Samsung mu yoksa vestel mi ?

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Vestel Elektronik; Toshiba, Sharp, Sanyo, Hitachi, Schneider ve JVC gibi bir çok dünya markası için başta televizyon, DVD, çamaşır ve bulaşık makinesi olmak üzere değişik ürün kalemlerinde üretim yapıyor. Vestel’in kendi markaları dışındaki, markalar için yaptığı üretimin toplam ciro içindeki payı yüzde 80’i buluyor.

Vestel Şirketler Grubu, 2003 yılındaki televizyon üretimi 8 milyon adete ulaştı. Ayrıca, aynı yıl içinde 1.2 milyon buzdolabı, 100 bin çamaşır makinesi, 200 bin klima ve 5 milyon dijital cihaz üretimi yaptı. Vestel’in geçen yıl ki konsolide cirosu ise 1.9 milyar dolara ulaştı.
Vestel Elektronik AR-GE Başkanı İhsan Alkım, diğer markalara adına yaptıkları üretimin, fason olarak tanımlanmasının doğru olmadığını belirterek “Vestel’in üretimini ODM (Original Design and Manufacturer– Orijinal Tasarım ve Üretici) olarak tanımlamak gerekiyor. ODM kavramı son yıllarda yaygınlaşan bir kavram. Vestel, bu kapsamda kendi laboratuarlarında tasarladığı ürünleri müşterileri için üretiyor” diyor.
bizim evdede samsung led tv var :S sorunsuz kullanıyoruz.

ebuyusuf

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Genellemede çoğu kişi Samsung demiş ama ben 2 tv arasında kararsız kaldım.Gönlüm Vestelden yana sebebi ise 600 hz olması..Bu 2 tv hakkında fikri olan var mı?

Vestel

Samsung

Reaksiyon puanı
10,315
hiç tereddüt etmeden vestel kullanabilirsin [MENTION=161422]ebuyusuf[/MENTION], bugüne değin birçok vestel marka beyaz eşya kullandım, tamirciye gittiğimi hiç hatırlamıyorum. televizyonum dahi halen vesteldir. 16 yıldır kullanıyor olmama rağmen hala kapağı açılmış değildir. vestel alıp da şikayetçi olan hiç kimse duymadım bugüne kadar çevremde.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=161422]ebuyusuf[/MENTION] tasarım, kalite, marka ve marka değeri olarak Samsung.

Vestel'de alınabilir güzeldir, bütçen düşükmüş zaten.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Genellemede çoğu kişi Samsung demiş ama ben 2 tv arasında kararsız kaldım.Gönlüm Vestelden yana sebebi ise 600 hz olması..Bu 2 tv hakkında fikri olan var mı?

Vestel

Samsung

vestel'li al 600Hz yeni teknoloji samsung iki yüzlü hain marka s4'ün 4g lte olanı türkiye'ye vermedei dandik olan 3glisini verdi vestel böyle değil daha iyi.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
samsung ve lg den başka marka alınmaz.. vestel bana bedava tv verse evime sokmam..

musta07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tüplü tvlerde vestel çok çok iyiydi. gelişen teknolojiye ayak uyduramadı lcdlerde geri kaldı

latifix

Asistan
Reaksiyon puanı
2
vestel'in birçok ürününü kullandım bugüne kadar, hiçbir zaman beni asla pişman etmedi.
kalite yönüyle yabancı hiçbir markadan asla aşağıda değiller, ama bir suçları var bu adamların.
türk olmaları, türk malı olması!
bu ülkede üretiliyor olması.
bu ülke insanını istihdam ediyor olması, burada binlerce vatan evladına ekmek veriyor olması.
onlara ödediğimiz paranın bu ülkede kalıyor olması.

türk malı deyince hissettiğimiz aşağılık kompklesini aşmadıkça hiçbir zaman özgürleşemeyeceğiz.
sana katılmıyorum, bu millet kaliteli olandan anlar, ayrıca marka algısı diye bişey var. sen coca cola alma cola turka al diyorsun, fakat kalitesi ortada, Türklerde yapsın aynı şeyi onu kullanalım...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ya kusura bakmayın teşbihte hata olmaz derler ya, bizimki biraz da daha güzel olan kendi karısını beğenmeyip gözü hep dışarıda olanların durumuna benziyor. başkasına ait olan insana güzel görünürmüş!

ve ben inadına VESTEL diyorum. ARÇELİK diyorum, BEKO diyorum.

çünkü onlar aynı kalitede mal üretmesine karşın, üstelik kendi ülkeme vergi ödüyor, benim insanımı istihdam edip ekmek veriyor.

bunca yabancı hayranlığı bu ülkenin geleceğini karartıyor, istikbalini köreltiyor.

uyanın artık ya... bir ülkenin işgali artık sınırlardan değil, beyinlerden başlıyor.

nice yakınlarınız üç kuruşluk ekmek için iş ararken, siz niye hala koreliyi, amerikalıyı, japonu zengin ediyorsunuz.

tamam, telefon için kabul, ama beyaz eşya için olsun -karşılığı bu ülkede fazlasıyla yapılanlar için- biraz ülkenizi, kendi insanınızı, hatta kendi istikbalinizi düşünün biraz da!

beyninizdeki yabancı işgaline son verin artık...
ne alakası var arkadaşım mesela operatör deyince turkcell ve vodofonu karşılaştırıyorum Turkcell'i tercih ediyorum. Şimdi operatör konusunda milliyetçi, tv konusunda anti-milliyetçi mi oldum ?

Reaksiyon puanı
10,315
[MENTION=355766]latifix[/MENTION], sen hiç vestel kullandın mı arkadaşım?
eksik olan neyini gördün, samsung tv'nin gösterdiği görüntüyü vermede zorluk mu yaşadı, ne oldu da çürük elma muamelesi görüyorsun?

hayır, benim bu markayla da, diğer türk markalarıyla da bir çıkar ilişkim yok, ne ki yukarıda alıntılanan yorumumda da belirttiğim gibi marka fetişizmi beyinleri öylesine kuşatmış ki acıyor insan.

latifix

Asistan
Reaksiyon puanı
2
@latifix, sen hiç vestel kullandın mı arkadaşım?
eksik olan neyini gördün, samsung tv'nin gösterdiği görüntüyü vermede zorluk mu yaşadı, ne oldu da çürük elma muamelesi görüyorsun?

hayır, benim bu markayla da, diğer türk markalarıyla da bir çıkar ilişkim yok, ne ki yukarıda alıntılanan yorumumda da belirttiğim gibi marka fetişizmi beyinleri öylesine kuşatmış ki acıyor insan.
dostum benim derdim vestel ile değil, Türk malı iyisi olursa millet neden almasın alır diyorum. şimdi bende samsung 2. nesil i5 işlemcili laptop var, ark.da casper 3.nesil i7 işlemcili laptop, casper kağıt üzerinde fark yaratıyor fakat eline alda bir kullan bakalım ? yemin ediyorum benim samsung ondan en az 2 kat daha hızlı... şimdi ben Türk malı diye casper'ı mı seçeyim ? Casper samsung'un seviyesine çıksın casper alırım ben.. ama sırf Türk malı diye milliyetçilik için Türk malı kullanmam...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
dostum benim derdim vestel ile değil, Türk malı iyisi olursa millet neden almasın alır diyorum. şimdi bende samsung 2. nesil i5 işlemcili laptop var, ark.da casper 3.nesil i7 işlemcili laptop, casper kağıt üzerinde fark yaratıyor fakat eline alda bir kullan bakalım ? yemin ediyorum benim samsung ondan en az 2 kat daha hızlı... şimdi ben Türk malı diye casper'ı mı seçeyim ? Casper samsung'un seviyesine çıksın casper alırım ben.. ama sırf Türk malı diye milliyetçilik için Türk malı kullanmam...

casper gibi gazulet markayı vestel ile mukayese etme gasper beş para etmez vestel çok daha iyidir zaten her yerde casper = problem diyoruz almayın diyorum gerçi mesajların büyük bir kısmı silinmiş olabilir pcxxx forum'da silmişler casper= pişmanlık.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
vestel'in birçok ürününü kullandım bugüne kadar, hiçbir zaman beni asla pişman etmedi.
kalite yönüyle yabancı hiçbir markadan asla aşağıda değiller, ama bir suçları var bu adamların.
türk olmaları, türk malı olması!
bu ülkede üretiliyor olması.
bu ülke insanını istihdam ediyor olması, burada binlerce vatan evladına ekmek veriyor olması.
onlara ödediğimiz paranın bu ülkede kalıyor olması.

türk malı deyince hissettiğimiz aşağılık kompklesini aşmadıkça hiçbir zaman özgürleşemeyeceğiz.

haklısın bende pişman olmadım ama şu bir gerçek vestel en iyi televizyonuyla samsungunkini karşılaştır samsung açık ara önde özellikle ekran bakımından.

vestel'li al 600Hz yeni teknoloji samsung iki yüzlü hain marka s4'ün 4g lte olanı türkiye'ye vermedei dandik olan 3glisini verdi vestel böyle değil daha iyi.

sen ne içtiysen bende ondan istiyorum kardeşim senin kafam yerindekim telefonlarla ne alakası var telefonlar farklı katagori bari bilgin yok saçmalama bari ne alakası var s4 le televizyonların kendinizi komik durumlara düşürmeyin.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
vestel kendi panelini kendi üretiyor kalite bakımından samsung'tan farkı yok türksen türk malı kullanmalısın dost teknoloji vestel.

radyofon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
tüplü tvlerde vestel çok çok iyiydi. gelişen teknolojiye ayak uyduramadı lcdlerde geri kaldı

Vestelin ilk çıkan tüplü tv'ler iyiydi. Ferguson ve Miracle, Diamond modelleri. İngilix malıydı bu modeller. Daha sonra siyah inci gibi modeller çıktı ve kalite bozuldu. Dükkanda hepsinden de tamirat yaptık. Vestelin kendi panelini yapması ve Türk malı olması elbette iyi. Fakat bu iyi panel ürettiği anlamına gelmez. Kötü demiyorum ama yanlış algı olmasın. Samsung dünyanın en büyük panel üreticilerindendir. Laptoplara açın bakın genelde samsung markadır. Sony bile panellerini samsung'dan alma kararı aldı bildiğim kadar. Kimi arkadaşlar da beyaz eşyalardan bahsetmiş. Bir firma tv kalitesinde iyi olması onun diğer ürünlerde de iyi olduğunu göstermez. Firmalar bazı ürünlerinde arge ve kaliteye daha ağırlık verir. Samsung'un tv'leri güzel ama bu demek değildir ki klim a da ve beyaz eşyada da iyi. Çamaşır mskinaları da iyi sma klima deyince akla ilk gelen Daiken' dır mesela. Buzdolabı deyince Amana, Gaganeu çamaşır makinası deyince Miele geldiği gibi. Pioneer ses sistemlerinde iyidir ama illaki tv'de de iyi olacak diye bir kaide yok. Aynı şeyler samsung ve vestel tartışması için de geçerli. "Ucuz alacak kadar zengin değilim" diyerek çok kalitesiz ürünlere bakmamalı. Tabiiki de keseyi de düşünmek gerekli. Ürünlerin özelliklerine bakılır karşılaştırılır ve kullanmayacağın özellikler için boşuna para verilmez bence. Ürün kalitesi kadar servis ağını da gözden geçirmek gerekir. Jaguar araban olmuş ama burda servisini ve parçasını bulamayacak olduktsn sonra yada iyi servis ustası yoksa ne yapayım. Benim düşüncelerim bunlar. Herkese iyi seçimler. Elektronikte kalite önemli olduğu kadar biraz da şans işi.

Reaksiyon puanı
10,315

sana bir konuda katılıyorum, körü körüne marka milliyetçiliği olmaz, eyvallah!
buna kesinlikle katılıyorum.
ne ki, vestel ile casper'ı mukayese etmen sahiden talihsizlik olmuş.
aynı kefeye koyman büyük hata.

eğer ben de samsung ile casper ürünleri arasında tercih yapacak olsam, kesinlikle samsung derim ve alırım. bundan şüphen olmasın.

kaldı ki ben yıllardır samsung kullanıyorum ve hayranıyım da ayrıca... fakat,
beyaz eşya konusunda ben vestel'in teknoloji olarak, kalite olarak çok da geride olduğunu düşünmüyorum. benim kastim iki eşit arasında yerli olanın tercih edilmesidir.

radyofon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sana bir konuda katılıyorum, körü körüne marka milliyetçiliği olmaz, eyvallah!
buna kesinlikle katılıyorum.
ne ki, vestel ile casper'ı mukayese etmen sahiden talihsizlik olmuş.
aynı kefeye koyman büyük hata.

eğer ben de samsung ile casper ürünleri arasında tercih yapacak olsam, kesinlikle samsung derim ve alırım. bundan şüphen olmasın.

kaldı ki ben yıllardır samsung kullanıyorum ve hayranıyım da ayrıca... fakat,
beyaz eşya konusunda ben vestel'in teknoloji olarak, kalite olarak çok da geride olduğunu düşünmüyorum. benim kastim iki eşit arasında yerli olanın tercih edilmesidir.
Vestel'in buzdolabını kullandık gördük. Kesinlikle almam. Üstteki yazımda da belirttiğim gibi her ürününde illaki iyi olan önde olan markalar var. Sapla samanı karıştırmamak gerekir. Burası ince bir nokta. Volkswagen kötü bir otomobil mi? Elbette iyi bir otomobil. Ama bir Mercedes bir BMW koysalar önüne VW' ni değil ya BMW ya Mercedes'i alırsın. Samsung ile LG gibi vb. Vestel'in tüplü televizyonlarını çok tamir ettiğimi biliyorum. O kadar iyi bir ürün değildi. Ama Sony tüplü televizyonlar tamire daha az gelirdi. Cihazların çalışma prensipleri ve malzeme kalitesi de önemlidir. Biri orjinal Toshiba transistör kullanırken diğeri daha az kalite transistör kullanıyor olabilir(Televizyonlar için geçerli). Vestel ile Samsung' u kıyaslamak aslında yanlış olur. 2013-2012 ve geçmiş yıllarda ödülleri hangi markalar almış ona bakılabilir. Çamaşır makinasında Vestel Twinjet diye bir sistem kullanırken, samsung elmas görünümlü kazan ve 10 yıl motor ömrü veriyor. LG ise çamaşır makinasının tüm parçalarına 10 yıl garanti veriyor ve Direct Drive teknolojisi ile makara ve kayış kullanımını ortadan kaldırıyor. Ama Miele' de neredeyse bunların tamamı var. Petek dokulu çelik kazandan tutun da 20 derecede bile yıkama ile tam dolu durumda A+++' dan bile daha az enerji tüketmesi, 20 yıl ömür garantisi ve en önemlisi de sessiz çalışması. Bunlar varken Vestel' e bakılır mı? Tabii ki biraz bütçe meselesi. :rolleyes:

Radyofon
Elektronik Mühendisi

radyofon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eğer bana söylüyorsanız kimseyle bir alıp veremediğim yok. Sadece bilgilerimi aktarıp katkıda bulunmak istedim. Bilgi paylaştıkça güzeldir. Hepimizin de birbirimizden öğreneceği şeyler vardır.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar sizce hangisi daha ii görünüş bakımından vestelin ii tvleri var ama özellik bakımındanda samsungun daha ii tvleri var tam emin olamadım bi söylerseniz makbule geçer :) şimdiden teşekkürler :)
"Y" tuşu bozuk herhalde. :D

Reaksiyon puanı
10,315
Arkadaşlar sizce hangisi daha ii görünüş bakımından vestelin ii tvleri var ama özellik bakımındanda samsungun daha ii tvleri var tam emin olamadım bi söylerseniz makbule geçer :) şimdiden teşekkürler :)
"Y" tuşu bozuk herhalde. :D

Allah iyiliğini versin yav, amma güldürdün beni...
sen öyle yazınca ben bir üst mesaja baktım, arkadaşın gayet düzgün yazdığını görünce kafam karıştı.
meğer ilk mesajdan bahsediyormuşsun! :D

Erdal47

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
6 aydır vestel 32pf7050 smart led tv kullanıyorum. Ses ve görüntü kalitesi mükemmel. Yalnız smart tv özelliği çok başarısız. Menü olarak yeterli fakat tek çekirdekli işlemci kullandığı için'mi bilmem , doğru düzgün film seyredemiyorum. Ummadık anda kesiliyor. Samsung dört çekirdekli işlemcilere geçti. Vestel'in teknoloji'yi daha yakından takip etmesi gerekiyor.

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Allah iyiliğini versin yav, amma güldürdün beni...
sen öyle yazınca ben bir üst mesaja baktım, arkadaşın gayet düzgün yazdığını görünce kafam karıştı.
meğer ilk mesajdan bahsediyormuşsun! :D
:yes::4::cool::P:laugh::mrgreen::scared::w00t:

radyofon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu kadar kafanı şişirdik arkadaşım. Ben Samsung kullanıyorum. Samsung veya LG al. Benim televizyonum mkv formatlı filmler destekliyor. Üstelik 1TB harddiskimi de görüyor. Bazı tv'ler 500GB üstünü desteklemez. Mkv formatını da her model her marka desteklemez. HD Full olsun alacağın tv, HD Ready değil. Şimdi çoğu modelde uydu alıcısı içinde. İhtiyaç durumuna göre bunu da değerlendir. 3D özelliği çok da önemli değil bence yine de sen bilirsin. Hem gözlüksüz tv"ler yolda hem de 3D film ve yayın kısıtlı. Samsung alscak olursan alscağın firmanın servisi yaşadığın ilde var mı bak. Servisler eskisi gibi artık sadece firma servisi değil. İthalatçı firmaların servisleri ayrı.

Reaksiyon puanı
10,315
[MENTION=335644]radyofon[/MENTION] samsung servisi gibi çalışıyon maşallah! :D

erbayfaruk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Kesinlikle samsung :) şuan samsung kullanıyorum gayette memnunum. bütçen iyiyse sende güzel bir samsung tv alabilirsin :) (biraz iyi bir çocuk olursanız sizde şirinleri görebilirsiniz gibi oldu ama :D:D )
Bende Samsung Smart TV kullanıcısıyım gayet memnunum :) Tv de Harddisk + usb + 4 tane hdmi girişi + ethernet portu olması ... dehşet verici :D

radyofon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
@radyofon samsung servisi gibi çalışıyon maşallah! :D
Televizyonum samsung, çamaşır makinam miele, buzdoabım amana. Eğer servis olsam hepsi samsung olurdu. Dikkat ederaen LG'yi de önerdim. Ayrıca da ilk yazışmalarımı incelersen samsung al diye bir şey yazmadım. Neyin nasıl olduğunu anlatmaya çalıştım. Ama sonunda dayanamadım ve 2 markadan birini vermek zorunda kaldım. Ne yaparsın. :)

Arkadaşlar şurayı bir inceleyin derim. Az çok fikir sahibi olursunuz.
http://www.sorularialayim.com/a/vestel-de-elektronik-muhendisiyim