Sanal reklam sitesi

scorpion20

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar
Bir sanal reklam sitesi oluşturmak istiyorum bu konuda bilgisi olan varmı? getirisi ve götürüsü ne olur sizce? ve bu tarz siteler için gelir mutlaka vergilendiriliyormu yada nasıl vergilendiriliyor desem daha doğru olur aslında....
bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum........ istediğim sitenin yapılması için 5-10 bin arası bi masraf olacak (kendim yapamıyacağım için) bu riske değermi acaba ??????????????**

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Daha önce bu tarz bir işle uğraştınız mı?
Bu sitelerin para kazanması bazen çok uzun zaman alabiliyor. Örneğin amazon.com 8 sene sonra ilk karını kazanmış. Bu kadar sabrınız var mı?
Bu sektörde(reklam) ve internet sektöründe tecrübeniz var mı?
Benzer isteler varmı? Türkiye ve dünyada? İncelediniz mi? Bağlantı kurdunuz mu?

Bunların hepsinin cevabı evet ise neden olmasın?

Vergilendirmeye gelince rekalm hizmeti yaptığınız müşteriler fatura isterse nasıl keseceksiniz. Bir kuruluş olmanız ve vergi levhanız olmalı ki fatura kesebilesiniz. buda vergi den kaçılmaz anlamına gelir.

Riske değer mi? Büyük kazananlar hep risk almıştır. 5-10 bin lira ile batmayacaksanız hayatınız kararmayacaksa denemekten zarar gelmez.

scorpion20

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle cvp için tşk ler cexen.
Daha önce böyle bir işle uğraşmadım amatör sitelerim oldu ama kapsamlı ve gelir elde etmek için ilk defa bu tarz bir iş olucak (eğer olursa)
Benzer siteler evet mevcut... takip ettiğim benim düşünmüş olduğum yapıdan daha amatör denecek siteler bile uzun zamandır aktif olarak devam ediyor tabi kar zarar durumunu bilemiyorum...Söylemiş olduğunuz bağlantıya geçme konusunda ise nedense samimi cvplar alıp alamıyacağımdan cekiniyorum..dolayısı ile yanlış yönlendirilmekten...
Ve en önemli konu vergilendirme konusu bunun nasıl olucağını hiç bilmiyorum ve galiba en önemli olay..yani buda bana bir ek maliyet oluşturacakmı...Bununla ilgili nasıl bir prosedürle karşılaşacağım büyük bir soru işareti...
Bu işi gerçekten yapmak istiyorum ..Maddi risk olarak beni sarssada batırmayacak bir mevla...Tek sıkıntı durduk yere çöpe atılacak okadar paramda mevcut değil açıkçası..