Samsung Galaxy Note 7 Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

Murat Burç

SDN Okuru
Alalı 3-4 gün oldu daha hiç takıldığını görmedim. Mağazada veya İnternet ile ilgili uygulamalarda takılma olması telefonla ilgili bir durum değildir bu Internet erişimi ve mağazanın yoğunluğu veya performansıyla ilgilidir. Telefonla ilgili yorum yaparken buna dikkat etmek lazım.

Onun dışında bazı programların yüklenmesi esnasında o yükleniyor simgesini bol bol gördüm. Şu aralar yok. Hızlı ama her uygulama Android 6 uyumlu olmadığından cihazda olumsuz performans sergileyebilir.

Bazı İngilizce öğrenme programlarım önceki telefonumda çok yavaştı bunda hızlanır diye bekledim ama değişen bir şey yok yani bu durumum telefonun hızıyla doğru orantılı bir durum olmadığı kanısına vardım.

MicroSD kart kullanırsanız kullanım durumuna göre telefonun hızını MicroSD kartın okuma yazma hızına kadar düşürebilir sonra niye telefon yavaş veya restart atıyor diye düşünmemek lazım. En kaliteli Hafıza kartı bile telefonun kendi saklama belleğinden daha hızlı değildir mümkünse hiç hafıza kartı kullanmamak hem bataryayı korur hemde telefonun hızını.
Hafıza kartı hızı genel sistem performasnı nasıl etkileyebiliyor sonuçta uygulamarımızın çoğunu dahili depolamaya kuruyoruz.
Keşke ufs desteği geleydi artık Samsungun 8 ailesine kaldı

zbahadir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Hafıza kartı hızı genel sistem performasnı nasıl etkileyebiliyor sonuçta uygulamarımızın çoğunu dahili depolamaya kuruyoruz.
Keşke ufs desteği geleydi artık Samsungun 8 ailesine kaldı

Genel anlamda değil ama resimler otomatik olarak hafıza kartı takıldığında orayı kullanıyor. Resimleri buluta yedeklerken veya galeriyi gezerken telefonu yavaşlatır. Teknik anlamda bu böyle ama kullanıcı bunun farkına varmaz. Hafıza kartları bataryayı daha çok kullanır.

stinghardyzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
747
Alan arkadaşlardan pil performansı ram de kalan boşluk oyunlarda grafikler nasıl bir de kılıf olarak ne aldınız yazarsanız sevinirim
Oyunlarda kalite muhazzam benim cihazimda 900 mg bos ram alani kaliyor genelde valla iphone kullanirken uğraşmıyordum note7 de ugrasamam spen deneyimi super sarj i iyi gideyor ve hizli sarj oluyor

stinghardyzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
747
Arakadaslar karanlik odada edge ekranindan degisik bi isik cikiyor. Edge ekraninin bitiminde toz giriyor dikatli ilum

M

Murat Burç

SDN Okuru
Genel anlamda değil ama resimler otomatik olarak hafıza kartı takıldığında orayı kullanıyor. Resimleri buluta yedeklerken veya galeriyi gezerken telefonu yavaşlatır. Teknik anlamda bu böyle ama kullanıcı bunun farkına varmaz. Hafıza kartları bataryayı daha çok kullanır.
S7im var bu Note 7 yazılımı s7ye gelir herhalde öyle değil mi. Full hd ekranı denemek istiyorum.

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Androidde asıl sıkıntı bu zaten; uygulamalar.
Telefonun kendisinde takılma kasma olmuyor ama uygulamanın içinde oluyor.
İos gibi her cihaz aynı sürümle aynı uygulamayı kullanmıyor androidde.
Bir ara yeltendim note 7 alabilirim diye lakin iphone 7 plus alacağım uygulamaları sıkıntısız en azından

M

Murat Burç

SDN Okuru
Hiç bilemiyorum ama teknik olarak iki cihazda aynıdır. Gelmemesi için bir neden yok. Ama arada bir de Andoid 7 var belki komple bir yazılım yenilemesi yaparlarsa bütün 7 serisi benzer yazılıma sahip olabilir.
7.0 tahmini ne zaman gelir s7 ailesine ?

WesT06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba iyi günler dün akşama doğru 4-5 sıralarında x magazasından note7 gold rengini aldım. Eve geldim kendim 0 açtım kutusunu kullanırken farketmedim. Aksam üstü 8 gibi sag üst köşede hafif 1-2 mm siyahlık oldugunun farkına vardım bariz fabrika hatasi besbelli ışık gelmiyor oraya sonra hiç zaman kaybetmeden aldigim yere götürdüm tereddüt etmeden sifir kutulu bi cihaz verdiler. Alcak arkadaslar basüstü kontrol etsin cihazını sagına soluna baksınlar iyice

Ilk görüşlerim parmak izi okuyucu çok çok hızlı ayrıca irisde gayet başarılı
Elde tutuş hissi güzel tasarım olarak ele tam oturuyor
Kamera netleme anlıgı mükemmel bayıldım
Baya hızlı şarj ediyor
Gayet başarılı bi cihaz

Alcak arkadaşlar hiç tereddüt etmesin hakkını veriyor cihaz
Alcak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun

bthndmrc

Asistan
Reaksiyon puanı
111
Arkadaşlar cihazın pil ömrünü test ettim kendimce sşimdi sizlere elimden geldğince aktarmaya çalışacağım.
Öncelikle cihazın hiç bir şekilde boş bırakmadım ve tam tamına 6.30 saat dayandı neler yaptım açıklıyorum.
Bu 6.30 saatlik zaman diliminde 4 saat oyun oynadım ki bu oyunları da açıklayayım vainglory modern combat 5 online kafa topu world of tank blitz dead trigger 2 gibi yüksek grafikli oyunları (grafik ayarı full) biçimde oynadım.
Tam 2 saat film izledim. Bundan kastım 45 dakikalık yabancı dizi shiftdelete inceleme videoları youtube videoları gibi (videolar 1080p altında izlenmedi)
30 dakika boyunca da arayüzle uğraştım spenle biraz çizim vs ayarları kurcaladım. ve bu 30 dakikalık zaman diliminde oyun indirdim.
Şunları da eklemek lazım,
cihazın parlaklığı full
hiçbir şekilde güç tasarrufunu etkinleştirmedim.
Ekran kilidini hiç kapatmadım.
Arkaplan uygulamalarını hiç kapatmadım.
Videoları yüksek kalitede izledim.
Oyunlarda değiştirilebilen tüm performansları mümkü olduğunca full e ayarladım.

OLUMSUZ YÖNLER
Performansta hiç sıkıntı yaşamadım ama ekran çok çok ok fazla ısındığı için çok nadir fps düşmesine rastladım. oyun açıp kapatırken vs hiç hata vermedi. Yani uygulama durduruldu donma takılma gibi vs konular yaşamadım. Evet yaşadığım tek olumsuz yönler bu arkadaşlar umarım yararlı olmuştur.

Merak ettiğim konu sizce bu pil değerleri iyi mi ?

byserhatt

Doçent
Reaksiyon puanı
198
Arkadaşlar cihazın pil ömrünü test ettim kendimce sşimdi sizlere elimden geldğince aktarmaya çalışacağım.
Öncelikle cihazın hiç bir şekilde boş bırakmadım ve tam tamına 6.30 saat dayandı neler yaptım açıklıyorum.
Bu 6.30 saatlik zaman diliminde 4 saat oyun oynadım ki bu oyunları da açıklayayım vainglory modern combat 5 online kafa topu world of tank blitz dead trigger 2 gibi yüksek grafikli oyunları (grafik ayarı full) biçimde oynadım.
Tam 2 saat film izledim. Bundan kastım 45 dakikalık yabancı dizi shiftdelete inceleme videoları youtube videoları gibi (videolar 1080p altında izlenmedi)
30 dakika boyunca da arayüzle uğraştım spenle biraz çizim vs ayarları kurcaladım. ve bu 30 dakikalık zaman diliminde oyun indirdim.
Şunları da eklemek lazım,
cihazın parlaklığı full
hiçbir şekilde güç tasarrufunu etkinleştirmedim.
Ekran kilidini hiç kapatmadım.
Arkaplan uygulamalarını hiç kapatmadım.
Videoları yüksek kalitede izledim.
Oyunlarda değiştirilebilen tüm performansları mümkü olduğunca full e ayarladım.

OLUMSUZ YÖNLER
Performansta hiç sıkıntı yaşamadım ama ekran çok çok ok fazla ısındığı için çok nadir fps düşmesine rastladım. oyun açıp kapatırken vs hiç hata vermedi. Yani uygulama durduruldu donma takılma gibi vs konular yaşamadım. Evet yaşadığım tek olumsuz yönler bu arkadaşlar umarım yararlı olmuştur.

Merak ettiğim konu sizce bu pil değerleri iyi mi ?
Evet iyi.
Güç tasarruf modu ile FHD yaparsan ekranı garanti 8 saat gidebilirdi.
Bendeki S6 şu dediklerini yapsam 2 saat 45 dk gider farkı gör yani

bthndmrc

Asistan
Reaksiyon puanı
111
Oyunlarda kalite muhazzam benim cihazimda 900 mg bos ram alani kaliyor genelde valla iphone kullanirken uğraşmıyordum note7 de ugrasamam spen deneyimi super sarj i iyi gideyor ve hizli sarj oluyor
Bende 1.5 gb boş bırakıyor ilginç hangi uygulamaları çok sık kullanıyorsun

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
S3, S5, S6 ve S7 Edge kullanmış birisi olarak, Samsung'un hiç bir ürününü almayın arkadaşlar. Çok fazla değil 3 ay sonra pişmanlığınız başlıyor. :)

zbahadir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Bende 1.5 gb boş bırakıyor ilginç hangi uygulamaları çok sık kullanıyorsun

Android boş ram bırakmaz unix yapısından dolayı. 6GB bile olsa tamamına yakınını kullanır.
Aslında kullanmak denmez elinde tutar hızlıca kullanmak için..

bthndmrc

Asistan
Reaksiyon puanı
111
Android boş ram bırakmaz unix yapısından dolayı. 6GB bile olsa tamamına yakınını kullanır.
Aslında kullanmak denmez elinde tutar hızlıca kullanmak için..
bende 1-1.5 arası boş bırakıyor uygulamaları kapatmıyorum bile

keremakan22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba akadaşlar bende teleefonu ınceledımve çok begendım ama s7 edge ıle note 7 arasında kaldım aralarında 300 tl gıbı bı fark bulunuyor. Yanı s7 edge ıle note 7 yı ayıran enmuhım ozellıkler hangılerı ? sımdıden teşekkurlerr :)

M

Murat Burç

SDN Okuru
merhaba akadaşlar bende teleefonu ınceledımve çok begendım ama s7 edge ıle note 7 arasında kaldım aralarında 300 tl gıbı bı fark bulunuyor. Yanı s7 edge ıle note 7 yı ayıran enmuhım ozellıkler hangılerı ? sımdıden teşekkurlerr :)
Note 7 s7 Edgenin üzerine hdr ekran Hdr video İris tarayıcı Daha oturaklı bir tasarım ve 64gb dahili depolama katıyor birde ekranı 5.7 inc

denizparlak1980

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Yukardakilere ek olarak vr gözlük içşn ekran kalibrasyonu ve parlaklık tekrar ayarlanmış. Ayın 25 ine kadarda alıp kampanyaya katılırsanız yeni vr gözlük hediye. Böylece aynı paraya geliyor. İmkanınız varsa 25 ine kadar note 7 alın. Ama siyah alın. Çok güzel duruyor.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Yukardakilere ek olarak vr gözlük içşn ekran kalibrasyonu ve parlaklık tekrar ayarlanmış. Ayın 25 ine kadarda alıp kampanyaya katılırsanız yeni vr gözlük hediye. Böylece aynı paraya geliyor. İmkanınız varsa 25 ine kadar note 7 alın. Ama siyah alın. Çok güzel duruyor.
S7 ailesi ve note 5 e vr veriyorlar alınca vr ad soyad 4730a gönderiyorsun ordan form geliyor doldurunca en geç 6 haftaya gear vr geliyor

keremakan22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok teşekkür ederim zaten siyah efsane :)

zbahadir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Note 7 ile en yeni VR 323 Type C uyumlu modelini verecekler. Hiç kullanma imkanım olmadı. En çok merak ettiğim bu gözlükle büyük ekrandaymış gibi film izleyebilecek miyim? Malum şehirde oturanlar için TV'nin sesini çok fazla açamıyorsun. Ama bu gözlükle sınırları zorlamak güzel olurdu.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Note 7 ile en yeni VR 323 Type C uyumlu modelini verecekler. Hiç kullanma imkanım olmadı. En çok merak ettiğim bu gözlükle büyük ekrandaymış gibi film izleyebilecek miyim? Malum şehirde oturanlar için TV'nin sesini çok fazla açamıyorsun. Ama bu gözlükle sınırları zorlamak güzel olurdu.
Netflixiin vr uygulaması var seni bir odaya alıyor önünde büyük ekran bir televizyon o televizyondan izliyorsun sanırım phone buff da bu vidoeydkai vardı phone buff gear vr Netflixiin kelimelerini aynı anda youtube de aratirsaniz video gelir sanırım