Sakın sony vaio laptop almayın!! nedenmi ?

hasburcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam herkese;
1 ay önce toshiba 16gb ramli 17 inçlik ekranlı bi laptobu alcaktım ama vatancomputerde kalmayınca ikinci planım olan sony vaio f serisinden bi bilgisayar aldım .. tam bir ay sonra yani 2 gün önce bilgisayar çat diye kapandı açtığımda siyah ekran geliyordu .. garantisi gitmesin diye formatlık dedim ama atmadım .. alığım yere götürrükten sonra servise gönderdiler bende gittim onlarla .. sony bayisi bana bu bilgisayar açıkken taşınamaz dedi.. dizüstü pc alıyoruz bu nasıl bi saçmalık .. neyse bizim pcnin harddiski bozulmuş Allahtan bir daha o gün dolacaktıda para vermedim eğer 2 gün sonra yapsaydım kullanıcı hatası diyip 400-500 tl ben cebimden vericektim .. şimdi ise aldğım yer 1 ay koşulsuz garanti verdiği için para vermedim yani belki siz alsanız size böle bi garanti verilmiyecek dükkan sahibinin isteği ... sonuç olarak 3000 tl verdiğim pcyi keşke almasaydımda 4500 tlye toshibayı alsaydım ... en azından sağlam bilgisayar

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Yani işin saçmalık kısmı şu ki tamam laptop açıkken taşınmaz, çünkü hdd çalışır vaziyette olur ise sorun çıkartabilir kafa atması gibi. Ancak sana bunu bilgilendirmek açısından söylemiştir. :) dert etme :) ama toshiba almanı tavsiye ederdim :)

hasburcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
neyseki sonynin 2.el piyasası var yazın satıp toshiba felan alabilirim .. konuyu açamamın nedeni yeni çıkan pclere dikkat edin kuş tüğü yastıklarda taşıyın .. 3 yıldır dell marka laptobum var evladiyelik :D arada yatağa felan yavaşta atarım ekranı çat diye kapatır evde dört dönerim elimde pc ile ama hiç bişey olmadı .. ne varsa eskilerde var :D

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
3 senedir sony vaio laptop' um var... sadece 1 kere format atıldı.. pardon 2..
kusura bakmayın ama aldığınız yer problemli.. nasıl oluyor da sadece 1 ay garanti veriyor... bir kere sony uluslararası garanti veriyor... saçma olmuş biraz...

uA23uA

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Sony candır can ama biraz pahalıdır:)

Sony candır can ama biraz pahalıdır:)

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sanırım 1 ay "beğenmezsen iade" kampanyası varmış.Seri üretim olduğu için bazı laptobları sorunlu çıkabilir.Burada sen haklısın tabi.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Sony nin Türkiye servisi çok iyi değil. + aynı teknolojiye sahip X markası 1000TL iken Sony 1200TL.
Açıkcası hiç tercih ettiğim önerdiğim bir marka değil.

Sony i çok severim ama hangi ürününü kullandıysam sıkıntı yaşadım gördüm desem yeridir.

Vakti zamanında da Sony trinitron 70 ekran TV vardı bizde.
5 sene garantisi vardı 5.5 sene sonra ekranda yeşil rengi gitti, servise gönderdik bunun tüpü bitmiş dediler fiyatı kaç para dedik 500 euro fiyat çektiler.
O dönem piyasada schaub lorenz var 70 ekranı Bim Migros gibi yerlerde 400TL falan. 600-700TL ye canavar gibi TV alınıyor.
Dedik ürün varmı elinizde? yok 5 sene yi geçtiği için stok tutmuyoruz japonya dan gelecek 16 hafta teslim süresi var. :blink:

Uğraşmamak için ellerinden geleni yapmışlardı.

Tabi Sony TV servisi ile laptop servisi bir değil ama emin olun oda kötü :wink:

Sonuyku

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sony ALIN NEDEN Mİ O BİR SONY ama açıkken çanta da gezerseniz böyle hardisk yanar yani Sony bu Sony..!

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Sony ALIN NEDEN Mİ O BİR SONY ama açıkken çanta da gezerseniz böyle hardisk yanar yani Sony bu Sony..!

Yuh Sony hakikaten iyi zarar etmiş olmalı. Böyle reklamlara tenezzül ettiğine göre.. Kullanıcı adına da bak; Sonuyku :D Reklam ne biçim boyut atlamış, subliminalin dibine vurmuş. :P İki mesajı var forumda ikisi de Sony tavsiyesi.

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
neyseki sonynin 2.el piyasası var yazın satıp toshiba felan alabilirim .. konuyu açamamın nedeni yeni çıkan pclere dikkat edin kuş tüğü yastıklarda taşıyın .. 3 yıldır dell marka laptobum var evladiyelik :D arada yatağa felan yavaşta atarım ekranı çat diye kapatır evde dört dönerim elimde pc ile ama hiç bişey olmadı .. ne varsa eskilerde var :D

doğru diyosun kardeş benim bi casper laptop var 6 yıldır kullanıyorum ama şimdi yeni çıkan casperlerı at çöpe

cryhavoc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptoplarında kendi harddiskini kullanmayan Sony'i bozulan harddisk yüzünden kötülemeniz çok ilginç. Sony'nin f ve birçok serisinde Toshiba marka harddisk kullandığını bilmeyerek "Toshiba alsaydım keşke" diyerek kendinizi komik duruma düşürmüşsünüz. İlginç olan ise, konu yazılalı neredeyse 1 yıl olmasına rağmen, koskoca teknoloji forumunda bunu bilen ve gerekli açıklamayı yapacak bir kişinin bile olmaması.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Laptoplarında kendi harddiskini kullanmayan Sony'i bozulan harddisk yüzünden kötülemeniz çok ilginç. Sony'nin f ve birçok serisinde Toshiba marka harddisk kullandığını bilmeyerek "Toshiba alsaydım keşke" diyerek kendinizi komik duruma düşürmüşsünüz. İlginç olan ise, konu yazılalı neredeyse 1 yıl olmasına rağmen, koskoca teknoloji forumunda bunu bilen ve gerekli açıklamayı yapacak bir kişinin bile olmaması.

Sanırım siz de ters köşeye yatıracağım derken kendiniz ters köşeye yatmışsınız. Çünkü Toshiba'nın da kendi diski yoktur; Toshiba markalı diskleri Hitachi üretir, sadece üzerine Toshiba etiketi basar. Bununla birlikte, sizin dikkat etmediğiniz ve başkalarının bildiği başka şeyler de olabilir; örneğin ilk taşınabilir bilgisayarı üretenin Toshiba olması gibi. Ayrıca dünyada harddisk üreticilerinin sayısı zaten bir elin parmaklarını geçmez, yani söylediğiniz husus sadece Sony'e özel bir durum değildir; Asus da kendi diskini kullanmaz, Dell de kendi diskini kullanmaz, MSI da kendi diskini kullanmaz, HP de kendi diskini kullanmaz ve sair ve sair. Yani anlamış olacağınız üzere, bu durum Sony için geçerli bir mazeret değil.

Bununla birlikte Sony'nin ürünleri genel anlamda kalitelidir, fakat kötü vizyon sahibi olmak kötü kaliteden daha kötüdür. Şunu da belirteyim eksik kalmasın, Toshiba'nın bir nevi Türkiye temsilciliğini yapan TNB'nin de kötü vizyonu Türkiye'de Toshiba'nın da iyi bir yerde olmamasının temel sebeplerindendir. Yani Toshiba da bu konuda Sony ile aynı kaderi paylaşır.

ozan4806

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sony vaio VPCEH modelini 2.5 yıldır kullanıyorum. Ve bugüne kadar tek bır sıkıntı yaşamadım. Telefonum xperia, fotoğraf makinam cyber shot ve televizyonum bile bravia. Ve hiç birinde tık yok. Ve şu kocaman bir gerçek ki sony vaio apple dan sonra en iyi bilgisayar. saçma sebeplerden ötürü çamur atmayalım

Barış h

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ozan'a katılıyorum.Kameram,telefonum 2 adet footğraf makinem sony,hiçbir sorun yaşamadım.Yeni alacağım makinemde sony olacak..Arkadaş bi şanssızlık yaşamış anlaşılan.ama bu sony yi kalitesiz yapmaz.