Satılmayan Vista, Ucuzladı!

ahmetweli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben xp'den çok memnunum epey daha vista'ya geçmeyi düşünmüyorum...
Birde ellimilyon satırdan oluşmuş vista haa..

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ya sen kullandın mı vistayı konuşuyorsun??? Kullan ondan sonra yapacağın her yorumda serbestsin.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
m1903 dedi ki:
Ya sen kullandın mı vistayı konuşuyorsun??? Kullan ondan sonra yapacağın her yorumda serbestsin.

gokhans19 dedi ki:
50milyon satır kod olsa senin için farkeden ne olurki..

İleri gidiyorsunuz arkadaşlar. Tamam beğendiniz, güzel, kullanın.
Ama lütfen diğerlerine de saygı gösterin.
Henüz piyasaya çıkmadan bile beta test aşamasında kullanıyordum ben bu yazılımı. Bir doktorun doğru dediğine diğeri yanlış diyebilir. Bu onların kişisel görüşüdür. Biz ise müspet şeylerden bahsediyoruz. Yani çekirdekten. Siz ise görüntüden bahsedip duruyorsunuz. Görüntüsü güzel, lüks görünüyor filan diyorsunuz. Biz ise yapı taşlarından temelinden söz ediyoruz. Olay kişisel fikirlere gelince oturun Vista'yı kullanın size söz eden yok.
Anlamadığım olay niye Vista gelecekten gelmiş uzay çağı sistemi gibi yaklaşıyor ve herkese karşı hararet ve hakaretle onu neden savunuyorsunuz?

Bu kadarı yeter olsun.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
%100 Cracklendi Vista. (Hemde öyle 30 gün durdurma felan da değil.) Yapcak birşey yok o 50 milyon koduda kırıyorlar. Sonrada internete veriyorlar gelde indirme. :} (: Adamlar bir Crack yapmışlar XP'yi de nasıl orjinal olarak görüyor ve güncellemeleri indiriyorsa, Vista'da aynı şekilde. Yani şunu diyeceğim en çok kullanılan olmak istiyorsan açık bir kapı bırakacaksın. Yoksa böyle göstermelik indirimlerle sadece para verecek durumda olanları cezbeesin sonrada kendini crackletir para vermeyermeyen yada veremeyecek olanlarada kendini kullandırırsın. :* Microsoft'da işler bence böyle yürüyor. (A) (A)

gokhans19

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Elmacik dedi ki:
Bu kadarı yeter olsun.
Çünkü vista geleceğin iştelim sistemide ondan..
Evet bu kadar yeter sanırım yazacaklarımızı yazdık daha ne denebilirki.. :)

tonce dedi ki:
%100 Cracklendi Vista. (Hemde öyle 30 gün durdurma felan da değil.) Yapcak birşey yok o 50 milyon koduda kırıyorlar. Sonrada internete veriyorlar gelde indirme. :} (: Adamlar bir Crack yapmışlar XP'yi de nasıl orjinal olarak görüyor ve güncellemeleri indiriyorsa, Vista'da aynı şekilde. Yani şunu diyeceğim en çok kullanılan olmak istiyorsan açık bir kapı bırakacaksın. Yoksa böyle göstermelik indirimlerle sadece para verecek durumda olanları cezbeesin sonrada kendini crackletir para vermeyermeyen yada veremeyecek olanlarada kendini kullandırırsın. :* Microsoft'da işler bence böyle yürüyor. (A) (A)
Cracktan bahsedip konunun ilerleyişini bozmasak nasıl olur.. Konumuz bu değil çünkü..

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
gokhans19 dedi ki:
Elmacik dedi ki:
Bu kadarı yeter olsun.
Evet bu kadar yeter sanırım yazacaklarımızı yazdık daha ne denebilirki.. :)

tonce dedi ki:
Cracktan bahsedip konunun ilerleyişini bozmasak nasıl olur.. Konumuz bu değil çünkü..

İndirimin altında yatan sebebide söyledim işte. (A) (A)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
gokhans19 dedi ki:

Yani illa ki polemik yaratalım diyorsun? :)
Vista için geleceğin sistemi diyen arkadaşlara yazılım dünyasını çok geriden takip ettiklerini söyleyebilirim.

Windows 95 piyasaya çıktığında bir devrim olarak adlandırıldı. Çünkü köklü değişiklikler içeriyordu. Görüntüsü dandik Windows 3.1 ile hemen hemen aynı olmasına rağmen bir devrim olduğu söyleniyordu. Çünkü Windows 95 temelden değişiklikler ve temelden yenilikler içeriyordu.

Bir örnek verecek olursak:
Windows 95 bir çekirdek tepkimesiydi, Windows Vista ise sıradan kimyasal bir tepkime. Windows 95 görüntü olarak bir yenilik getirmese bile sistem olarak kökten başlayan devrim gibi değişiklikler getirdi. Ama Vista köklerden değil dallardan değişiklik yaptı. Temelde görsel değişiklikler ağırlıkta.

Benim hâlâ anlayamadığım niye Vista'ya laf söylenince size küfür ediliyormuş gibi algıladığınız :)
Bir de dediğim gibi, yazılım teknolojilerini çok geriden takip ediyorsunuz. Vista'nın "yenilik" zannettiğiniz değişiklikleri yazılım dünyasında yıllardır var zaten. Neresi geleceğin sistemi bunun?

gokhans19

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Elmacik dedi ki:
gokhans19 dedi ki:

Yani illa ki polemik yaratalım diyorsun? :)
Her zaman bi açık kapı bırakmak lazım :)

Kimse vistada çekirdek yeniliği yapıldı demiyor zaten..
Vistaya laf söylenince bize küfür edilmiş gibi algılamıyoruz ama birisinin çıkıpta yok ben arkadaşımın bilgisayarında görmüştüm berbat demesi bizim canımızı sıkan şey.Çünkü insanlar bilinçsiz herhangi bir inceleme ve test yapmadan "he ben arabada giderken karşıdaki dükkanın camında görmüştüm hiç güzel değil kaka o kaka pis kullanmayın" gibi saçma sapan şeyler yazılıyor.
Vista kullanıp kötüleyenlere gelelim.. Hiçkimsenin bilgisayarı aynı değil dimi :) Veya herkesin sorun çözme becerisi veya bilgisayar bilgiside aynı değil değilmi.. Benim bilgisayarımda sorun oluşturan vista başkasının bilgisayarında sorunsuz çalışabilir bu sadece windows için geçerli değil.Örneğin pardusta güncelleme aldığında pardusu çöken bi üye vardı geçenlerde...
Yeniliğe gelirsek:Tabikide bu vistada olsa windows 45te olsa eskiden esinlenilecektir ama vistada beraberinde birçok yenilik getirmiştir.Örneğin usb disk ram olarak kullanılabiliyor bu önceden hangisinde vardı? Veya directx sürümü yenilendi.Herşey yenilenecek diye birşey yok.
Elmacik senin yazın office 98dede word belgesi var office 2007dede word belgesi var o zaman office 2007 niye kullanalım gibi olmuş.Birazda beraberind egelen yenilikleri ve gelişlemeleri yazalım lütfen yoksa aynı yerde sayıp dururuz bu konuda 350 sayfa olur.. :)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Ben zaten Vista'nın XP'ye göre bir çok üstünlüklerinin bulunduğunu söylemişim. Ama çekirdikten değişiklik getirmeyen ve getirdiği sözde yenilikler zaten piyasada çoktan var olan bir sisteme "geleceğin sistemi" dersen gerçekten komik olur.

Olayı o yüzden bu açıdan incelemelisin. Ben beta test ediyordum Vista'yı. Bu terimin ne demek olduğunu araştırmalısın.
Henüz piyasada Vista yokken de ben kullanıyordum ve Microsoft'a hata raporları gönderiyordum. Benim gibi yüzlerce insan vardı. Bu şekilde Microsoft Vista'yı iyileştirdi. Dolayısıyla Vista'nın gelişimine katkıda bulunduğumu dahi söyleyebilirim. Ayrıca Vista konusunda hiç ciddi makale, araştırma yazısı okumamışsın. Hatta Microsoft'un kendi yayınladığı Vista beta/rc/final sürüm notlarını dahi okumamışsın. Sadece bir bilgisayara Vista kurmuşsun ve onu kullanıyorsun.
Oysa ben Vista Beta 1 kullandım, Beta 2 kullandım, RC1 kullandım ve Vista final sürümünü kullandım. Hatta ve hatta daha Vista adını almadan, Windows Longhorn isimli alfa sürümlerini bile kullandım. (Daha o zamanlar 800 MB boyutunda idi) Ayrıca hakkında yazılan ciddi yazılımcıların makalelerini ve Microsoft'un yayınladığı Vista sürüm notlarını okudum. Şimdi de burada yazıyorum; ama hala senin olaya yaklaşımın çok ilginç.

gokhans19

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Yap abi yap sen yap ona bişey demiyoruz zaten destekçinizde.Ama biz sana vista betaları veya rcleri test ettinmi demiyoruz ama sen heralde biraz betalarda bırakmışsın kendini.. Yukarıdaki yazdıkların orta ve alt derece kullanıcı için hiçbir şey ifade etmiyor.O makaleler ingilizce olarak yayınlanıyor terim fazlalığı var yani her işletim sistemi aynı olmadığı gibi her insanda aynı değil. İyi yapmışsın okumuşsun incelemişsin beta testerlik yapmışsın zaten saygı duyuyoruzda bizi oraları fazla ilgilendirmiyor işte.İstersen vista geleceğin işletim sistemimi değilmi bu konuyu sp1 çıktıktan sonra konuşalım.Çünkü bu yazının sonu yok ben dayımlarda görmüştüm yok ben halamlarda incelemiştime gidiyor..
Bu arada sp1 test edenler arasında sen varmısın?

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Yokum. Olmayı da düşünmüyorum. Zaten sistemin hemen çıkışının ardından SP1 çıkması da ilginç. 2006'da yayınlanacağı söylenen sistemin neredeyse 2 yıl geciktiği halde yayınlanır yayınlanmaz SP1 çıkarması çok daha ilginç. 2 Yıl demek, yazılım dünyasında yüz yıllardan bile fazla zaman demek. 2 Yılda neler değişir neler..
Yani bir programı bir tarihte yayınlayacağını söyle, ama geliştirmeler bitmediği için aylarca ertele. Neredeyse 2 yıla ulaşacak olan bir süre -ki yazılım dünyasında önemini belirttim, buna rağmen programı yayınlar yayınlamaz aynı zamanda yamalar sürüsü yayınla. Sonra o da yetmesin servis paketi diye yamalar yığını yayınla. Demek ki Vista'nın yayınlanmasının 16 yıl daha ertelenmesi lazımmış.

Bu arada SP1 ile ilgili de çok polemik var. Haberin var mı?
Microsoft'un SP1 çıkışını hızlandırmasının temel nedenleri yasal zorunluluğa dayanıyor.

gokhans19

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Biliyorum google arama özelliği yüzünden ama vistadaki arama iyi ben google aramaya geçmem heralde..