Samsung S4 Rom

ayberk1354

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar dün S4'e rusya 5.0 rom attım pek beğenmedim o yüzden Firmware for Samsung GT-I9500 - SamMobile bu linkdeki 2.romu indirdim yaptım fakat sıkıntılar oldu:
1-)Telefon kuruluma ingilizce başladı. Hadi bunu geçin bunda sıkıntı yok ama sonuçta türkiye romu değilmi türkçe başlaması lazım bence o romda sıkınıtı vardı.
2-)Sim kartı okumuyor.
3-)Ana bant bilgisi yok diyo, yazılım güncellemesi başarısız diyor.
Ve başka değişik uygulamalar vardı yani bende 4.4.2'de iken olmayan uygulamalar yardım ederseniz sevinirim.
Tekrar 5.0 kuruyorum bakalım sim kart felan çalışcakmı.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Rusya rom u sıkıntılı. çağrı sesinin tamamen kısılmaması gibi sorunlar mevcut. Nepal romu kurmanı tavsiye ederim. 3 aydır sıkıntısız olarak kullanıyorum.

ayberk1354

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rusya romunda bi sıkıntı görmedim sarj ve ısınma dışında herşey çalışıyor. Sammobile'da türkiye romunda bi sıkıntı var. Şimdi tekrar kurdum 5.0 her şey düzgün çalışıyor türkiye romunda simkart ve yazılımda sıkıntı vardı.Türkiye için 5.0 gelince direk rusya 5.0 kurulu iken kursam türkiyemi olcak ?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Rusya rom u sıkıntılı. çağrı sesinin tamamen kısılmaması gibi sorunlar mevcut. Nepal romu kurmanı tavsiye ederim. 3 aydır sıkıntısız olarak kullanıyorum.

telefonun hangi dil ile açıldığı önemli değil. telefonu açtıktan sonra google playden indireceğin küçük bir programla tamamen türkçe yapabiliyorsun.

sim kart okumama sorunu hakkında bir bilgim yok ama rom kurulumu sırasında hata olmuş olabilir. tekrar kurmayı dene.

ayarlardan GT-I9500 olup olamdığını kontrol et. her S4 9500 olmayabiliyor

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Türkiyeye rom gelse bile telefonuna güncelleme yoluyla yada indirip manuel şekilde kurmadıktan sonra Türkiye romu olmamış olur o. zaten hiç önemi de yok. dediğim gibi hangi ülkenin rom unu kurarsan kur. %100 türkçe ve %100 yasal.

Türkiye 5.1 romu yayınlansa bile ben kurmam mesela.

ayberk1354

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zaten rusya romu ile açtığım için rusya dilinde kuruluma başlıyor. O sıkıntı değil zaten direk ordan değiştirdim.
Türkiye romunda dediğim gibi sıkıntı var. Şuan 5.0 rusya yüklü türkiye 5.0 çıktığında direk bunun üstüne kurunca bi sıkıntı olmuyor değilmi?
3 kere rom attım her defasında düzgün yaptım olmadı.
GT-I9500 baktım

Garantide sıkıntı oluyor diye duydum bir çok yerde.O yüzden türkiye romu atıp gönderin diyolar.

Ve kardeşim nepal romu nasıl sarj ısınma performans?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
üstüne türkçe tom kurmanda hiç bir sıkıntı olmaz. illa rus romu kullnacaksın diye bişey de yok. rus romu üstüne 20-30 ülkenin romu yayınlanmış. istediğini kurabilirsin. Türkçe romuna takıla kalma fazla. sorun yaşamadığına sonuna kadar devam et. ama ne romu kullanırsan kullan root yapmanı tavsiye ederim. rootsuz android çok hantal.

ayberk1354

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nepal romu nasıl peki memnun ettimi seni ?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
S4 lerde genel ısınma problemi var. Nepal romuna özgü bir ısınma hissetmedim. dediğim gibi rus romunda yukarıdan telelfonun sesini komple kısamıyordum. ses ve titreşim seçenekleri sunuyordu. o nedenle nepale geçtim. çok ta memnunum. 3 aydır kullanıyorum. memnun olmasam saniye durmam. tabi root lu olduğu için şarjım da ilk aldığım günden daha çok gidiyor. hangi romu kurarsan kur içinde samsungun saçma sapan app leri dolu. rootsuz olnarldan kurtulamazsın.

ayberk1354

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rusyada ses sorunu çözüldü sonradan güncellendi gene şuan bi sıkıntı yok.
Kalsammı sizce rusyada yoksa nepalmı yapsam?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
ses kısma sorunu yoksa kal rusyada. başka bir olayı yok. bide ben rus romunda telefonun yandan ses kısma tuşuna basınca medya ve telefon ses kısma çubukları gelmiyordu. ona sinir olmuştum. o sorunda da düzeltilmişse kal rus'ta.

ayberk1354

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamamdır kardeşim her şey için teşekkürler :)

ayberk1354

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Son sorum olcaktı bugün 5.0 kullanırken telefon kapalıydı sonra açtım %56 sarj vardı ve yarım dakikalık konuşma yaptım %54 olmuş normal değil heralde ? Ondan önce en fazla 1 dk telefonun ekranı açık kalmıştır.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
batarya göstergelelerinin bu kadar küçük şeylerde kanıtladığı bişey olmaz. 3-5 gün kullanıp şarjın ne kadar gittiğini kendin gözlemlemelisin. zaten bu telefonun şarjı maksimum 1 gün gidiyor.

ayberk1354

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyunlarda 60 derece normalmi mortal kombat gibi oyunlarda çok ısınıyor her cihazda öle heralde ısınma sorunu.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
normal hocam. ısınma testlerine bakabilirsin youtubedan. daha yukarılara bile çıkıyor.

samet246

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bahsettiğin hat okumamanın sebebi modem yazılımı eski sürüm olmuş olması eğer rus romu ile sıkıntın varsa 4.4.2 türkiye romuna döndükten sonra cihaza cwm kurup https://www.dropbox.com/s/4dqltd89e7i0qlg/I9500_XXUHOA7_MODEM_CWM.zip?dl=0 bunu indirip kuracaksın ama sana tavsiyem özcanrom 6.3 kurman gerçekten güzel ve stabil onda da kurduktan sonra şebeke yine olmaz linkteki dosyayı romu yükledikten sonra direk kurarsan sıkıntı olmuyor