Samanyolu Haber

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fidayda

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pardus007 dedi ki:
Sen taraflı tv kanalı görmemişsin. Ben uzun zamandır izlemiyorum ama en son bıraktığımda benim için taraflı kanal olan Kanaltürk tür. Şimdi tersinide söyleyenler olacaktır.

Denemesi bedava;
Her iki kanalın da sitelerine girin ve samanyolu'da akparti karşıtı Kanalturk'te AkParti yanlısı ya da onların aleyhine yorum yapın. Bakalım hangisi yayınlayacak yaptığınız yorumları.

http://www.kanalturk.com.tr/
http://www.samanyoluhaber.com/

TArafsız haber arıyorsan işin zor senin.

Kanaltürk ben tarafım diyor zaten.
Atatürk ve onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti tarafı.

Samanyolu diyebiliyor mu???

hakanotuken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet tarafım diyor.
Çalışıp başarmanın sonucu milletin iradesiyle iktidar olup beyaz çarşafla tehdit edilen ve malum basınca sabah akşam eleştirilen bir partinin tarafıyım diyor.
Kanaltürk ise cuntacıların tarafı Atatürk kimsenin tekelinde değil hemen sahiplenmeyin O bizimde atamız.

Pardus007

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sen taraflılık derken tek yanlı yayın yapanlardan, bazı şeyleri görmezden gelip görülmesini istediği şekilde yansıtanlardan şikayetçi değilmisin. ?
İşte bu işi ben en iyi Kanalturk yapıyor diyorum.
Böyle bir site habercilik adına büyük kirlilik.İnsan en azından biraz tarafsız olur.Gerçekleri verir.
Kimin gerçekleri. Gerçeklik görecelidir. Sen sana göre gerçekleri vermiyor iddiasında bulunabilirsin. Ama bu senin düşüncen. Karşı tarafta aynısını onlar için düşünür.
Tarafsız yayın arıyorsan işin zor demiştim.

İnsanlar yanlı haber yapabilir. birçok tanığı olan bir olayı pek çok farklı şekilde anlatıldığını görebilirsin. Orada insanlar farklı açılardan değerlendireblirler. Buna yanlı demek ne kadar doğru olur. Eğer olayı görenlerden biri başkalarının olayı görmesini istediği gibi anlatıyorsa buna çarpıtma, yalan haber denir.
Eğer habere yapılan yorumlardan farklı olan seslere izin verilmiyorsa işte o zaman taraflı haber iddiasında bulunabilirsin. Test et. Hakaret içermeyen yorum yaz verdiğim ikis siteyede. Ben test ettim zamanında.
Sana tavsiyem yanlı olmayan haber kaynağını biraz zor bulacağında mümkün olduğu kadar değişik haber kaynaklarını takip et. Bu senin bakış açını zenginleştirir. Karşı tarafın seni nasıl gördüğünü öğrenirsin.
Aynadan kendine bakmakla başkasının seni sana anlatması farklı şeylerdir.

bir siz herşeyin farkındasınız zannediyorsunuz. O nedenle Ak Parti hala tek başına iktidar. Böyle devam edin...

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Samanyolu haber kanalı veya STV (ikisi ayrı kanallar malum)... yıllardır açık olan bir kanalın tamda bugünlerde göze batmas ne kadar enteresan. Yani insanın "şaşırdım" diyesi bile gelmiyor.
Samanyolu haberi izleyemiyorum ama STV gayet seviyeli bir kanal. Haberleri de ailece izlenebilecek düzeyde. artık yemek yerken veya ailenizleyken seyredemeyecek kadar iğrenç haberleri veya gereksiz manken iş kazası tadındaki haberler etrafı kapladığından STV haberi takdir ediyorum.
Tarafsızlık? Bu olay işe hangi taraftan baktığına bağlı. Benim bulunduğum yerden bir bak. Tam olması gereken yerde. bay Kal'ın mahallesinden bakarsan kanalurk kadar iğrenç görünmese de rahatsız eder tabi.
Gerçi bu konuda Zaman gazetesi daha başarılı.
Türk okulları meselesine gelince, tıpkı risalei nur külliyatı gibi suçlanan ama temize çıkmamış tek okul yok. Hepsi bay Kal zihniyetlilerin bugünlerdeki "taşlanarak öldürüldü" "ayaklarına kezzap döktüler" yalan haberleri gibi yalanlanmış ve yayınlayanların tekzip yayınlamak zorunda kaldıkları meseleler gibi ters tepti.
ama işte dedim ya, bakış açısı ferasetten uzak olup bay Kal tarafından bakarsan yalan haberin haber kısmında kalırsın.
bugünlerde bu saldırılar gayet normal. 2 haftadır alıştım. dayanamayıp, fikirleri tükenen küfrediyor atılıyor, atılan yeni nikle dönmeye çaışıyor, bi daha saldırıyor, sonuç. yine atılıyor.
neyse.
"ya bu İslam nasıl bir din böyle" diye soramayan herkes bir kılıf bulup hesapta başörtüye, imam hatipe, okullara, stv'ye, değerli zatlara saldrıp duruyor.
hadi hayırlısı...

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
apeiron13 dedi ki:
www.samanyoluhaber.com

ben taraflı site gördüm ama bu site kadar taraflısını hayatımda görmedim.

Eklenen tüm haberler akp yanlısı.öyle bir hava verilmiş ki sanki akp melek,he ryaptığı mükemmel,ülke süper,hükümet harika,herşey iyi gidiyor.İzlanda ya da İsviçre gibi bir ülkede yaşıyoruz.Herkesin hali vakti yerinde,hepimiz 40 bin dolar yıllık gelire sahibiz.

Akp dışındaki tüm partiler berbat,tek amaçları istikrarı bozmak,ülkeyi krize sokmak,iyi gidişi engellemek.

Böyle bir site habercilik adına büyük kirlilik.İnsan en azından biraz tarafsız olur.Gerçekleri verir.bir daha hayatta girmem.

Sen Demekki Bazı Partileri Yada Birilerini sevmiyosunki Bunları Yazmışsın Git Atv kanal d falan izle ne işin var Stv'de..kim kimin ne oldugunu çok iyi biliyor yanlış yorumlar yapma..

hakanotuken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
malatya dedi ki:
apeiron13 dedi ki:
www.samanyoluhaber.com

ben taraflı site gördüm ama bu site kadar taraflısını hayatımda görmedim.

Eklenen tüm haberler akp yanlısı.öyle bir hava verilmiş ki sanki akp melek,he ryaptığı mükemmel,ülke süper,hükümet harika,herşey iyi gidiyor.İzlanda ya da İsviçre gibi bir ülkede yaşıyoruz.Herkesin hali vakti yerinde,hepimiz 40 bin dolar yıllık gelire sahibiz.

Akp dışındaki tüm partiler berbat,tek amaçları istikrarı bozmak,ülkeyi krize sokmak,iyi gidişi engellemek.

Böyle bir site habercilik adına büyük kirlilik.İnsan en azından biraz tarafsız olur.Gerçekleri verir.bir daha hayatta girmem.

Sen Demekki Bazı Partileri Yada Birilerini sevmiyosunki Bunları Yazmışsın Git Atv kanal d falan izle ne işin var Stv'de..kim kimin ne oldugunu çok iyi biliyor yanlış yorumlar yapma..

bu kadar

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

Tarafsız haber istiyorsanız, Anadolu Ajansı'na, Reuters'a falan takılın. Basın tarafsızlığı sözdedir. Fazla kasmayın. Adam seviyorsa, kendine önder bellediğinden feyz almak istiyorsa, kendi gibilerin icraatlarını merak ediyorsa ve en önemlisi kısır döngüde dönüp dolaşmaya devam etmek istiyorsa... kendi sevdiğini, bildiğini tercih eder.

Ama işin kötü tarafı insan doğasından gelen bir durum: Herkes kendisini rahatlatacak haberleri verenleri seviyor. Hafızasız toplumu istediği yere çekip götürmenin en güzel yolu budur. Herkese hitap eden, her türlü haberi yapan yer var. İsteyen istediği morfini çekip rahatlayabiliyor.

Zor olan, karşı taraftakinin olduğu yere gidip bir bakmak.

Güzel günler,

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Şimdi genel görüşlerimi yazdıktan sonra bahsi geçen yere gittim bir baktım...

Tarafsız habercilik buysa... bunlar da haberci tabii. :)

Dediğim gibi, gidin ajansları takip edin; nispeten daha temizdir.

[size=8pt]Düzenleme: habercilik buysa, kısmını tarafsız habercilik buysa... şeklinde düzenledim.[/size]

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Daha bir çok örneği var.Hem haber içeriği olarak yanını kaybetmiş bir durumda.
Okuyuculardan gelen yorumlara bakıyorum herkes bir ayet yazıp haber içeriğini onaylatmış.Garip geldi bana...

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
apeiron13 dedi ki:
kanal d yi falan öven kim.

Onlara cumhuriyet mitinglerinde en büyük tepikiyi gösterenlerin arasında ben de vardım.

Türkiyede gerçek haber kanalı varsa en tarafsızı Ntv dir.En taraflıları ise Stv ve Kanal 7 dir.

Biraz da HaberTürk'den bahsedelim mi?

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ya zaten aynı haberi iki internet sayfasında da okuyun.Cümle sonlarında ki ibareler ve içerikteki kaydırmalardan herşey meydana çıkıyor.Haberin haberdar edilmek için yayınlandığını unutan haberciler gerçekten çok fazlalaştılar şu aralar.Dur diyen olmadığı sürece de veya onları dinleyen olduğu sürece de devam edecekler kendi istediklerini haber yapmaya...

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Dedim ya herkes kendine hitap edeni arıyor, duyunca seviniyor diye. Kim neden dur desin ki? :)

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
fidayda dedi ki:
Pardus007 dedi ki:
Sen taraflı tv kanalı görmemişsin. Ben uzun zamandır izlemiyorum ama en son bıraktığımda benim için taraflı kanal olan Kanaltürk tür. Şimdi tersinide söyleyenler olacaktır.

Denemesi bedava;
Her iki kanalın da sitelerine girin ve samanyolu'da akparti karşıtı Kanalturk'te AkParti yanlısı ya da onların aleyhine yorum yapın. Bakalım hangisi yayınlayacak yaptığınız yorumları.

http://www.kanalturk.com.tr/
http://www.samanyoluhaber.com/

TArafsız haber arıyorsan işin zor senin.

Kanaltürk ben tarafım diyor zaten.
Atatürk ve onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti tarafı.

Samanyolu diyebiliyor mu???

Taraf olmak iyidir, en azından dışardan bakıldığında insanlara bi' asalak olmadığınız izlemini verir. Ama yapılacak iş, insanları, münasebetleri nedeneyli doğan olaylardan haberdar etmek ise, burada taraf olamazsanız. Aksi halde tek bi' zümrenin basın-yayın bildirisi yada o tarz bi' şey olursunuz ki bende o vakit pek sallamam ilgili oluşumu.

Bu anlamda Samanyolu ya da herhangi bi' haber mecrasından hangi unun hamuru olduğunu, söylemesini beklemek, boş bi' beklenti olmaz mı?

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Çok ateşlenmemek lazım, farklı kutuplardan sebeplenerek, ne düşünmeniz gerektiğine kendiniz karar verin.

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Taraf gazetesini bu yüzden seviyorum. Açık seçik taraflılığını beyan eden güzel bir örnek.

numansahin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Özel bir kanal olduğundan buna siz karar veremezsiniz ki?
Bildiğim kadarıyla STV'nin AKP ile hiçbir bağlantısı yoktur.
Belki AKP haklı yapıyordur da ondan savunuyordur belki değil mi?

Corbett

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tuncay özkan'la kankası Deniz Baykal'ın kanalı Kanalturkden daha taraflı bı kanal yoktur.

makinaci44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence cok seviyeli ve kaliteli bi kanal taraflı ama bu taraflılıgını abartılı bulmuyorum en azından ailemle izleyebilecegim kanal

Corbett

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet.Samanyolu TV aile seviyesini koruyan bir kanal. Hiç magazin haberi yok ve gerçek gündemi gösteriyor.

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hakanotuken dedi ki:
konuyu açan arkadaş fethullah hocayı kötülemek amacıyla samanyoluhabere laf atmayı seçmiş ama nafile o cumhuriyet mitingleri sempatizanı tehlikenin farkındamısınız kafalı bir insan olarak elbette stv yi sevmeyebilir ama biz ak partili olarak seviyoruz beğeniyoruz evet yanlı yayın yapıyor hangi kanal yansız söylermisiniz herkesin bir dünya görüşü var o çerçevede yayın yapar kendi platformunu oluşturur.

Rusyadaki okul 2 gün sonra tekrar açıldı ve putin özür diledi sallama haber yapmayın lütfen

fethullah hocada kım ya amerikanın uşağı olnuş bir adam hala hoca moca diye sacmalıyoeun

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşım hakaret ettiğiniz insan Hoca...

Lütfen daha saygılı olunuz...

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mavinok.ta dedi ki:
Arkadaşım hakaret ettiğiniz insan Hoca...

Lütfen daha saygılı olunuz...

o senin şahsi görüşün
günahım kadar sevmediğim biri ve ne olduğuda ortada
madem hoca neden amerika da

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Size göre, İlim sahibi olmak demek Türkiye C. sınırları içinde yaşamak demek... Enteresan tabii. Size şahsi önerim evinizden asla dışarı çıkmamanız... Mazallah sizede yanlış gözle bakabilirler...

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mavinok.ta dedi ki:
Size göre, İlim sahibi olmak demek Türkiye C. sınırları içinde yaşamak demek... Enteresan tabii. Size şahsi önerim evinizden asla dışarı çıkmamanız... Mazallah sizede yanlış gözle bakabilirler...

kimsenin kimseye yanlış gözle baktığı yok gözüken herşey gerçek.
hoca dediğin bu adam tam bir ATATÜRK ve CUMHURİYET düşmanı değilmi.ATATÜRK ve LAİKLİK düşmanları benimde can düşmanımdır

bir şey dikkatimi çekti TÜRKİYE CUMHURİYETİ demek yerine TÜRKİYE C. şeklinde yazdın buda seninde o hoca dediğin adam gibi CUMHURİYET i içine sindiremediğinin göstergesi
bence sende doğru abd ye git cunku CUMHURİYET i sindiremeyenlerin bu vatanda yeri yok

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
İnsanları bilip bilmeden yargılamayı nedense çok seviyoruz... Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olduğuna dair ispatlarınız var mı? Yoksa bunlar sadece önyargılar ve kulaktan dolma bilgilerden ibaret mi?

Hiddetlenmeden önce bilgi edinin derim... ;)

Ek: Ayrıntılar içerisinde boğulmanızdan tedirginim açıkcası... Konuyu saptırmazsak sevinirim... Kimin nerede yeri olup olmadığınada bırakın otoriteler karar kılsın...

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sen soruma cvp versene ilk başta

o ayrıntı dediğin şey senın gıbıler ıcın gecerli ilim irfandan bahsedıyorsun ama CUMHURİYET kelimesi dahi telaffuz etmekten cekınecek kadar cahılsın bence

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Hepimiz bu vatanın evlatlarız ve hepimiz Cumhuriyetten yanayız... Yineliyorum konuyu saptırıyorsunuz, ayrıca bende soruma cevap alamıyorum?!

Herhangi bir ispatınız var mı?

Ek: Tartışmanın adaplarını öğrenmenizi tavsiye ediyorum...

cazyyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cumhuriyet ten yanaymış fetullah hocanızda zaten en buyuk ATATÜRK çü bende inandım ;)

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Hala sorumun cevabını alamadım... Alamayacağımıda biliyordum...

Fakat şaşırmıyorum, sadece suçlamak hiçbir kanıt sunamamak işin kolay kısmı...

Bu enteresan sohbet için teşekkürler size inandırıcı günler dilerim... ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...