Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

Samsungcu Genç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en son basıcam root u yükleyecem customu o olucak :mrgreen: dayanameyceğimmmmmm .....
Exynos için bulacağınız "kararlı" romların hepsi stock romdan düzenlenmiş romlar, bu nedenle rom yüklemek yerine root yapıp gereksiz uygulamaları kaldırmanın daha efektif olduğunu düşünüyorum. Tabi 5.1 lollipop gelmeden root yapmak taraftarı olmadığımı da belirtmeliyim çünkü root işlemi genelde FOTA ile yapılacak güncellemelere engel oluyor.

sinan0

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Note 4'üme Polonya lollipop kurdum. Gayet hızlı fakat bazı sorunları var.
Türkiye sürümü çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum. En son keşfettiğim sorun gelen aramalarda titreşim çalışmıyor.

kndogruer

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ya samsunga ulaşabilecek biri yokmu biri kesin bi tarih alsa 2.300 tl para verdik çocuk gibi günlük güncelleme geldimi diye kontrol ediyoz 1 aysa da 1 yılsa da en azından tarihi bilelim

celalettinaktas

Doçent
Reaksiyon puanı
34
N910 c den kies ile uretici banlangic durumuna getirme ile. 4.4.4 kitkaya donup. Cihazi bir defa kapatip acinca n910cq olarak duzeliyor. bilginize daha 1 saat once dondum kitkata. Cihazi yine servise cagirdilar. Bu sefer ayni arizadan sebep 3 oldu. %100 degisim cikacak, cikmazsa tuketici hakem heyetine gidecek olay. Bu sekilde kullanmayacagim. Sureci yone anlatirim

ilkdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Note 4 alacağım fakat renk konusunda kararsızım. Beyaz rengin çabuk kirlenebileceğini ve temizliğinin problem olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca Samsung bayiilerinde telefon fiyatları Teknosa, Mediamarkt gibi mağazalara göre 100 tl daha ucuz. Hangisinin satış sonrası hizmeti daha iyidir? ve renk konusundaki fikirleriniz nelerdir.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=444700]ilkdem[/MENTION]

Kilif kullanacaginizi tahmin ettigim icin beyaz renk sorun teskil etmiyor. Bana sorarsaniz digerlerine göre cok daha güzel duruyor, note 4'ün beyaz rengi.

En iyisi gidip bir magazada kendiniz bakin ve ona göre kararinizi verin.

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Merhaba. Note 4 alacağım fakat renk konusunda kararsızım. Beyaz rengin çabuk kirlenebileceğini ve temizliğinin problem olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca Samsung bayiilerinde telefon fiyatları Teknosa, Mediamarkt gibi mağazalara göre 100 tl daha ucuz. Hangisinin satış sonrası hizmeti daha iyidir? ve renk konusundaki fikirleriniz nelerdir.
Şahsen siyah rengi çok hoşuma gidiyor fakat beyaz kullanıyorum. Mecburiyetten o da . Beyaz çabuk kirlenmiyor cihaz 2 aylık hala daha tertemiz sadece silikon kılıf yüzünden metal kısımlarında leke oluşuyor. 10 tl lik silikon kılıfla kullanmanızı tavsiye etmem :mrgreen: Onun haricinde her iki rengide gayet başarılı.

Samsungcu Genç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben siyah renkli olanını kullanıyorum, siyah renkli s-view kılıfla beraber. Bence siyah renk note4e daha çok yakışıyor, ayrıca metal çerçevesi de vurgulanmış oluyor. Ben samsung bayisinden aldım ve bir buçuk aydır hiç sorun çıkarmadı, sanki bayisinde satılan cihazlar daha kaliteli oluyor gibi :)

LosCanarias

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Note 4'üm için Vodafone'dan zore marka Mıknatıslı kılıf aldım acaba mıknatıslı kılıflar telefona zarar veriyor mu?

Paganini58

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Merhaba Note 4'üm için Vodafone'dan zore marka Mıknatıslı kılıf aldım acaba mıknatıslı kılıflar telefona zarar veriyor mu?
Sadece mıknatıs olan bölümle dokunmatik sapıtmaları olur oda mıknatıs ekrandan uzaklaşınca düzelir. Fazla takılmayın bu tarz cihazlarda yıllardır kullanan insanlar tanıyorum. Hiç birşey olmayacağı anlamına gelmez ama zarar görme olasılığı çok düşük ...

LosCanarias

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam biraz önce bir test yaptım,videosunuda şu an yükledim.kılıfdaki Mıknatısın,telefonda temas ettiği bölgede geçici algılama zayıflığı oluyor ve s-pen'i algılamıyor.Kısa vadede bunları yapıyorsa uzun vadede cep telefonun içindeki ekran paneline ve donanımada zarar verebilirmi

STYLUS İLE ÇİZİM YAPTIM VE BAZI SONUÇLARA ULAŞTIM
RESİMDEKİ BEYAZ BÖLGE,MIKNATISIN ETKİLEDİĞİ ALAN
[video=youtube;MsL8P2BzdYA]https://www.youtube.com/watch?v=MsL8P2BzdYA&feature=youtu.be[/video]
[Imgur](http://i.imgur.com/0JfriyP.jpg?1)
0JfriyP.jpg

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
Samsung Türkiye merkezde toptan satışta çalışan yakınımdan öğrendiğim kadarıyla bayilere farklı ürün gönderimi olmuyormuş. Depodaki mallar sipariş geldikçe sırayla çıkartılırmış. Mağazalara aynı ürün gidiyor ama operatörlerin sattığı telefonlar farklı.

Garanti ve servis mağaza ile ilgili değil, DİSTRİBÜTÖR ile ilgili. Piyasada Samsung, Telpa, İst. Bilişim, vs tarafından ithal edilmiş ürünler var. Model farkı, fiyat farkı ve servis farklılıkları var.

Reaksiyon puanı
16,128
[video=youtube;7-x1DOgkrzg]https://www.youtube.com/watch?v=7-x1DOgkrzg[/video]
mesaj açık ve net mayetik kılıf kullanma.

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba ,arkadaşlar bu lolipop mudur topitop mudur ne zaman gelecek ?net bir bilgi var mı?

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Yurt dışında dağıtılmaya başlandı diye biliyorum Türkiye modeli biraz farklı olduğu için biraz geç geliyor.
Exynoslu model için sadece Polonya romu yayınlandı , Snapdragonlu versiyonu için çoğu ülkelerde yayınlandı.

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar 2 gündür cihazıma kırılmaz cam dedikleri koruyucuyu taktırdım şarjım 2 gündür eskisinden çabuk bitiyor bununlam ilgili bir fikri olan var mı ??

LosCanarias

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler Amoled ekranlarla ilgili bir dedikodu var doğrumudur.Amoled ekranların 15.000 saat ömrü olduğu ve zamanla Ppi değerlerinde azalma oluştuğu ve solmaya başladığı söyleniyor.Telefonumuzda 3 türlü ekran modu var.Amoled Sinema,Amoled Fotoğraf ve temel mod .oyun,video dışında günlük kullanımlar için Temel Modun (Standart PPİ) modunun kullanılması gerekyormuş ,telefondaki oled'in ömrünün sağlıklı ve uzun olması için.Ne diyorsunuz şehir efsanesimi bu ?

[h=2]''AMOLED life expectancy[/h]One of the chief issues with AMOLED displays is the lifetime. Although much has been achieved to improve the displays, the first ones to be introduced commercially only had lifetimes of around 15 000 hours.Figures of this order are quite acceptable for mobile phones which are replaced fairly regularly and the display may only be on for relatively short periods, but for televisions or computer monitors that have much higher usage rates, the half life becomes an issue.''

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Beyler Amoled ekranlarla ilgili bir dedikodu var doğrumudur.Amoled ekranların 10.000 saat ömrü olduğu ve zamanla Ppi değerlerinde azalma oluştuğu ve solmaya başladığı söyleniyor.Telefonumuzda 3 türlü mod var.Amoled Sinema,Amoled Fotoğraf ve temel mod .oyun,video dışında günlük kullanımlar için Temel Modun (Standart PPİ) modunun kullanılması gerekyormuş ,telefondaki oled'in ömrünün sağlıklı ve uzun olması için.Ne diyorsunuz şehir efsanesimi bu ?

Yaklasik 4 sene Galaxy S2 kullandim hicbir sorun cikmadi. Note 4 ile sinema modu kullaniyorum, bakalim onda ne olacak..

Not: S2'yi suan babam kullaniyor, telefon hala tas gibi.

LosCanarias

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öyle olursa 15.000 saat / 24 = 625 gün ama aktif kullanım içinmi yoksa,dijital ömürmü ?

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
Ekran 24 saat açık değil ki. Günde 10 saatten ortalama hesapladım. 4 yıl yapar. Amoledi ilk kullanan LG telefonum vardı. Böyle bir duruma rastlamadım.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Telefonu hic elimden düsürmedim desem yeridir. Oyun fazla oynamazdim ama, video izler ve internete cok girerdim. Teknik bir ariza bulunmazsa durduk yere renginin solacagini sanmiyorum.

O da kendini basta belli eder zaten, 10.000 saati bile beklemez.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Abartiyorlar o isi zaten.

Bir cogumuz telefonu en fazla iki sene kullaniyoruz, yenisi cikinca gidip degistiriyoruz. Telefonun bozulmaya firsati olmuyor ki :)

LosCanarias

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bendede önceden Lumia 820 vardı,.2012'nin ocak ayında alınmıştı.bu sene Eylül ayında sizlerinkine ömür,bir gece burn-in (İmage Retention,Ghosting,Smearing vs..)başladı,sonra ekran morarmaya başladı (Purple-Tint) oldu,morarma iyice arttı ve sonunda sabah ezanında ekranı tamamen kapkara olmuştu,ses geliyordu ama ekranda görüntü yoktu,o gün sabah acilen Kızılay'daki teknik servise yetiştirdim.Ama teknik servis telefonun ekran panelinin kurtarılmayacağını,içindeki ekran panelinin değişeceğini söyledi,Amoled ekranlar böyle sorunlar yapar belli bir süreden sonra dedi 450 tl ekran paneli değişimi için para istedi niye pahallı dedim yurtdışından geliyor bu oled paneller dedi bende hurdasına kaç sayarsın dedim 100 dedi sattım gitti neyse,hala insan huylanıyor amoled ekranlardan,İPS-Lcd desen o da sıkıntı telefonun içindeki işlemci sıcaklığını panele yansıtıyor bunlardada ekranda sararmaya neden oluyor bazende işlemcinin olduğu yerlerde burn-in ve ölü piksellere.Note 4'ümü kaybetmeye dayanamam

GyOjaVJ.jpg

trainspotting

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Baktım bir şey yok. Gerçektem böyle bir sıkıntım var hatta kuzenimde başka yerde taktırdı ona sordum onda da ısınma ve eskiye göre şarjı çabuk bitiyor
Gerçekten çok ilginç, bence bi pil kalibrasyonu yapabilirsin. Bende şöyle birşey olmuştu ayarlardan hızlı şarjı kapatmıştım sonra şarj ettim ama pil bi dengesiz ve cabuk bitmeye başladı pil kalibrasyonu yaptım duzeldi.

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
Note3 ve note4 daha hiç açılmadan kırılmaz cam ve ince şeffaf silikon kılıf takıldı. Herhangibir ısınma ve şarj sıkıntısı yok. Note4 hızlı şarj genelde kapalı bazen açık kullanılıyor.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Bendede önceden Lumia 820 vardı,.2012'nin ocak ayında alınmıştı.bu sene Eylül ayında sizlerinkine ömür,bir gece burn-in (İmage Retention,Ghosting,Smearing vs..)başladı,sonra ekran morarmaya başladı (Purple-Tint) oldu,morarma iyice arttı ve sonunda sabah ezanında ekranı tamamen kapkara olmuştu,ses geliyordu ama ekranda görüntü yoktu,o gün sabah acilen Kızılay'daki teknik servise yetiştirdim.Ama teknik servis telefonun ekran panelinin kurtarılmayacağını,içindeki ekran panelinin değişeceğini söyledi,Amoled ekranlar böyle sorunlar yapar belli bir süreden sonra dedi 450 tl ekran paneli değişimi için para istedi niye pahallı dedim yurtdışından geliyor bu oled paneller dedi bende hurdasına kaç sayarsın dedim 100 dedi sattım gitti neyse,hala insan huylanıyor amoled ekranlardan,İPS-Lcd desen o da sıkıntı telefonun içindeki işlemci sıcaklığını panele yansıtıyor bunlardada ekranda sararmaya neden oluyor bazende işlemcinin olduğu yerlerde burn-in ve ölü piksellere.Note 4'ümü kaybetmeye dayanamam

GyOjaVJ.jpg
Bunları anlatıyorsun ama en uzun ömürlü ve çıkarmayan ekran ips lcd dir.

Root-Sistemci

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Gerçekten çok ilginç, bence bi pil kalibrasyonu yapabilirsin. Bende şöyle birşey olmuştu ayarlardan hızlı şarjı kapatmıştım sonra şarj ettim ama pil bi dengesiz ve cabuk bitmeye başladı pil kalibrasyonu yaptım duzeldi.
Pil kalibrasyonunu nasıl yapacağım?

İzleyeceğiniz adımları anlatıyorum:
Telefonu %100 dolana kadar şarj edin.
Telefonu şarjdan çıkarın ve telefonu kapatın.
Telefonu tekrar şarja takın ve bekleyebildiğiniz kadar bekleyin. ( 1-3 saat arası )
Telefonu şarjdan çıkarın ve telefonunuzu açın.
Telefonunuzu açtıktan sonra 2-5 dakika arası hiç birşey yapmadan bekleyin. ( Şarja takılı olmasın )
Telefonunuzu tekrar kapatın ve en az yarım saat tekrar şarja takın.
Kalibrasyon bu mudur?