Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba. Spigen kılıf dün elime ulaştı. Cihazı biraz kalınlaştırdı fakat güven duygusunu da verdi. Yalnız Spigen kılıflarda kullanılan TPU çerçeveyi çiziyormuş şeklinde XDA'de okumuştum. Hatta bi kullanıcı fotoğraf da koymuştu. Spigen Neo Hybrid Ultra kullanıp bu durumu gören oldu mu ?

mehmetfurkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar selam .... saçma sapan bir sorun geldi başımıza .
sizin şu çok övdiğünüz hiç bir halta yaramayan lollipop varya hani..... onunla ilgili.
enayi gibi atlayıp yükledik telefonumuza güncellemeyi.
(3 adet note 4 ve 3 farklı yerden alındı avea dan kvk dan ve şengüllerden.)
yüklemeden sonra telefonlara ne olduğunu söyleyeyim.
1. sabah saat 6 da piller %100 ken şarjdan çektiğimizde hiç bir kullanım yapmadan masanın üstüne telefonları bıraktık kullanılmadı yani bitanesi 9 saat sonra pilini bitirdi diğer ikiside 11 saat sonra pilini bitirdi.

2. ram durumunda 2.77 ram gözüküyor kullanılan ram 2.58 diyor hiç bir uygulama açık değilken

3. telefonların üçündede donma menülere geçişte ekran kararması vs gibi şeyler baş gösterdi.

4. hızlı şarjda evet makul miktarda telefonun arkası ısınıyordu ama şimdi bildiğin yanıyor telefonlar..

5. galeriye giriyorum albümlerimi görüyorum herhangi bir albüme girdiğimde yine sol tarafta yukardan aşağıya diğer albümleri görüyorum ve bu kapanmıyor. eskiden yoktu böyle birşey...

sonuç olarak bu milletin öve öve bitiremediği pillerin 1.5 2 gün gittiği mükemmel denilen dandik yazılımı nasıl telefonlarımızdan yok edeceğiz bilen varsa yardım etsin lütfen resmen telefondan soğudum ve mate 7 yi verdiğime bin pişman oldum.... vallahada billahada bi enayi bulsam kakalıcam bu telefonu o duruma geldim sinirden.

Bir kaç resim koyabilir misiniz, Güç tasarruf moduna girip pil grafiğinin, ram durumunun ve imei numarası görünmeksizin cihaz hakkındaki bilgilerin.

Farklı bir durum söz konusu sizde

serox1334

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=449799]mydeli[/MENTION] şuan için bi sıkıntı yok.... belki daha sonra wipe yaparım ama polanya romu daha önce geldi hani güncellemeler de daha çabuk gelir diye düşünüyorum. O yüzden şimdilik böyle kalması çok ta kötü bişey değilmiş gibi geliyor...

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Lollipopu yükledim ama şarj biraz hızlı bitiyor gibi geldi bana

mirrorihsan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar ben yedek batarya kullandigimdan gunde en az 1 kez kilifi cikartmak zorundayim spigen kiliflar hosuma gidiyor fakat sadece takilirken gosteriliyor videolarda spigen kilif kullanan varmi cikartirken cok cizme ihtimali var mi cihazi

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
Kılcal çizik yapıyor. Ama bunu kılıf değil araya kaça toz taneleri yapıyor. Bu tarz hangi kılıfı kullansanız bundan kaçış yok. Ama öyle abartılacak bir konu değil bence.

serox1334

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar selam,

benim telefona henüz bir güncelleme gelmedi (Note 4) bu normal mi ?
Belli bir süre ile mi dağıtılıyor.
Dostum kies tende yükleyebilirsin...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

@JanValjan telefon note 4 .. güncelleme belli bi sıraylamı tesadüfii bir şekildemi dağıtılıyor bir bilgim yok ama bizdeki 3 telefonada aynı anda geldi bizde kaz gibi hemen atladık yükledik iyi halt ettik.
Ben de lolipopu ilk yüklediğimde dedeğin tarzda sıkıntılar yaşadım ancak telefonu fabrika ayarlarına döndürünce kendine gelmişti.

volkan_teka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tr lolipopu yükledikten sonra hızlı sarj işaretli olmasına rağmen hızlı sarjoluyor yazosı çıkmıyor..Deneyip yardımcı olabilecek olan var mı?

Şu anda sar oluyor AC yazıyor ve yaklaşık 1sa 50 dk %100 sarjediyor...

Yardımcı olabilecek olan varsa şimdiden minnettarım

keremtunaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Tr lolipopu yükledikten sonra hızlı sarj işaretli olmasına rağmen hızlı sarjoluyor yazosı çıkmıyor..Deneyip yardımcı olabilecek olan var mı?

Şu anda sar oluyor AC yazıyor ve yaklaşık 1sa 50 dk %100 sarjediyor...

Yardımcı olabilecek olan varsa şimdiden minnettarım
Şarj ederken ilk taktığında hızlı şarj bağlandı uyarısı vermiyorsa çıkar bir daha tak.Ayarlar-Güç tasarrufu-Hızlı Şarj aktif mi bir de ona bak.Lollipopda olan sıkıntılardan biri de bu ne yazık ki.

Lollipop deneyimlerimi paylaşayım.
Arayüz performansı:Kitkattan daha iyi.
Oyun performansı:Kitkat ile aynı lakin lollipop daha çok ısınıyor ve oyundan atma oluyor.
Şarj performansı:Kitkat gece saat 12 de çekerim fişi, %100'dür.Uçak modu ve güç tasarrufu modunda geceyi tamamlar, saat 7:45 de telefon %100 ile kullanıma devam eder.Bu lollipopda %92-%96 arasında değişiyor.Çok daha hızlı şarj tüketiyor.
Ram:Memory leak yok.Kitkat'a göre ram kullanımı daha fazla olmasına rağmen sistem rami yönetmede başarılı.
GPS:Hala LG Optimus Black'teki harita doğruluğunu Samsungda arıyorum.S3 ve Note 4 bu konuda başarısızlar.
Kamera:Yazılımın en iyi olduğu taraf bu diyebilirim.
Kısacası şunu söyleyebilirim.Android cephesinde cihazı ilk yazılımı ile kullanırsanız maksimumu alırsınız.S3 4.0 ile şarj konusunda ve her işlemde kral idi.4.1.2 geldi, tadından yenmez oldu.4.3 ile anneme verdim, dayanılmaz olmuştu.Bunlar daha Note 4'ün iyi günleri.5.1 aynı 4.1.2 S3 gibi premium güncelleme ayarında olacak.Sonraki sürümlerle beraber telefonu öldürecekler.Güncelleme konusunda Apple başarılıdır.En azından Samsung'dan yavaş öldürüyor telefonlarını.

volkan_teka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şarj ederken ilk taktığında hızlı şarj bağlandı uyarısı vermiyorsa çıkar bir daha tak.Ayarlar-Güç tasarrufu-Hızlı Şarj aktif mi bir de ona bak.Lollipopda olan sıkıntılardan biri de bu ne yazık ki.

Lollipop deneyimlerimi paylaşayım.
Arayüz performansı:Kitkattan daha iyi.
Oyun performansı:Kitkat ile aynı lakin lollipop daha çok ısınıyor ve oyundan atma oluyor.
Şarj performansı:Kitkat gece saat 12 de çekerim fişi, %100'dür.Uçak modu ve güç tasarrufu modunda geceyi tamamlar, saat 7:45 de telefon %100 ile kullanıma devam eder.Bu lollipopda %92-%96 arasında değişiyor.Çok daha hızlı şarj tüketiyor.
Ram:Memory leak yok.Kitkat'a göre ram kullanımı daha fazla olmasına rağmen sistem rami yönetmede başarılı.
GPS:Hala LG Optimus Black'teki harita doğruluğunu Samsungda arıyorum.S3 ve Note 4 bu konuda başarısızlar.
Kamera:Yazılımın en iyi olduğu taraf bu diyebilirim.
Kısacası şunu söyleyebilirim.Android cephesinde cihazı ilk yazılımı ile kullanırsanız maksimumu alırsınız.S3 4.0 ile şarj konusunda ve her işlemde kral idi.4.1.2 geldi, tadından yenmez oldu.4.3 ile anneme verdim, dayanılmaz olmuştu.Bunlar daha Note 4'ün iyi günleri.5.1 aynı 4.1.2 S3 gibi premium güncelleme ayarında olacak.Sonraki sürümlerle beraber telefonu öldürecekler.Güncelleme konusunda Apple başarılıdır.En azından Samsung'dan yavaş öldürüyor telefonlarını.

O kadar denedim hizli sarj oluyor deMiyor benim durumumda olup guncelleme sonrasi tr lolopta hizli sarj aktif olmasina ragmen hizli sarj olmayan var mi

gurkankalkavan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=305081]mehmetfurkan[/MENTION] ekran görüntülerinin resmini çektim ama nasıl yükleyecegimi bilmediğim için ekrandakileri yazayım istedim.
pil yüzdesi %94
şebeke avea
sinyal kuvveti -75 dbm 19 asu
mobil ağ türü HSDPA

pil durumuna gelince 09: 15 de %100 ken şarjdan çıkardım şuanda saat 09:40 ve %94 te (25 dakika boyunca telefona hiç dokunmadım konuşmadım görüşmedim hiçbir şey yapmadım)
dün tam 8.5 saatte bitti pili telefonun kek gibi kaldım.
bu arada her yolu denedim 64 gb ve 128 gb hafıza kartları ile kullanıyordum son 4 gündür onlarıda çıkardım kartsız kullanıyorum.
ram durumu berbat zaten.
hiçbir uygulama açık değil ve clean master yüklü tüm temizlikleri yaptığım halde 2.16 - 2. 40 larda geziniyor....
YEMİN EDİYORUM ŞU TELEFONU BENDEN ALAN BİRİNİ BULSAM DAKKA SEKTİRMEYECEM İTELİCEM BİRİNE GİTSİN yaa.
HUAWEİ MATE 7 yi nası verdim ben yaa nası bi eşşekklik yapmışım çok kızıyorum kendime.

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Arkadaslar ben yedek batarya kullandigimdan gunde en az 1 kez kilifi cikartmak zorundayim spigen kiliflar hosuma gidiyor fakat sadece takilirken gosteriliyor videolarda spigen kilif kullanan varmi cikartirken cok cizme ihtimali var mi cihazi
Neo Hybrid kullanıyorum , telefonun çizilme ihtimali yok. Spigen kılıfların iç kısımları kauçuk yapıdadır ve cihaza zararı yoktur.

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bugün cihazın şarjı %7'deyken bataryayı çıkardım taktım telefon açıldı şarj %15'e çıktı. Boyle bi şey başına gelen var mı? Çözümü var mı?

mehmetfurkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@mehmetfurkan ekran görüntülerinin resmini çektim ama nasıl yükleyecegimi bilmediğim için ekrandakileri yazayım istedim.
pil yüzdesi %94
şebeke avea
sinyal kuvveti -75 dbm 19 asu
mobil ağ türü HSDPA

pil durumuna gelince 09: 15 de %100 ken şarjdan çıkardım şuanda saat 09:40 ve %94 te (25 dakika boyunca telefona hiç dokunmadım konuşmadım görüşmedim hiçbir şey yapmadım)
dün tam 8.5 saatte bitti pili telefonun kek gibi kaldım.
bu arada her yolu denedim 64 gb ve 128 gb hafıza kartları ile kullanıyordum son 4 gündür onlarıda çıkardım kartsız kullanıyorum.
ram durumu berbat zaten.
hiçbir uygulama açık değil ve clean master yüklü tüm temizlikleri yaptığım halde 2.16 - 2. 40 larda geziniyor....
YEMİN EDİYORUM ŞU TELEFONU BENDEN ALAN BİRİNİ BULSAM DAKKA SEKTİRMEYECEM İTELİCEM BİRİNE GİTSİN yaa.
HUAWEİ MATE 7 yi nası verdim ben yaa nası bi eşşekklik yapmışım çok kızıyorum kendime.

25 dakika telefona dokunmadan %7-8 sarj gitmesi anormal bir durum note 4 için. Telefonun uzun kodu nedir acaba ? Nedir diye soruyorum çünkü note 4 olmadığını düşünmeye başladım artık. Aynı güncelleştirmeyi aldım ve aynı cihazı kullanıyorum bende. İnanın gayet memnunum. Garantisi varsa bi servisine mi gönderseniz ? Yada wipe olayları var. güncellemeden sonra telefonu 0 ayarına çeviriyor. Sıfırdan başlıyorsunuz, onları mı deneseniz ? İnanın telefonun problemi olmadığı takdirde satılacak bir durumu yok bence satmayın.

Saat sabah 8:10 da %100'den aldım şuan saat 12:38 ve yaklaşık 20-30 dk telefon görüşmesi yapıyorum. Whatsapp kullanıyorum. sarj %86'da.

keremtunaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
25 dakika telefona dokunmadan %7-8 sarj gitmesi anormal bir durum note 4 için. Telefonun uzun kodu nedir acaba ? Nedir diye soruyorum çünkü note 4 olmadığını düşünmeye başladım artık. Aynı güncelleştirmeyi aldım ve aynı cihazı kullanıyorum bende. İnanın gayet memnunum. Garantisi varsa bi servisine mi gönderseniz ? Yada wipe olayları var. güncellemeden sonra telefonu 0 ayarına çeviriyor. Sıfırdan başlıyorsunuz, onları mı deneseniz ? İnanın telefonun problemi olmadığı takdirde satılacak bir durumu yok bence satmayın.

Saat sabah 8:10 da %100'den aldım şuan saat 12:38 ve yaklaşık 20-30 dk telefon görüşmesi yapıyorum. Whatsapp kullanıyorum. sarj %86'da.
Benim telefonun şarjı çok oynak.Bazen çok iyi gidiyor, bazen çok kötü gidiyor.Ortası yok.Kitkat yine iyiydi ama lollipopda o kadar hızlı şarj yiyor ki şaşarsın.Cihaz boşta iken gece 2 den sabah 8 e %6 şarj nasıl yer.(Uçak modu, güç tasarrufu)

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Arkadaşlar söyle enteresan birsey paylaşmak istiyorum daha önce de paylaştım ama konu arasına karıştı gitti , hem polonya 5.0.1 kullananlar ardından Türkiye 5.0.1 é geçenler bunu fark etmişlerdir belki, Polonya 5.0.1 de batarya daha iyi gidiyordu bana göre Türkiye 5.0.1 da hemen bitiyor, bunu benden başka fark eden oldu mu yoksa yanılıyormuyum

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar söyle enteresan birsey paylaşmak istiyorum daha önce de paylaştım ama konu arasına karıştı gitti , hem polonya 5.0.1 kullananlar ardından Türkiye 5.0.1 é geçenler bunu fark etmişlerdir belki, Polonya 5.0.1 de batarya daha iyi gidiyordu bana göre Türkiye 5.0.1 da hemen bitiyor, bunu benden başka fark eden oldu mu yoksa yanılıyormuyum

Polonya 5.0.1 kullanmadım ama Kitkat ile arasında bariz bi şarj farkı var. Kitkat ile 5 saat ekran açık alıyordum çok istisna durumlar hariç ama Lolipop ile 4 saat civarında geziniyorum. 5 saat görmedim hiç.

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Türkiye Lolipop romu Polonya Lolipop ' a göre daha geliştirilmiş bir rom. Polonya romunun en son güncelleme almış hali.Her iki romda da aynı şarj performansını alıyorum. en az 1 en fazla 2 gün gidiyor şarj.

keremtunaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Kitkatta bu saatlerde şarj %75 oluyordu.Lollipopda şu anda %49 dayım.Bariz bir şekilde şarjda düşme var.Kitkata dönmeyi düşünüyorum.

kndogruer

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Türkiye Lolipop romu Polonya Lolipop ' a göre daha geliştirilmiş bir rom. Polonya romunun en son güncelleme almış hali.Her iki romda da aynı şarj performansını alıyorum. en az 1 en fazla 2 gün gidiyor şarj.

Şöyle konuşup moralimizi bozmayın lütfen :p

mehmetfurkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Benim telefonun şarjı çok oynak.Bazen çok iyi gidiyor, bazen çok kötü gidiyor.Ortası yok.Kitkat yine iyiydi ama lollipopda o kadar hızlı şarj yiyor ki şaşarsın.Cihaz boşta iken gece 2 den sabah 8 e %6 şarj nasıl yer.(Uçak modu, güç tasarrufu)
Bence servise bi götürün derim. [MENTION=390518]Lazzz[/MENTION] 'ın dediğide olabilir. Polonya roomunu kurun.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Ben tam 1 gün bile göremedim cihazı kullandığım zamanlar isim olmazsa bekleyerek 1 gün rahat ta kullanınca perti çıkıyor hiç oyunda oynamam aslında.

Phalearos

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Beyler simdi guncelliyim mi lollipop'u ? Kitkat daha iyi kal diolar burasi ne derse onu yapcam

mydeli

Asistan
Reaksiyon puanı
118
Haha 2 hafta oldu ben hala guncelleme almadim :-) :P gulme limi aglamalimi

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Ben tam 1 gün bile göremedim cihazı kullandığım zamanlar isim olmazsa bekleyerek 1 gün rahat ta kullanınca perti çıkıyor hiç oyunda oynamam aslında.
Yoğun kullanımda 1 gün görüyorum normal kullanımda 45 ila 57 saat bekleme süresi aldığım oluyor. Daha önce G2 kullandım bir G2 değil ama yinede iyi 2K ekran ve TouchWiz ile bu kadar oluyor :mrgreen: G2 de normal kullanımda 117 saat aşırı kullanım da 47 saat bekleme süresi rekorum =) (Yoğun kullanım kavramı kişiseldir , herkes için farklı olabilir.)

keremtunaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Bence servise bi götürün derim. [MENTION=390518]Lazzz[/MENTION] 'ın dediğide olabilir. Polonya roomunu kurun.
Daha önce servis macerası yaşamış bir cihaz olduğu için yazılımdan başka herşey aklıma geliyor.Bir de bu hızlı şarj olayı tam bir fiyasko.Telefonu hızlı şarjda bıraktığımda pili gün içinde daha çabuk bitiyor. Normal şarjda daha iyi.