Samsung Galaxy S Advance mı ? S3 mini mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan q0kh4y
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

q0kh4y

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Merhaba arkadaşlar bu iki telefon arasında kaldım.
İkisinin fiyatları biribirne yakın s advance suan 800 tlye bulmak mümkün. S3 mini ise 850 tl ye bulmak mümkün.
Aralarındaki farklara bakıldığında ise s3 minide gorilla glass cam yok. S advance da ise var.
Özellikleri Birbirlerine yakın aslında bakıldığı zaman. sizce s advance daki gorilla glass gerçekten başarılımı.
Sonucta bi telefon alındığı zaman ekran çizildikten sonra anlamı kalmıyo.

uğur4105

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İkisinin fiyatları biribirne yakın s advance suan 800 tlye bulmak mümkün. S3 mini ise 850 tl ye bulmak mümkün.
Aralarındaki farklara bakıldığında ise s3 minide gorilla glass cam yok. S advance da ise var.
Özellikleri Birbirlerine yakın aslında bakıldığı zaman. sizce s advance daki gorilla glass gerçekten başarılımı.

benimde kafam seninki gibi karışıktı gittim 588 tl ye s advance aldım.alırken bir elime s3 miniyi diğer elime advance i aldım.s3 mini kasası falan çok kalitesiz geldi.s advance daha oturaklı ve hoş görüntülü.istesem s3 miniyi alırdım arada 100 tl fark vardı ama ben advance aldım.ve şimdi memnunum telefonumdan .unutmadan s3 minide gorilla ekran yok ve çok narin telefon.ama şunu söyleyim hangisine için ısınırsa onu al derim
s8.gif

unutmadan aldığım s advance 8 değil 16 gb dahili hafızalı çıktı.bu benim şansımdı belkide hafıza kartı almadım 13,5 gb kullanılır hafıza var 2,5 gb ını android sistem yiyor :)

samsung s advance ele alındığında gerçekten güven veren bir cihaz sağlam bir kasası var ekranı güzel ve gorilla glass gerçekten başarılı bu yandan şüpheniz olmasın ben tercihimi s advance den yana kullandım.ve gerçektende mutluyum telefonumla :)

q0kh4y

Asistan
Reaksiyon puanı
10
benimde kafam seninki gibi karışıktı gittim 588 tl ye s advance aldım.alırken bir elime s3 miniyi diğer elime advance i aldım.s3 mini kasası falan çok kalitesiz geldi.s advance daha oturaklı ve hoş görüntülü.istesem s3 miniyi alırdım arada 100 tl fark vardı ama ben advance aldım.ve şimdi memnunum telefonumdan .unutmadan s3 minide gorilla ekran yok ve çok narin telefon.ama şunu söyleyim hangisine için ısınırsa onu al derim
s8.gif

unutmadan aldığım s advance 8 değil 16 gb dahili hafızalı çıktı.bu benim şansımdı belkide hafıza kartı almadım 13,5 gb kullanılır hafıza var 2,5 gb ını android sistem yiyor :)

samsung s advance ele alındığında gerçekten güven veren bir cihaz sağlam bir kasası var ekranı güzel ve gorilla glass gerçekten başarılı bu yandan şüpheniz olmasın ben tercihimi s advance den yana kullandım.ve gerçektende mutluyum telefonumla :)

anladım cok teşekkür ederim gerçekten aklımda ki tüm soruların cevabını vermişsin çok sağol. Ama nasıl 588 tlye s advance aldın 800 suanda.

cleverman99

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
s3 minide gorilla glass yok ya bide pixelleri gözüküyomus.
s3 mini'de android 4.1 yazılımı var ve süper birçok yeni özellik eklenmiş touchwiz,widget falan öte yandan gorilla glass iyi bir cam s advance'da hangi android yazılımı var gingerbread mı?

Reus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
suan s3 mini den baska hic bir telefonda android 4.1 yok diye biliyorum nisan ayında 4.2 güncellemesi gelecek miş

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kesinlikle s3 mini 1 gb ram NFC Bluetooth 4.0 ve android 4.1 yüklü olarak gelmesi ve donanımsal olarak daha üstün olması avatajdır. Tavsiye ederim

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Pixelleri gözüküyormuş derken galaxy s3 te bile ben pixel görebiliyorum çok dikkatli baktığımda 1280-800 :) full hd de hiç göremessin ama

carso

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
s8.gif

Orjinal kaçakmı aldın advance diyince ?şimdi baktım 999 çıkıyo nasıl bu kadar fiyat farkı olur

uğur4105

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Orjinal kaçakmı aldın advance diyince ?şimdi baktım 999 çıkıyo nasıl bu kadar fiyat farkı olur

yurt dışı aldım eski nokia 6288 in imeisini kaydettirdim :) 580 tl ye aldım kılıf ekran koruma jelatini 600 tl ye geldi ama 10 numara cihaz nfc özelliği var artı 16 gb dahili hafızası var :) s3 minide nfc yok üstelik 8 gb dahili hafızası var.bende s3 mini diyordum taki bir elime s advance i alana kadar s3 mini oyuncak gibi kaldı yanında şuanda s advance 600-650 arasında yurt dışı olanlar telpa garantili istersen 850 tl den başlıyor ama media markt ta kampanya varmı ve 799 tlden peynir ekmek gibi satılıyormuş bilgisini aldım bir bak derim

bu arada cihaz %1000 orjinal sıfır kutusunda ve lehçe samsung kullanım kitapçığı çıktı içersinden cihaz polonyadan gelmiş :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Performans fiyattan fazla. Galaxy S Advance almadan piyasayı baya araştırdım. Çok fazla para harcayamazdım. Maksimum 850 lira düşünüyordum. Ve bu fiyata kadar olabilecek bir kaç model beğendim. Sonra iki model arasında kaldım; Galaxy S Advance I9070 ve Galaxy S3 mini..
Gittim mağazaya hem S Advance hem S3 mini kullandım. Tamam S3 mini'nin bazı özellikleri daha iyi durumda S Advance'le kıyasla. Ama pek de sağlam gelmedi. Sanki plastik masadan fırlama. Düşse parçalanacak hissiyatı vardı. Ama Galaxy S Advance sağlamlığıyla güven verdi.
Diğer artı eksi yönleri ise:

*Galaxy S Advance*

-Eksik yanı-:
-5MP kamerası. Yeterli olsa da bu modele 8MP kamera iyi giderdi. Ama 720p HD çekilen video işe yarıyor.

+Artıları+
+Adobe Flash Player uygulamasının üzerinde kurulu olması.

+768 MB'lık RAM bellek. İşlerinizi rahat rahat halletmek mümkün.

+1 Ghz Çift Çekirdek işlemci. Araştırdığımda S Advance'de bulunan işlemcinin iPhone 4-4S serisinde de kullanılıdıgını gördüm ve güven verdi. Çift çekirdek olması ise zaten tartışmasız güzel.

+Amoled Plus 4 inç led ekran. Renkler oldukça doygun. Oldukça güzel. Ve tabi 4 inçlik ekran. Film, internet ihtiyacında baya kullanışlı.

+Samsung resmi olarak açıkladı ki telefon şubat-mart ayı gibi 4.1 JellyBean güncellemesi alacak. Bu güncelleme de gelince, deymeyin S Advance kullananların keyfine..

*Galaxy S3 Mini'ye gelince,
tercih etmememin nedeni

-malzeme kalitesizliği. Kullanırken sanki plastik masadan fırlamış hissi vardı. Düşünce parçalanır la bu dedim kendimce.

-Adobe Flash Player uygulama bulunmaması. Araştırdığım kadarıyla Google Play'den adobe flash player kalkmış. Diğer sitelerde bulunabilir durumda olmasına rağmen kısıtlı kullanım durumu mevcutmuş ve telefonu yoruyormuş.Samsung yetkilisi bu durumu kabul etti. Flash Player sorunsuz olmalı, bu yüzden S Advance..

-Yüksek fiyat. Hemen hemen S Advance ile aynı özelliklere sahip olan S3 Mini, yüksek fiyatta.

*Galaxy S3 Mini almak nedeni:

+1 GB RAM bellek.

+4.1 Jelly Bean güncellemesi.

Elimden geldiğince yardımcı olabilmek için bu yorumu yaptım. Çünkü ben de baya kararsızdım android telefon almak için.
Benim tercihim Galaxy S Advance oldu. Çok memnunum ve oldukça kullanışlı. Tavsiyem.

carso

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önere bileceğiniz başka samsung varmı ? fiyat uygun ama şarj mümküğn olduğunca uzun olması gerekli :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s advance al derim. ben vatan'dan 825TL ye almıştım. 12 ay taksitle. ama şuan 928 lira diyor. yine düşme ihtimali var. çok güzel bir telefon. çift çekirdek ve de ram sağlam. ekran olsun dayanıklılık olsun..on numara beş yıldız.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s3 mini de gorilla ekran var advance s3 mini yanında 2. sınıf cep telefonu gibi kalır

S

SDN Okuru

SDN Okuru
"Hadi len" diyen arkadaş,
s3 mini'de gorilla glass falan yok. Advance aldım, kullanıyorum, Advance Gorilla glass a sahip. Baya da taş gibi. Jelly Bean güncellemesi de yolda. Daha ne olsun.. 250 MB ram fazla diye s3 mini alın diyemem. Advance'de Adobe Flash player içinde yüklü geliyor. Girip adobe'nin sitesine tüm güncellemeleri alabiliyorsun. ama s3 mini de böyle bir durum yok.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende bu iki telefon arasında kaldım bir iki çok önmli sorum var her iki telefon kullanıcıları çok sevinirim.
birincisi advancede flash player olmasının artıları neler mesela facedeki videoları indirmeden seyredebiliyor muyuz? valla cahilim biraz bu konuda ama bnm için önmli gerçekten
ikincisi bu minideki artı ram çok etkiliyor mu bir kaç uygulama açınca telefon kasıyor mu?
lütfen cvplarnızını bekliyorum.çok yakında bu iki telefondan birini seçicem çok yardımcı olucak yorumlar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
''Lütfen yardım'' başlığına:
Flash player'ın olması gereken her türlü yerde işe yarıyor. yukarıdaki ''Performans fiyattan fazla'' diye başlayan yazıyı ben yazmıştım.
O yazının üzerine eklebilirim ki, Galaxy s advance gerçekten başarılı.
Benim düşüncem şudur: 1000 Lira altı telefon alınacaksa Samsung i9100 yani "S 2" tercih edilmelidir. Ram, çekirdek sayısı, işlemci türü, kamera ve ekran özellikleri, sağlamlık.. Keşke param biraz olsa da S 2 alabilseydim.

Konumuza gelirsek, Galaxy S Advance sonraki tercihim. Samsung resmi olarak 4.1.2 JellyBean güncellemesi vereceğim diye açıklamıştı. Henüz Türkiye'ye sürüm tarihi açıklanmadı.768 MB Ram yüklü olan S Advance'de 555 MB ram kullanabiliyorsunuz. Günceelleme gelince ise 625 MB Ram olarak kullanabileceksiniz. S3 Mini'de ise 1GB ram 825 MB olarak kullanılıyor. Ve zaten son sürümde.

Advance kullanan biri olarak diyorum ki
-1000-901 lira: Samsung Galaxy S2,
-900-800 lira: Samsung Galaxy S Advance,
-800-700 lira:Samsung Ace 2,
-500 lira altı: LG Optimus Hub.

Umarım yararlı bilgiler olmuştur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:herkesin yorumları bilgileri çok güzel çok faydası oldu. hepinizin yüreğine sağlık... ama anladıpım kadarıyla ADVANCE

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Motorola ATRIX! 580 TL'ye sıfır bulabilirsiniz hizlial.com'da vs. 1 GHZ çift çekirdek işlemci, GeForce ULP GPU (Real Racing 3'te kasma yapmıyor, gerisini düşün), 1 GB RAM, qHD 4 inç ekran, Biyometrik parmak izi sensörü(Telefonu parmak izinle kilitle açarken şifrem göründü derdin olmasın). Yakında sorunları da çözülecek. Fiyat performansta üstüne başka cihaz görmedim. Sadece sıkıntısı aldın mı orijinal yazılımıyla kullanmak istemeyeceksin.

uğur4105

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ankara kızılaydan aldım.sonra aynı satıcıdan iki arkadaşım ve yeğenimde aldı hepsi çok memnun.588 tl ye almıştım şansıma sadece benim telefon 16gb çıktı :) diğerleri 8 gb düşünüyorsan gerçekten fiyatını çok çok hakeden bir ürün.tavsiye ederim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
daha dün s2 almayı düşünüyordum ama fiyatı pahalı telefon süper ama daha uygun diye s advance almayı düşünüyorum ama kafamda bazı sorular var öncelikle ben bu telefondan fifa 12 modern combat asphalt 7 falan oynayabilirmiyim ve hangisini almalıyım ve nerede uygundur

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende bu iki telefon arasında kalmıştım ama s3 mini tabiki 250 mb ram farkı kullanımda inanılmaz rahatlık veriyor uygulamaların çoğu ramda tutulup çok hızlı tepki veriyor advance bu konuda biraz zayıf kalıyor pil olarak s3 mini çok başarılı sabah 9 gibi şarjdan çıkartıyorum akşam 24.00-01.00 a kadar interneti sosyal ağları çok sık kullandığım halde bataryayı % 20 altına daha düşüremedim aynı kullanımla s2 nin bataryasını 19.00-20.00 arası bitiriyorum cihaz advance yanında çok şık çok hafif bazı iddiaların aksine plastik hafif alaşım düşme ve darbelerde momenti azalttığı için hasar görme riskini azaltır bu en basit fizik kurallarından üreticilerin böyle hafif plastik alaşıma geçme sebebide budur zaten s3 miniyi aldıktan sonra s2 yi yedeğe kaldırdım cepte taşımaya mükemmel tavsiye ederim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
herkes kendi aldığı telefonu övüyor; "benim aldığım telefonda flash var s3 minide yok" diyen arkadaş 2dknı ayırırsan s3 miniyede kolayca flash yükleyebilirsin. bu rahatsız ettiyse seni s3mini al bana gel ben yüklerim flashını. şurda 2telefonun artı ve eksilerini söylemek yerine sidik yarışına girmenin manası yok. 2 telefonuda bilmeyen kimseler neye dayanarak karşılaştırabiliyorlar çözmüş değilim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
siz telefonları çok pahalıya alıonz aga ben diyarbakırlıym burda atrix 500 tl s3 mini kvklı 750 tl s advance yurt dışı malı 600 tl civarı internetten fiyat bakmayın telefonculara gezin biraz araştırın bence hemen alırsanız pişman olursunuz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Samsung Galaxy S advance Kullanıyorum çok Mutluyum Telefonumdan..
gorilla glas da gerçekten çok güzel ekranım çizilmiyor .. :biggrin: