Samsung A51 mi A70 mi?

Barış Bayraktar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
628
ekran kalitesini övmüşler sitelerinde biz de sipariş ettik inşallah dedikleri gibi çıkar 9 proyu beğenmiştik bundan da memnun kalırız umarım merak eden dostlar için linki de paylaşayım GENERAL MOBILE GM9 PLUS 32GB TEK SIM AKILLI TELEFON SPACE GRAY - Vatan Bilgisayar
Pro Amoled ekran bu ips ama zaten hdr10 desteği filan olmayınca ek olarak daha parlak renkler, ekran içi parmak izi okuyucu ve her zaman açık ekran dışında çok fark olmaz aşırı derecede.

posedion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Pro Amoled ekran bu ips ama zaten hdr10 desteği filan olmayınca ek olarak daha parlak renkler, ekran içi parmak izi okuyucu ve her zaman açık ekran dışında çok fark olmaz aşırı derecede.
Amoled ekranın renk dengesi konusunda bence ips panellerden büyük farkı var. özellikle renk doygunluğu konusunda ve siyah renk olan yerlerde piksel ışığını kapatabilmesi ips e göre üstün kılıyor. Ben 4 senedir Samsung s8 kullanıyorum çok memnunum.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,868
Bence M30S batarya konusunda çok iyi.

posedion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. A70 aldım. Batarya kapasitesi, hızlı şarj ve büyük ekran olmasından dolayı.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Arkadaşlar merhaba,
Anneme bir telefon almak istiyorum. Aklımda 2 telefon var birisi A51 diğeri A70 ikiside ortalama aynı fiyatlarda. Gördüğüm kadarıyla A70 daha güncel bir işlemci kullanıyor. Daha büyük ekranı var.
Kriterkerim.
1-Batarya performansı
2-Günlük kullanım performansı
3-Kamera
4-Anne oyunları performansı :) basit oyunlar
5-Uzun ömürlü olması

Yada bu fiyat bandında, Samsung, Huawei, Xiaomi de Türkiye garantili fakat bu cihazlardan kriterlere daha uygun cihaz önerisi olan varmıdır. (Malzeme kalitesi daha iyi olan)

not: pub g oynamayacak :)
Mİ9T önerirdim fakat iş işten geçmiş A70 almışsınız bize de hayırlı olsun demek düşer

posedion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Mİ9T önerirdim fakat iş işten geçmiş A70 almışsınız bize de hayırlı olsun demek düşer
Teşekkür ederim. Telefonu Vatan bilgisayardan aldım. Xiaomi Mİ9T modelide vardı inceleme fırsatı buldum. Benim için önemli olan kriterlerde (daha yüksek batarya kapasitesi, 25W hızlı şarj, daha büyük ekran ve samsung'un One UI ara yüzü vs.) gibi şeylerden dolayı ve malum bulunduğum şehirde Samsung'un yetkili servisinin bulunmasından dolayı. A70 benim için daha doğru bir seçim oldu.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Teşekkür ederim. Telefonu Vatan bilgisayardan aldım. Xiaomi Mİ9T modelide vardı inceleme fırsatı buldum. Benim için önemli olan kriterlerde (daha yüksek batarya kapasitesi, 25W hızlı şarj, daha büyük ekran ve samsung'un One UI ara yüzü vs.) gibi şeylerden dolayı ve malum bulunduğum şehirde Samsung'un yetkili servisinin bulunmasından dolayı. A70 benim için daha doğru bir seçim oldu.
Hayırlı olsun.Umarım uzun yıllar sorunsuz kullanırsın.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
4000 mAh batarya size fazlası ile yeterdi aslında bana yetiyor hızlı şarj özelliği de zaten benim favorim arayüz ise subjektif bir durum ben şahsen MIUI ve Oxygen OS daha çok seviyorum
A70'in malzeme kalitesi iyi değil kılıf ile kullanmanızı tavsiye ederim dayım A50 kullanıyor kılıf şart

posedion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
4000 mAh batarya size fazlası ile yeterdi aslında bana yetiyor hızlı şarj özelliği de zaten benim favorim arayüz ise subjektif bir durum ben şahsen MIUI ve Oxygen OS daha çok seviyorum
A70'in malzeme kalitesi iyi değil kılıf ile kullanmanızı tavsiye ederim dayım A50 kullanıyor kılıf şart
Valla malzeme kalitesi o kadarda kötü değil ya. Adam iPhone 11 pro Max alıyor yada S20 ultra malzeme kalitesi herhalde en üstün cihazlar. Aldığı gün takıyor silikon kılıfı. Neye yaradı malzeme kalitesi :) hangi telefonu kılıf olmadan yere düşürürsen zaten kırılıyor. Yinede ön tafara koruma camı ve korumalı bir silikon kılıf aldık. Teşekkür ederim

Reaksiyon puanı
8,191
A70 gayet güzel cihaz ve One UI kullanıcı açısından çok daha kolay ve kullanışlı bir arayüz. Ayrıca hızlı şarjı A70'de destekliyor. A70 tam aradığı telefon arkadaşın. Uzun süre kullanır telefonunu. Mi 9T almadığı için pişman olacağı bir durum yok.

posedion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
A70 gayet güzel cihaz ve One UI kullanıcı açısından çok daha kolay ve kullanışlı bir arayüz. Ayrıca hızlı şarjı A70'de destekliyor. A70 tam aradığı telefon arkadaşın. Uzun süre kullanır telefonunu. Mi 9T almadığı için pişman olacağı bir durum yok.
Sizinle aynı fikirdeyim ??

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Ben A70 kötü bir telefon demedim ancak ben tercih etmezdim çünkü ben Samsung markasını sevmiyorum arayüzü de hoşuma gitmiyor tabi bu zevk meselesi ayrıca 6.7 inç bana gereksiz büyük geliyor arkadaşa da tekrar hayırlı olsun diyorum

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Seçenekler arasından A70 ama o fiyat bandında Mi 9T de olabilir. Donanım olarak kafa kafaya olsalar da premium hissiyatını A70 pek veremiyor.
Tek sıkıntın arayüz olabilir 9T'de neticede MIUI nere One UI nere :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pardon, son mesajınızı görmediğim için yorum yapmıştım. Hayırlısı olsun diyelim A70 güzel bir cihaz tek eksiği arkasının cam olmaması ama sizin açınızdan bir problem değilse en doğru tercihi yapmışsınız. One UI hakkında aklınıza takılan bir durum olursa sorabilirsiniz :)

Son düzenleme:

misty rosetta

Profesör
Reaksiyon puanı
1,371
A51

Ben A70 kötü bir telefon demedim ancak ben tercih etmezdim çünkü ben Samsung markasını sevmiyorum arayüzü de hoşuma gitmiyor tabi bu zevk meselesi ayrıca 6.7 inç bana gereksiz büyük geliyor arkadaşa da tekrar hayırlı olsun diyorum
6.7 inç telefon alacağına ipad al daha iyi. Sözde "cep" telefonu 6.7 inç.

posedion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
A51

Cep telefonu diyince 3310 geldi aklıma :) ekran büyüklüğü zevk meselesi. iPad aldım bu arada oda güzel cihaz.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Kişiden kişiye değişir bence 6.7 inç olması çok iyi. Tek elle rahat kullanamıyorsun ama onun dışında dizi, film izlerken çok iyi oluyor.
Benim Mİ9T'nin ekranı 6.39 inç bana fazlasıyla yetiyor 6.5'in üstü çok aşırıya kaçıyor bu yüzden OnePlus'un Pro modellerini kullanamıyorum

posedion

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Konunun başında da belirttiğim gibi aslında 2 telefon arasında kararsız kalmıştım. A70 i tercih ettim. Telefonu annem kullanacağı için zaten tek elle eski telefonunu da pek kullanamıyordu. genelde sosyal medya, basit kelime oyunları, okey vs. ve video izlemek için kullandığından büyük güzel bir ekranı olan, bataryası iyi olan (2. gün çok rahat kullanıyor şu anda) ayrıca 25w hızı şarjıyla 1,5 saatten biraz fazla bir sürede 4500 mah. bataryayı dolduran bir şarj cihazı olan. birde hediye ettiğimde elbette oğlum bunun markası nedir diye soracak, xiaomi demek istemedim. sizin samsung markasını sevmemeniz kişisel bir tercih, bence de android grubunda en güzel ara yüz samsung cihazlarda, ayrıca Türkiyede ki en yaygın servis ağı yine samsung'ta. sizin gibi forum sitelerini yada youtube kanallarını takip eden yeni teknolojiyi ve pazara yeni girmiş markaları takip eden kişiler 2 sene önce Türkiye pazarına giren xiaomi, oppo vs. gibi markaları bilirler ve deneyimlemek isteyebilirler. Fakat birine hediye alıyorsam bence bu tarz markalar risk. (3 Senedir Samsung S8 kullanıyorum hiçbir sorunu yok)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Konunun başında da belirttiğim gibi aslında 2 telefon arasında kararsız kalmıştım. A70 i tercih ettim. Telefonu annem kullanacağı için zaten tek elle eski telefonunu da pek kullanamıyordu. genelde sosyal medya, basit kelime oyunları, okey vs. ve video izlemek için kullandığından büyük güzel bir ekranı olan, bataryası iyi olan (2. gün çok rahat kullanıyor şu anda) ayrıca 25w hızı şarjıyla 1,5 saatten biraz fazla bir sürede 4500 mah. bataryayı dolduran bir şarj cihazı olan. birde hediye ettiğimde elbette oğlum bunun markası nedir diye soracak, xiaomi demek istemedim. sizin samsung markasını sevmemeniz kişisel bir tercih, bence de android grubunda en güzel ara yüz samsung cihazlarda, ayrıca Türkiyede ki en yaygın servis ağı yine samsung'ta. sizin gibi forum sitelerini yada youtube kanallarını takip eden yeni teknolojiyi ve pazara yeni girmiş markaları takip eden kişiler 2 sene önce Türkiye pazarına giren xiaomi, oppo vs. gibi markaları bilirler ve deneyimlemek isteyebilirler. Fakat birine hediye alıyorsam bence bu tarz markalar risk. (3 Senedir Samsung S8 kullanıyorum hiçbir sorunu yok)
Hocam sizde kendi çapınızda haklısınız anne babalar çinli markalara bizim kadar hakim değil fakat büyüklerimizin ön yargılarını kırmalarını öneririm babam İPhone 5s kullanıcısı en kısa zamanda Redmi Note 8'e geçirmeyi planlıyorum telefonu da babama gösterdim çok beğendi aldığı zaman da kullanmayı öğretecem inşallah bu arada ben 5 yıl İPhone 5s kullandıktan sonra Xiaomi'ye geçtim gayette memnunum bundan sonraki telefonum da yine Xiaomi olur veya OnePlus
Samsung bana hitap etmiyor özellikle de İPhone bana hitap etmiyor işletim sistemi ve tasarımları eskisi gibi ilgimi çekmiyor

Son düzenleme: