Samsung Galaxy Note 3 mü Iphone 5S mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan etendu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

etendu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar. Foruma yeni üye oldum.

Iphone 3GS kullanıcıyım ve artık değişimin zamanı geldi. Özellikle IOS 6'dan beri telefon yavaşlığıyla çok canımı sıktı. Normalde Iphone fanıydım ta ki Samsung Note 3'ü görene kadar. Tabi bunda bayanlar için pembe modeli, ekran büyüklüğü, şarjının çok gitmesi ve arkasında ki suni deri olayı etkili oldu. Birde hepsiburada.com'da 32gb hafıza kartı hediyeli satmaları tabii totalde 64gb bir telefon olacağım aynı fiyata Iphone 16gb.

Benim için önemli olan telefon uzun ömürlü(2-3 yıl gitsin), takılmadan sorunsuz kullanılabilsin. Iphone 3GS'ten çok çektim. Çok müzikti oyundu yüklemem oynamamda. Tabi yinede kasmasın oyunlarıda arada oynarım :biggrin: Özellikle uygulamaları kasmamalı ve kamerası iyi olmalı özellikle ön kamera. Samsung Note 3 özellikleriyle kafa kafaya aynı 5S'le.

Beni düşündüren şey Samsung Galaxy S4 ile okuduğum yorumlar oldu. 1 yıl bile dayanmıyormuş takılıyormuş, rehber geç açılıyormuş, kasıyormuş, güncellemeler telefonu mahvediyormuş ve geç geliyormuş, şarjın şişme sorunu da cabası. Aynılarını Note 3'te de yaşarsam 2.000 lira verdiğim biraya yazık olucak. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Şimdiden teşekkürler :)

_EmiR_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba bu konuda herkesin görüşleri değişebilir illaki ama ben şöyle düşünüyorum en önemli olanı ; o kadar para veriyoruz ama verdiğimizin karşılığını alabiliyormuyuz?
- samsung un s3 note2 s4 note3 modellerini kullandım ve şikayet ettiğim konular şunlar
* çok çabuk zarar görüyor çizik çökük arka kapak boyasında atma yan nikelajlarda soyulma vs kozmetik sorunlar ve bunlar 2 ila 6 ay gibi kısa bir sürede gerçekleşti
* işletim ile ilgili olarakta ilk zamanlar sorun yok ama bi süre sonra takılmalar söz konusu ve bu insanın canını bir hayli sıkıyor cihazdan soğuyorsunuz note3 gibi donanımlı bir cihazda olmaz dedim ama gerçekten oluyor elinize aldığınızdaki basitlik de cabası diyebilirim
* telefon ilk formattan sonra elinize sağlık diyebilirim 2300tl verdim aldım kaldırıp duvara vurma noktasına geldim o derece samsung cihazların ömrü bana göre max 6 aydır..

- iphone modellerine gelelim şuan iphone5 kullanıyorum yakın zamanda da 5s e geçmeyi planlıyorum artılarından bahsedebilirim
*boyut dayanıklılık ve kozmetik açıdan samsungdan kat kat üstün
* işletim olarak ios7 kullanıyorum kesinlikle takılma donma kasma diye bir şey söz konusu değil verdiğim paranın hakkını almaktan gayet mutluluk duyuyorum ve tavsiye ederim umarım yardımcı olabilmişimdir

etendu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim bayağı yardımcı oldunuz. Note 3'e çok ısınmıştım halbuki :mellow: Samsung'tan da ya çok şikayetçi olan var ya fanı olan var anlamadım gitti.

qwerty67

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben de iPhone4S varken Apple'cıydım. Tam bir Android düşmanıydım. Önyargılarım çoktu. Sonra iPhone biraz sıktı ve S3 aldım. Aldığım gün dedim "bu ne rahatlıktır ya" sanki günlerce kapalı odada tutmuşlar sonrada bırakmışlar. Vallaha öle bi etki oluştu. Arkadaşın iPhone 5S ini 1 hafta kullandım. iPhone 4S kullandığım için her ne kadar 4S ten hızlı olsada 5S in farkını pek anlayamadım. Pil e gelince normal iphone sorunu az gidiyor, telefonu kullanmaya gelince 3-4 yıl kullanırsın. S3 ten sonra S4 Active aldım. Ama keşke şuan bu telefona iOS yükleyebilsem dediğimde oldu.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11

Iphone 3GS kullanıcıyım ve artık değişimin zamanı geldi. Özellikle IOS 6'dan beri telefon yavaşlığıyla çok canımı sıktı. Normalde Iphone fanıydım ta ki Samsung Note 3'ü görene kadar. Tabi bunda bayanlar için pembe modeli, ekran büyüklüğü, şarjının çok gitmesi ve arkasında ki suni deri olayı etkili oldu. Birde hepsiburada.com'da 32gb hafıza kartı hediyeli satmaları tabii totalde 64gb bir telefon olacağım aynı fiyata Iphone 16gb.

Benim için önemli olan telefon uzun ömürlü(2-3 yıl gitsin), takılmadan sorunsuz kullanılabilsin. Iphone 3GS'ten çok çektim. Çok müzikti oyundu yüklemem oynamamda. Tabi yinede kasmasın oyunlarıda arada oynarım :biggrin: Özellikle uygulamaları kasmamalı ve kamerası iyi olmalı özellikle ön kamera. Samsung Note 3 özellikleriyle kafa kafaya aynı 5S'le.

Beni düşündüren şey Samsung Galaxy S4 ile okuduğum yorumlar oldu. 1 yıl bile dayanmıyormuş takılıyormuş, rehber geç açılıyormuş, kasıyormuş, güncellemeler telefonu mahvediyormuş ve geç geliyormuş, şarjın şişme sorunu da cabası. Aynılarını Note 3'te de yaşarsam 2.000 lira verdiğim biraya yazık olucak. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Kardeşim zaten iOS kullanıyormuşsun ne doğru karar verdiğini kendin bilirsin iOS 6 dan sonra yavaşladı demişsin ama belki senin cihazına göre çünkü ben öyle birşey ne okudum ne gördüm. iOS 7 stabil değil diyorsan yeni iOS güncellemesi gelicek buda stabilite ile ilgili ve ne sorun varsa kesinlikle düzeltilir diyorum. iPhone 5S e karşı Samsung un yüzüne bile bakma derim.
Depolama alanına gelirsek toplamda 64 GB bir yer olur doğru ama o 32GB ına uygulama yukleyebilirsin microSD ye muzik ve video atabilirsin zaten muzikti oyundu yuklemem oynamam demişsin ne gerek var bu kadar alana. Sen diyosunki 2-3 yıl gitsin takılmadan sorunsuz kullanabilsin bunu samsung un android indemi bulucaksın? Kamera olarakta 8 MP felan diye bakma çok başarılı fotoğraflar çekiyor.

Bunu okuduktan sonra iPhone fanı Note 3 u kötuluyor diye duşunme bende bi aralar 2 sinin arasında kaldım fakat N9005 versiyonunu alamadığım için kafadan eledim galiba sende alamıyosun o yuzden iOS un stabilitesinden ve hızından vazgeçme devam et derim. Android bu seni 3 yıl göturupte kasmayacak cihaz tanımıyorum ben. Note 3 un N9005 versiyonu olsa hadi neyse buyuk ekran seversin kalem seversin git al derim ama oda yok yani ben tartışmasız iPhone 5S al diyorum zaten bende haftaya almayı duşunuyorum SpaceGray rengini :). İyi akşamlar.

_EmiR_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende ısınarak severek beğenerek aldım :) kızarak hakaret ederek tereddütsüz iade ettim :) şuan 6 aylık ip5 kullanıyorum benden sonra ailemden birine geçecek 3 sene daha sıkıntısız gider diye düşünüyorum :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
1 ay sonra LG G Pro 2 çıkacak. Özellik olarak Note 3'le aynı hatta ekranda, arayüzde ve işlemcide biraz önde. Asıl öne çıkaran özelliği de düşük fiyatı olacak büyük ihtimalle.
Ama tasarım olarak Note 3 daha çekici gelebilir. G Pro 2'nin tasarımını bilmiyoruz henüz. Note 3'te S-Pen olayı da cihazı öne çıkarıyor.

Kısacası aralarında pek fark yok sadece LG'nin daha uygun fiyatta olacağını düşünüyorum o yüzden tavsiye ederim. Ayrıca arayüz olarak da Optimus, touchwiz'e göre daha ilgi çekici gelecektir sizin için.

LG G Pro 2'nin artı yönleri:
Snapdragon800 işlemci
6" QHD IPS+ ekran
Maksimum kişiselleştirilebilir arayüz.
Düşük fiyatı
Daha sağlam malzeme

Note 3'ün artı yönleri:
S-Pen Özellikleri
Tasarımı ve pembe renk seçeneği

G Pro 2 hakkında çok fazla bilgi yok şimdilik bildiklerim bu kadar.

Diyeceksin ki ben iPhone 5s mi, Note 3 mü diye sordum sen kalktın LG'den bahsettin. Yazından gördüm ki iPhone'a pek sıcak bakmıyorsun, hatta kendi içinde Note 3 hakkında neredeyse karar vermişsin. Ben de bir alternatif söyledim sadece.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Hiç düşünmeden İphone 5s al derim :)

etendu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir değişiklik yapıp Samsung Note deniyimi yaşamak istedim ama anladığım kadarıyla 1yıl'dan sonra gitmez pek telefon. Galiba iphone alacağım aklımda Note 3 kalarak :crying:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Doğru anlamışsınız Note 3'e karar vermiştim şarjı modeli büyüklüğü rengi dolayısı ile yoksa androidden pek haz etmem. Alternatif için teşekkürler buna da göz atmakta yarar var :)

motan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben de uzun süre ip 3gs kullandım, ilk zamanlar jailbreak, unlock, ios sorunlarıyla boğuştuktan sonra kendime göre bir düzen tutturup dostça geçindik telefonla, hala da duruyor. Android sistem ve uygulamaları çok gelişip de çıkan Samsung telefonlar bayağı cazip özellikler taşıyınca geçen sene telefon tercihimi S4 den yana yaptım ve gerçekten de çok memnun kaldım. Önceki mesajda Samsung kullanıp da çok şikayetçi olan arkadaş nasıl kullandı da 2-6 ay arasında onca telefonu ıskartaya çıkardı bilmiyorum, ama ben 8 ayı aşkın süredir oldukça yoğun iş ve özel kullanmama rağmen telefonda benden önceki mesajda belirtilen sorunların kozmetik faslı dahil hiçbirini yaşamadım, telefon onca uygulama, oyun, root yapma, rom değiştirme olaylarına rağmen saat gibi çalışıyor, özellikle ekran renklerinin canlılığı ve android sistemin harika özellikleri çok hoşuma gidiyor. İş ortağım da 4 ay kadar önce Note3 aldı ve çok memnun. Evet harika bir telefon, ama bana göre çok büyük 5,7 inch ekrenı ile, cebe sığmıyor, S4 ün 5 inch ekranı bile büyük, genellikle kulaklıkla kullanıyorum konuşmalar için.

2 hat için 2 telefon kullanma mecburiyeti beni bayınca çift hatlı bir telefon almak istedim, beğendiğim çift hatlı Samsung telefon operatörümüzde yoktu (Telefonları operatörden şirketimiz hesabına çok ucuza alıyoruz, asla bir telefona 1000-1500 dolar vermem), ben de denemek için 300 dolar verip GoClever (Polonya) markalı bir çift hatlı aldım, ekranı 1920 x 1080 ips full hd Gorilla Glass, quad core işlemcili vs gibi özellikleri çekiciydi, üstelik 2000 ve 4000 mAh 2 adet pil veriyorlardı beraberinde, telefondan ummadığım ölçüde memnun kaldım, S4 3GS nin yanını boyladı, artık tek telefon yetiyor.

Bu kadar uzun yazmamın sebebi telefona 2-3000 TL ödemek zorunda olmamanızı anlatabilmek, teknoloji artık iyice gelişti, bir çok marka çok iyi özellikli telefonu ucuz fiyatla satabiliyor, majör marka telefonlarına ödediğiniz paranın yarısının sadece marka için olduğunu unutmayın. İlla ki paramı markaya yatıracağım diyorsanız size tavsiyem alıştığınız iphone ile devam edin, yeni sistem ve yeni telefona alışmak herkes için kolay olmayabiliyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bir değişiklik yapıp Samsung Note deniyimi yaşamak istedim ama anladığım kadarıyla 1yıl'dan sonra gitmez pek telefon. Galiba iphone alacağım aklımda Note 3 kalarak :crying:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Doğru anlamışsınız Note 3'e karar vermiştim şarjı modeli büyüklüğü rengi dolayısı ile yoksa androidden pek haz etmem. Alternatif için teşekkürler buna da göz atmakta yarar var :)

Rengine bir şey diyemem ama büyüklüğü ve bataryasıyla Note 3'ten fazlası var eksiği yok. :) 1 ya da 1.5 ay sonra piyasalara gelir sanırım. Eğer beklemezsen iphone 5s al bence de.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Ben de uzun süre ip 3gs kullandım, ilk zamanlar jailbreak, unlock, ios sorunlarıyla boğuştuktan sonra kendime göre bir düzen tutturup dostça geçindik telefonla, hala da duruyor. Android sistem ve uygulamaları çok gelişip de çıkan Samsung telefonlar bayağı cazip özellikler taşıyınca geçen sene telefon tercihimi S4 den yana yaptım ve gerçekten de çok memnun kaldım. Önceki mesajda Samsung kullanıp da çok şikayetçi olan arkadaş nasıl kullandı da 2-6 ay arasında onca telefonu ıskartaya çıkardı bilmiyorum, ama ben 8 ayı aşkın süredir oldukça yoğun iş ve özel kullanmama rağmen telefonda benden önceki mesajda belirtilen sorunların kozmetik faslı dahil hiçbirini yaşamadım, telefon onca uygulama, oyun, root yapma, rom değiştirme olaylarına rağmen saat gibi çalışıyor, özellikle ekran renklerinin canlılığı ve android sistemin harika özellikleri çok hoşuma gidiyor. İş ortağım da 4 ay kadar önce Note3 aldı ve çok memnun. Evet harika bir telefon, ama bana göre çok büyük 5,7 inch ekrenı ile, cebe sığmıyor, S4 ün 5 inch ekranı bile büyük, genellikle kulaklıkla kullanıyorum konuşmalar için.

2 hat için 2 telefon kullanma mecburiyeti beni bayınca çift hatlı bir telefon almak istedim, beğendiğim çift hatlı Samsung telefon operatörümüzde yoktu (Telefonları operatörden şirketimiz hesabına çok ucuza alıyoruz, asla bir telefona 1000-1500 dolar vermem), ben de denemek için 300 dolar verip GoClever (Polonya) markalı bir çift hatlı aldım, ekranı 1920 x 1080 ips full hd Gorilla Glass, quad core işlemcili vs gibi özellikleri çekiciydi, üstelik 2000 ve 4000 mAh 2 adet pil veriyorlardı beraberinde, telefondan ummadığım ölçüde memnun kaldım, S4 3GS nin yanını boyladı, artık tek telefon yetiyor.

Bu kadar uzun yazmamın sebebi telefona 2-3000 TL ödemek zorunda olmamanızı anlatabilmek, teknoloji artık iyice gelişti, bir çok marka çok iyi özellikli telefonu ucuz fiyatla satabiliyor, majör marka telefonlarına ödediğiniz paranın yarısının sadece marka için olduğunu unutmayın. İlla ki paramı markaya yatıracağım diyorsanız size tavsiyem alıştığınız iphone ile devam edin, yeni sistem ve yeni telefona alışmak herkes için kolay olmayabiliyor.
http://forum.shiftdelete.net/sdn-duyurulari/43630-forum-kurallari.html
Tamamı renkli yazmak yasak ey dost.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
[MENTION=387368]etendu[/MENTION]

iPhone 5S al rahatına bak.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Özür dilerim bilmiyordum, kendi yorumlarımı kolayca görebilmek için renkli yazarım forumlarda hep. Acaba kalın, büyük yazı veya değişik font kullanmak da yasak mıdır?
Tamamı kalın yazmak da yasak. Ayrıntılı bilgi verdiğim linkte. Okuyun .

etendu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önerileriniz için teşekkürler. Yinede Note 3'ü çok sevdim şimdiden gidip Note 3 alabilirim :lol: Kararsızım hala.

Ruberto

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben 1 yıldır note 2 kullanıyorum. Gına geldi artık. Ilk aldığımda hakikaten 10 numara telefondu. Ne bir takılma ne kasma hiç birşey yoktu. Yağ gibiydi. Ama gel gelelim suan ki durumuna. Internette gezinirken kasıyor. Hata veriyor. Ama bundan sonra samsung alır mıyım. Kesinlikle hayır. Tövbe ettim. Bir kere dış kasası soyuldu telefonun. Dünyanın parasını verdiğim telefon bu kadar basit mi yaa. Kasasından her yerinden gıcırtılar geliyor. Samsung pişmanlıktır. Alma note 3 falan. Alırsın note 3, 6 ay sonra Kasıl babam Kasıl. Git 5s al kardeş. Uzak dur samsung dan.

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Note 3'ün parasına değeceğini düşünmüyorum.
İphonelar pahalı olsa da fiyatına değiyor bence.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Snapdragon 800 yongasetli sürümünü bulabilirsen Note3 eğer bulamazsan İphone 5S derim ben :)

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
yrv9.jpg
Teşekkür ederim bayağı yardımcı oldunuz. Note 3'e çok ısınmıştım halbuki :mellow: Samsung'tan da ya çok şikayetçi olan var ya fanı olan var anlamadım gitti.
note 3 al sen takılma arkadaşların dediğine iPhone alacaksan iPhone 6 belki iyi olur şu durumda note tercih etmeniz çok daha sağlıklı olacaktır benden söylemesi.
samsungun ekranı en başta iphona 10 basıyor.hem contrast olarak hem parmak izi yağa vs çok dayanıklı

ben s3 ü bile 5simden çok sevip kullanıyorum
note3 çok daha güzel olacaktır

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3

merhabalar naçizane fikirlerimi beyan etmek isterim.
3gs'i kaç sene kullandınız? 3gs ile beraber çıkmış android telefonların kaçı sizin onu kullandığınız süre boyunca kullanıldı?
1 ay öncesine kadar yaklaşık 3 senelik 4s kullanıcısıydım.iphone 5s aldım.

note 3 çok güzel bir telefon çok cazip geliyor insana.şunu düşünün bir samsung galaxy note (1) şuan ne durumda?çıktıktan sonra 2 sene geçmedi mi?Note 3 aldıktan 2 sene sonra ne duruma geleceğini az çok tahmin edersiniz.
ama apple ailesinde 4s bile ios7 gelmesine rağmen hala üst düzey telefonlar arasında.gta ve asphalt serilerini takılmadan oynatabiliyor.

androidler aldıkları güncellemelerle ağırlaşıyorlar.bu apple için de geçerli fakat aynı oranda değil sizin de bildiğiniz üzere
uzun ömür ve stabilite arıyorsanız üstüne üstlük satışta değer kaybı minimal olmasını istiyorsanız seçenek 1e düşüyor.
5s'iniz hayırlı olsun.

5s tecrübelerimden: slowmotion efsane birşey.harikalar yaratılabilir.gerisi zaten bildiğiniz ios.airdrop olayı hoşunuza gidebilir.apple ürünleri arası yayın, dosya vs paylaşabiliyorsunuz.kamerası beni pek ilgilendirmiyor açıkçası fakat flashında 2 farklı renk tonu var.biri focus ışığı diğeri ile beraber sarı bir ton verip doğallığı koruyor.parmak izi okuyucusu tek kelime ile kusursuz çalışıyor.hp dv6 daki dandik okuyuculardan değil.veya pasaport alırken 40 takla atarak okutturduğumuz alıcılar gibi hiç değil.şarj süresi bariz iyi.64 bit işletim sistemi yenilikçi.gold rengi hanımefendilere hitap ediyor ama ben de çok beğendim :D gerçi silver aldık ama :D

şunu belirtmeden de edemeyeceğim.samsung düşmanlığım yok.fakat ürünlerindeki malzeme çok kalitesiz 1 sene sonra kendinden geçiyor aletler.fakat yenilikçi firma.sPen inanılmaz bir kalem.tablet almayı düşünüyorum ve aklımdaki tek ürün samsung ativ tab 3.

saygılarımla

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
yrv9.jpg

note 3 al sen takılma arkadaşların dediğine iPhone alacaksan iPhone 6 belki iyi olur şu durumda note tercih etmeniz çok daha sağlıklı olacaktır benden söylemesi.
samsungun ekranı en başta iphona 10 basıyor.hem contrast olarak hem parmak izi yağa vs çok dayanıklı

ben s3 ü bile 5simden çok sevip kullanıyorum
note3 çok daha güzel olacaktır
s3 ü ilk piyasaya çıktığı gün almıştım hala taş gibi

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Her yıl telefon değiştireceksen Note 3 tavsiye ederim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
S3 taş gibi mi? Kasılmaktan neredeyse kullanılamaz hale geliyor. Haa rootlayıp CM rom kurduysanız bilemem tabi. Çünkü Galaxy S'in CM yüklü hali S3'ün stock haliyle aynı belki çoğu işlemde daha hızlı hatta.
Ben LG G Pro 2'yi beklemesini ya da iPhone 5s almasını tavsiye ederim. S, S3, S4, Note, Note 2, Note 3 kullanmış biri olarak Samsung'tan uzak durmanızı öneririm.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
3GS 6 yıllık bi telefon.
5s al bi 6 yıl daha kullanırsın sen. :p

Samsung ve Android dünyasında malesef uzun süreli kullanım mümkün değil.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Htc One Max ya da Lumia 1020'ye sıcak bakıyorsanız onlar da olabilir. Ya da LG G Flex'i de araştırın değişik bir cihaz.

etendu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her yıl telefon değiştirebileceğimi zannetmiyorum galiba Samsung anca bu şartlarda alınır. Apple devam gibi gözüküyor. Elveda Note 3.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Her yıl telefon değiştirebileceğimi zannetmiyorum galiba Samsung anca bu şartlarda alınır. Apple devam gibi gözüküyor. Elveda Note 3.

Ya dostum boşuna dert ediyosun iPhone 5S ile devam ett :)

etendu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben 3gs'i yaklaşık 2 sene önce aldım ki o zamanlar çıkalı 2 sene olmuştu (4s yeni çıkmıştı). Ve ilk 1 sene baya rahat kullandım aslında pek bi farkı yoktu bile 4'ten 4S'ten. Iphone'un ömrü epey uzun.