Samsung Np300E5A hakkında

bold_death

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba ben samsung np300e5a 05 ürününü kullanıyorum.

Bir sorum olacak.

Geçeçrli güç planım "samsung en iyi duruma getirilmiş"

Bilgisayar pil de çalışırken fanlar yok denecek kadar az çalışıyor mesela tam ekran modunda hd film izlerken bile çalışmıyor çok zorlandığı zaman cpu çok kısa çalışıp tekrar sonlanıyor. Bunun nedeni pilden fazla yememek için fakat bu işlemciye zarar vermezmi? Teşekkürler.

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
@bold_death

hiçbir zararı olmaz bende aynı modelin s03tr olanını kullanıyorum. Easy Setting yazılımındaki Eco Mod'a alırsan daha çok tasarruf yapar işlemcini daha az yorarsın. Full HD Film veya oyun oynayacağın zaman Yüksek Performans'a Alırsın.

bold_death

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@bold_death

hiçbir zararı olmaz bende aynı modelin s03tr olanını kullanıyorum. Easy Setting yazılımındaki Eco Mod'a alırsan daha çok tasarruf yapar işlemcini daha az yorarsın. Full HD Film veya oyun oynayacağın zaman Yüksek Performans'a Alırsın.

Eco mod tam olarak işlevi nedir?

Tasarruf yapması işlemciye daha da çok yüklenmesi demek değilmi?

Örneğin bilgisayar pildeyken bir film izlediğim zaman işlemci yüzde 40 larda fan çalışmıyor

pirize takılı bir şekilde ise fan çalışıyor işlemci yüzde 20 lerde

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Tasarrufta işlemciye yüklenmez. işlemcinin saat hızını düşürür. Yani Laptop'un işlemci hızı 2400 Mhz(2.40Ghz) ise eco modda bunu 700-800 Mhz arası bir hıza düşürüyor böylece işlemcinin bataryayı daha az harcaması sağlanıyor.

CPU kullanımının fazla olmasını şöyle açıklarsam sanırım doğru olacaktır. 700-800 Mhz'de(Eco Mod'da) iken veri akışı sıklaşıyor ve oyun veya film açtığında işlemci kullanımı artıyor. Fakat Yüksek performansta 2400 Mhz devamlı açık ve sen film izlemesende oyun oynamasanda o işlemci bataryayı tüketmeye devam edecektir.