Samsung s5 vs LG3 Hangini almalıyım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Telefonum telef oldu suya düştüğü için eski telefonum g2 başlıkta belirttiğim iki telefonuda inceledim. Gayet güzel telefon ikisinden birini almak istiyorum. Hangisini önerirsiniz ? :wub:

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
S5 ya da g3 almaman tavsiyemdir alabiliyorsan xperia z3 compact al ya da xperia z2 al benden soylemesi dediğin iki cihazinda gelecegi yok cunku

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Telefonum telef oldu suya düştüğü için eski telefonum g2 başlıkta belirttiğim iki telefonuda inceledim. Gayet güzel telefon ikisinden birini almak istiyorum. Hangisini önerirsiniz ? :wub:
lgg3 derim yada xperia z2-z3 z3 compactda olur.....

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
S5 ya da g3 almaman tavsiyemdir alabiliyorsan xperia z3 compact al ya da xperia z2 al benden soylemesi dediğin iki cihazinda gelecegi yok cunku
Merakımı maruz görün s5 ve g3 nasıl z2 nin vaat ettiği gelecek kadar vaat edemiyor ?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Ikisi de beter.

G3'de 2K rezilligi var.
S5'dekileri saymaya bile gerek yok.Hani atiyorum nabiz,hareket olcer parmak izi... gibi uygulamalari ortak bir programda toplamak yerine her birini baska bir programa yuklendirince cihazda stabilite problemleri yasaniyor.

Bence ya Xperia Z3C al ya da Iphone 5C al.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
İphone 5c O.o yazık olur o paraya 5s ten aşağısı alınmaz bu saatten sonra ayrıyetten bu 2k kötü diyenleri 1-2 yıl sonra göreceğim bak hepsi 2k kullanıyor olacak :D

zaza_yk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lg g3 ün elinde su dökemez galaxy s5 . İkisini de uzun vadeli kullandım. G3 ün en büyük eksik yanı ise 3g görüntülü konuşma olmaması. Bazı arkadaşlar saçma sapan yorum yaparak interneti kullanarak görüntülü konuşma yap diyecekler. Madem akıllı telefon alıyorsun internetin de olsun vs vs, boş konuşma yapacaklar. Bende internet zaten vardır ama karşı taraf dandik 3gli bir cihaz kullandığında öyle bir görüşme imkanın sıfır oluyor. Kısacası benim için önemli bir faktör ama herşeye rağmen G3 32gb lık versiyonunu gözü kapalı olarak tavsiye ederim.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
İphone 5c O.o yazık olur o paraya 5s ten aşağısı alınmaz bu saatten sonra ayrıyetten bu 2k kötü diyenleri 1-2 yıl sonra göreceğim bak hepsi 2k kullanıyor olacak :D
2k panel kullanması önemli değil önemli olan o donanıma rağmen stabil çalışması ve de diğerlerine göre o kadar stabil değil
Nexus 6da da 2k var ona birşey diyen oluyor mu ?

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Adreno 330 ve 2k ekran fiyasko. Tercih edilecek cihazlar belli. iPhone 6 ya da Z3 Compact. Büyük ekranda Z3 ile M8. S5 ile G3 zaten plastik olmasından dolayı bile alınmaz.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
2k panel kullanması önemli değil önemli olan o donanıma rağmen stabil çalışması ve de diğerlerine göre o kadar stabil değil
Nexus 6da da 2k var ona birşey diyen oluyor mu ?
Fanboylari sağolsun kardeşim ne diyeyim şimdi senin dediğin gibi stabilite ye gelince note 4 te kim takılma donma yaşamış ? Hangi note 4 stabilitesiz çalışmış diğer konularda note 4 ü çöpe atanlar var ekran 2k diye neyse uzun lafın kısası kimse kullanmadığı cihaz hakkında yorum yapmasa saçma sapan yorumlar ortaya çıkmaz sana söylemiyorum yanlış anlama forumda çok var kullanmış gibi konuşup davranan eleştiren.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Merakımı maruz görün s5 ve g3 nasıl z2 nin vaat ettiği gelecek kadar vaat edemiyor ?
[MENTION=417926]pinterest[/MENTION] benim yerime açıklamış :) sony güncelleme konusunda kendini duzeltti z serisinde, s5 in durumu ise maglum g3 ise ekran paneli nedeniyle geleceği pek parlak degil maalesef

IELENOR

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Siz kendinizde gelecek göremiyorsunuz. LG firmasının piyasayı sallayan ürünlerinde gelecek göremiyorsun ama +60.000.000 adet satıyor.Bu ürünleri alan insanlar ya çok aptal yada sizde bir sorun var !

- - - Mesaj Güncellendi - - -

LG G3 almanı şiddetle öneririm tam bir f/p ürünü S5 e göre çok daha iyi ama Z3 ün biraz gerisinde kaldı Bütçeniz yeterli ise Z3 de alabilirsiniz.

Hocam bunlar marka takıntılı egoist yeniliğe ayak uyduramayan insanlar.5c yazmış daha ne diyeyim

Adreno 330 ve 2k ekran fiyasko. Tercih edilecek cihazlar belli. iPhone 6 ya da Z3 Compact. Büyük ekranda Z3 ile M8. S5 ile G3 zaten plastik olmasından dolayı bile alınmaz.
Kim diyor Adreno 330. Bilmeden bodozlama yapmayın.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Siz kendinizde gelecek göremiyorsunuz. LG firmasının piyasayı sallayan ürünlerinde gelecek göremiyorsun ama +60.000.000 adet satıyor.Bu ürünleri alan insanlar ya çok aptal yada sizde bir sorun var !

LG G3 almanı şiddetle öneririm tam bir f/p ürünü S5 e göre çok daha iyi ama Z3 ün biraz gerisinde kaldı Bütçeniz yeterli ise Z3 de alabilirsiniz.

Hocam bunlar marka takıntılı egoist yeniliğe ayak uyduramayan insanlar.5c yazmış daha ne diyeyim

Birincisi üslubuna dikkat et. Ben kendim g2 kullanıyorum hicbir markada babamın mali değil neyse onu söylüyorum. Ikincisi samsung da s3 le beraber milyonlar sattı sonra yaşananlar belli . Ben yukarda g3 alan arkadaslara birsey demis miyim ki sen sacma sapan cevaplar veriyorsun? Sonuç olarak Iki telefon yüzünden tartışmayı sevmem uzatmayalim ben düşüncelerimi söylüyorum

anll23

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İkisi arasında G3 derim. Samsung artık krndini tekrar ediyor. Note 2 var bende. Bir daha Samsung almam diyorum

Mateist

Profesör
Reaksiyon puanı
238
sony sağlam telefonlar yapıyor ama ne kadar iyi bir telefon yaparsa yapsın o çerçeveler yüzünden alınmaz samsungun türkiyeye snapdragonlu cihaz göndermemesi soğutuyor beni eşim ve ben G3 kullanıyoruz öneririz :)

IELENOR

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Birincisi üslubuna dikkat et. Ben kendim g2 kullanıyorum hicbir markada babamın mali değil neyse onu söylüyorum. Ikincisi samsung da s3 le beraber milyonlar sattı sonra yaşananlar belli . Ben yukarda g3 alan arkadaslara birsey demis miyim ki sen sacma sapan cevaplar veriyorsun? Sonuç olarak Iki telefon yüzünden tartışmayı sevmem uzatmayalim ben düşüncelerimi söylüyorum

Uslubum gayet normal.Tabikide dogrudan birsey soylemediniz.Dolaylı yönden bu markaları kullanan kişileri kendi kafanızda bir yere yerlestirdiniz. S3 zamanın en iyisi idi. Ama teknoloji ilerliyor kusurlar gün yüzüne çıkıyor. Onlarca mühendisin geliştirdiği ürünlere burada saldırıp milleti yanlış yonlendirmeyin. Daha sonra aldıkları ürünlerden çok çekiyorlar.Amacımız burada herkesi bilgilendirmek.Sizinle tartışmak sa asla tartışma bilgi sahibi kişilerin karşılıklı görüş belirtmesi ile olur.Sizinde konu ile ilgili zerre bilginiz olmadığı icin size Iyi Aksamlar diliyorum

3310

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ikisi de beter.

G3'de 2K rezilligi var.
S5'dekileri saymaya bile gerek yok.Hani atiyorum nabiz,hareket olcer parmak izi... gibi uygulamalari ortak bir programda toplamak yerine her birini baska bir programa yuklendirince cihazda stabilite problemleri yasaniyor.
Bence ya Xperia Z3C al ya da Iphone 5C al.

Iphone 5C mi? Güldürdün. LG G3 ile en az 5S ve 6'yı kıyaslarsın. Iphone'un uçuk fiyatlarına rağmen LG G3 32 GB 5S'den bile daha pahalıyken sen 5C denen dandik cihazdan bahsediyorsun.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Uslubum gayet normal.Tabikide dogrudan birsey soylemediniz.Dolaylı yönden bu markaları kullanan kişileri kendi kafanızda bir yere yerlestirdiniz. S3 zamanın en iyisi idi. Ama teknoloji ilerliyor kusurlar gün yüzüne çıkıyor. Onlarca mühendisin geliştirdiği ürünlere burada saldırıp milleti yanlış yonlendirmeyin. Daha sonra aldıkları ürünlerden çok çekiyorlar.Amacımız burada herkesi bilgilendirmek.Sizinle tartışmak sa asla tartışma bilgi sahibi kişilerin karşılıklı görüş belirtmesi ile olur.Sizinde konu ile ilgili zerre bilginiz olmadığı icin size Iyi Aksamlar diliyorum
Soyledikleriniz kendiniz için de geçerli unutmayın iyi forumlar

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550

60 milyon cihazı Apple dan başka satan firma mı varmış bilmiyordum doğrusu...
LG G3 ise fiyatı ve ince çerçevelere sahip olması dışında alınabilirlik sağlamıyor. Plastik kasa, 2k çözünürlüğün ekran süresine olumsuz etkilemesi. Zaten şu anda hiç bir oyunun 2k desteklememesi zaten desteklese Adreno 330 bunları kaldıramayacak olması. Zaten 5.5 inç ekranda Full HD ile 2K ekranı ayırt edilememesi kısaca 2k ekran cihaza zarardan başka bir şey değil.

IELENOR

Asistan
Reaksiyon puanı
17
60 milyon cihazı Apple dan başka satan firma mı varmış bilmiyordum doğrusu...
LG G3 ise fiyatı ve ince çerçevelere sahip olması dışında alınabilirlik sağlamıyor. Plastik kasa, 2k çözünürlüğün ekran süresine olumsuz etkilemesi. Zaten şu anda hiç bir oyunun 2k desteklememesi zaten desteklese Adreno 330 bunları kaldıramayacak olması. Zaten 5.5 inç ekranda Full HD ile 2K ekranı ayırt edilememesi kısaca 2k ekran cihaza zarardan başka bir şey değil.
LG ürününleri dediğimde aklınıza neden cep telefonu geliyor.Ayrıca sizin telefon deyince aklınıza ilk gelen kriter oyun oluyor.Bunada bir anlam veremedim

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
LG ürününleri dediğimde aklınıza neden cep telefonu geliyor.Ayrıca sizin telefon deyince aklınıza ilk gelen kriter oyun oluyor.Bunada bir anlam veremedim

Apple en fazla mobil cihaz satan şirket peki onlar LG kadar fazla sektörde çalışıyorlar mı ? Hayır. Ama daha iyiler. Sizin düşünce bakışınıza göre Sony,Samsung,LG en iyi cihazları yapmalı çünkü her sektörde varlar neredeyse. Aklımıza ilk gelen kriter oyundur. Çünkü günümüzde oyunlar cihazın ne kadar güçlü olup olmadığını test eden iyi araçlardan biridir. Örnek olarak Xperia Z3 Compact 720P ekrana sahip olduğundan dolayı Xperia Z3'den daha yüksek karelerde oyun oynatır. Benchmarklara baktığımızda Xperia Z3 Compact daha yüksek puanlara sahiptir Z3'de 3GB Ram olmasına rağmen ve Z3 Compact daha az ısınmaktadır günlük kullanımda çünkü ekranda daha az piksel bulunduğundan dolayı işlemci daha az yorulmaktadır. LG G3'ün 2k ekranı işlemciyi ve grafik birimini daha fazla yormaktadır. Ayrıca ekrandaki her piksel aydınlatılır 2k ekranda daha fazla piksel bulunduğundan pil performansına olumsuz etki vermektedir.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Samsung'u boşver note serisinden başka telefonuna bulaşılmaz, G3 alın tabi daha iyi alternatifler var M8,Z2-Z3 vb.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Genel bi açıklama yapim. :P

Şu Samsung'u ne kadar sevmesemde herkes de farklı bi algı oluştu,birde çoğunluk bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kişiler olunca vay halimize.

Samsung'un kar oranları düştü %60'dan fazla ama adamlar halen kârdalar,zararda değiller. Bunun ayrımını iyi yapın,diğer satamayan sürekli zarar açıklayanlarla bir tutmayın.

LG'nin konumuna gelirsek LG ciddi ciddi Samsung'u tahtından edebilecek tek firma. Telefon sektöründe G2 ile ivmeyi yukarı çıkarttılar G3 ilede daha yukarı çıktı. Beğenin beğenmeyin ama LG başarılı bunu satış rakamları da destekliyor. Yoksa 2K bana görede gereksiz,G3'de sevmem. Televizyon sektöründe de keza böyle LG Samsung'u tahtından edebilecek tek firma.

Konuya gelirsek ikisinide almam, 5s bile yerle bir ederken iPhone 6 rakipleri bile değil. :dirol:

IELENOR

Asistan
Reaksiyon puanı
17
Apple en fazla mobil cihaz satan şirket peki onlar LG kadar fazla sektörde çalışıyorlar mı ? Hayır. Ama daha iyiler. Sizin düşünce bakışınıza göre Sony,Samsung,LG en iyi cihazları yapmalı çünkü her sektörde varlar neredeyse. Aklımıza ilk gelen kriter oyundur. Çünkü günümüzde oyunlar cihazın ne kadar güçlü olup olmadığını test eden iyi araçlardan biridir. Örnek olarak Xperia Z3 Compact 720P ekrana sahip olduğundan dolayı Xperia Z3'den daha yüksek karelerde oyun oynatır. Benchmarklara baktığımızda Xperia Z3 Compact daha yüksek puanlara sahiptir Z3'de 3GB Ram olmasına rağmen ve Z3 Compact daha az ısınmaktadır günlük kullanımda çünkü ekranda daha az piksel bulunduğundan dolayı işlemci daha az yorulmaktadır. LG G3'ün 2k ekranı işlemciyi ve grafik birimini daha fazla yormaktadır. Ayrıca ekrandaki her piksel aydınlatılır 2k ekranda daha fazla piksel bulunduğundan pil performansına olumsuz etki vermektedir.
Aydınlattığınız için teşekkürler.Demek istediğimi anlamadınız.Ben en iyi cihazı yapsın demiyorum.Apple dan burada bahsetmeniz hata başlıkla alakası yok.Ben canlı ekran severim 2k alırım oyun oynamam bu yüzden benim için oyun performansının hiç bir önemi yok diyen insanlarada kulak verin lütfen.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Aydınlattığınız için teşekkürler.Demek istediğimi anlamadınız.Ben en iyi cihazı yapsın demiyorum.Apple dan burada bahsetmeniz hata başlıkla alakası yok.Ben canlı ekran severim 2k alırım oyun oynamam bu yüzden benim için oyun performansının hiç bir önemi yok diyen insanlarada kulak verin lütfen.

Demek istediğim 2K ekran cihaza oyun dışında da yük veriyor ve 2K ekran olması en canlı ekrana sahip olduğunu göstermiyor çözünürlükten çok daha önemli faktörler var. Testlerde görürsünüz ki iPhone 6 750 x 1334 piksel ile LG G3'den daha parlak ve daha doğru renk veren bir ekrana sahip.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Genel bi açıklama yapim. :P

Şu Samsung'u ne kadar sevmesemde herkes de farklı bi algı oluştu,birde çoğunluk bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kişiler olunca vay halimize.

Samsung'un kar oranları düştü %60'dan fazla ama adamlar halen kârdalar,zararda değiller. Bunun ayrımını iyi yapın,diğer satamayan sürekli zarar açıklayanlarla bir tutmayın.

LG'nin konumuna gelirsek LG ciddi ciddi Samsung'u tahtından edebilecek tek firma. Telefon sektöründe G2 ile ivmeyi yukarı çıkarttılar G3 ilede daha yukarı çıktı. Beğenin beğenmeyin ama LG başarılı bunu satış rakamları da destekliyor. Yoksa 2K bana görede gereksiz,G3'de sevmem. Televizyon sektöründe de keza böyle LG Samsung'u tahtından edebilecek tek firma.

Konuya gelirsek ikisinide almam, 5s bile yerle bir ederken iPhone 6 rakipleri bile değil. :dirol:

Çoğu kişinin ağızı yandı o yüzden tekrar bulaşmak istemiyorlar veya insanlara önermiyorlar, bizimde ağızımız yandı S3 vardı ablamda 12 saat şarj'da tutuyorduk fullenmiyordu %40 falan doluyordu 1 saat kullanmadan şarj hemen bitiyordu 3 kere servise gitti '' DÜZELLTİK '' diye yolladılar ama halen aynıydı sonra ücret iadesi yapmışlar galiba Note 3 aldık snapdragonlu şu anda ablam gayet memnun güzel cihaz bende aldım elime kullandım gayet seri ve performanslı. Samsung'un telefondan kar yapmasını şöyle yorumluyorum tabi yorumlamadan önce güzel telefonları var elbette ona bir şey demiyorum ama bazen cidden o parayı hak etmeyen telefonlar çıkartıyor fakat insanlarımız araştırmadan bilmeden aa bak Samsung yeni telefon çıkartmış hemen almalıyım, bide insanlarda en üst model takıntısı varsa vay halimize.

Ben bunu Türkiye'de gözlemledim Samsung kullanan çok burda her zaman en üst modelini en iyilerini alıyorlar ama yaptıkları aynı facebook vb :)

Samsung telefon konusunda bu insanlar yüzünden kar yapıyor yani neyin ne olduğunu bilmeden direk yenisi daha üst modeli yok efendim kamerası 13'den 16mp olmuş kesin almalıyım diye kendince bahane üretiyorlar ve Samsung böyle kazanıyor.

2K Ekran performansı sadece oyunda etkilemiyor normal kullanımda bile etkisi var ve samsung'un sabıkalı touchwiz arayüzü ile birleştiğinde iyi şeyler ortaya çıkmayabilir ilerleyen zamanlarda, tabi note 4 çok güçlü bir telefon kasma falan yapıcağını sanmıyorum ama zaman göstericek elbette.

Bu canlı ekrandan kastınız doğal ekran ise yanlışınız var renkleri en doğal veren ekran IPS ekrandır amoled parlak renkleride abartı veriyor göze güzel gözükebilir ama doğal değil ne yazık ki.

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
S5 mi G3 mü sorusuna kendim olarak G3 kararını verip satın aldım. Dogru cihazda birazda hantallık var ama 5.0 ile bu sıkıntının aşıldıgını söylüyor ve stabil çalıştıgından bahsediyorlar telefonların. Bence paralel ithalat bir G3 al derim.

IELENOR

Asistan
Reaksiyon puanı
17
S5 mi G3 mü sorusuna kendim olarak G3 kararını verip satın aldım. Dogru cihazda birazda hantallık var ama 5.0 ile bu sıkıntının aşıldıgını söylüyor ve stabil çalıştıgından bahsediyorlar telefonların. Bence paralel ithalat bir G3 al derim.

Hayırlı olsun.Güle güle kullanın.Seciminizden pisman olmayacaksınız

PrestigeMan

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Güle güle kullan wolker bende daha karar vermedim:)

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157

Bana egoist diyorsan egoist kelimesinin acıklamasını tam oturtamamışsın demektir.

Marka fanboyu degilim.

Olsaydim olumune iOS/Android/Wp ya da SONY/HTC/APPLE/NOKIA fanboyu olurdum.

Yeri gelir LG yi savunurum yeri gelir Sony i yeri gelir Htc yi yeri gelir Nokia ya da Apple'i savunurum.

Tam tersi de olur.

Mesela Lg yi G2 yuzunden begenirken G3 yuzunden bocalamis bir sekilde buldum ben.

Forumdaki mobil/PDA yorumlarimin cogunlugunda 3 ya da 4 tane cihaz oneririm ve bunlarin her biri farkli markalardan olusur.

Kabul SAMeSUNG HATER'iyim.
Tam anlamıyla nefret ediyorum.Ancak bunu diger firmalara yapmiyorum.Sirf bunun icin egoistsin desen yine saygi duyardim.Ama gidip de iPhone 5C onerim yuzunden egoist damgasi vuramazsin.

Ayrica hor gordugun o 5C hala degerli bir cihaz.

Su an iPhone 4S bile yeterli bir iOS 8.1 (Bir iki ayar duzenlemeyle) performansi veriyorsa kusura bakma burada hatalisin.Evet isteyen arkadas parasi varsa 5S de alir.Sadece iPhone stabilitesi oldugundan seviyeyi dusurebiliyorum.Cunku hala androidli amiral gemilerine kafa tutabiliyor.

Rica ediyorum saygi cercevesinde ve uygun bir uslup kullanarak konusunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...