Sasser virüsüne dikkat!!!

sarp159

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bundan önce bir konu açtım pardus kuruluyor ama kurulamıyor diye.İşte anlatacağım konuda bu

yönde.Geçenlerde indirdiğim bir mp3 yüzünden başım belaya girdi.mp3 dosyası sasser

virüsüymüş.Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra hoşgeldiniz.akranı gelecekken bilgisayar reset

atmaya başladı ve kısır döngüye girdi.Bende acaba windowsta bir hata var diye yeni xp kurmayı

denedim ama nafile.Her seferinde aynı hata.Windows dosyaları kopyaladıktan sonra bilgisayarı

kapatıp açıyor ve windows yükleniyor ekranı geliyor ve sonra API'yı tanımlamak için yeterli veri yok

gibi bir uyarı vermeye başladı.Bende elimdeki pardus u kurmaya çalıştım ve kuruldu.Bu virüsten

sadece xp kullanıcıları etkileniyormuş.Haliyle parduse bir şey olmadı.Anakartıın pilini söküp tekrar

taktım ve fabrika ayarlarına geri dönderdim.Ve yeniden xp yüklemeye çalıştım ama nafile.Bu virüs

anakartınızın biosuna kadar iniyor.Ve siz o harddiskten veri okumaya çalıştığınız sürece tekrar

çıkıyor.onun için mutlaka live cd ile bilgisayarınızı taratıp sonra hardiskin tamamına format atın ve

xp'yi yeniden kurun.Sonrasında microsoftun

http://www.microsoft.com.nsatc.net/...8d6-4627-89f7-787cd9b3852c&displaylang=tr

sitesindeki güncellemeyi kurmak zorundalar aksi halde virüs tekrar bulaşabilir.Umarım açıklayıcı

olmuştur.Bir faydam olduysa ne mutlu bana.Ayrıca elinizde varsa mutlaka bir live cd ile diskinizi

taratın ve mutlaka pardus veya part be builder gibi bir kurulum cdsini eliniizn altında bulundurun.

se7en

Profesör
Reaksiyon puanı
1
arkadasim bilgi icin tskler...

occuplus

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu soruna geçici bir çözüm yolu vardı. Bilgisayar kapanmadan önce "shutdown -a" yazdığında update'i kurabilecek kadar zaman veriyordu.

chimera

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
577
Konu güvenlik bölümüne taşınmıştır.