Barışbarışmamış
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 3
Sanal makinede kali Linux bir riski var mıdır
Merakneden kali ? onca popüler kullanması kolay dağıtım varken ? bunu sorayım size
hyr bilgisayarın rami yüksekse sorun olmazSanal makinede kali Linux bir riski var mıdır
Sanal makineye kali linux kurarsan wi-fi yi hack amaçlarıyla kullanamazsın havadan parçaçık toplama falan işleri imkansız.Boşuna kurmuş olursun.Sanal makinede kali Linux bir riski var mıdır
Bana Linux Mint 64 Bitlik iso'su lazım Luk usta nasıl yaparız?Vmware ile sanal kurulum yapacağım Usb yokta ondan.Sadece denemek istiyorsan iso dosyasını usb'ye aktarıp, bilgisayarı usb ile baslatıp bakabilirsin.
Hafıza kartı ile de kurulum yapabilirsin ve ya bir DVD alıp yapablirsin. Hiç denemedim ama harddisk ten 4 GB lik bir kısmı ayırıp rufus ile içine isoyu yazdırıp daha sonra o bölümden boot edip kurulum yapar sonra o 4 GB lik kısmı silersin. Bu tamamen bir teoriBana Linux Mint 64 Bitlik iso'su lazım Luk usta nasıl yaparız?Vmware ile sanal kurulum yapacağım Usb yokta ondan.![]()
Laptop bana ait değil o yüzden Vmware ile sanal kurulum yapıyorum yoksa ben de bilirdim Usb'ye Rufus ile yazdırmayı,yine de sağol.Hafıza kartı ile de kurulum yapabilirsin ve ya bir DVD alıp yapablirsin. Hiç denemedim ama harddisk ten 4 GB lik bir kısmı ayırıp rufus ile içine isoyu yazdırıp daha sonra o bölümden boot edip kurulum yapar sonra o 4 GB lik kısmı silersin. Bu tamamen bir teori
http://www.mirrorservice.org/sites/...com/stable/18/linuxmint-18-cinnamon-64bit.iso
Sağol zaten benden yazmıştım oraya Vmware'yi kullanacağım diye.Öncellikle hiçbir risk yok hatta usb'den boot etmekten daha rahat tabi iyi bir cihazın varsa. daha önce onlarca işletim sistemi kurmuştum emektar mac'imeişey olmadı ayrıca vmare öneririm ilk defa için daha kolay bi kurulumu var kolay gelsin.
En kolay nasıl olur sen onu söyle hele.Ben hep Vmware'ı duydum Virtual Box'ı da duydum fakat sanallıkla ilgili değil.Vmware Linux destekliyormu? (hiç sanmıyorum) VirtualBox kullan ve Linux Mint iöçin Ubuntu seçeneğini kullanabilirsin. Bazı ek dosyalar indirmek gerekebilir. Virtualbox linux çekirdek sürümlerini ilave olarak indirmek gerekebiliyor.
Anladım aynı Vmware gibi,sağol.Windows'a sanal disk üzerine olarak Ubuntu veya mint kurmayacakmısın? Virtual box'u başlatıyorsun, listeden bir sistem seçiyorsun, sonra İso dosyasının yerini gösteriyorsun, kurulum gerçekleşiyor. donaımı algılama ile ilgili bir sorun çıkarsa, kendi sitesinden bazı sürücüler Virtual Box'taki işletim sistemi üzerinden indirmek gerekiyor. Kullanımı aslında çocuk oyunu.