Satrancın Mozart'ı

Reaksiyon puanı
10,315
Satrancın Mozart'ı

356399649065200150.jpg

Norveç'in 'dahi çocuğu' Magnus Carlsen, dünya satranç şampiyonu oldu 21 yaşındaki süper yetenek, satranç sayesinden 24 milyon dolar kazandı

Kasparov, Karpov derken satrancın yeni efsanesi Norveçli Magnus Carlsen oldu. Eski Dünya Şampiyonu Viswanathan Anand'ı, FIDE 2013 Dünya Satranç Şampiyonası'nda yenen Norveçli Büyük Usta Carlsen,yeni şampiyon ilan edildi. Hindistan'ın Chennai kentinde 12 oyun üzerinden yapılan maçı Carlsen 6.5-3.5 kazandı. 2 milyon 240 bin dolarlık ödülü de kazanan Carlsen'in 5 yılda satrançtan kazandığı para ödülünün 24 milyon doları bulduğu belirtildi.

500'LÜK PUZZLE MUCİZESİ
Lise mezunu olan ve okuldaki notları sürekli kötü gelen Carlsen'in satranç yeteneğinin 'olağanüstü' olduğu belirtildi. Çocuk yaşta satrançta önemli başarılara imza atması nedeniyle 'Satrancın Mozart'ı olarak adlandırılan 22 yaşındaki Carlsen'e birçok şirket sponsorluk teklifinde bulundu. Carlsen'in 6 yaşında 500'lük puzzle'ı yaptığı ifade edildi.

KaynaK

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
iyiymiş. adamlar parayı çuvalla götürüyor.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yaşı 21 mi 22 mi :P işin aslı bu tarz kişileri kıskanmıyorum. Kendilerini adamışlıklarını takdir ediyorum tabikide

Reaksiyon puanı
10,315
Yaşı 21 mi 22 mi :P işin aslı bu tarz kişileri kıskanmıyorum. Kendilerini adamışlıklarını takdir ediyorum tabikide

bunun adamışlıkla çok da bir ilgisi yok karacaerc, bu bir Allah vergisi...
bu kadar para getiren bir işe -kendini adayarak, çalışarak- binlerce insan kendini adar, o seviyeye gelebilirdi...
şimdi benim gibi biri değil 21 yıl, 71 yıl da çalışıp kendini adasa yine de o çocuğu yenebilecek seviyeye gelemem.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bunun adamışlıkla çok da bir ilgisi yok karacaerc, bu bir Allah vergisi...
bu kadar para getiren bir işe -kendini adayarak, çalışarak- binlerce insan kendini adar, o seviyeye gelebilirdi...
şimdi benim gibi biri değil 21 yıl, 71 yıl da çalışıp kendini adasa yine de o çocuğu yenebilecek seviyeye gelemem.
Ben allah vergisi kavramına inanmam, bunun nedeni çalışarak herkesin herşeyi yapabilmesi. O çocuğu yenebileceğine inansan, böyle bir hedefin olsa(işlerini sosyal hayatını her şeyini bırakıp o çocuk gibi çalışırsan) kesinlikle yaparsın. Bizim ülkemiz için geçerli değil tabi, eve kim ekmek getirecek muhabbeti... Kısacası istersen ve gerekeni kadar çalışırsan herşeyi yaparsın

Reaksiyon puanı
10,315
Ben allah vergisi kavramına inanmam, bunun nedeni çalışarak herkesin herşeyi yapabilmesi. O çocuğu yenebileceğine inansan, böyle bir hedefin olsa(işlerini sosyal hayatını her şeyini bırakıp o çocuk gibi çalışırsan) kesinlikle yaparsın. Bizim ülkemiz için geçerli değil tabi, eve kim ekmek getirecek muhabbeti... Kısacası istersen ve gerekeni kadar çalışırsan herşeyi yaparsın

sevgili [MENTION=70517]karacaerc[/MENTION], sen Allah'a inanmadığın için "Allah vergisi" kavramına da inanmak istemiyorsun; Ama bu dediğine senin bile inanmadığını tahmin ediyorum. çünkü eğer bu senin dediğin gerçek olsaydı, dünyadaki bütün insanların zekâlarının, akıllarının, hatta ruh dünyalarının dahi muvazi -eşit- olması gerekirdi ki, bu akla mantığa ters bir durumdur.

ve eğer senin dediğin gerçek olsaydı, sabah 8, akşam 8 inşaatlarda 12 saat boyunca tepesinin üstüne dönen garibanların en çok para kazanan ve zengin olan kişiler olması lazım gelirdi.

Halbuki Allah Teala insanları muhtelif kaabiliyetlerde yaratmıştır. insan her yönüyle mükemmel olamıyor, ama bir tarafı zayıf kalırken başka bir yönden olağanüstü kaabiliyet sahibi olabiliyor.

macbeth'i yazmak için bir shakespear'in gelmesi gerekiyordu. ampulu bulmak için edison'un, atomu parçalamak için de einstein'in gelmesi gerekiyormuş demek ki!

ama aynı einstein elli yıl uğraşsaydı da bir usain bolt gibi koşucu olamazdı.

ve yine hepimizin duyduğu bir söz vardır, "büyük liderler elli yılda bir dünyaya gelir" derler... ki, ben buna inanırım ve doğrudur. çünkü bu da bir Allah vergisidir. mesela sana çok farklı bir örnek de vereyim, Tayyip Erdoğan'dan çok daha tahsilli, çok daha çalışkan, çok daha kültürlü adamlar var bu ülkede, ama lider olamıyorlar işte, milleti peşinden sürükleyemiyorlar. demek ki, bazı şeyler çalışmakla değil, ancak yüce Allah'ın verdiği özel kaabiliyet ve yeteneklerle olabiliyor.

Reaksiyon puanı
0

Hocam yanlış düşünüyorsun.Günümüzde yapılan araştırmalar sonucu zekanın %50 oranında genetik olduğu kanıtlandı ki buda Allah vergisi olduğunun en büyük kanıtı. Tabiki sosyal çevre,beslenme vs de zeka üzerinde etkili ama en büyük faktör genetik.Çalışarak herkes her şeyi yapamaz.Sadece yapabileceğinin en iyisini yapar.Zeki bir insan çığır açabilir ama yeterince zeki olmayan insan bir yere kadar yapar.Buda kapasite meselesidir.Bir noktada takılıp kalır.Ki bu başarı değil yapabileceğinin en iyisidir.Taşı işlersin yine taştan bir şey elde edersin ama altını işlemesen de değerlidir.