Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
5.1.1 e dondum geri. 6.0.1 den memnun kalmadim bazi konularda. Ulkemize geldiginde daha iyi olacagini dusunuyorum. Turkcell romundan da kurtulmus oldum bu islemlerden sonra.

mydeli

Asistan
Reaksiyon puanı
118
5.1.1 e dondum geri. 6.0.1 den memnun kalmadim bazi konularda. Ulkemize geldiginde daha iyi olacagini dusunuyorum. Turkcell romundan da kurtulmus oldum bu islemlerden sonra.
6.0.1 den lolipop nasil geri döndünüz

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
Bence efekt bakımındanda olsun hemde güncellik bakımından olsun daha stabil olmuş 5.1.1 e göre.

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
Neden memnun kalmadıniz. Hataları mi vardi

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
e522a9cb3524d32284fc07811e3a4108.jpg
arkadaslar burda tam olarak ne diyor(6.0 indirme linki)

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Neden memnun kalmadıniz. Hataları mi vardi

-Ben şuna kadar yüksek grafikli oyun oynamadıkça ısındığına denk gelmemiştim. Ama 6.0.1 de uzun süre uğraşmayla ısındığını gördüm.
-Bazı hatalar var küçük ama sinir bozucu. Bunlar; kilit ekranındaki gecikme, özel modda parmak izi okuttuktan sonraki tepki, whatsapp ta fotoğraf paylaştıktan sonra 2-3 saniye kadar donup kalması.
-Pil durumu. (Hareketler ve işaretleri kapatmayı unuttuğumu hatırladım şuan belki bu yüzden çok yemiştir.)
-Varsayılan uygulamaları değiştiremiyor olmamız.

Şuan için hatırladıklarım bunlar. Tabi ülkemize geldiğinde sorunlar çözülmüş olarak gelebilir. Ülkelere göre özellikler değişiklik gösteriyor nedense.

Son düzenleme:

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
6.0.1 den lolipop nasil geri döndünüz

Şöyle:

-Telefonun seri numarasını ve modelini bir kağıda not edin. Pili çıkardığınızda görebilirsiniz bunu veya telefon açıkken cihaz durumu kısmından.
-Telefonu download moduna alıp pc ye bağlıyorsunuz. Şarjınız %50 den düşük olmamalı tedbir amaçlı. Hatta tam doluyken yapmak daha mantıklı ben böyle yaparım.
-Sonra smart switch programını açıp cihaz başlatmaya geliyorsunuz. Cihaz başlatma da telefonun tam modelini yazıp ara diyorsunuz sonra sizden seri numarasını istiyor onu yazıyorsunuz.
-Önünüze pencere açılacak onaylama işlemleri falan.. Sonrasında yazılım indirip kuruyor. Resmi olarak Türkiye romundasınız.

Not 1: Eğer Türkiye ye 6.0.1 gelmiş olursa o roma çeker. Kısacası hangi romdaysa ülkemiz o roma geri alıyor.
Not 2: Yapılan işlemler sizin sorumluluğunuz altındadır. Sorumluluk almam.
Not 3: Bu yapılan işlemler sizi Turkcell romundan da kurtarıyor olabilir. Yani farklı ülkeye çekmeden direk bu işlemleri yapmanız belki kurtulmanıza yardımcı olabilir.

ismailvtas

Asistan
Reaksiyon puanı
62
-Ben şuna kadar yüksek grafikli oyun oynamadıkça ısındığına denk gelmemiştim. Ama 6.0.1 de uzun süre uğraşmayla ısındığını gördüm.
-Bazı hatalar var küçük ama sinir bozucu. Bunlar; kilit ekranındaki gecikme, özel modda parmak izi okuttuktan sonraki tepki, whatsapp ta fotoğraf paylaştıktan sonra 2-3 saniye kadar donup kalması.
-Pil durumu. (Hareketler ve işaretleri kapatmayı unuttuğumu hatırladım şuan belki bu yüzden çok yemiştir.)
-Varsayılan uygulamaları değiştiremiyor olmamız.

Şuan için hatırladıklarım bunlar. Tabi ülkemize geldiğinde sorunlar çözülmüş olarak gelebilir. Ülkelere göre özellikler değişiklik gösteriyor nedense.
Ben bu konuda sadece kilit ekranı ile ilgili olan sorunu yaşıyorum :)
Isınma, donma, parmak izi konusunda herhangi bir sorun yaşamadım :)
Şanslıyım sanırım.
Dün bi de yazitipi indirdim sonra dedim bunca zaman neden yapmamışım :D

Yalnız benim de hoşuma gitmeyen konu şu ki güç tasarrufu ile eskiden renk seçebiliyorduk ve veri kısıtlamayı istersek etkinlestiriyorduk.
Onlar gitmiş şimdi otomatik veriyi kısıtlıyor.
Tabi ben de bulamamış olabilirim.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Ben bu konuda sadece kilit ekranı ile ilgili olan sorunu yaşıyorum :)
Isınma, donma, parmak izi konusunda herhangi bir sorun yaşamadım :)
Şanslıyım sanırım.
Dün bi de yazitipi indirdim sonra dedim bunca zaman neden yapmamışım :D

Yalnız benim de hoşuma gitmeyen konu şu ki güç tasarrufu ile eskiden renk seçebiliyorduk ve veri kısıtlamayı istersek etkinlestiriyorduk.
Onlar gitmiş şimdi otomatik veriyi kısıtlıyor.
Tabi ben de bulamamış olabilirim.

Malesef bende birkac sorun cikardi. Isinma diyorum ama cok asiri degil. Fakat 5.1.1 de olmayan biseydi. Hangi yazi tipi acaba? Ben genelde orijinal haliyle kullanirim ama guzelse deneyebilirim :)
Evet bazi mecbur birakildigimiz seyler olmus 6.0.1 de. Ben uygulama acisindan yasadim bunu. Guc tasarrufunu hic kullanmam o yuzden dikkat etmedim.

levsa

Doçent
Reaksiyon puanı
317
@ismailvtas pil durumu nasıl peki arkadaşım.
@bb90 Ben şahsen ısınma rom daha yeni diye olmuştur diye tahmin ediyorum rom oturduktan sonra bir hafta içinde geçer gibime geliyor nede olsa çok köklü bir degisiklik yapılmış gibi görsel olarak farketmesekte ama tabi sadece tahmin.ayriyetten google playden uygulama inince verilen izinler seçme alternatifi gelmişti acaba

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
@bb90 Ben şahsen ısınma rom daha yeni diye olmuştur diye tahmin ediyorum rom oturduktan sonra bir hafta içinde geçer gibime geliyor nede olsa çok köklü bir degisiklik yapılmış gibi görsel olarak farketmesekte ama tabi sadece tahmin.ayriyetten google playden uygulama inince verilen izinler seçme alternatifi gelmişti acaba
Sadece sürüm değişikliği var bir fark yok emin olabilirsin.Sadece menü hariç Marshmallowdaki efekler gelmiş,ikin pakeleri değişmiş o kadar.

Çıkrıkcı

Profesör
Reaksiyon puanı
509

Evet dediğiniz gibi olabilir. Ama ben riske atmak istemedim. Türkiye ye gelince yüklerim artık. Köklü değişiklik denilecek olay ram ve pil için olabilir. Mesela smart manager a girdiğimizde gördüğümüz optimizasyon dışında bir optimizasyon olayı daha var. Esas doze olayı o oluyor heralde. Sanırım gelip gelmediğini soruyorsunuz? Evet gelmiş. İzinleri istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz.

ismailvtas

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Malesef bende birkac sorun cikardi. Isinma diyorum ama cok asiri degil. Fakat 5.1.1 de olmayan biseydi. Hangi yazi tipi acaba? Ben genelde orijinal haliyle kullanirim ama guzelse deneyebilirim :)
Evet bazi mecbur birakildigimiz seyler olmus 6.0.1 de. Ben uygulama acisindan yasadim bunu. Guc tasarrufunu hic kullanmam o yuzden dikkat etmedim.
Doğru diyosunuz.
Valla Allah affetsin ben yazitipini apk olarak indirdim :D
Şöyle örneğini bırakıyorum buraya.
ef05acb9f32d7727d98d7cb30af0e5e4.jpg

ismailvtas

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Pil durumu bu akşam atayım ben de emin değilim.
Çok kullandım ve dikkat etmedim pek :)
Şimdilik rahatsız etmedi beni pil konusu.
Bu akşam bi fotoğrafını atayım.

An itibari ile pil kullanimini atıyorum.
62b128ce825ffc5ad128d54e8fe44f50.jpg
ee34c578818f55c9f7a1f91ab26e1e4d.jpg

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
Arkadaşlar merhaba,bataryamda ciddi bir sorun var bu aralar.Elranda çok az durmama rağmen 3 aya yakındır daha hızlı bir şekilde şarjım tükeniyor.

Gece cihazı şarja takmadan bıraktığında %25 şarj yiyor.Bunu bataryamı değiştirmekle kapatacağımı biliyorum ama değiştirmeden bir nebze nasıl durdurabilirim ? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

fef623aa5d108b98230156bda95ac907.jpg
b7953e8323d049818912bafa83bbcb5b.jpg

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Arkadaşlar merhaba,bataryamda ciddi bir sorun var bu aralar.Elranda çok az durmama rağmen 3 aya yakındır daha hızlı bir şekilde şarjım tükeniyor.

Gece cihazı şarja takmadan bıraktığında %25 şarj yiyor.Bunu bataryamı değiştirmekle kapatacağımı biliyorum ama değiştirmeden bir nebze nasıl durdurabilirim ? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

fef623aa5d108b98230156bda95ac907.jpg
b7953e8323d049818912bafa83bbcb5b.jpg
Pilini calibire edebilirsin

baycebir

Asistan
Reaksiyon puanı
347
Kardeş ben sana bekleyelim demiştim aslında.[emoji4]
Ama neyse test etmiş oldun.
Bence bizim Türkiye romu daha stabil olacaktır.
Onun için aceleye gerek yok. Az daha bekleriz olur biter.