Yurtdışından gelen bi Samsung Galaxy S3 buldum. ikinci el N73 ü satıp bir telefon almak istiyordum. Telefon satıcısı bu telefon yurt dışından geldiği için pasaport kaydı gerektirir dedi. Yada benim nokia n73 ümün imeisini bu telefona kopyalayabileceğini söyledi. Ve bu işlem sonrasında n73 ü tekrar kullanamayacağımı anlattı. Çünkü çoğu telefon satıcısı bir imei numarasını birden çok telefonda kullanıyor ve buda BDK sistemi tarafından birden fazla aynı imei aktif olduğu için tespit ediliyor. Böylece bu telefonlar bloke ediliyor. Kendi telefonumun imeisi olacağı için benim böyle bir sorunla karşılaşmıyacağımı söyledi. Bunun üzerine internette biraz araştırma yaptım herkes klon imei probleminden bahsediyor. Fakat kopyalanan imeinin sadece o telefonda olup olmadığını bildirmiyorlar. Bu yüzden telefon satıcısının bana bahsettiği yöntemin çalışılabilirliğinden şüphe ediyorum. Yada karşılaştığım başka bir sıkıntı. IMEI si değiştirilmiş Samsung Galaxy S3 ün update sonrası problem çıkardığı. Bunun hakkındada tam bilgiye ulaşamadım. Çoğu kişi root ile update edersen sorun çıkmaz diyor.
Ne yapmamı önerirsiniz. Kendi IMEI numaramı kullanmam standart klon imei yönteminden daha mı güvenlidir? Sizin vereceğiniz cevaplara göre telefonu satın alıp almayacağıma karar vereceğim. Şimdiden teşekkürler.
Ne yapmamı önerirsiniz. Kendi IMEI numaramı kullanmam standart klon imei yönteminden daha mı güvenlidir? Sizin vereceğiniz cevaplara göre telefonu satın alıp almayacağıma karar vereceğim. Şimdiden teşekkürler.