Saldırı öncesi Pkk'lıların Kare Kare Görüntüleri

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

7.jpg

Gediktepe'deki ihmal raporla sınırlı değil. Sınırdan geçiş yapan PKK'lıların 15 gün önce Heronlar tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Bölgeye gelen helikopter ise ateş etmeden geri dönüyor

Gediktepe Sınır Karakolu'na yapılan baskınla ilgili ihmal istihbarat raporuyla sınırlı değil. PKK'lıların saldırıdan 15 gün önce sınır girişinden itibaren insansız hava araçları Heronlar tarafından görüntülendiği belirlendi. PKK'lıların Heronlar tarafından tesbit edilmesi üzerine bölgeye gelen helikopter gruba ateş etmeden geri dönüyor.

PKK'lılar sınırdan sızıyor

Tarafın ulaştığı iki saatlik görüntüler 3 Haziran 2010 tarihine ait. Yani Gediktepe baskınından 15 gün önce çekildi. Heronlar, 3 Haziran 2010 günü saat 03:20'da sınırdan sızan PKK'lıları görüntülemeye başlıyor. Görüntülere göre PKK'lılar üç grup halinde saat o4:o6'da toplanıyor. Bu sırada yaklaşık 100 kişilik grup, katır ve silahlarıyla adım adım takibe almıyor.

Görüntüler,GenelkurmayBaşkanlığı başta olmak üzere 30 ayrı birime aynı anda canlı olarak gönderiliyor. Gediktepe baskınım yapacak olan PKK'lılann yaptığı her hareket en ince detayına kadar kaydediliyor.

Helikopter geri dönüyor

Herondan gönderilen görüntü üzerine, PKK'lıların sınırdan giriş yaptıkları bölgeye bir helikopter gönderiliyor. PKK'lıların toplanmaya başladığı N 3719 263, E 42 59 140 koordinatı helikoptere bildiriliyor. Bölgeye giden helikopterden PKK'lılar hiç rahatsızlık duymadan altışar kişilik gruplar halinde yollarına devam ediyor.

Görüntülerde PKK'lıların helikopterden saklanma gereği duymamaları da dikkat çekiyor. Dikkat çeken başka bir nokta ise koordinatlar verilmesine rağmen helikopter herhangi bir atış yapmadan birliğine geri dönüyor.

Katır sırtında silah

Helikopterin ayrılmasından sonra Heron PKK'lıları adım adım izlemeye devam ediyor. Gece intikal yapıldığı için PKK'lılann zaman zaman tek koldan hızlandığı görülüyor. Gece çekimi olmasına rağmen, PKK'lılann tüm hareketleri, geçiş noktalan ayrıntılı olarak tesbit ediliyor. Görüntü kayıt işleminin canlı olarak tüm birimlere aktarılması saat 00:30'a kadar devam ediyor. Ancak herhangi bir önlem alınmıyor.

Canlı yayında sınırı geçen PKK'lılar, katırlara yükledikleri ağır silahlarla Gediktepe'ye baskın düzenleyerek geri dönüyor.

Kaynak Site

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
O helikopter onların tamamını orada indirebilirdi. Neden yapmadı? Aslında sistem yandaşları bunları çok iyi biliyorlarda işlerine gelmiyor. Bu ölen gencecik askerlerimizin kanında onlarında parmağı var.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Birileri de hala yüce ordumuz diye kasılıyor. İçi bir alay hain dolmuş...

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Ha ne? Len ne desem şimdi :s Yok yok demiyorum bir de ban yemeyeyim :S

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Helikopterin silahlı olduğu ne malum? Her uçan helikopter apachi gibi mi?

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Nedeni nedir kimdir acaba bunun yazık valla.Ayrıca Taraf gazetesi Askeriyeyle ilgili her bilgiye evraka nasıl ulaşıyor?

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Yaptığım sorgulamada fotoğrafların gerçeği yansıtmadığı söylendi. Yakında çıkar gerçekler ortaya.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
bilgilerin doğruluğunun ispatı nedir?

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Helikopterin silahlı olduğu ne malum? Her uçan helikopter apachi gibi mi?

iyi de PKK nın olduğu yere silahsız helikopter niye göndersinler ki.. bölgeden rapor vermesi için mi.. heronlar bunu yapıyordu o sıra zaten..

avira

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bir şey diyecektim ama kalsın poewr in dediği gibi bide ban yemeyelim.