Samsung A3, A5, A7 2016 modellerinden hangisi daha mantıklı?

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Selam SDN,

orta/giriş seviyeli Nougat destekleyen LG telefonlarını araştırıyordum fakat LG'nin Stylus 2, X Cam ve K10 telefonlarından an itibariyle vazgeçtim. Şu an yine 1300- 1400 liraya kadar olan bütçeme uygun olan 2016 model Samsung Galaxy A3, A5 veya ikna olursam biraz daha para verip A7 almayı düşünüyorum şimdi de.

Doğrusu A3 ve A5 modelleri arasında kaldım. Telefonda aradığım kriterler ekran boyutu parmak izi okuyucu gibi ekstra özellikler değil kesinlikle.

A3 2016 modelinde; 3G şebeke üzerinden görüntülü görüşme özelliği var mı? Burn, ghost screen gibi sorunlar yaşar mıyım? FM Radyo olayı A3'te mevcut mu? Nougat güncellemesi A3'e gelir mi

ve A3'ün, A5 ve A7'nin kamerasından tek eksiği olarak optik imaj sabitleyici özelliği yokmuş bu tam olarak nedir? Auto Focus gibi bir şey mi? En çok oraya takıldım.

işin içinden çıkamıyorum yardım için şimdiden teşekkürler.

musanpa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Samsunglarda şebeke üzerinden görüntülü görüşme mevcut. Güncelleme konusu muamma ki bence zor samsung fazla beceriksiz bu konuda. Hepsiburadada a7 2016 1300 küsür fiyata paralel ithalat bence alınır. A3 son tercih olsun o fiyatı haketmez.

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Bende A5' diyorum aslında ama değer mi değmez mi A3'e göre. A3 alsam ne kaybederim modundayım A5'e göre. Tamamen Samsung Türkiye garantili alacağım. Bu çok hassas nokta benim için. Ama öyle de çok pahalı 1800 lira tutup da veremem şimdi A7'ye. Diğer yandan A3'ün imaj optik sabitleyici özelliğinin ne olduğunu halen anlayamadım. Eğer odaklama özelliğinin olmamasıysa bu denilen şey kesinlikle vazgeçeceğim A3'ten.

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Nougat bütün A 2016 serisine gelecek. Tabi gelmesi bayağı bir sürecek gibi, çünkü S6 ve Note5 bile henüz güncellenmedi. Yazdan önce gelmesi zor.

Optik imaj sabitleyici (OIS), kamera sensörünü hareket ettirerek resimler ve videolarda titremeyi azaltan bir özellik. Odaklanma özelliği değil.

Bu üç cihazdan en mantıklısı A5. A7 sırf RAM'i daha fazla diye A5'den çok daha pahalı, A3 ise özellikleri için pahalı. 1200 liraya 4 çekirdekli işlemci ve 1.5GB RAM az.

A3'ün A5'e göre kaybettiğı şeyler başlıca; işlemci, RAM, parmak izi okuyucu ve ekran çözünürlüğü (A5 1080p, A3 720p).

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
@e_emin Bilgi için çok teşekkürler hocam ya gerçekten. Olsun, yaza gelsin hani alacağım bir güncellemede olsa olsun istiyorum sadece beklerim Windows Phone kullanıcısıyım şu an beklemek vız gelir bana :D

O zaman şöyle sorayım OIS sence çok gerekli bir kamera teknolojisi mi yoksa olmasa da olur mu? Çok bir şey kaybeder miyim?

A5'i bende mantıklı buluyorum doğrusu diğerlerine göre. Bütceme uygunda zaten. Orta seviyeli bir akıllı telefondan da fazla bir şey beklememek lazım. FM Radyosu da olsa keşke var mı ki. :D

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
OIS in yaptığı şey telefonu elde tutarken kamerayı "sabitleme" ve böylecek daha net videolar çekebilmen. Eğer çok fazla video çekmeyeceksen gerekli bir özellik değil.

A3 2016 kullanmıştım. FM radyosu var. Performans olarak iyiydi, kastığı neredeyse hiç olmadı. Eğer aynı anda fazla uygulama açıyorsan, RAM (1.5GB) biraz kasmalara neden olabilir.

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
@e_emin OIS meselesini tamamiyle anladım hocam. A5'in Mediamarkt- Vatan-Teknosa internet fiyatları normal mağaza fiyatlarıyla aynı mı acaba? Şu an ona bakıyorumda Vatanda 1600₺ olduğunu gördüm. Şimdiki fiyatı 1400₺ olması gerekmiyor mu?

e_emin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
@Neotiger Normalde internet fiyatları, mağaza fiyatlarıyla aynı. Ama vatan ve mediamarkt ın gece kampanyaları olabiliyor, bunlar internete özel.

Vatanda şu anda 1650 lira, bir ara 1400 küsür olmuştu, ama euro fırlamadan önceydi o. 1400'e en yakın hepsiburada var, 1500 lira civarında.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Selam SDN,

orta/giriş seviyeli Nougat destekleyen LG telefonlarını araştırıyordum fakat LG'nin Stylus 2, X Cam ve K10 telefonlarından an itibariyle vazgeçtim. Şu an yine 1300- 1400 liraya kadar olan bütçeme uygun olan 2016 model Samsung Galaxy A3, A5 veya ikna olursam biraz daha para verip A7 almayı düşünüyorum şimdi de.

Doğrusu A3 ve A5 modelleri arasında kaldım. Telefonda aradığım kriterler ekran boyutu parmak izi okuyucu gibi ekstra özellikler değil kesinlikle.

A3 2016 modelinde; 3G şebeke üzerinden görüntülü görüşme özelliği var mı? Burn, ghost screen gibi sorunlar yaşar mıyım? FM Radyo olayı A3'te mevcut mu? Nougat güncellemesi A3'e gelir mi

ve A3'ün, A5 ve A7'nin kamerasından tek eksiği olarak optik imaj sabitleyici özelliği yokmuş bu tam olarak nedir? Auto Focus gibi bir şey mi? En çok oraya takıldım.

işin içinden çıkamıyorum yardım için şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Oncelikle samsung a serisi modellerini tavsiye etmem. Elinize aldiginizde cok guzel bir cihaz gibi gelen ama islemci bakimindan cok kirpilmis bir aile a serisi. O nedenle uzun vadede stabilite sorunlari yasatmasi kuvvetle muhtemel. O nedenle tavsiye etmedigim modeller.

Ois konusuna gelicek olursak: basitce deginelim. Optik image stabilizasion yani optik goruntu sabitleme teknolojisidir. Bu teknoloji kamera islerinizde insan elindeki titresimin kaydedilen goruntuye yansimamsini sagliyor. Yani goruntude titreme olmuyor. Resim cekimlerinde de etkili olsada agirlikli olarak video cekimlerinde faydasini goruyor kullanicilar. O nedenle ois olmasi gereken tavsiye ettigim bir ozellik.

Butcenizdeki cihazlarda genellikle ois yok. Huawei g8 modelinde var orta segment olmasina ragmen.

Ithalatci garantili.modellere bakarsankz daha guclu bir cihaziniz olur. Xiaomi mi5 bu fiyat bandi icin cok iyi bir model.

Esbaftan lg g4 bakmanizi tavsiye edebilirim. Hem guclu hemde kamera ekrani cok iyi bir cihaz. Lg TR garantili lg g4 esnafta 1500 tl bandinda satiliyor.

LG G4 32 GB (LG Türkiye Garantili) Fiyatı - Taksit Seçenekleri

G4 almaya karar verirseniz kutu uzerindeki seri numarasina bakmanizi tavsiye ederim. S/n: 601k... ve ustu bir seriye mensup olan bir cihaz tercih edin.