Samsung Galaxy S'e Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich yükleme rehberi

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Baktım dosyaları buldum ama iş gene dönüp dolaşıp odine gelmiş. Ben bu işi de c.tesi ye bırakacağım gibi görünen o.

Zaten CF Root bulduysan cf rootun dosyasını odinle rom kısmına atıp yüklemen gerekiyor oda yaklaşık 2-3 saniye felan sürüyor cumartesiye sallayacak bi durum yok zaten.
Toplamda tüm işlemler 2 dakika felan sürüyor.
Tabi sen bilirsin yine.

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zaten CF Root bulduysan cf rootun dosyasını odinle rom kısmına atıp yüklemen gerekiyor oda yaklaşık 2-3 saniye felan sürüyor cumartesiye sallayacak bi durum yok zaten.
Toplamda tüm işlemler 2 dakika felan sürüyor.
Tabi sen bilirsin yine.

Odinle brick olayını yaşayınca biraz tırsıyorum ondan kaynaklanıyor bunu sallamam. :) Benim indirdiğim dosyanın ismi şu CF-Root-XX_XEU_JPY-v1.3-BusyBox-1.17.1.zip linkte bu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788108 yukarıda Y'nin 0-9 arasındaki sayılar olduğunu belirtmişler heralde benim sürüm JP5 doğruyu mu indirmişim emin olayım gene de. :)

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Evet doğru dosya. şimdi XX diyoya tekrar X yazsa olmucak Y yazıyo yerine yani 2 bilinmeyenli denklem gibi x, y olayı.
JPY
JP1
JP2... gider 9 a kadar

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dayanamadım bugün yükleyeyim dedim; fakat recovery modunda install zip from sdcard diye bir seçenek bulunmamakta. Diğer sitelerde sdcardı çıkartın biraz bekleyin takın tanıyacaktır yazıyor fakat denedim olmadı. Bu durumun çözümü nedir?

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Choose from sdcard gibi bişeyde olabilir.

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4 tane seçenek var sadece. Maalesef öyle bir seçenek yok. :(

-reboot system now
-apply sdcard:update.zip
-wipe data/factory reset
-wipe cache partition

--- Mesaj Güncellendi ---

Clockwork recovery gibi bir program varmış onu kurup işlemleri oradan hallettim şu an kutucuklar dönüp duruyor haydi hayırlısı. :)

imei numarası uçtu. 0049 ile başlayan bir numaraya dönüştü şu anda.

efs klasörünün yedeğini almak lazımmış. Yapmamıştım ben öyle birşey. Anlaşıldı gene bize telefoncu yolu görüldü. :(

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
4 tane seçenek var sadece. Maalesef öyle bir seçenek yok. :(

-reboot system now
-apply sdcard:update.zip
-wipe data/factory reset
-wipe cache partition

Clockwork recovery gibi bir program varmış onu kurup işlemleri oradan hallettim şu an kutucuklar dönüp duruyor haydi hayırlısı. :)

imei numarası uçtu. 0049 ile başlayan bir numaraya dönüştü şu anda.

efs klasörünün yedeğini almak lazımmış. Yapmamıştım ben öyle birşey. Anlaşıldı gene bize telefoncu yolu görüldü. :(

Cyanogenlar Genelde otomatik yedek alıyor
sdcard/backup klasörüne bi bak.
yada direk /backupda olabilir

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet iki tane gözüküyor biri backup diğeri backups adında. Backup 16:01(sanırım amerika saatine göre) dün oluşturulmuş diğeri ben denedikten bayağı sonra oluşturulmuş(19 civarı). Ben bunları nasıl atacağım. Ayrıca backup içinde efs klasörü altında:

.android
.nv2bak
.nv2.bak.md5
.nv_data.bak
.nv_data.bak.md5
.nv_state
imei
nv_data.bin
nv_data.bin.md5

dosyaları var. Ben bunları nasıl atacağım.

Ben üstten EFS klasörünü seçip kopyalıyordum ve kabul etmiyordu, şimdi efs içindeki dosyaları seçtim diğer tarafa attım ve imei numaram düzeldi. Çok teşekkürler. :)

byyasin

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Evet iki tane gözüküyor biri backup diğeri backups adında. Backup 16:01(sanırım amerika saatine göre) dün oluşturulmuş diğeri ben denedikten bayağı sonra oluşturulmuş(19 civarı). Ben bunları nasıl atacağım. Ayrıca backup içinde efs klasörü altında:

.android
.nv2bak
.nv2.bak.md5
.nv_data.bak
.nv_data.bak.md5
.nv_state
imei
nv_data.bin
nv_data.bin.md5

dosyaları var. Ben bunları nasıl atacağım.

Ben üstten EFS klasörünü seçip kopyalıyordum ve kabul etmiyordu, şimdi efs içindeki dosyaları seçtim diğer tarafa attım ve imei numaram düzeldi. Çok teşekkürler. :)

Buna çok sevindim çünkü hiç kimse bunu deneyip sonuç bildirmemişti.
Olası bir durumda nasıl çözeceğimizi öğrenmiş olduk.
Sen o efs klasörünü pc ye yedekle.
Her zaman böyle 2. bi şansın olmayabilir.

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Buna çok sevindim çünkü hiç kimse bunu deneyip sonuç bildirmemişti.
Olası bir durumda nasıl çözeceğimizi öğrenmiş olduk.
Sen o efs klasörünü pc ye yedekle.
Her zaman böyle 2. bi şansın olmayabilir.

Çalıştığını gördükten sonra hem flasha hem pc'ye attım. :D Bir daha başımıza gelirse kurtaralım diye. :)

sss855

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu surm artık kulanılmıyormu linkler kırık o yuzden sordum yardımcı olursanız sevirim

doomsday78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar iki üç gündür araştırıyorum daha önceden wildfire s i rootlayıp rom atmıştım. Şuanda i9003 için cyanogenmod da 9 arıyorum fakat hiç biryerde bulamadım şuan i9003 e atabileceğim en üst rom hangisi yardımcı olursanız sevinirim.

cicoo34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam iyi geceler , kız arkadasımın galaxy S telefonunda iki gündür kapanmaya zorla hatası alıyoruz. yardımcı olabilecek arkadaslar varsa memnun olurum. telefonda hiçbir işlem yapamamaktayz. lütfen konu ile ilgisi veya bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi.

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı problemi babamın S2'sinde bizde yaşadık. Ama bizimki sadece rehberde idi. Rehbere tıklıyorduk Kapatmaya Zorla diyordu, telefon konuşması yapmak için 3 sn içinde telefonu açmak gerekiyordu yoksa kapatmaya zorla diyor karşıdaki kapatsa bile 1,5-2 dakika çalmaya devam ediyordu. Tavsiyem telefonu Odin ile güncellemeniz. Güncelleme sonrasında bizim sorunumuz kökten kaybolmuştu. Birde şu an ki sürümü nedir telefonun?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar 1 yıldır galaxy s kullanıyorum hiç root yapmadım ve turkcell rom 2.3.3 yüklü bir çok sitede root ve cyagonenmod yüklemeye baktım ama kafam karıştı cesaret edemiyorum garantisi gideceği için ve brick olur diye şu anda cyagonenmod un sitesinde 27 temmuz çıkışlı bi rom var onu yüklemek için aynı burdaki yöntemi mi kullanıcam bi de onun için farklı bi root mu gerekiyor yoksa herhangi bir root da olur mu şimdiden teşekkürler

SoCRaT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim telefonum Galaxy S I900 2.3.3 BJUVA ve bu saydıklarını yaptığımda Reboot ekranında Choose from SD seçeneği çıkmıyor. Upload from SD çıkıyor ve seçip yüklemeye çalıştığımda yükleme iptal oluyor. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. ICS'yi gerçekten kullanmak istiyorum.

nava

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harikasınız süper çalışma.tlf rehber yedeğini nasıl alabilirim.

tamam dışa aktar dedim oldu.

dark3n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biliyorsunuz telefonun orijinalinde Flash lite var peki İcs yapınca flash player mı oluyor ? Ayrıca flash lite ile varsayalım izlesene.com'daki bir videoyu izleyebiliyor muyuz yeni sürümünde?

mydonnoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
galaxy s im var. Bilgileri şöyle;
ürün bilgisi sürümü:2.1-update1
ana bant sürümü: I9000SPJG2
kernel sürümü: 2.6.29
root@SE-S603#2
yapım numarası: ECLAIR.XWJM2
Telefoncuya 4.0.3 ICS yi yükleyebilirmisiniz diye sorunca tek çekirdekli olduğu için sistemin çökeceğini söylediler. Yaptırmadım. Sizin burada bu versiyonun yapılabildiğini görünce sormak istedim eğer ben bunu yapabilirsem telefonum çökermi. Tutarsız çalışma yaşarmıyım. Sorun oldu diyelim eski haline getirilirse şuanki gibi düzgün çalışmaya devam edermi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya Benim TeLefon Kapandi AciLmiyo YaziLim atiLmasi Gerekiyomus NasiL Atacaz YaziLimi TeLefon Nexus s gt-I9020T

S

SDN Okuru

SDN Okuru
gereklı dosyaları masa usdune ındırırken cekılmıs bı vıdıo koyarmısınız

S

SDN Okuru

SDN Okuru
wıpe data ve wıpe cacha ıslemını yapın derken nasıl yapılıyor