Samsung S6 mı Note 4 mü? (note kalemini saymazsak)

abdulbaki_gs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar 2 yıldır telefon kullanmıyorum, yarın telefon almayı düşünüyorum s6 edge o kadar para vermek de istemiyorum. O yüzden note4 ve s6 arasında kaldım note 4 kullanan arkadaşlarım çok iyi yorumlar yapıyor tavsiye ediyorlar ama s6 daha yeni ve iyi işlemci kullanıyor kararsız kaldım. Note 4 alsam performans sorunu falan, takılmalar şişmeler yaşar mıyım. s6 kullanan arkadaşlar s6 staminesi, tauchwiz nasıl eskisinden iyi mi? kullananlar yorum yaparsa sevinirim. şimdiden teşekkürler:rolleyes:

ocyro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam bence Sony al, he illaki Samsung alacağım diyorsan s6 alırdım ben olsam. Ne bileyim tasarımı falan daha hoş bence.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Note 4 detayli teknik olarak inceleme firsatim oldu yani cihazin masallahi var. Donanimsal olarak oldukca guclu. batarya suresi s6'ya gore cok daha iyi. Yani batarya, ekran buyuklugu, s pen, gibi avantajlari var S6 ya gore. S6da suan android grubunda en performansli islemci olan exynos 7420 mevcut. Ikiside 3 gb ram. ekran deneyiminde s6 sana daha iyi bir kalite verir cunku ikiside qhd ama s6 daha kucuk buda ayni kalite daha kucuj bir alana sigdirildigi icin pikseller daha sık oldugundan daha iyi bir tecrube sunuyor. Ama teknik.olarak bir fark yok. Ram olarak ikiside ayni. Islemci olarak s6 daha iyi. s6 on arka cam ve arka kapak acilmiyor note4 plastik ve aciliyor. Kasa cerceveleri ikiside aluminyum. S6 nin kamerasi note4 e gore daha iyi. Yani sonuc olarak gunluk kullanimda (sosyal ag, webde gezinme) gibi konularda bir fark gormezsin. Ama yuksek grafik isteyen oyunlarda (gta san andreas, real racing, asphalt 8, modern combat,mortal combat x) gibi oyunlarda exynos 7420 ve gpu'su mali t760 mp8 daha iyi bor performans sagliyor. Aslinda exynos 7420 ve exynos 5433 arasindaki fark okadar cok degil. aralarindaki bu farkida grafik islemcileri sebep oluyor. Yani note4 alsan keske s6 alsaydim demezsin. Hatta s6 kullananlar isi sorunu yasadiklarini belirtiyorlar. S6 ukt de hakki beyde ifade etti bunu. Ama note4 de isi sorunu olusmuyor. Karsilastirdigimizda
ekran: ikiside ayni sayilir inc farki tercihinize kalmis.
kamera: s6 daha basarili.
islemci: s6 nin 7420 islemciai daha basarili.
ram: kiside ayni.
kasa olarak: ikiside aluminyum cerceve fakat s6 nin arkasi cam oldugundan daha premium bir his veriyor.
batarya: note4 acik ara daha basarili.