Samsung Galaxy Note 5 Kullananlar Kulübü

murpphy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Bir ara benimde başıma gelmişti yaklaşık 5 ay oldu sanırım. Cihazı download moda aldım ve telefon açılmıştı sonra tekrar cancel diyip cihazı başlattım. Yazılımsal bir bug gibi birşey. Sorun olacağını sanmam.
İlk defa gördüm ilginç gerçekten :)

Android 7 alacak tüm Samsung cep telefonlarının güncelleme takvimi;
tr-newsImg-61490221

Kaynak: Samsung Türkiye

Galaxy S6 da gecikecek. Neyse çok şükür en azında test aşamasında :D

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Android 7 alacak tüm Samsung cep telefonlarının güncelleme takvimi;
tr-newsImg-61490221

Kaynak: Samsung Türkiye
Niyeyse güzel bir güncelleme olmayacağına inanan tek benim. Hala 6.0 sayesinde gelen şu ekran yer paylaşımı sorununa çözüm bulunmamışken. Cidden telefondan bıkma noktasına geldim bu sorun yüzünden. Bence Note 4 sahipleri hiç üzülmesin. Bize gelecek güncellemenin az çok ne olduğu 2 kere ertelenme kararı ile belli oluyor. Oto güncellemeleri kapattım belki 1 ay sonra falan o da eğer çok çok pil konusunda iyileştirme varsa güncellerim. Bu halinden oldukça memnunum günlük kullanımında kötüye gidiş olursa telefondan soğurum.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Niyeyse güzel bir güncelleme olmayacağına inanan tek benim. Hala 6.0 sayesinde gelen şu ekran yer paylaşımı sorununa çözüm bulunmamışken. Cidden telefondan bıkma noktasına geldim bu sorun yüzünden. Bence Note 4 sahipleri hiç üzülmesin. Bize gelecek güncellemenin az çok ne olduğu 2 kere ertelenme kararı ile belli oluyor. Oto güncellemeleri kapattım belki 1 ay sonra falan o da eğer çok çok pil konusunda iyileştirme varsa güncellerim. Bu halinden oldukça memnunum günlük kullanımında kötüye gidiş olursa telefondan soğurum.
Ben 7.0'ı yükleyip bir kaç ay kullanıp cihaz değiştireceğim:) 7.0 telefonun içine edecek zaten bu Android sistemde böyle işliyor, biliyorsun her Android telefon 2 yıl sonra yavaşlayıp sorun çıkarmaya başlıyor :)

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Ben 7.0'ı yükleyip bir kaç ay kullanıp cihaz değiştireceğim:) 7.0 telefonun içine edecek zaten bu Android sistemde böyle işliyor, biliyorsun her Android telefon 2 yıl sonra yavaşlayıp sorun çıkarmaya başlıyor :)
Hocam 6.0 note4 ün içine etmediyse 7.0 da note5 in içine etmez içinz rahat olabilir bu konuda:))

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
İşk başta bizdede öyleydi zamanla oturdu içiniz rahat olsun:)
Benim 2. Note 5 cihazım 2 sinde de aynı sorunu yaşadım hala da yaşıyorum :) diğer cihazimin 1 yıl kullandım baktık duzelcek gibi değil başka cihaz aldım sonrasında yine note 5 aldım fakat atarsa yine aynı kötü durumda

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Benim 2. Note 5 cihazım 2 sinde de aynı sorunu yaşadım hala da yaşıyorum :) diğer cihazimin 1 yıl kullandım baktık duzelcek gibi değil başka cihaz aldım sonrasında yine note 5 aldım fakat atarsa yine aynı kötü durumda
O zaman kronik sorun

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
O zaman kronik sorun
Kronik denemez. Note 2 de bile 3100 mAh batarya varken Note5'e 3000 mAh batarya koymak bayağı büyük cesaretti. Samsung'un kendi tercihiydi. Aslında bir yandan da mantıklıydı. Note5 kullanıcılarını Note7'ye çekme yolunda yapılabilecek tek mantıklı adım buydu. Çünkü tek rakamlar Note serisinde tasarıma yönelik; çift rakamlar (7 hariç) donanıma yönelik geliştirmeleri ile sunuldu şu zamana kadar. Eğer gidip Note5'de 3350-3400 gibi ikonik bir değer kullansaydı kimse Note7'e bakmazdı bile. Gerçi baktı da ne oldu durumu da söz konusu. Note 5'in bir ekran yer paylaşımı hatası bir de S pen in kırılgan yapısı bir de yenilenmiş çirkin galeri uygulaması haricinde her şeyinden memnunum. Şu galeri uygulaması için bir şey yapılabiliyor mu? Bilginiz varsa belirtmeniz güzel olurdu. Eski hali daha çok göze hitap ediyordu. Müzik uygulamasını ısrarla güncellemiyorum galeri öyle olmadı sistem güncellemesi şeklinde geldi.

@Lazzz ne düşünüyorsun Note5'den sonra. Mate 8/9 -Galaxy A9 Pro/C9 falan mı? Ancak pil olarak onlar keser bu durumda günde 2 kez şarj etmek zorunda kaldığımız bir telefondan sonra

Son düzenleme:

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
Kaan n1 mıdır nedir o bile 7.0 alacak biz bekliyoz ertelendi 2 sefer ben hemen yuklemicem beklicem geri dönüşler nasıl olacak ona göre yüklerim yada yuklemem

Reaksiyon puanı
10,315
Şubat'ın 3. haftasonu dememişler miydi güncelleme için? Çok yazık. Kaan diye kıytırık bir (marka bile değil yahu) cep bile güncelleme aldı ya, artık sözün bittiği yerdeyim.

Belkideoluur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba note 5 için internetten arkadaşlar şarj kablosu alacağım. Önerebileceğiniz bir yer var mı şuradan alışveriş yap ( bir sitenin adresi değilde sitedeki satıcılardan bahsederseniz sevinirim) güveniyorum kaliteli veya orjinal tarzında ilginiz için teşekkür ederim.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Merhaba note 5 için internetten arkadaşlar şarj kablosu alacağım. Önerebileceğiniz bir yer var mı şuradan alışveriş yap ( bir sitenin adresi değilde sitedeki satıcılardan bahsederseniz sevinirim) güveniyorum kaliteli veya orjinal tarzında ilginiz için teşekkür ederim.
Aliexpres üzerinden alabilirsen ugreen marka tavsiye ederim.
AliExpress Mobile - Global Online Shopping for Apparel, Phones, Computers, Electronics, Fashion and more

Bu kablodan aldım 3 metre olanını kablo kalitesi çok iyi, kalınlığı gayet iyi, en önemlisi şarj hızı note 5 in kablosuyla aynı. 2 metre daha uzun olmasına rağmen aynı sürede şarj olması kaliteli malzeme kullanıldığının bir göstergesi.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Bir kaç gün önce buraya yazmıştım, şarj sürem çok az gidiyor diye. 3,5 saati zor geçiyordum. Bir kaç uygulama sildim, Facebook dahil; bugün 5 saat 44 dakika ekran süresi aldım fakat %10'dan sonra ciddi bir düşüş oldu bataryada. 5 dakikada %5'e düştü ardından, internette dolanırken şarjım %5 iken telefon kapandı. Şarja takmadan tekrar açtım %6 yazdı. Şu anda şarj ediyorum telefonu. Batarya kalibrasyonu yapsam düzelir mi bu sorun ?

Reaksiyon puanı
10,315
Bir kaç gün önce buraya yazmıştım, şarj sürem çok az gidiyor diye. 3,5 saati zor geçiyordum. Bir kaç uygulama sildim, Facebook dahil; bugün 5 saat 44 dakika ekran süresi aldım fakat %10'dan sonra ciddi bir düşüş oldu bataryada. 5 dakikada %5'e düştü ardından, internette dolanırken şarjım %5 iken telefon kapandı. Şarja takmadan tekrar açtım %6 yazdı. Şu anda şarj ediyorum telefonu. Batarya kalibrasyonu yapsam düzelir mi bu sorun ?

Gerekli olmadıkça mobil ağ kapalı durur bende.
İki-üç günde bir telefonu kapar, açarım.
Ayda bir kez de, *#0228# kodu girerek kalibrasyon yapıyorum. (Bu kalibrasyonu yaparken şarz seviyen bildiğim kadarıyla %90 üzerinde olması daha iyidir.)
Bu şekilde yapınca ben rahat iki gün kullanabiliyorum.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Gerekli olmadıkça mobil ağ kapalı durur bende.
İki-üç günde bir telefonu kapar, açarım.
Ayda bir kez de, *#0228# kodu girerek kalibrasyon yapıyorum. (Bu kalibrasyonu yaparken şarz seviyen bildiğim kadarıyla %90 üzerinde olması daha iyidir.)
Bu şekilde yapınca ben rahat iki gün kullanabiliyorum.
O kodu arama yerine yazınca direkt oluyor mu ? Şarjım şu an 99 sorun olmaz herhalde.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Geç kalmışım, kusura bakma. O kodu rehber ekranındaki tuşlu arama kısmına yazıyorsun, çıkan ekran üzerinde "quick stars" butonuna tıklayınca tamam oluyor.
Önemli değil. Denedim ben onu %96'dan %98'e çıktı. Pek bir şey değişmedi ama şu anlık sıkıntı yok pilde. Yardımın için sağol.

Sh3kiL

Profesör
Reaksiyon puanı
138
note 5 satıp s7 edge ye gecmeyı dusunuyorum hayırlısı bakalım.

ardaberk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar telefonum şarjı %1 olunca kapattım sonra şarja taktığımda %8 oldu bianda ve şarj olma süresine 2 saat 30 dk süre verdi sorun ne ilk defa başıma geldi 4 ve 5 saat arasında ekran süresi alıyorum

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Arkadaşlar telefonum şarjı %1 olunca kapattım sonra şarja taktığımda %8 oldu bianda ve şarj olma süresine 2 saat 30 dk süre verdi sorun ne ilk defa başıma geldi 4 ve 5 saat arasında ekran süresi alıyorum
Bana da benzer sorun oldu ama bende %5'te kapandı telefon, şarja takmadan tekrar açtım şarj %6 yazıyordu. 3.5 saat civarında ekran süresi almıştım o zaman. Telefonu şarj edip batarya kalibrasyonu yaptım, bugün 5 saat 37 dakika ekran süresi aldım. Sen de bi dene istersen.

ardaberk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bana da benzer sorun oldu ama bende %5'te kapandı telefon, şarja takmadan tekrar açtım şarj %6 yazıyordu. 3.5 saat civarında ekran süresi almıştım o zaman. Telefonu şarj edip batarya kalibrasyonu yaptım, bugün 5 saat 37 dakika ekran süresi aldım. Sen de bi dene istersen.
Batarya kalibrasyonu cihaza zarar verir falan diyorlar ya