dosyaları ara bölümüne yazın ) MS-DOS yazılımını açtıktan sonra;
android-sdk.png

1) cd..

2) cd..

3) cd C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools ( Android SDK yazılımının kurulu olduğu dizin sizin bilgisayarınızda farklı ise bu alanı kendinize göre değiştirin. )

Artık cihazınızın SD Karta taşı butonu aktif. Tüm uygulamalarınızı SD Karta taşıyabilirsiniz.

blog.bekirdursun.com.tr

NİL AYDIN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

android-sdk.png

1) cd..

2) cd..

blog.bekirdursun.com.tr

NİL AYDIN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayın Bekir Dursun verdiğiniz yöntem windows işletim sistemli bilgisayarda yapılıyor,mac lerde yani ios sisteminde nasıl yaparız çünkü evde windows olan bi bilgisayar yok lütfen yardım

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Sayın Bekir Dursun verdiğiniz yöntem windows işletim sistemli bilgisayarda yapılıyor,mac lerde yani ios sisteminde nasıl yaparız çünkü evde windows olan bi bilgisayar yok lütfen yardım
İnternet cafe.