Script dili ve yorumlayıcı geliştirme hakkında sorular

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan afmha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

afmha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Ben "Script Dilleri ve Yorumlayıcılar" hakkında birkaç soru sormak istiyorum.

1. Yorumlayıcılar nasıl çalışır?
  2. Yorumlayıcılar nasıl geliştirilir?
  3. Yorumlayıcı geliştirmek için hangi programlama dilleri kullanılabilir?
  4. Script dilleri nasıl çalışır?

(Genel olarak Script dillerinin yorumlayıcı yazılımlar ile çalıştığını biliyorum.Biraz ayrıntılara inmek istiyorum o yüzden bu soruları soruyorum.)
Sorularıma biraz ayrıntılı cevaplar verirseniz sevinirim.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Yorumlayıcılar birer derleyicidir. Tek farkları, derlenen kodları kayıt etmezler, doğrudan çalıştırırlar. Bu durum kullanışlığı artırır. Geliştirme aşamasını kısaltır. Düzeltmeleri kolaylaştırır.

Bir yorumlayıcı kendisi ise bir derlenmeiş program olduğundan, herhangi bir derleyici ile geliştirilebilir. Hatta başka bir yorumlayıcı ile bile geliştirilebilir. İllâki bir kendi editörü, hata ayıklayıcısı v.s. olsun istenmiyorsa, tek bir exe dosyasından bile oluşabilir. İşletim sistemi tarafından bulunabilir bir yerde olması veya kayıt defterinde (Registry de) kayıtlı olması yeterli.

afmha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yorumlayıcılar birer derleyicidir. Tek farkları, derlenen kodları kayıt etmezler, doğrudan çalıştırırlar. Bu durum kullanışlığı artırır. Geliştirme aşamasını kısaltır. Düzeltmeleri kolaylaştırır.

Bir yorumlayıcı kendisi ise bir derlenmeiş program olduğundan, herhangi bir derleyici ile geliştirilebilir. Hatta başka bir yorumlayıcı ile bile geliştirilebilir. İllâki bir kendi editörü, hata ayıklayıcısı v.s. olsun istenmiyorsa, tek bir exe dosyasından bile oluşabilir. İşletim sistemi tarafından bulunabilir bir yerde olması veya kayıt defterinde (Registry de) kayıtlı olması yeterli.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Peki bir yorumlayıcı geliştirmek için C/C++ dilleri dışında genel olarak hangi diller tercih edilebilir?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Bildiğin herhangi bir dil olabilir.

afmha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yardımlarınız için teşekkürler.Bildiğiniz açık kaynak Kodlu bu tür projeler varsa söyler misiniz? (PHP dışında.)

afmha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çok teşekkürler. :)