Samsung Galaxy S2 şarj mevzusu

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Merhaba,

Gün içerisinde telefonu fazla kurcalamadığım zaman şarjı iyi dayanıyor, 1 gün rahat yetiyor. Ama ne zaman telefondan uzun süre internete girsem şarj hızla azalıyor, mesela 2 saatte %100'den %50'ye düşüyor(Yedek batarya aldım. Yanımda taşımayı düşünüyorum).

Bataryanın hızlı azalması normal midir?

SHaDeWRoX

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Gayet normal bence S2 de şarj konusunda bende aynısını yaşıyorum. Yedek batarya ile günü tamamlıyorum

tdg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
s3 kullanıyorum ama önerebileceğim şey wifi yi hep kapatmak wifi açıkken yarım gün dayanan telefon wifi kapalıyken günde 4 saat müzik ve yarım saat telefon görüşmesi ile 2-3 gün gidiyor wifi çok etkiliyor şarz olayını eğer birinden mesaj beklemiyosan whatsapp yada facebooktan sadece internete girerken aç wifi yi

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Aslinda normal degil sirf int gezinmeyle o kadar yememesi lazim tavsiyem s3 orijinal 3000 mah batarya al 85-90 tl ye bulursun arka kapagiyla

TheOne12

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu normal bir olay bence benim s3 umde boyle bir olay yasiyorum.

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
normal sayılır 4 saat süreki internet kullanımını o batarya anca karşılar.
telefonu pc niyetine kullandığımız için bize az geliyor

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
cevaplarınız için teşekkürler.

daha önce S3 kullandım. bataryası çok daha iyi dayanıyordu. gün boyu whatsapp'te yoğun şekilde mesajlaşırdım, gece 22.00-23.00'a kadar yeterdi şarjı. S3'te 2100 mah batarya var. S2'de 1650 mah batarya var.

telefonun tasarımı, inceliği çok hoşuma gidiyor. yüksek amperli batarya alırsam estetiği bozulacak.

Chris_Mccandles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bu telefonun şu bataryalı kapağını nerede bulabiliriz acep internet dışında ? görüp deneyip almak için.

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
şarj sorununu çözdüm galiba.
yazılım olarak 4.0.4 sürümünü kullanıyordum.
2.3.6 sürümüne düşürdüm.

Telefon 8 saattir açık, fazla kurcalamadım gerçi ama batarya düzeyi şu anda %87.
8 saatte %13 tüketim olmuş.

XTİMURX

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bugün gittim batarya aldım :D Android 4.1.2 sürümü var. Hiç kurcalamazsan akşama %80 lerde oluyor pil. Yoksa akşama zor dayanıyor.
NOT: Güç tasarrufu ve otomatik ekran aydınlatması açık.

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Bugün gittim batarya aldım :D Android 4.1.2 sürümü var. Hiç kurcalamazsan akşama %80 lerde oluyor pil. Yoksa akşama zor dayanıyor.
NOT: Güç tasarrufu ve otomatik ekran aydınlatması açık.

android 4.1.2 en fazla şarj tüketen sürümü bence. 4.0.4 sürümü ondan daha iyi. benim izlenimim bu yönde :)
batarya hayırlı olsun :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Benim note 8 saatte falan bitiyor, full 3g ve tapatalk ile.

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Benim note 8 saatte falan bitiyor, full 3g ve tapatalk ile.

8 saat dedim ama --> 3G kapalı, güç tasarrufu açık, ekran parlaklığı otomatik, wi-fi ve bluetooth kapalı ayarları ile 8 saat.

şu anda 11 saat oldu. batarya seviyesi %73 --> sabah yarım saat radyo dinledim. gün içerisinde 5-6 tane kısa süreli telefon görüşmesi yaptım. 2-3 tane sms yolladım. toplamda 20-30 dakika internete girdim. arada sırada menüye girdim ayarları kurcaladım. -SENKRONİZASYON VE MOBİL VERİ AÇIK-

başka forumlarda 2.3.6 sürümünün şarj konusunda daha başarılı olduğu söyleniyordu. sanırım öyle.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
8 saat dedim ama --> 3G kapalı, güç tasarrufu açık, ekran parlaklığı otomatik, wi-fi ve bluetooth kapalı ayarları ile 8 saat.

şu anda 11 saat oldu. batarya seviyesi %73 --> sabah yarım saat radyo dinledim. gün içerisinde 5-6 tane kısa süreli telefon görüşmesi yaptım. 2-3 tane sms yolladım. toplamda 20-30 dakika internete girdim. arada sırada menüye girdim ayarları kurcaladım. -SENKRONİZASYON VE MOBİL VERİ AÇIK-

başka forumlarda 2.3.6 sürümünün şarj konusunda daha başarılı olduğu söyleniyordu. sanırım öyle.

Ben size bi taktik vereyim. Yeni batarya alın öncelikle. 60 tl lik satılan samsung malı bataryalardan bahsediyorum, gri siyah olan. Sonra Cİhaz rootlu ise Şarjı fulleyip batarya kalibrasyonu yapın. Note u alırken batarya su gibiydi ama böyle yapınca çok rahat gidiyor bende batarya, tavsiye ederim. Bir de geliştiric seçeneklerinden arka plan işlemi yok seçenğini işaretle.

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Ben size bi taktik vereyim. Yeni batarya alın öncelikle. 60 tl lik satılan samsung malı bataryalardan bahsediyorum, gri siyah olan. Sonra Cİhaz rootlu ise Şarjı fulleyip batarya kalibrasyonu yapın. Note u alırken batarya su gibiydi ama böyle yapınca çok rahat gidiyor bende batarya, tavsiye ederim. Bir de geliştiric seçeneklerinden arka plan işlemi yok seçenğini işaretle.

Sabah 06.30'da açtım telefonu. Saat neredeyse 21.00. Hala %55 şarj duruyor. Bu şekilde bir batarya performansı benim işimi görecektir. 2.3.6 rom işe yaradı gibi. Tabi çok eski bir rom olduğunu belirtmeme gerek yok.

Yedek bataryam var. 1 hafta önce 25 liraya aldım. Dediğiniz gibi gri siyah renklerde. Eski bataryanın performansı daha iyi ama. Belki yeni bataryayı birkaç kere doldur-boşalt yapmak gerekir. Telefon rootlu değil. Ama root etmek zor bir işlem değil, daha önce yaptım. Bilmiyorum kalibrasyon işe yarar mı, çok fark eder mi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim telefon s2 plus I9105 Android 4.2.2 şarj hızlı bitiyor ne yapmalıyım ??