Sanal makinede kali Linux kurmak

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,110
neden kali ? onca popüler kullanması kolay dağıtım varken ? bunu sorayım size

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,110
O zman size meraklı iseniz ilk başta ubuntu veya linux mint öneririm kullanmasını öğrendikten sonra zaten kali üzerindeki yazılımları bu dağıtımlarada kurabilirsiniz sanal makinede sıkıntı çıkarmaz çıkarsada yardım almanız kaliden daha fazla olur hatta kali de hiç yardım alamaz sınız dersem yerinde olur

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,016
Bildiğimiz Linux, ister sanalda kullan, ister sabit diske kur. İnternette gezinmenin ötesinde bir şey becerebilecek değilsin. Makyajlanmış Ubuntu'dan öte bir şey değil. Bilgisayara Visual Studio kurmakla, visual studio kullanıcısı olmayacağın gibi aynı şey.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Hack amacıyla kullanacaksan vpn tarzı bir uygualama kullanmayı unutma. Yoksa gerçek ip adresin öğrenilebilir.
Başka riski yok :D

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,016
Program kurarak hacker olunuyorsa, kuyruğunu sallayan hacker'a çarpardı.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Sadece denemek istiyorsan iso dosyasını usb'ye aktarıp, bilgisayarı usb ile baslatıp bakabilirsin.

okanr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bana Linux Mint 64 Bitlik iso'su lazım Luk usta nasıl yaparız?Vmware ile sanal kurulum yapacağım Usb yokta ondan.:(
Hafıza kartı ile de kurulum yapabilirsin ve ya bir DVD alıp yapablirsin. Hiç denemedim ama harddisk ten 4 GB lik bir kısmı ayırıp rufus ile içine isoyu yazdırıp daha sonra o bölümden boot edip kurulum yapar sonra o 4 GB lik kısmı silersin. Bu tamamen bir teori :D
http://www.mirrorservice.org/sites/...com/stable/18/linuxmint-18-cinnamon-64bit.iso

Son düzenleme:

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Hafıza kartı ile de kurulum yapabilirsin ve ya bir DVD alıp yapablirsin. Hiç denemedim ama harddisk ten 4 GB lik bir kısmı ayırıp rufus ile içine isoyu yazdırıp daha sonra o bölümden boot edip kurulum yapar sonra o 4 GB lik kısmı silersin. Bu tamamen bir teori :D
http://www.mirrorservice.org/sites/...com/stable/18/linuxmint-18-cinnamon-64bit.iso
Laptop bana ait değil o yüzden Vmware ile sanal kurulum yapıyorum yoksa ben de bilirdim Usb'ye Rufus ile yazdırmayı,yine de sağol.;)

emrewashere

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Öncellikle hiçbir risk yok hatta usb'den boot etmekten daha rahat tabi iyi bir cihazın varsa. daha önce onlarca işletim sistemi kurmuştum emektar mac'ime :) işey olmadı ayrıca vmare öneririm ilk defa için daha kolay bi kurulumu var kolay gelsin.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Öncellikle hiçbir risk yok hatta usb'den boot etmekten daha rahat tabi iyi bir cihazın varsa. daha önce onlarca işletim sistemi kurmuştum emektar mac'ime :) işey olmadı ayrıca vmare öneririm ilk defa için daha kolay bi kurulumu var kolay gelsin.
Sağol zaten benden yazmıştım oraya Vmware'yi kullanacağım diye.:)Yine de sağol.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Arkadaşlar bu Linux'un hangi sürümü olursa olsun nasıl Vmware ile kurabilirim şimdiden teşekkürler.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,016
Vmware Linux destekliyormu? (hiç sanmıyorum) VirtualBox kullan ve Linux Mint iöçin Ubuntu seçeneğini kullanabilirsin. Bazı ek dosyalar indirmek gerekebilir. Virtualbox linux çekirdek sürümlerini ilave olarak indirmek gerekebiliyor.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Vmware Linux destekliyormu? (hiç sanmıyorum) VirtualBox kullan ve Linux Mint iöçin Ubuntu seçeneğini kullanabilirsin. Bazı ek dosyalar indirmek gerekebilir. Virtualbox linux çekirdek sürümlerini ilave olarak indirmek gerekebiliyor.
En kolay nasıl olur sen onu söyle hele.Ben hep Vmware'ı duydum Virtual Box'ı da duydum fakat sanallıkla ilgili değil.:)Ubuntu ya da Mint yükleyeceğim.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,016
Windows'a sanal disk üzerine olarak Ubuntu veya mint kurmayacakmısın? Virtual box'u başlatıyorsun, listeden bir sistem seçiyorsun, sonra İso dosyasının yerini gösteriyorsun, kurulum gerçekleşiyor. donaımı algılama ile ilgili bir sorun çıkarsa, kendi sitesinden bazı sürücüler Virtual Box'taki işletim sistemi üzerinden indirmek gerekiyor. Kullanımı aslında çocuk oyunu.

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Windows'a sanal disk üzerine olarak Ubuntu veya mint kurmayacakmısın? Virtual box'u başlatıyorsun, listeden bir sistem seçiyorsun, sonra İso dosyasının yerini gösteriyorsun, kurulum gerçekleşiyor. donaımı algılama ile ilgili bir sorun çıkarsa, kendi sitesinden bazı sürücüler Virtual Box'taki işletim sistemi üzerinden indirmek gerekiyor. Kullanımı aslında çocuk oyunu.
Anladım aynı Vmware gibi,sağol.:)