Samsung Galaxy S3 kopya IMEI sorunları?

ironicktv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yurtdışından gelen bi Samsung Galaxy S3 buldum. ikinci el N73 ü satıp bir telefon almak istiyordum. Telefon satıcısı bu telefon yurt dışından geldiği için pasaport kaydı gerektirir dedi. Yada benim nokia n73 ümün imeisini bu telefona kopyalayabileceğini söyledi. Ve bu işlem sonrasında n73 ü tekrar kullanamayacağımı anlattı. Çünkü çoğu telefon satıcısı bir imei numarasını birden çok telefonda kullanıyor ve buda BDK sistemi tarafından birden fazla aynı imei aktif olduğu için tespit ediliyor. Böylece bu telefonlar bloke ediliyor. Kendi telefonumun imeisi olacağı için benim böyle bir sorunla karşılaşmıyacağımı söyledi. Bunun üzerine internette biraz araştırma yaptım herkes klon imei probleminden bahsediyor. Fakat kopyalanan imeinin sadece o telefonda olup olmadığını bildirmiyorlar. Bu yüzden telefon satıcısının bana bahsettiği yöntemin çalışılabilirliğinden şüphe ediyorum. Yada karşılaştığım başka bir sıkıntı. IMEI si değiştirilmiş Samsung Galaxy S3 ün update sonrası problem çıkardığı. Bunun hakkındada tam bilgiye ulaşamadım. Çoğu kişi root ile update edersen sorun çıkmaz diyor.

Ne yapmamı önerirsiniz. Kendi IMEI numaramı kullanmam standart klon imei yönteminden daha mı güvenlidir? Sizin vereceğiniz cevaplara göre telefonu satın alıp almayacağıma karar vereceğim. Şimdiden teşekkürler.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Yurtdışından gelen bi Samsung Galaxy S3 buldum. ikinci el N73 ü satıp bir telefon almak istiyordum. Telefon satıcısı bu telefon yurt dışından geldiği için pasaport kaydı gerektirir dedi. Yada benim nokia n73 ümün imeisini bu telefona kopyalayabileceğini söyledi. Ve bu işlem sonrasında n73 ü tekrar kullanamayacağımı anlattı. Çünkü çoğu telefon satıcısı bir imei numarasını birden çok telefonda kullanıyor ve buda BDK sistemi tarafından birden fazla aynı imei aktif olduğu için tespit ediliyor. Böylece bu telefonlar bloke ediliyor. Kendi telefonumun imeisi olacağı için benim böyle bir sorunla karşılaşmıyacağımı söyledi. Bunun üzerine internette biraz araştırma yaptım herkes klon imei probleminden bahsediyor. Fakat kopyalanan imeinin sadece o telefonda olup olmadığını bildirmiyorlar. Bu yüzden telefon satıcısının bana bahsettiği yöntemin çalışılabilirliğinden şüphe ediyorum. Yada karşılaştığım başka bir sıkıntı. IMEI si değiştirilmiş Samsung Galaxy S3 ün update sonrası problem çıkardığı. Bunun hakkındada tam bilgiye ulaşamadım. Çoğu kişi root ile update edersen sorun çıkmaz diyor.

Ne yapmamı önerirsiniz. Kendi IMEI numaramı kullanmam standart klon imei yönteminden daha mı güvenlidir? Sizin vereceğiniz cevaplara göre telefonu satın alıp almayacağıma karar vereceğim. Şimdiden teşekkürler.

Güvendiğin bir telefoncuysa N73'ün IMEI'sini senin S3'den başka bir telefona klonlamayacağından eminsen yaptır sorun çıkmaz, ama N73'ü bir daha açma ya da hat takıp açma diyeyim.

Güncelleme sorunu ilk başlarda vardı ama sonra Arıza Patch ile halledildi, telefonu root ediyorsun ve Arıza Patch programının talimatlarını izliyorsun.

En güzeli pasaport kaydı yapabilirsen.

ironicktv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevabın için teşekkürler, daha önce bir android kullanmadığım için Root yada Arıza Patch nedir tam olarak bilmiyorum. Bunların nasıl yapılacağından biraz bahsedebilirsen sevinirim.

Birde internetten kendi telefonumun imeisini sorgulattığımda N73 ile ilişkilendirilmiş. Bu IMEI numarasını S3 te kullanmaya başlarsam bir sorun olur mu?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Kimse ilkten bilmez tabi, nasıl root edileceğiyle ilgili internette sınırsız kaynak var, çok zor değildir hatta hiç değildir.

Arıza Patch konusu ise burada. Yapımcısı kendi anlatıyor programı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Birde internetten kendi telefonumun imeisini sorgulattığımda N73 ile ilişkilendirilmiş. Bu IMEI numarasını S3 te kullanmaya başlarsam bir sorun olur mu?

Hayır zaten o öyle kalacak, IMEI'yi S3'e geçirdikten sonra BTK'daki kaydı değişmeyecek yani orada N73 yazmaya devam edecek.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
S4 e e250 imei si kopyalasam şebekeden internete girmede sorun yaşar mıyım ?

ouzdoan68

Asistan
Reaksiyon puanı
0
S4 e e250 imei si kopyalasam şebekeden internete girmede sorun yaşar mıyım ?
e250 felan değil
bende siemenesin antenli telefonon imeisi kayıtlı kardeş
şöyle söyleyim , Telefonda herşeyi yapabilirsin , internet olsun wifi olsun .
Yanlız tek sorun imesini attırdığın telefonda 3g yoksa ise , mesela benim telefon imeisi 3gsiz ,
3g internete girebiliyorum ama tek olarak görüntü konuşması yok , Kesin demeyim hiç denemedim ama öyle diyorlar . Benim için pek önemli değil görüntü konuşmak zaten.
Görüntü konuşmucaksan eğer , telefonculara götür 10 15 liraya imei atıyorlar onlar kafalarına göre , sıkıntı olmaz yani ben 2 yıldır böyle kullanıyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
lütfen yardım edermisiniz 'kadıköyRAP' ben yurtdışından samsung galaxy s3 getiricem bunu pasaporta kendi imeisini değiştirmeden kaydettiricem acaba sonradan çıkan android güncellemelerini veya başka güncellemeleri yüklersen bir sorun olurmu şimdiden teşekkürler

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
lütfen yardım edermisiniz 'kadıköyRAP' ben yurtdışından samsung galaxy s3 getiricem bunu pasaporta kendi imeisini değiştirmeden kaydettiricem acaba sonradan çıkan android güncellemelerini veya başka güncellemeleri yüklersen bir sorun olurmu şimdiden teşekkürler

Ben de öyle kullanıyorum bir sorun olmaz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yurtdısından s3 aldım 4.3 e guncellemek istiyorum ama oluyor lutfen yardımmm