• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Samsung Galaxy Note 5 Kullananlar Kulübü

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Benim merak ettiğim konu daha fazla veri harcıyormu ? Yoksa 3g ile aynımı ?
Daha fazla veri harcadigi gercek cunku soyle dusunelim
Arabadan ornek
Pek anlamam ama dogru biliyorum heralde ne kadar hizli gidersen o kadar fazla benzin yakiyor.:)
Yanlisda olabilir ama ayni mantik bu internet icinde gecerli
Bundan kaynakli paketleri yukseltiyorlar

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Daha fazla veri harcadigi gercek cunku soyle dusunelim
Arabadan ornek
Pek anlamam ama dogru biliyorum heralde ne kadar hizli gidersen o kadar fazla benzin yakiyor.:)
Yanlisda olabilir ama ayni mantik bu internet icinde gecerli
Bundan kaynakli paketleri yukseltiyorlar
Yok fazla harcamaz. Şöyle bir bilgi vereyim.
Bu 2 teknolojide ne kadar internet kullanırsan o kadar harcar.Yanı 1 mb lık bir dosya için 1 mb harcar 4.5 g 2 mb gibi birşey harcamaz :D:D

Ancak şöyle bir durum var. Sen youtube 'ye girdin video izliyorsun 3.5 g 'de video yavaş dolduğu için ne kadar izliyorsan 3g o kadarını indiriyor, ama 4.5 g de hızlı olduğu için videoyu lap diye hemen indiriyor ama video boyutu değişmiyor 3 g'de de 50 mb harcandıysa 4.5 g de de 50 mb harcanıyor sadece harcanan süre kısalıyor. Umarım anlatabilmişimdir :D

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Bu 2 teknolojide ne kadar internet kullanırsan o kadar harcar.Yanı 1 mb lık bir dosya için 1 mb harcar 4.5 g 2 mb gibi birşey harcamaz :D:D

Ancak şöyle bir durum var. Sen youtube 'ye girdin video izliyorsun 3.5 g 'de video yavaş dolduğu için ne kadar izliyorsan 3g o kadarını indiriyor, ama 4.5 g de hızlı olduğu için videoyu lap diye hemen indiriyor ama video boyutu değişmiyor 3 g'de de 50 mb harcandıysa 4.5 g de de 50 mb harcanıyor sadece harcanan süre kısalıyor. Umarım anlatabilmişimdir :D
Anlayan anladı lazzz :)

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Biz yinede deneme yanılma yoluyla çözelim bu işi.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Benim merak ettiğim konu daha fazla veri harcıyormu ? Yoksa 3g ile aynımı ?
Bir kova su düşün,
3.5G ile suyu bardak bardak taşıyorsun,
4.5G ile kovayı direkt alıp götürüyorsun.
Kova aynı kova, su aynı su.

Ama fark şu ki, artık suyu istesen de bardak bardak alamıyorsun (video gibi yüksek boyutlu işlemlerde). Sana 2 bardak su lazımsa bile kovayı olduğu gibi götürüyorsun. Bunun önüne geçmek için de arada bir 3.5G'ye almakta fayda var.

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Youtube'dan 2 video izledim 1080p modunda 4.5g ile 50mb harcadı. Aynı videoları 3g'de izleyemedim çünkü indirmiş gözüküyosun o nedenle aynı uzunluktaki 2 farklı 1080p videoyu 3g'de izlediğimde 100 mb harcadı. Şaşkınım şu an.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
harcıyor 3g de speed testte 50mb felan gıttı 4,5g de 5 kere denedim 500mb gıttı
Speedtest'te o normal bir durum. Speed test o hızı test etmek için 5 mb indirme denese sence hız testi doğru olur mu?

Neyse yukarıda verilen örneklerin oldukça açıklayıcı olduğunu düşünüyorum.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Youtube'dan 2 video izledim 1080p modunda 4.5g ile 50mb harcadı. Aynı videoları 3g'de izleyemedim çünkü indirmiş gözüküyosun o nedenle aynı uzunluktaki 2 farklı 1080p videoyu 3g'de izlediğimde 100 mb harcadı. Şaşkınım şu an.
Videoların bitrate'leri v.s. değişebiliyor hocam onlardan olabilir.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Uzunluk, kalite, format vs hepsi etkiler. Sadece uzunluk aynı diye boyutlar aynı olmaz. Ayrıca bir videoyu yeniden oynat dersen indirmiş gibi izlersin ama kapatıp sıfırdan açarsan yeniden indirir.

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Uzunluk, kalite, format vs hepsi etkiler. Sadece uzunluk aynı diye boyutlar aynı olmaz. Ayrıca bir videoyu yeniden oynat dersen indirmiş gibi izlersin ama kapatıp sıfırdan açarsan yeniden indirir.
Youtube hesabından çıkış yapıp yeniden oturum açmak gerek youtube kapatmak yetmiyor malesef.

boztepe1905

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En son güncellemeden sonra cihaz ısınıyor? Nedendir çözümü var mı?

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Tabiki etken çok ama hoşuma gitti bu durum. Video neredeyse hiç izlemeyen biri olarak ( telefondan ) benim netim bana fazlasıyla yeterli olacak.
Benim 2GB bana yetmeyecek gibi gözüküyor :) 2GB ektra hediyeleri var ama o haftada 2 gün geçerli. Turkcell gibi 4 tl ye 8 gb internet verecekler mi onu merak ediyorum bu tarz bir çalışmalarını arayıp soracağım bir ara :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Benim 2GB bana yetmeyecek gibi gözüküyor :) 2GB ektra hediyeleri var ama o haftada 2 gün geçerli. Turkcell gibi 4 tl ye 8 gb internet verecekler mi onu merak ediyorum bu tarz bir çalışmalarını arayıp soracağım bir ara :)
4GB'lık woops paketine geçiş yaptım. 25TL'ye geçebilirsen tavsiye ederim.

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Benim paket 4gb normalde. 2016 ocak ayına kadar +1gb hediye var. Bugünde +4gb daha hediye geldi ve kampanya boyunca her ay yenilenicek denildi. Ne kadar sürecek bilgim yok. Türkcell yapabiliyorsa tt daha fazlasını yapacaktır bugüne kadar bu şekilde geldiler. 9 gb net ve neredeyse hiç video izlemeyen biri olarak kafam rahat [emoji1]

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447

Video konusunda hakliyim
Zaten 50 mb dosyayi 55 mb indirmesi mumkun degil:)) thank lazzz

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Haklı değilsin. Lazzz arkadaşın dediğiyle senin dediğin çok farklı şeyler.
Demek ki sen olayı idrak edememişsin. 4.5 g bin 3 g den fazla veri çekmesi gibi birşey asla ve asla söz konusu değil. Sadece 10 dk lik videoyu 3 g de 2. Dakikaya kadar izle muhtemelen 3 g internetin en fazla videonun 4 dk sini indiriyor olacak ve sen o ara videoyu kapatırsan, videonun inmediği kesim kadar veri harcamayacaksın ama 4.5 g de o video tak diye ineceğinden kapatsan bile sonuna kadar izlemiş gibi verin gidecek. Sorunu alayım ona göre cevabını vereyim.

g0dforsaken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4

Hayır arkadaşlar o şekilde değil işte 4g daha fazla bant genişliği kullandığı için 3g ye nazaran daha fazla veri indirecek bilginiz olsun

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Hayır arkadaşlar o şekilde değil işte 4g daha fazla bant genişliği kullandığı için 3g ye nazaran daha fazla veri indirecek bilginiz olsun
Siz bu kafaları nereden topluyorsunuz? Yahu dostum 1 mb lik resim icin 2 mb mi indirecek :D

Bu bütün bilim kanunlarina aykırı bir olay.

Son düzenleme:

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Nerden sordum azmı çokmu diye :) @Lazzz haklısın sadece hız arttı o nedenle şimdi daha çok şey indirip izleyecek insanlar ve kotanın eriyip gittiğini fark edemeyecek.

M3rTR

Profesör
Reaksiyon puanı
135
Benim bildirim panelinde lte ye aldigim halde 4g yaziyor sizde neden 4.5 g ?

onemoretime

Asistan
Reaksiyon puanı
58
YkV1D2.png

Bu yazan yazı ne hatası? Ya da ne ?

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Çoğu vodafone kullanıcısnda böyle. iPhone 6 iPhone 6s note 5 gibi cihazları kulanan vodafone kullanıcılarında 4G yazıyor operatör ile ilgili bir durum. Ama orada yazan sadece simge yani hızı etkilemez. Vodafone 4.5g yerine 4G'yi tercih etmiş olabilir.