Samsung Note 7 mi ? IPhone 7 mi ?

Hangisi daha iyi sizce ?

• Samsung Note 7

Kullanılan: 17 70.8%
  • iPhone 7

Kullanılan: 7 29.2%

• Kullanılan toplam oy
    24
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MuhammedSC

Profesör
Reaksiyon puanı
484
Bu sana bağlı bişey. Bence Note7. iPhone 7'de kulaklık girişinin olmaması benim için çok büyük bir eksi. Batarya ömrü,kamera olarak note 7. Güncelleme desteği olarak iPhone 7.

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Bu soruyu ilk olarak bizlerden önce kendine sorman gerekiyor sana bir telefonda neler lazım bir telefonu en çok hangi amaçlar ile kullanıyorsunuz.
Benim için önemli olan olması gereken mesela
stabillik, uygulamalarının akıcılığı kararlılık

M

Murat Burç

SDN Okuru
İphone 7 6sin üstüne ne katacak o önemli burda 6sin günlük kullanımı ortada iphone 7nin bunun üstüne performans koyması çok zor zaten limitleri zorlayan bir cihaz 6s
Genelde s cihazları kamera ve donanım olarak ciddi manada artış sağlar ama dediğim gibi 7 değil 7s olsa zaten aşırı hızlı bir cihaz üstüne performans manasında fark edebileceğimiz bir şey koyabilecegini sanmıyorum. Ne olur 6s 10 saniyede açıyorsa 7 6-7 saniyede açar.
Asıl soru daha kaliteli bir ekranla gelecek mi kamera konusunda ne kadar iyi olacak batarya ya ne kadar koyacak.
Açıkçası bu konularda 7nin 6s üzerine çok birşey koyabilecegini sanmıyorum.
7 6sin donanım anlamında rötuşlanmış kamerası hafif iyileştirilmiş bir hali olur.
Günlük kullanımları yakın iki cihazda olur diğer tüm konularda note 7 üstün olur.
Yani Note 7 al

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
İPhone da S serisi alın
Problem dahi daha az çıkıyor.

-Altar-

Asistan
Reaksiyon puanı
30
İphone 7 çıkmadan sızıntılarla karar vermek çok zor

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Zihniyete bakar mısın ya S alınır düz alınmaz :)
Kendi işine bakar mısın?
S serisi her zaman daha iyi oluyor gel tartışalım
5 mi 5s mi?
4 mu 4s mi?
6 mı 6s mi?
S serilerinde mi düzlerde mi daha cok problem çıkmış onada bakalim. Şuan piyasada hangi seriler daha cok bulunuyor s ler mi düzler mi ?
Butun sonuçlarda
Cengover is win. Çıkıyor. Şimdi gidebilirim

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Arkadaşlar sizce hangisi ?
İphone 7 geekbench 3 testlerinde ezmiş.Buda performansta fark açacağı anlamına geliyor.Note 7 nin fiyatı ucuzlarsa şöyle 3000 bandına indiğinde alınır.Şuanda 3600 tl verilmez diye düşünüyorum kendi fikrim.Kamera ve ekran da ise samsungun daha iyi olacağını düşünüyorum şahsen.

M

Murat Burç

SDN Okuru
İphone 7 geekbench 3 testlerinde ezmiş.Buda performansta fark açacağı anlamına geliyor.Note 7 nin fiyatı ucuzlarsa şöyle 3000 bandına indiğinde alınır.Şuanda 3600 tl verilmez diye düşünüyorum kendi fikrim.Kamera ve ekran da ise samsungun daha iyi olacağını düşünüyorum şahsen.
Ezmiş diye birşey yok kesin değil bu sonuçlar bir iphone modelinde asla düz seride se göre yüksek performans artışı olmaz örnek 5sden 6ya ama 6s ile 6 arasında devasa fark var bu bir performans anlamında artık yarım saniyelere oynuyoruz sen gel telefona xeon tak baba işlemciler iş işlemcileri yine günlük kullanımın aynı olur daha ne hız alican bunun üzerine kaldı ki dediğim gibi iphone 7 Performans anlamında bir sıçrama yapmayacak Apple a9xden yani iPad prodan güçsüz olucak onun işi taa a11 e kaldı asparagas haber

M

Murat Burç

SDN Okuru
Ben sana tahmini olarak iphone 7 plus note 7 karşılaştırması yapayım
Note 7: bir çok yönden çok daha üstün
İphone 7 plus : az yönden az üstün bir cihaz
Şimdi bu dediklerime neyi anlatmaya çalışıyorum onu söyleyeyim artık işlemciler güçlendi orta segment bile iş görüyor performans anlamında sen dediğim gibi xeon tak napican günlük kullanımda oyun oynayan hafiften nereye kadar zorlucak facebook girecen bunlar işlemcinin yarısını bile zor kullanıyor samsung donanım basamazmiydi note 7 ye note 5 adamlar note 3e öyle donanım koydular ki kendinden 1 sene sonra çıkan s5in ensesine yapışiyordu note 4de öyle bir donanım vardı ki benchmarklarda terör estiriyordu note 4 un işlemcisi kendinden 1 sene sonra çıkan g4den daha kaslı bir işlemci düşünün. Samsung zamanında note 5e s6nin fersah fersah önünde işlemci koyamaz miydi koyardı ama yok yani daha ne olsun 7420 gayet hızlı işlemciyi s6da hız aşirtip note 5 monte etti. Adamlar baktılar s7 takır tukur çalışıyor. Millet memnun ben niye donanım abanayim dedi 6 değil 8gb ram sesleri vardı. Adam dedi bu s7 donanımı olmuş söylentilere göre s7 de ki gibi hafiften hız aşirtmis ama çok küçük ihtimal önce yazılımına çalıştı gitti google'a dedi ben bu touchwiz den bıktım yardım et ortak yazılım yapalım şuan note 7deki touchwiz android 7.0a uyarli ve 7.0 çıkınca olay sadece kaynak.kodlarino değiştirmek olucak bu touchwiz de ram yönetimi sağlam artmış dediğim gibi orta segment cihazlarda sağlam performans veriyor artık. Samsung dedi ki madem donanım iyi yazılımı halledeyim dediğim gibi Google öle. İşbirliği yaptı dedi s7 edge kamerası zaten üst düzey ben bunu videosunu geliştireyim dedi Hdr video koydu dedi note serisi her zaman en iyi ekranım Du deodorant Hdr ekran koydu dedi android çok yer kaplıyor millet yer yetişemiyor 64 GB depolama koydu dedi bazı fantezi peşinde koşan adamlar var şu altında dokunmatik çalışmıyor dedi s Pen i düzeltti s Pen şu altında çalıştırdı hassasiyetini artırdı dedi güvenlik köy gitsin İris tarayıcıyı dedi dedi s7 edgede sorun yaşadım kavisler bazı insanlarda tutuşu zorlaştırıyor gel şunu ince işçilikle halledeyim tasarımını ergonamiklestirdi ekran kasa oranını 79a yükseltip az çerçeve çok ekran dedi adamlar her yönden birşeyler kattı geliştirmeye çalıştırdı.
Arkadaşlar bu kadar yazdım yazdım şunu anlamalıyız artık performans sorunudur stabiletedir odur budur bitti tüm firmalar o sorunu aştı ve asma yolunda ilerliyor üst segmentteki hiç bir cihaz artık uzun ömür olsun performans olsun kesinlikle yaşatmaz artık yok snapdragon bilmem kaçmış yok a9mus yok exynos muş bunlara para vermiyoruz işlemciler aşırı güçlendi tekrar söylüyorum bu seviyede Htc 10undan tut 6sine s7sinden g5ine note 7 sinden tut 7plusuna bunlar zaten üstün üstü size hiç bir şekilde sıkıntı çıkarmamak sorun etmeyecek uzmeyecek cihazlar artık amiral gemisi düzeyinde bunlara bakmaya gerek yok sen şuna bakacaksın
hangisinin öne çıkan özelliklerli işime yarar, hangisi daha iyi batarya sunuyor hangisi daha kaliteli bir ekrana sahip hangisi daha kaliteli kameraya sahip gara ti vb durum olduğunda hangisi daha iyi servis sunar ondan önce hangisi garantiye göndermeye bile gerken durdurmaz. iOS mu istiyorum android mi touchwiz mi istiyorum sense mi
Uzun lafın kısası amiral gemisi düzeyinde performans olayı bence android 6.0.1 ve 2015 yılı itibariyle bitti artık performansa dert etmemize gerek yok. Telefonu oluşturan diğer etkenleri değerlendirmeliyiz yok şu benchmarkda şu kadar fark atmış yok odur budur bitti arkadaşlar kendimizi kandırmayalım.
Yani Note 7 benchmarkda biraz geri kalabilir ama dediğim gibi batarya ekran gibi yerlerde bir çok yönden çok üstün bir cihaz olucak benim düşüncem

clonpear

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Daha telefon çıkmadı bir görelim telefonu biraz bekle :D

M

Murat Burç

SDN Okuru
Note 7nin hakki şuan 6s plus 64 GB fiyatı ama samsung insafa gelmiş o kadar çıkarmamış fiyatını fazlasıyla hak ediyor

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Note 7nin hakki şuan 6s plus 64 GB fiyatı ama samsung insafa gelmiş o kadar çıkarmamış fiyatını fazlasıyla hak ediyor
Sana göre öyle kardeşim.Bana göre öyle değil s7 edge ile özellikleri ve tasarımı hemen hemen aynı bir cihaza 3600 tl para ödemek mantıksız geliyor bana.İphone 6s e laf ettiler aynı tasarım diye adamlar en azından donanımı çok arttırdı.Note 7 de donanım da aynı.

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Ezmiş diye birşey yok kesin değil bu sonuçlar bir iphone modelinde asla düz seride se göre yüksek performans artışı olmaz örnek 5sden 6ya ama 6s ile 6 arasında devasa fark var bu bir performans anlamında artık yarım saniyelere oynuyoruz sen gel telefona xeon tak baba işlemciler iş işlemcileri yine günlük kullanımın aynı olur daha ne hız alican bunun üzerine kaldı ki dediğim gibi iphone 7 Performans anlamında bir sıçrama yapmayacak Apple a9xden yani iPad prodan güçsüz olucak onun işi taa a11 e kaldı asparagas haber
Amiral gemisi telefonlarda neye bakacaksın kardeşim o zaman.Günlük kullanım diye tutturuyosun o zaman galaxy a3 kullan aynı işleri yaparsın o telefonlarda.S serilerinde performans artışı olur fakat Apple iphone 7 yi sızıntılara göre yapmışsa tasarımı o kadar değişmemiş demektir.Kullanıcıları çekmek için aynı zamanda performans artışı da yapmış olabilir.Şişirme haber dediğin haberide Shiftdelete de bulabilirsin ben ordan baktım.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Amiral gemisi telefonlarda neye bakacaksın kardeşim o zaman.Günlük kullanım diye tutturuyosun o zaman galaxy a3 kullan aynı işleri yaparsın o telefonlarda.S serilerinde performans artışı olur fakat Apple iphone 7 yi sızıntılara göre yapmışsa tasarımı o kadar değişmemiş demektir.Kullanıcıları çekmek için aynı zamanda performans artışı da yapmış olabilir.Şişirme haber dediğin haberide Shiftdelete de bulabilirsin ben ordan baktım.
Bu cihazlar birbirlen yakın performasn veriyor bunu anlamıyorsan senin sorunun

M

Murat Burç

SDN Okuru
Sana göre öyle kardeşim.Bana göre öyle değil s7 edge ile özellikleri ve tasarımı hemen hemen aynı bir cihaza 3600 tl para ödemek mantıksız geliyor bana.İphone 6s e laf ettiler aynı tasarım diye adamlar en azından donanımı çok arttırdı.Note 7 de donanım da aynı.
s serisi hep kendinden önce gelen düz serinin donanım artışı olmuş hali olur ha Note 7 s7 edgeden üstün kamera video kısman ekran kısmında depolama kısmında ha şunuda belirteyim bana göre 6s plus 2800 -2700 tlyi bile hak etmiyor bana göre yani

M

Murat Burç

SDN Okuru
Apple's A10 chip for the iPhone 7 pops on Geekbench: as fast as the A9X

Apocalypse_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,283
Kendi işine bakar mısın?
S serisi her zaman daha iyi oluyor gel tartışalım
5 mi 5s mi?
4 mu 4s mi?
6 mı 6s mi?
S serilerinde mi düzlerde mi daha cok problem çıkmış onada bakalim. Şuan piyasada hangi seriler daha cok bulunuyor s ler mi düzler mi ?
Butun sonuçlarda
Cengover is win. Çıkıyor. Şimdi gidebilirim

Sana mı soracağım neye bakacağıma.
Ben S serisi iyi olmuyor diye birşey mi dedim lafı anlamadan yorum yapma :)
daha çocuksun sen uğraşmaya değmezsin

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Bekleyeceksen İPHONE 7 al.Tavsiyemdir.:)

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Sana mı soracağım neye bakacağıma.
Ben S serisi iyi olmuyor diye birşey mi dedim lafı anlamadan yorum yapma :)
daha çocuksun sen uğraşmaya değmezsin
S serisinin daha uzun omurlu ve daha iyi oldugundan bahsettim orada.
Hahah ben çocukmuşum. Tabi sen bayağı büyümüşsün ama jeton bakımından artik düşmez olmuş.

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Merhaba.

Note 7 güzel bir cihaz yanlız s pen, hdr video ve iris tarayıcı haricin de s7 edge den bi farkı yok şuan da çünkü s7 edge de güzel bir cihaz. O yüzden sizin sorunuzun tam cevabını bulmamız için iphone 7' yi beklememiz gerekiyor ancak o zaman sağlıklı bir karşılaştırma yapabiliriz. Note 7 mi 6s plus mı deseydiniz tartışırdık ama Note 7 mi iphone 7 mi dediğiniz için bir aydan kısa bir süre kaldı bekleyip görmek lazım.

erdemsrmsk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
bakın çok net söylüyorum iphone almayı düşünenler önümüzdeki ay çıkacak olan 7 yi almayı düşünmemeli. Apple bu sene sadece küçük değişiklikler yapıyor. tabi işlemci daha da güçlü olacak ama onun haricinde çok büyük bir değişiklik yok. neden diye soracak olursanız 2017 de çıkacak olan iphon 10. sene ürünü olacak ve asıl yenilikler o zaman gelcek. benim tavsiyem beklemek istemiyorsan not 7 alman olacak. ( yanlış anlaşılmasın çok uzun süre iphone kullanmış biri olarak diyorum ) bu sene iphone almayın önümüzdeki seneyi bekleyin

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Bu sana bağlı bişey. Bence Note7. iPhone 7'de kulaklık girişinin olmaması benim için çok büyük bir eksi. Batarya ömrü,kamera olarak note 7. Güncelleme desteği olarak iPhone 7.

Seneye S8'de görürüz Samsung kaldırmıyor mu o kulaklık girişini

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127

iPhone 7 ye en az 3 milyar verecek biri olarak Bluetooth kulaklık almasını öneririm arkadaşa. Kablo derdi, kulaktan çıkma derdi de yok, oh miss.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...