Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Merhaba,

Türkiye'den aldığım note 4 telefonuma android 5.0ı yükleyemiyorum. Yazılım güncellemeden arattığımda telefonunuzda en güncel yazılım bulunmaktadır diyor. Bu konu ile ilgili yardımcı olabilecek kimse var mıdır?
Türkiye2den almış olman Türkiye için üretilmiş olan modeli almış olman anlamına gelmez. Paralel ithalat dediğimiz distribütör ürününü almış olabilirsiniz. Ayarlar>Sistem>CihazHakkında>Model Numarası yazan bölümde SM-N910CQ yazıyor ise ülkemiz için üretilen Note 4 ' tür. SM-N910H/C gibi yazıyor ise paralel ithalattır.

kaghan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkiye2den almış olman Türkiye için üretilmiş olan modeli almış olman anlamına gelmez. Paralel ithalat dediğimiz distribütör ürününü almış olabilirsiniz. Ayarlar>Sistem>CihazHakkında>Model Numarası yazan bölümde SM-N910CQ yazıyor ise ülkemiz için üretilen Note 4 ' tür. SM-N910H/C gibi yazıyor ise paralel ithalattır.

Model numarasında aynı belirttiğiniz gibi SM-N910CQ yazıyor telefonumda.

BloodyMoon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bir sorunurum var ve bu beni çok sıkıntıya sokuyor. Yazımı okuyanlar lütfen bi yardımda bulunabilirmi ?
Ben 2 ay once yani Şubatın 17 18 lerinde Rizede bitane elektronik yerinden Note 4 aldım. Rengi beyazdı. Telefonu aldığım akşam kullandım şarjını bitirdim. Sonrada şarja takıp bıraktım dolsun sonra tekrar kullanma devam ederim diye. Neyse işte aradan 1-1.5 saat sarjın gostergesının halen aynı olduğunu gördüm. Yani kısacası telefon sarj oluyordu fakat o gostergede bı degısıklık olmuyordu neyse işte ne yapsam bu hata olmadı ugrastım ugrastım her yere baktım sorusturdum ne yapsam o sarj sorunu olmadı. Ertesi gün telefonu aldıgım yere götürdüm sorununu falan anlattım işte. Telefonu yolladılar servise. Telefonum 12 günlük bi zamandan sonra geldi. Sorun bataryasındamı neymiş tam bılemıorm ama değişmişler telefonu. Ama benim yolladıgım telefonum beyazdı onlar bana siyah renkli bir telefon yolladılar. Neyse işte tamam olsun napalım dedim aldım. Telefonu kullandım bi kaç gün. En sonunda dedim note 4 almısım s-penını hıc kullanmadan olmaz ki kullanmaya baslar baslamaz -penin telefonun sag alt kısmının epeyce bir bolumunde calısmadıgını gordum. Yine ne yapsam düzeltemedim bu sorunu. İşte lafın kısası telefon yine servise gitti falan 7 gün sonra sistemini tekrar kurmuslar ve kalemde bi sorun varmıs onu degısmıs bana gerı yollamıslar. Tabi ben hiç ne yaptıklarını anlayamıorm da neyse. Tamam dedim aldım yine telefonu. Bu sefer 20 25 gün falan oldu işte alalı heralde telefonu. Normalde bir sıkıntısı yoktu sonra işte bi kaç oyun yukledım(modern combat 5-asfalt 8 falan ) bir baktım oyunda donmalar falan oluyor. Anlamadım dedim belki lollipop guncellemesınden sebep bırsey olmustur neyse işte bunun harıcınde telefon gorusmesı yaptıktan sonra kamerayı acamama sorunu cıktı. anca telefonu kapatıp acınca duzelıyordu. Neyse ıste bunları cok sorun etmıyeyım dedımki. Dün işte yine s-peni kullanayım derken bi baktım Aynı yerden yine s-pen calısmıyordu. Busefer ekranın dahada yukarısına doğru bı alanda calısmıyordu. Bilemiyorum neden böyle oluyor ama hiç bişeyde etmıyorm telefona daha 2 ay bıse oldu olmadı alalı zaten 19 gun mu ne servıste kaldı telefonlarım. Kullandıgım sure nedir ki anlamıyorum. Sürekli bir sorun çıkıyor. Şimfi meburen yarın yine servise yollatcam telefonu canımı sıkıyor ne yapayım. Şakasına olcak ama daha ben telefonu bozamadan telefon kendi bozuk cıkıyor sorunlu çıkıyor. Neyse işte valla 2200 mu ne vermıstım telefona acıyorum okadar paraya ne emeklerle çalışıp kazanıp aldıpım telefon hep boyle bi sorun ediyor. :( :( :( Ne yapacagımı hiç bilemiyorum zaten öğrenciyim bi eve gelıp kullandıgım telefonum var oda böyle oldu.
Bu konuda bilgisi olan ne yapmam gerektıgını falan soylebılırmı? Gercekten cok sıkıldım darlandım ya valla samsungu baska cıhazlara degısmezdım ama pısman oldum :( :( :(

kaghan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonu nereden aldınız ? Hangi bayiden ? Hangi mağazadan ? Klon imeili , rootlu veyahut sistemsel sorunlar nedeniyle alamıyor olabilirsiniz !!!

Turkcell bayiinden aldım kontratlı olarak. O yüzden pek bir üç kağıda ihtimal vermiyorum ama bilemiyorum tabi! Sistemsel sorunlar derken ne olabilir? Çözümü kolay mıdır?

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Turkcell bayiinden aldım kontratlı olarak. O yüzden pek bir üç kağıda ihtimal vermiyorum ama bilemiyorum tabi! Sistemsel sorunlar derken ne olabilir? Çözümü kolay mıdır?
Turkcell , sorunun cevabını aldım tamamdır. Dediğim gibi yükle sen. Hiç bekleme. " Sabreden dervis , Sabrederken gebermiş." durumuna düşme.............

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Note 4'ümü Xperia Z3 ile takas ettim. Samsung'un saçma sapan politikalarından bıktım. Bir gelişme göremezsem dönmeyeceğim de. S-pen dışında yokluğunu çekmiyorum. Kalem olayını çözen bi firma alternatif olarak çıkar umarım. Görüşmek üzere.

keremtunaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Cihazımı ben de takas etmeyi ve satmayı düşündüm sonra vazgeçtim.Bekleyip Samsung'un zamanla sorunları çözeceğini görmek istiyorum.Samsung'u, S3 ile tanıdım.S4, Note 3, S5 çıktı bunlar olmamış dedim.Note 4 olmuş dedim 1 ayda 3 kere servis macerası yaşadım.Samsung'a bir ders vermek istiyorsak Note 4 sahipleri olarak ortak bir kampanyada buluşup sesimizi duyuralım.Güncelleme, servis ve ayıplı cihazın arkasında durma hususunda Samsung'u caydıracak şeyler yapmazsak asla bir Apple olmayacağı gerçeği ile başbaşa kalırız.Açıkçası ne kadar da stabil olsa iPhone almaya gönlüm el vermiyor.Sony Xperia Z3 alan arkadaşa da hayırlı olsun.Bir sorundan başka bir soruna geçmemiştir diye umuyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar. Sizinle şarj meselesini konuşmak istiyorum. lollipop güncellemesini ben de yaptım. Telefonu şarjdan sabah 8.30 da alıyorum, akşamüstü saat 6 gibi bitiyor. bazen saat 6 olmadan bitiyor. aktif sosyal medya kullanıcısıyım. Forumda bazı arkadaşlar 10-12 saat kullandığını yazmış. sizde durum nedir?

kaghan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Turkcell , sorunun cevabını aldım tamamdır. Dediğim gibi yükle sen. Hiç bekleme. " Sabreden dervis , Sabrederken gebermiş." durumuna düşme.............

yöntem için teşekkürler ama ben normal yöntemin neden çalışmadığına taktım kafayı :) Turkcell olmasının ne dezavantajı var

aryildiz61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yöntem için teşekkürler ama ben normal yöntemin neden çalışmadığına taktım kafayı :) Turkcell olmasının ne dezavantajı var
Kardeş Turkcell'den alınan cihazlar güncellemeyi hala almadı. Nedenini bilmiyorum ama Turkcell dışında Türkiye'de satılan bütün Note 4'ler güncelleme aldı. Bende Turkcell'den almıştım 2 gün uğraştım güncellemeyi yüklemek için. O zaman lolipop Türkiye romu yayınlanmamıştı. Hazır yayınlanmışken yükle de telefona yeniden aşık ol :D

byred74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Whatsappın 2.12.62 sürümü çıktı ama note 4 cihazına gelmedi bikaç samsung cihazı olan arkadaşlarım var onların telefona geldi ama google playde görünmüyor benim hala google playde görünen sürüm 2.12.5 sizlerdede varmı böyle bir durum ??

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Whatsappın 2.12.62 sürümü çıktı ama note 4 cihazına gelmedi bikaç samsung cihazı olan arkadaşlarım var onların telefona geldi ama google playde görünmüyor benim hala google playde görünen sürüm 2.12.5 sizlerdede varmı böyle bir durum ??
Cihazım rom sürümüne göre Google play bağlı olduğu ülkede değişebiliyor. Uygulama güncellemeleri bölge bölge dağıtıldığı için henüz yazılımsal olarak bağlı olduğunuz bölgeye gelmemiş olabilir.

mayycryy

Doçent
Reaksiyon puanı
3
S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar telefonu aksam kamerasını actıgım zman ekranda serıtler cıkıyor net bır ekran yok renkler bırbıne gırıyor lamba ısıgındada dahı kenarlarda ekranda pırıldanmalar ekranda renk cızgılerı cıkıyor daha once dikkat cekmemişti sizdede boyle bır sorun varmı normalmı yoksa kamera arzalandımı kafama cok takılıyor denıyerek cvp verırısenız yardımcı olursanız tesekkur ederım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Orjinal samsung bayisinden aldım android 5.0.1 kullanıyorum google play üzeri indirmek istiyorum bikaç gün daha gelmesini bekliyim . Sizlerin telefonuna geldimi google play üzerinden acaba 2.12.62 sürümü?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Samsung bayisinden aldım telefonu google play üzerinden bekliyorum güncelleme gelmesini note 4 kullanıpta telefonuna google play üzerinden güncelleme gelmeyen varmı ?

byred74

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben samsung bayiden aldım telefonu . Google play üzerinden gelsin istiyorum güncellemeyi note 4 kullanıp google play üzerinde 2.12.5 sürümü görünen güncelleme gelmeyen arkadaşlar varmı ?

keremtunaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
http://www.sabah.com.tr/teknoloji/2015/04/28/galaxy-s6-ram-sorunu-yasiyor tipik Samsung.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Note 4'ümü Xperia Z3 ile takas ettim. Samsung'un saçma sapan politikalarından bıktım. Bir gelişme göremezsem dönmeyeceğim de. S-pen dışında yokluğunu çekmiyorum. Kalem olayını çözen bi firma alternatif olarak çıkar umarım. Görüşmek üzere.
Sony Xperia Z3 kullanımı konusunda bilgi verebilir misin?Şarjı nasıl?Uygulama geçişleri nasıl?Ekranı Samsung'un amoledi kadar iyi mi?Oyunlarda kasma, donma yapıyor mu?

keremtunaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
valla benm aktif kullanirsan wifi parlaklik vs. 1 gun 1 bucuk gun gidiyor asiri kullanmazsan 2 gun cikariyor 3 gun sabah bitiyor
Gece saat 1 gibi şarjdan çıkardım.Uçak modu, her şey kapalı, güç tasarrufu modunda olduğu halde saat 7:45 de şarjı %89 da idi.7 saatte sistem boşta olduğu halde %11 şarj yemiş telefon.Zaten şarj oluyor, çıkarıyorum 10 dk geçmeden şarj %99 a sonra hızlıca %80'e doğru gidiyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
4 gün önce Note 4 910CQ modelini aldım şebeke arada az çekiyor bazen hiç çekmiyor sadece acil aramalar için uyarı veriyor. Bu sorunu yaşayan yada çözümünü bilen var mı ? neden kaynaklanıyor olabilir ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

mydeli

Asistan
Reaksiyon puanı
118
Gece saat 1 gibi şarjdan çıkardım.Uçak modu, her şey kapalı, güç tasarrufu modunda olduğu halde saat 7:45 de şarjı %89 da idi.7 saatte sistem boşta olduğu halde %11 şarj yemiş telefon.Zaten şarj oluyor, çıkarıyorum 10 dk geçmeden şarj %99 a sonra hızlıca %80'e doğru gidiyor.

kardes valla sarjin 1 e dussun kendi kendine sarji bitsin kapansin hizli sarji kapat tamamen dolsun 2 3 gun ust uste boyle yap duzelir bende oyle yapdm duzeldi yani gece mesela birakiyorm sarj 97 diyelim kalkdigimda 96 veya 95 oluyor ama kitkat daha iyiydi cokda fark yok ama suan lolipop aldigimdan beri hizli sarj kullanmiyorm

keremtunaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
kardes valla sarjin 1 e dussun kendi kendine sarji bitsin kapansin hizli sarji kapat tamamen dolsun 2 3 gun ust uste boyle yap duzelir bende oyle yapdm duzeldi yani gece mesela birakiyorm sarj 97 diyelim kalkdigimda 96 veya 95 oluyor ama kitkat daha iyiydi cokda fark yok ama suan lolipop aldigimdan beri hizli sarj kullanmiyorm
Deneyeceğim bu şekilde.S3 oturmuş bir cihazdı.Note 4 kamerası ve işlemcisi dışında hiç bir yeri oturmamış.Apple'ın şimdi neden hala küçük batarya ve düşük megapikselde direttiğini anlıyorum.Oturmamış bir teknolojiyi vermiyorlar.S3, iPhone 4 kullandım böyle batarya sorunları yaşamadım.