Samsung Galaxy Note - N7000 Root + Denenmiş Stabil Rom'lar

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Herkese Merhaba ,

Klasik Samsung Arayüzünden Sıkılanlar İçin Sizlere Deneyip De Hoşuma Giden Ve Gayet Stabil Olan Rom'ları ve Kurulumlarını Göstericem.

Oluşacak aksi durumlar için size yardımcı olmaya çalışırım ama unutmayın cihaz ve sorumluluk tamamen size aittir. Yani Karar Sizin :) Dediklerimi Yaparsanız Zaten Bir Problem Olmayacaktır.

Öncelikle Telefonda Root Yok İse Olaya Cihazımızı Root'layarak Başlayalım.

Şimdi Buradan Root ve Rom Atmak İçin Kullancağımız Recovery Mod'un daha gelişmiş olan PhilZ Touch'u indiriyoruz.( bunu cihazımıza kurduktan sonra telefon Root'lu olcak. )
Kurulum İçin ;

* Buradan İndirmiş olduğumuz .zip dosyasını hafıza kartımızın ana dizinine atıyoruz.
* Cihaz Kapalıyken Ses Açma + Home Tuşu + Kapatma Tuşlarına Basıl Tutuyoruz.
* Klasik Recovery modda install zip 'i seçiyoruz ve hafıza kartına attığımız zip dosyasını seçiyoruz.
* Kurulum Tamamlanınca Cihazı Resetliyoruz.

Bu Kadar Cihazınız Artık Root'lu.

Şimdi Gelelim Rom'lara.

İlk anlatacağım Rom Görsellik Açısından ve Gelişmiş Android Özellikleri Bakımından Sizi Fazlasıyla Tatmin Edecektir. Stabilite Sorunu Olmayan Sürekli Güncellenen Ve CM Altyapısı Kullanan Sağlam Bir Romdur.

Revolt ROM
bannerforrevolt.png

screenbn.png

screen2xq.png

screen1lwt.png

Özellikleri ;

* Andorid 4.3 JellyBEAN
* Gelişmi ROM Kontrol Ekranı AOKP
* Hybrid Engine | Paranoid (Cihazını Tablet Gibi Kullanabilirsiniz DPI özelliklerini düzenleyebilirsiniz.
* Güncelleme Bildirimleri
* Power Widget
* Renkli Navigasyon Bar'ı(Özelleştirilebilir)
* Renkli Durumu Çubuğu(Özelleştirilebilir)
* Gelişmiş Kamera Özellikleri
* Ses Açma Ve Kısma Tuşlarını Kullanarak Metinlerde Gezinme Olanağı :) Hepiniz İsterseniz Sanırım bunu
* Çoklu Kullanıcı
* Apex Launcher
* Nova Launcher
* Trebuched Launcher ( REvolt Ver.)
* CM Saat Uygulaması
* PiuUI Uygulaması
* DPI Değiştirebilme

Kurulum İçin ;

Lütfen Yedek Alınız.

Stock Rom Kullananlar ;

* Yukarıda Anlattığım Gibi Cihazı Root'layınız.
* Ses Açma + Home Tuşu + Kapatma İle Recovery'i açıyoruz.
* Wipe Data / Factory Reset
* Wipe Cache İşlemini Yapıyoruz
* Wipe Dalvik- Cache İşlemi
* İnstall Zip den Rom'ı Flashlıyoruz.
* Tekrar Wipe Cache İşlemi
* Tekrar Wipe Dalvik- Cache İşlemi

Başka Bir Rom Kullananlar ;

Eski Ver. Revolt Rom Kullananlar ;

* Gapps Paketini Flashlıyoruz.

Ve Yeni Rom Hazır Açılış Uzun Sürebilir.

İndirme Dosyaları ;

Rom İndir ( Ver 4.3 )
Gapps Paketi

İkinci Rom'umuz ise iddaa ediyorum ki Galaxy Note Cihazı İle Birlikte Çalışan En Hızlı Rom.
Bir Çok Rom denedim Ama Bunun Kadar Seri ve Stabil Çalışan Bir Rom Görmedim. Deneyince Bana Hak Vericeksiniz Diye TAhmin Ediyorum.
Görsellik Ve Özellik Açısından Revolt ROM yaklaşamaz Bile Ama Hız Ve Stabilite Müthiş Şuan Kullandığım Romdur Kendisi.
Nova Launcher İle Birlikde Gayet Şıkda Olabiliyor. Zaten Telefon Root'Lu Olucak Kendi Launcherini devre Dışı Bırakıp Novayı Kullanabilirsiniz.

SuperNEXUS 3.0 Rom

oqq.png

llh5.png
sgb6.png
278e.png

6oo2.png
ct7f.png
i2fu.png
rxey.png

Özellikleri Hakkında Bir Şey Söylememe GErek Yok.
Saf Android Olarak Bakabilirsiniz.
Android 4.3 Sürümü Kullanmaktadır.
CM Altyapısına Sahip.
Cihazınız NEXUS'a Dönüşeceğini İddaa Ediyor Yapımcı.
Ama Şunu Garanti Ederim Gerçekten Çok Hızlı Bir Rom Akmak Tabirini Kullanabilirsiniz Yani.

Gözlemlenen Sorunlar ;
* Çok Ufak Grafik Hataları ( Dikkatli Bakmadığınız Sürece Göremezsiniz )

Kurulum İçin ;

Lütfen Yedek Alınız.

Stock Rom Kullananlar ;

* Yukarıda Anlattığım Gibi Cihazı Root'layınız.
* İndirmiş Olduğunuz Rom Ve Gapps Paketlerini Cihazın Hafıza Kartına Atın / Ana Dizine
* İnstall Zip den Gapps Paketini Flashlıyoruz.
* Cihazınızı Restar Edebilirsiniz

Başka Bir Rom Kullananlar ;

* İndirmiş Olduğunuz Rom Ve Gapps Paketlerini Cihazın Hafıza Kartına Atın / Ana Dizine
* İnstall Zip den Gapps Paketini Flashlıyoruz.
* Cihazınızı Restar Edebilirsiniz

İndirme Dosyaları ;

Rom İndir ( Ver 3.0)
Gapps Paketi

anlatımda bir yanlışım olduysa affola.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Hangi romu yükleyeyim diye düşünenler için yararlı bir konu olmuş :) ellerine sağlık

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Rom yüklemenin sakıncaları nedir?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Supernexus tavsiye etmiyorum. Bataryayı su gibi içiyor. Aosp kullanacaklar Cyanogenmod veya omni rom kullansınlar. Tavsiyem Tw romlar dır.

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Supernexus tavsiye etmiyorum. Bataryayı su gibi içiyor. Aosp kullanacaklar Cyanogenmod veya omni rom kullansınlar. Tavsiyem Tw romlar dır.

Merhaba ,

Herkesin görüşüne saygı duymakla beraber bataryayı su gibi içiyor derken neye dayanarak söylediğinizi merak ettim. Kendiniz mi gözlemlediniz yoksa forumlardan edindiğiniz bir bilgi mi ?

Çünkü Benim Denediğim diğer romlar ve stock romdan farklı olarak batarya süresinde bir sıkıntı yaşamadım yaşamıyorum da.

Ama şu bir gerçek Hız ve Stabilite açısından yarattığı farkı Batarya konusunda göstermediği aşikar.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Merhaba ,

Herkesin görüşüne saygı duymakla beraber bataryayı su gibi içiyor derken neye dayanarak söylediğinizi merak ettim. Kendiniz mi gözlemlediniz yoksa forumlardan edindiğiniz bir bilgi mi ?

Çünkü Benim Denediğim diğer romlar ve stock romdan farklı olarak batarya süresinde bir sıkıntı yaşamadım yaşamıyorum da.

Ama şu bir gerçek Hız ve Stabilite açısından yarattığı farkı Batarya konusunda göstermediği aşikar.

Bu romu yaklaşık 1 hafta önce yükledim. Az da olsa arayüzde, app drawerda mikro takılmalar mevcut. En sevmediğim şey de o donmalar zaten. Ram 700 e dayandığı zaman sıkıntı çıkarıyor, uygulamalar geç açılmaya başlıyor, donma yapıyor.

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu romu yaklaşık 1 hafta önce yükledim. Az da olsa arayüzde, app drawerda mikro takılmalar mevcut. En sevmediğim şey de o donmalar zaten. Ram 700 e dayandığı zaman sıkıntı çıkarıyor, uygulamalar geç açılmaya başlıyor, donma yapıyor.

Henüz bahsettiğin olay başıma gelmedi. Eğer gelirse muhakkak paylaşıcam burada.
Benim gözlemlediğim tek sorun ufak tefek grafik hataları zaten yapımcı bunu belirtmiş.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Birileri emek veriyor, paylaşımda bulunuyor... Birileri ukelalık yapıyor...

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Supernexus rom hızlı orjinal rom da benchmarktan 8000 çıktı test Sonucu bu rom da 11700o e yükseldi eskiden oyunlarda low ayarda kasıyordu şimdi high da kasmiyor sadece tarayıcı da sorun var başka tarayıcı kullanıyorum sorun olmuyor uygulamalarda reklam gelince ekran yanıp sönüyor pil sorunu da yok gayet memnunum rom dan indirip deneyin bence

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Birileri emek veriyor, paylaşımda bulunuyor... Birileri ukelalık yapıyor...

Yok güzel kardeşim ukelalık demeyelim biz ona hani arkadaş bazı sorunlar yaşamış onu belirtmiş sadece ama dediğim gibi çok rom kurdum bu zamana kadar içlerinden iki seçenek belirledim.

Birincisi Görsellik yani gelişmiş rom özellikleri üst seviye kişiselleştirme vb. böyle bir rom'a ihtiyacınız varsa bence bu REVOLT rom olmalı.

İkincisi klasik android 4.3 özellikleri ve performans ise kesinlikle ve kesinlike supernexus rom olmalı. Güzel bir launcher ile bu romda gayet görsel olabiliyor :) Ve inanın Samsung Note N7000 cihazının mevcut son sürümü 4.1.2 sürümü ve Touch Wiz ile bu rom arasında hiç bir batarya ömür farkı yok :) deneyin görüceksiniz zaten

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Supernexus rom hızlı orjinal rom da benchmarktan 8000 çıktı test Sonucu bu rom da 11700o e yükseldi eskiden oyunlarda low ayarda kasıyordu şimdi high da kasmiyor sadece tarayıcı da sorun var başka tarayıcı kullanıyorum sorun olmuyor uygulamalarda reklam gelince ekran yanıp sönüyor pil sorunu da yok gayet memnunum rom dan indirip deneyin bence

Evet tarayıcıdaki sorun için bende uğraştım ama bir çözüm bulamadım. Opera kullanıyorum. Merak edenler var ise tarayıcı ile alakalı sorunla ilgili SS koyabilirim. Zaten rom yapımcısı bir kaç grafik hatasının olduğundan bahsetmiş ama bakalılm build 2 ile sorunun çözüleceğini söylüyor.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Xda daki VengeanceNote romunu deneyin arkadaşlar. Miui romların en iyisi, en kalitelisi, en hızlısı. Akşam eve gideyim, linki koyayım buraya.

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Xda daki VengeanceNote romunu deneyin arkadaşlar. Miui romların en iyisi, en kalitelisi, en hızlısı. Akşam eve gideyim, linki koyayım buraya.

Merhaba ,

Arkadaşın verdiği linkden rom'u inceledim nisan ayında yayınlanmış bir rom biraz eski gibi duruyor. Hangi android altyapısını kullanıyor bilmiyorum ama son olmadığı kesin gibi duruyor. Konuda ne bir video var ne bir ss rom kullandıysanız veya bilginiz var ise açıklama yaparsanız çok sevinirim. youtube da bir video buldum ama bu rom mu bilmiyorum eğer bu rom ise supernexus daha bir akıcı gibi geldi bana.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Merhaba ,

Arkadaşın verdiği linkden rom'u inceledim nisan ayında yayınlanmış bir rom biraz eski gibi duruyor. Hangi android altyapısını kullanıyor bilmiyorum ama son olmadığı kesin gibi duruyor. Konuda ne bir video var ne bir ss rom kullandıysanız veya bilginiz var ise açıklama yaparsanız çok sevinirim. youtube da bir video buldum ama bu rom mu bilmiyorum eğer bu rom ise supernexus daha bir akıcı gibi geldi bana.

Konu Nisan çıkışlı ama güncelleme Tarihi Kasım. 4.1.2 üzerine Miui rom yapılmış. 240 dpinroma dönmesem atardım.

prensipci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
rom taviye edenlere öncelikle teşekkürler ama bir ricam olacaktı, bazı romlar stabil-hızlı olabiliyor ama cygn. romlarındaki gibi eksikler olabiliyor(muş) mesela birinde fm radyosu çalışmadığı gibi başka rom da s-pen fonksyonu çalışmıyormuş vs. bu gibi dezavatajlarını iletirseniz daha iyi olmazmı...

eknot: framaroot diye bir prog. duymuştum avantajı-dezavantajı varmı acaba?
başta emek verip konuyu açana ve diğer yardımsever arkadaşlara teşekküeler....

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
rom taviye edenlere öncelikle teşekkürler ama bir ricam olacaktı, bazı romlar stabil-hızlı olabiliyor ama cygn. romlarındaki gibi eksikler olabiliyor(muş) mesela birinde fm radyosu çalışmadığı gibi başka rom da s-pen fonksyonu çalışmıyormuş vs. bu gibi dezavatajlarını iletirseniz daha iyi olmazmı...

eknot: framaroot diye bir prog. duymuştum avantajı-dezavantajı varmı acaba?
başta emek verip konuyu açana ve diğer yardımsever arkadaşlara teşekküeler....
s not uygulaması yok bunda framaroot kullandım anladığım kadarıyla rootlu programları kullanabilmemize yarıyor

Kistanbullu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle bu konuyu açan arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Benimde nacizane bir Galaxy N7000 Note I bir telefonum var bu telefonuma burada anlatıldığı şekilde root işlemini uyguladım ve hatta bunda başarılı olup olmadığıma bakmak için "Root Checker" uygulamasını indirdim ve burada da başarılı şekilde root yaptığımı
8a4l.png
gördüm. Ancak buna rağmen telefonumdaki gmail, google talk, chatON vb. gibi uygulamaları hala telefonumdan kaldıramıyorum. Yani kendi kurduğum uygulamaları telefonumdan kaldırabilirken, telefonuma yüklü olarak gelen uygulamaları
qf02.png
kaldıramıyorum. Buda haliyle belli bir süre sonra telefonun sistem belleğini oldukça yoruyor ve donmalara sebebiyet verebiliyor. Benim sizlerden öğrenmek istediğim; telefonum ile gelen kaldıramadığım standart uygulamaları nasıl kaldırabilirim ?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=390558]Kistanbullu[/MENTION]

sistem uygulamalarını normal yollardan kaldıramaman normal. Sistem uygulamalarını kaldırmak için çeşitli uygulamalar var fakat ben titanium backup kullanıyorum.

Kistanbullu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=390558]Kistanbullu[/MENTION]

sistem uygulamalarını normal yollardan kaldıramaman normal. Sistem uygulamalarını kaldırmak için çeşitli uygulamalar var fakat ben titanium backup kullanıyorum.

Sayın kadıköyrap. Cevabınız için teşekkür ederim. Peki ben simdi rootu boşuna mi attım telefona yani root atmadan da dediğiniz programı yukleseydim silebilirmiydim sistem uygulamalarını ? Bir de dediğiniz programı nerden indireceğim nasıl kullanacağım. ?

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Sayın kadıköyrap. Cevabınız için teşekkür ederim. Peki ben simdi rootu boşuna mi attım telefona yani root atmadan da dediğiniz programı yukleseydim silebilirmiydim sistem uygulamalarını ? Bir de dediğiniz programı nerden indireceğim nasıl kullanacağım. ?

Sistem uygulamalarını kaldıran uygulamalar root ister o yüzden boşuna yapmadın yani.

System app remover (ROOT) programını ara marketten.

Kistanbullu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistem uygulamalarını kaldıran uygulamalar root ister o yüzden boşuna yapmadın yani.

System app remover (ROOT) programını ara marketten.
Bu konuyu açan hasansengun arkadaşımızın tavsiye ettiği Romlardan herhangi birini yüklersem de bu sistem uygulamalarını silebilir miyim? Diğer sorum şu biz neden telefonumuza rom yükleyelim ne gibi avantajları var ve eksi yönleri olur mu rom yüklemenin? Teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
SELAMUN ALEYKÜM
önceliklle emeğe saygı
ellerinize sağlık
2 sorum olacak
1 revolt romda nav barı kaldırabilrimiyiz acaba
2 yine revolt romda türkçe desteği tam değil anlaşılamayn kısımlar için yeni bir tükçeleştirme yapılacakmı
tşk ederim

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
SELAMUN ALEYKÜM
önceliklle emeğe saygı
ellerinize sağlık
2 sorum olacak
1 revolt romda nav barı kaldırabilrimiyiz acaba
2 yine revolt romda türkçe desteği tam değil anlaşılamayn kısımlar için yeni bir tükçeleştirme yapılacakmı
tşk ederim

Merhaba ,

Eğer ben en yeni Android sürümü isterim derseniz revolt rom'u tavsiye etmiyorum çünkü geliştirici 4.3 de kaldı malasef :( oysa çok iyi gidiyordu. Sorularınıza gelicek olursak evet revolt romda navbarı kaldırabilirsiniz. Romun orjinal kısımları türkçe orada sıkıntı yok fakat sonradan geliştirici tarafından eklenen özelliklerin çoğu malasef ingilizce ve düzeltileceğini hiç sanmıyorum uzun bir sürü kullandım bir gelişme olmadı.

Saygılar

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu konuyu açan hasansengun arkadaşımızın tavsiye ettiği Romlardan herhangi birini yüklersem de bu sistem uygulamalarını silebilir miyim? Diğer sorum şu biz neden telefonumuza rom yükleyelim ne gibi avantajları var ve eksi yönleri olur mu rom yüklemenin? Teşekkürler

Hocam Merhaba ,

Telefonunuza rom yüklemenin cihazınızı garanti dışı bırakması ve mevcut üreticinin cihaza eklediği özellikleri yitirmeniz dışında hiç bir zararı yok.

Sistem uygulamaları konusuna gelicek olursak bu romla pek alakalı bir durum değildir. Bahsettiğiniz gmail google play tarayıcı gibi özellikleri tabiki cihazınızda istemiyorsanız bunu yapmanın yolları var. Mesela benim telefonumda stock android tarayıcısı yok bunu romla beraber indireceğiniz gapps sürümü ile yapabilirsiniz. Sanırım siz sadece root işlemi yaptınız herhangi bir rom kurmadınız mesela cm romu kurarsanız facebook samsung kies gibi uygulamalar zaten olmayacak cihazınızda bunu siz kuracaksınız veya kurmayacaksınız. Şuan CM11 kullanıyorum bütün sosyal medya uygulamaları ve bunların yanında bir sürü arkaplanda çalışan uygulama var(dropbox shazam whatsapp vb. ) ve ram da hayla 300 mb boş yer var bu stock rom ile mümkün değildir.

Kesinlikle tavsiye ediyorum hem andorid son sürümü kullanıyorsunuz hem telefonunuz hızlı ve stabil çalışıyor. Son sürüm android için CM11 ve OmniROM'u tavsiye ederim.

CM11 geliştiricilerin fazlalığı ve türkçe dil desteği ile bir adım önde gibi.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Arkadaşlar 240 dpi romu tavsiye ederim. v2.5 gerçekten çok stabil ve performanslı.

alt132

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim SuperNEXUS 3.0 Rom'u başka bi siteye yükleme şansın varmı hotfile kapandı malum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Rom ların ındırme lınkı bozuk gapss lar ınıyor ama romlar ınmıyo bırı yardım edebılırmı bana ındırmem lazım ?

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hepsini google drive'a transfer edicem arkadaşlar fakat şuan işyerimdeyim :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
rom yüklemesi bitince en sonda reboot yapınca root(su/---) seçenek çıkıyor onu seçerek başlatırsanız cihaz rootlu olur ve google playden unistaller kurarak istenmeyen sistem uygulamalarını kaldırmanız mümlün(bende işe yaradı note cihazda)
bir de antutu cpu master pro indirip işlemci hızını artırmak mümkün(yaptım eskiden respawnablesde(oyunda) donma olurdu şimdi gayet akıcı umarım işinize yarar:closedeyes: