Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
fbabe8ec33e4dde62f371d9a88be8016.jpg

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
Evet Hocam 3,5 yıllık cihaz zaten android n de gelecek özellikler bizim cihazımızda neredeyse mevcut . Büyük bir güncelleme olmayacağı bariz zaten Samsung s6 da olan parmak izi okuyucusunu bile vermedi cihazlarımıza burdan bir nebze anlıyoruz :)
2,5*

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Son guncellemeden sonra sarjim su gibi gitmeye basladi.wipe lari yaptim format attim iki defa dahada beter oldu..baska sarji azalan varmi.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
6-7 ay var daha hocam yaa..
Ama felaket dustu sarj suresim...guncelleme geldigi ilk gun 5 saatti.dun formatdan sonra 3 saate dustu bugunde su gibi akiyor yine
Hocam samsungun kernelleri tek kelimeyle berbat eğer garsntiyi asarım diyorsan pil süreni iki katına çıkarsbilirsin...

sercanalikaya

Asistan
Reaksiyon puanı
141
Levsa şarj süresi iyi gibi...Yani ekran süresi almıyorum ben denemedim ama 1.5 gün gibi idi daha önce benim kullanım şeklimle, şimdi de benzer. Bi kaç kere şarj et bakalım süre düzelecek mi. Ama bir önceki güncelleme dahil bu da şarj konusunda iyi değil

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Son guncellemeden sonra sarjim su gibi gitmeye basladi.wipe lari yaptim format attim iki defa dahada beter oldu..baska sarji azalan varmi.

Bende de tam tersine sifirladiktan sonra daha iyi duruma geldi. Epeydir sifirlamiyordum. Ama ben wipe seklinde yapmaktansa direk ayarlar bolumundeki sifirlamayi kullaniyorum hocam. Nedense ne zaman recoveryden sifirlasam telefon bir hos oluyor.

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Bende de tam tersine sifirladiktan sonra daha iyi duruma geldi. Epeydir sifirlamiyordum. Ama ben wipe seklinde yapmaktansa direk ayarlar bolumundeki sifirlamayi kullaniyorum hocam. Nedense ne zaman recoveryden sifirlasam telefon bir hos oluyor.
Ben hep wipe dan yaparim resmen bu sefer format bozdu sarj suresini dostum.yoksa ben memnundum guncelleme oncesi 5 saate yakin garantim vardi herturlu kullanimda..bir iki gun ful bitir tekrar tam dolum seklinde kullanip duzelecekmi diye bakacagim.
Levsa şarj süresi iyi gibi...Yani ekran süresi almıyorum ben denemedim ama 1.5 gün gibi idi daha önce benim kullanım şeklimle, şimdi de benzer. Bi kaç kere şarj et bakalım süre düzelecek mi. Ama bir önceki güncelleme dahil bu da şarj konusunda iyi değil
Normalde bendede sorun yokdu bu guncelleme oncesi ama bu sefer fena oldu maalesef.dedigin gibi yapip bakacagim burkac gun.

baycebir

Asistan
Reaksiyon puanı
347
Bende sıkıntı yok. Aksine sanki bekleme süresinde daha az pil kullanım oluyor gibi. Birde tam dolumdan sonra pil kullanım süresi arttı gibi...

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Ben hep wipe dan yaparim resmen bu sefer format bozdu sarj suresini dostum.yoksa ben memnundum guncelleme oncesi 5 saate yakin garantim vardi herturlu kullanimda..bir iki gun ful bitir tekrar tam dolum seklinde kullanip duzelecekmi diye bakacagim.

Normalde bendede sorun yokdu bu guncelleme oncesi ama bu sefer fena oldu maalesef.dedigin gibi yapip bakacagim burkac gun.
Onun sebebi kardeş telefon romunun 1 haftalik uyum sureci vardır.Ve bir hafts içinde senin kullanımını benimser ve ona göre dozeyi ayarlar(n7 romlarında böyledir) hatta bakarsan büyük ihtimal google play hiznetleri en üdttedir.

Roma biraz zaman vermelisin bence

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Bende sıkıntı yok. Aksine sanki bekleme süresinde daha az pil kullanım oluyor gibi. Birde tam dolumdan sonra pil kullanım süresi arttı gibi...
Wipe yapmadan once bendede oyle idi.daha iyi olur belki son 2 guncellemede wipe yapmamisdim diye bi wipe atayim dedim sarj sapitti. sanirim wipe ile alakali .birkac gun deneyip bjr bakacagim artik.
Onun sebebi kardeş telefon romunun 1 haftalik uyum sureci vardır.Ve bir hafts içinde senin kullanımını benimser ve ona göre dozeyi ayarlar(n7 romlarında böyledir) hatta bakarsan büyük ihtimal google play hiznetleri en üdttedir.

Dedigin gibi olabilir hocam.cunku wipe dan once sorun yok idi sanirim wipe ile ayarlar bozuldu oturmasini bekleyecgiz birkac gun artik.

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317

Android os tam olarak ne oluyor hocam..5.5 saat lik kullanimda 4.41 sure ile birinci bende.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Android os tam olarak ne oluyor hocam..5.5 saat lik kullanimda 4.41 sure ile birinci bende.
Pil ömrüne mudahile edebildiğimiz en önemli yerdir.Mesela söype anlatayım mesela kernelin işlemleri android os altında gözükür. Yada iyi bir base ile android os çok daha az harcar. Anlatabildim sanırım

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Pil ömrüne mudahile edebildiğimiz en önemli yerdir.Mesela söype anlatayım mesela kernelin işlemleri android os altında gözükür. Yada iyi bir base ile android os çok daha az harcar. Anlatabildim sanırım
Benimk sirf pil yiyor o zaman su anda:))))))))

Monde55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
57
...ve bizim telefonlarda en büyük sıkıntı 2K ekran. Telefonla meşgul olmaya başlayınca şarjın hızla erimesinin en önemli nedeni. 1080p ekran daha yavaş bir pil tüketimi sağlayabilirdi. Günlük kullanımda zaten 2K ile 1080p farkı ayırtedilemiyor bile...

Erkan Toku

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
...ve bizim telefonlarda en büyük sıkıntı 2K ekran. Telefonla meşgul olmaya başlayınca şarjın hızla erimesinin en önemli nedeni. 1080p ekran daha yavaş bir pil tüketimi sağlayabilirdi. Günlük kullanımda zaten 2K ile 1080p farkı ayırtedilemiyor bile...
Keşke isteğimiz çözünürlüğü veya en azından 1 tane daha düşük çözünürlük hassasiyetini seçebiliyor olsak

sercanalikaya

Asistan
Reaksiyon puanı
141
Keşke isteğimiz çözünürlüğü veya en azından 1 tane daha düşük çözünürlük hassasiyetini seçebiliyor olsak
Yanlış okumadıysam nougat da öyle bir opsiyon olacak...A bi dakika bize Nougat verilmeyecekti Di mi :-) Eski bir samsung ata sözü der ki: Bir daha Samsung alırsam. .. ( bunu diyen hep Samsung alır bu arada )

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Bu özellik n7 costum romlarda var...çözünürlüğü duşürebiliyoruz ancak pil bakımından 15 dk den fazla fark alamıyoruz...

Bunun sebebini çok bilgili bir arkadaşıma sorduğumda bana dediği şey note 4 ün gpu su bu özelliği desteklemiyor( yazılımsal olarsk) hatta fhd çözünürlükteki bazı uygulamaları bile 2k imiş gibi işleyerek gpu performansına çok büyük zarar veriyor demişti...

Zaten n7 port romlarda çalışmayacak 3 özellik var

1)n7 kamera...

Bu kamera çalışıyor ancak note4 un üzerije konan hiçbirnek özellik çalışmıyor.

2) bu fhd meselesi gpu destek konusu

3) aod...

Bu özellik çalışıyor ancak telefonu doze moda sokmadığı için saatte %11 sarj harcamakta...

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Arkadaslar aranizda note 4 icin tripod kullanan varmi ..bana bir tane lazim ama uyumlu olur olmaz kararsiz kaldigim icin sizede sormak istedim..malum bizim telefon 5.7 inc.genelde 5.5 inc destekleniyir yaziyor.yalniz eni 8.5 cm e kadar destekleniyor da yaziyorlar bizim tel ise 8 cm..yani inc olarak bakinca uyumsuz cm olarak bakinca uyumlu..aranizda kullanan varsa bilgi verirse sevinirim..ben alttaki modeli incelemis idim.ama kararsizim acikcasi.

Cep Telefonu, Fotoğraf Makinasi Ve Kamera Tripodu 135cm Universal Tefeng 330a GittiGidiyor'da 239537301