Sarımsak tüketmek için 8 neden

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Yemeklerde, salatalarda, mezelerde ve soslarda verdiği o harika lezzet ile sarımsağa bayılırız.
sarimsak_antikanserojen_etki_saglar13604034630_h987807.jpg

Sarımsağın kendine has kokusundan ve tadından allisin adlı madde sorumludur. Sarımsağın içerisinde bulunan "allisin" maddesi yüzyıllardır hastalıklara karşı insanlığı koruduğu bilinmekte.
Tansiyonu çok düşük olan kişiler, sarımsak alerjisi olanlar, mide rahatsızlığı olan kişiler dışında herkes sarımsağı güvenle tüketebileceğini belirten beslenme uzmanı İpek Ağaca, sarımsağın tüketilmesindeki faydaları açıkladı.
1.Sarımsak yaklaşık 30 adet sülfür bileşiği, çeşitli enzimler ve amino asitler, flavonoidler mineraller, A vitamini , B ve C vitaminleri içermektedir.

2.Sarımsak, prebiyotik özellikteki bir besindir. Yani probiyotikler dediğimiz vücut için faydalı bakterilerin etkinliğini ve sayısını arttırmaya yardımcı olur. Dolayısıyla sarımsak, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir.Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirmesi özelliğinden dolayı sarımsak düzenli tüketilmelidir.

3.Hem vitaminler, mineraller ve diğer zengin besin içeriğinden dolayı hem de prebiyotik özelliğinden dolayı sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiye sahiptir.
4.Sarımsak kolesterol problemine de iyi gelmektedir. Kandaki iyi huylu kolesterolü (HDL) yükseltip, kötü huylu kolesterolü (LDL) ve trigliseriti düşürmektedir.

5.Tansiyonu yüksek olan kişiler de, sarımsağı düzenli tüketmeye çalışmalıdır; çünkü sarımsak tansiyon düşürücü etkiye sahiptir.

6.Kansere karşı da koruyucudur. Yapılan bilimsel çalışmalar; düzenli sarımsak yiyenlerin, sarımsak yemeyenlere oranla mide kanserine % 50 daha az yakalandığı göstermiştir.

7.Damar sertliği sorununa karşın sarımsak iyi bir koruyucudur.
8.Kan şekerinin dengelenmesinde yardımcı rol oynar.

9.Sarımsak sigaranın, kirli hava koşulları ve çeşitli kimyasalların vücuda verdiği zararlı etkilerin giderilmesi içinde çok önemlidir. Vücutta biriken toksinlerin atılmasında yardımcı görev alır.

haber7

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Vallahi sarımsağı her hafta 2-3 kez , soğanıda her akşam mutlaka yiyorum. Tabi zenginlere sorsan ıyyy soğan , sarımsakmı yenir ???
Yaşlanınca görürüm ben onları.:devil:

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ben yemem sarımsak soğan ama zengin değilim :)

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Vallahi sarımsağı her hafta 2-3 kez , soğanıda her akşam mutlaka yiyorum. Tabi zenginlere sorsan ıyyy soğan , sarımsakmı yenir ???
Yaşlanınca görürüm ben onları.:devil:
bizim memleketin de sarımsağı meşhur.bense hiç sevmem.ama kuru soğana bayılırım hele ki beyaz ise.:w00t:

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sarımsağı hiç sevmem ama arada mecburen yiyorum

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Taze yeşil soğana hayır demem o ayrı, yanında peynir domates ve portakal suyu, kim istemez :)

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
değişik bir menü olmuş nikO :devil:

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Ben yemem sarımsak soğan ama zengin değilim :)
Çok büyük bir marifet yapıyorsunuz yememekle tebrik ederim :) Eğer midenizde sorun varsa bişey diyememde , eğer kokudan yada keyiften yemiyorsanız kendinize ayıp ediyorsunuz.
Yani soğan sarımsak yenmezmi ya süperler yani.
Bu arada o sözüm zengin şımarak kızlar olurya hani yok et yemem , yok soğan yemem falan diyenlere :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bizim memleketin de sarımsağı meşhur.bense hiç sevmem.ama kuru soğana bayılırım hele ki beyaz ise.:w00t:
Valla hocam ben her çeşit soğan , sarımsak hiç fark etmez affetmem yerim. :mrgreen:

Kastamonu :) sarımsağımız meşhurdur.
Kastamonunun ayısı meşhurdu diye biliyordum :P

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Ben sadece sarımsak turşusu yerim güzel ve kütür kütür oluyor turşu olunca o sarmısagin iğrenç kokusundan eser kalmıyor deneyin müptelası olursunuz

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sarımsak turşusunu rakıyla deniyorum

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
Çok büyük bir marifet yapıyorsunuz yememekle tebrik ederim :) Eğer midenizde sorun varsa bişey diyememde , eğer kokudan yada keyiften yemiyorsanız kendinize ayıp ediyorsunuz.
Yani soğan sarımsak yenmezmi ya süperler yani.
Bu arada o sözüm zengin şımarak kızlar olurya hani yok et yemem , yok soğan yemem falan diyenlere :)

Valla hocam ben her çeşit soğan , sarımsak hiç fark etmez affetmem yerim. :mrgreen:

Kastamonunun ayısı meşhurdu diye biliyordum :P
şartlar el vermiyor ki dalaşalım az. :D

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Turşusunu sarmısak tan nefret eden şahıslar bile zevkle yer.

nurdede1986

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Kokusunun önüne geçilecek olsa hergün tüketilir ama fırsat olmuyor

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Sarımsak iyidir hele birde yerli olunca...