Sakatat Yemeklerinin Şahı Olan Dübür İçi Burma Nasıl Yapılır

Bu konuyu okuyanlar

Ben Kenobi

Dekan
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
7,336
Reaksiyon puanı
3,102
Puanları
113
haggis-11.png


Haggis_with_a_CC_license.jpg


200 gram akciğer
200 gram karaciğer
200 gram kalp
200 gram ince bağırsak
200 gram dil
Birkaç adet işkembe

250 gram pirinç
250 gram bulgur
1 orta boy soğan
4 diş sarımsak
3 orta boy charleston biber
1 orta boy kırmızı biber
2 orta boy patates

İsteğe bağlı karabiber
İsteğe bağlı pulbiber
İsteğe bağlı sumak
İsteğe bağlı toz kırmızı biber
İsteğe bağlı kimyon
İsteğe bağlı kekik
İsteğe bağlı nane
İsteğe bağlı tuz

Akciğer, karaciğer, kalp, ince bağırsak ve dil kuşbaşı şeklinde doğranıp karıştırılır.
İsteğe bağlı baharatlar üzerine eklenip marine edilmek suretiyle el yordamıyla yoğrulur ve 1 saat dinlenmeye bırakılır.
Pirinç ve bulgur üzerine küçük şekilde doğranmış soğan, sarımsak, charleston biber, kırmızı biber, patates eklendikten sonra kısık ateşte az miktar pişirilerek harç elde edilir.
Marine edilip dinlenmeye bırakılan sakatat karışımının suyu süzülür ve harç ile birlikte tekrar karıştırılarak işkembeler içerisine doldurulur.
İçi doldurulan işkembeler 160 derece civarında 2 saat kadar pişirilir.

Afiyet olsun.
 

Son mesajlar

Üst