Saidi Nursi Kimdir

sonmodel06

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ayhan kardeş çok doğru demişsin 1-evlenmemesinin sebebi peygamberimiz izin vermemiş
2-hapse girdiğinde sakalı kesileceği için,eğer öyle olsaydı kahrımdan ölürdüm demiştir.
zaten dinini sevmeyen vatanını sevemez,çünkü dinimiz vatan sevgisinide emrediyor.en büyük sünnet islamiyeti yaymak ve insanların imanlarını korumalarını sağlamak olduğu için en büyük sünneti yerine getirmiş.

güzel açıkladın

talha38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
:) Arkadaşla forumda yazılanları okumaya çalıştım. Sizleri sakin olmaya davet ediyorum. Tanımadığımız kişiler hakkında konuşurken dikkatli olmalıyız. Söz ettiğiniz kişi öyle sıradan bir insan değil. Eserleri ile çok kalabalık insanları etkilemiş, vatanını gerçekten seven bir gönül dostu.

Bence birbirimize saldırmadan, karşımızdaki arkadaşımızın fikirlerine saygı duyarak konuşabiliriz. Hem insanları karalamak kimin ne işine yarıyor.

Bizler bu forum köşelerinde bu tür tartışmalarla bir yere varamayız.Forumların amacı insanların birbirine olan nefretlerini artırmak değil, paylaşım yapmak gelişmek olmalı.
Saygılar sunarım.

talha38

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha düzeyli ve saldırmadan fikirlerimizi belirtmemizde yarar var.

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bir konu inadına bu kadar sulandırılır.
Bu kadar ısrar edilir kamplaşmak için.
Ve ancak bu kadar fırsat kollanabilir kendi gibi düşünmeyenlere saldırmak için..

Ondan sonra da konu kilitlendiğinde "aa biz ne yaptık ki?" tripleri uçuşur havada..
Her suçlu masumdur sendromu..

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
bir gün rüyamda neden gördüğümü bilmiyorum -belki de forumda bu başlığı okumuşumdur-

elime bir kaç parça kağıt geçti nedir bu dedim herhangi bir yerinde ne olduğuna dair ibare yokken risale bu dedim.

aradan bir gün geçti rüyamı hatırladım ben ( ki rüyalar direk hatırlanmayabilir ) dedim ben okuyacağım bunu.

inşallah ilk fırsatımda okuyacağım. kişiyi çok sevmesemde ( hakkında fazla bilgim olmadığı ve seviyoruz diyenlerin tavrından dolayı ) nefret etmeyi de bırakalı çok oldu. sanırım yaş ilerledikçe görmeden duymadan inanma evresi geçiyor.

neyse velhasıl kelam : risaleleri okumadan yorum yapmıcam ...

serious_26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu konuyu ilk ortaya atan arkadaş kelimelerini kurarken iyice araştır öle konu aç o türk ordusu komutanları dediğin senin.bedüüzaman hazretlerini kastamanuda bütün camları kırık perdesi olmayan bir evde tutuyorlardı 20 sene hapis hayatı yaşattırdılar zorla öldürmeye çalıştılar denizlide dondurucu soğukta hapishanede kaldı suyla doldurdular kaldığı yeri ama onu imanı kurtardı hayatını ve de yaptıklarını okumadan bir alime asla ve asla çamur atmaya kalkışma karşında beni bulursun

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
turgay kardeşim sağolsın bu merakımı giderdin
talha kardeşim ancak saygı duyanlara saygı duyarım nur talebesi olmadığım halde üstadı çok severim çünki
alimler peygamberlerin varisidir inşaallah onun mirasındanda bize bir zerre düşer
özellikle belirtiyorum alimin milliyeti olmaz onlar sadece Allah[cc]dostudur havariyundur

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
bu konuyu ilk ortaya atan arkadaş kelimelerini kurarken iyice araştır öle konu aç o türk ordusu komutanları dediğin senin.bedüüzaman hazretlerini kastamanuda bütün camları kırık perdesi olmayan bir evde tutuyorlardı 20 sene hapis hayatı yaşattırdılar zorla öldürmeye çalıştılar denizlide dondurucu soğukta hapishanede kaldı suyla doldurdular kaldığı yeri ama onu imanı kurtardı hayatını ve de yaptıklarını okumadan bir alime asla ve asla çamur atmaya kalkışma karşında beni bulursun

benim açtığım başlığa laf edenler bakın bu arkadaş birisi işte !

nofearman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
vatana ihanet edenlerden sadece biri. benim fikrimde budur şahsi fikrim

nofearman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
1877 yılında Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünde doğan ve 24 mart 1960 tarihinde ölen ve bidayette Saidi Kürdi diye anılan bir şahsın esas gayesi, Türklüğü tahrif ederek ayrı bir Kürt devleti kurmaktır. Nitekim yaşamı boyunca bu amacını gerçekleştirmek için etkinlik göstermiştir. Doğduğu bölgeden İstanbul’a gelen Said-i Kürdi, 31 Mart ayaklanmasına katılmış, Milli mücadele döneminde Kürt Teali Cemiyeti kurucuları arasında yer almıştır.

nofearman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bugün dahi Nurculukta cuma namazı kılınması farz kabul edilmez. Çünkü Said-i Kürdi’nin anlayışına göre ülke hala “müslüman” değildir. “Dar-ül harp”tir. Yani şeriatı getirmek için savaşılması geren topraklardır. Bu anlayışa uygun olarak çıkan ve arkasında İngiliz desteği olduğu resmi belgelerle kanıtlanmış olan Şeyh Sait isyanına katıldığı için İstiklal Mahkemesince yargılandı ve birçok ilde sürgün yaşadı. İngiliz destekli bağımsız Kürdistan isteyen bu ayaklanma birçok şehrin yıkımına, ordunun büyük ölçüde kayıp vermesine ve misak-ı Milli sınırlarımız içinde olan Musul ve Kerkük’ün İngilizlere kalması ile sonuçlandı. Nur cemaati’nde Atatürk’ün “Öküz aleyhisselam”, “Beton Kemal”, “Deccal” gibi isimlerle anılmasınınn arkasında bu şeriatçı ayaklanmaların uğradığı hezimetler yatmaktadır.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
nofearman;
Forum kurallarını oku istersen. Arka arkaya 3 mesaj yazmaman gerekir.

accfur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bugün dahi Nurculukta cuma namazı kılınması farz kabul edilmez. Çünkü Said-i Kürdi’nin anlayışına göre ülke hala “müslüman” değildir. “Dar-ül harp”tir. Yani şeriatı getirmek için savaşılması geren topraklardır. Bu anlayışa uygun olarak çıkan ve arkasında İngiliz desteği olduğu resmi belgelerle kanıtlanmış olan Şeyh Sait isyanına katıldığı için İstiklal Mahkemesince yargılandı ve birçok ilde sürgün yaşadı. İngiliz destekli bağımsız Kürdistan isteyen bu ayaklanma birçok şehrin yıkımına, ordunun büyük ölçüde kayıp vermesine ve misak-ı Milli sınırlarımız içinde olan Musul ve Kerkük’ün İngilizlere kalması ile sonuçlandı. Nur cemaati’nde Atatürk’ün “Öküz aleyhisselam”, “Beton Kemal”, “Deccal” gibi isimlerle anılmasınınn arkasında bu şeriatçı ayaklanmaların uğradığı hezimetler yatmaktadır.

Ya bi okuyun kardesim ya.... Siteye uye olali hic mesaj yazmadim, pek yorum yapmaya niyetim yoktu en sonunda dayanamadim.... Daha birkac mesaj once gayet acik ve net bir sekilde dogru duzgun kaynak da gostererek Said Nursi'nin o isyanla alakasi olmadigi yazilmis, gelmis boyle boyle diyorsunuz. Bu sahsi fikir degildir, her istedigine istedigini soylemek hurriyet degildir. Bunun icin adam akilli, saglam gerekcelere sahip olmaniz gerekir... (sahsi olarak algilamayin ama yaptiginiz yanlis, bu da ilk mesajim olsun :) )

mustafa0155

Asistan
Reaksiyon puanı
0

belgeyle konuş arkadaşım.boş laflara karnımız tok.şimdi bende senin hakkındaki şahsi fikirlerimi mi söyleyim.çok güzel olur değil mi zaten istediğin de bu.ama sana ve senin gibilere uymayacağız.

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
şimdi senin konumun farklı araştırdım darius zamanında gerçekten büyük bir ulusmuşunuz
senin devletin hem türkiye komşu diyor hemde yeni soykırım anıtları açmaya devam ediyor
konuyla alakasızmı sen öyle san
biz ermenistanın iç işlerine karışmayız azizlerinizinde uydurma hayat hikayelerine bu konuya niye maydonoz oluyorsun anlamak mümkün değil
o mübareğe kopasıca dilini uzatmak senin değil saakaşvilinin harcı bile değildir
boyundan büyük işlere karışma
dinlerarası diyolodg diye abarttınız ortadoks bir derneğin sitesini kaynak kabul etmek müslüman türk alimini yargılamak kimsenin harcı değil sizi edebe davet ediyorum
gidin yunanistanda ermeniztanda kendi alimlerinizi!!eleştirin ne...yerseniz yiyin esfeli safirine kadar yolunuz var

nofearman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şimdi senin konumun farklı araştırdım darius zamanında gerçekten büyük bir ulusmuşunuz
senin devletin hem türkiye komşu diyor hemde yeni soykırım anıtları açmaya devam ediyor
konuyla alakasızmı sen öyle san
biz ermenistanın iç işlerine karışmayız azizlerinizinde uydurma hayat hikayelerine bu konuya niye maydonoz oluyorsun anlamak mümkün değil
o mübareğe kopasıca dilini uzatmak senin değil saakaşvilinin harcı bile değildir
boyundan büyük işlere karışma
dinlerarası diyolodg diye abarttınız ortadoks bir derneğin sitesini kaynak kabul etmek müslüman türk alimini yargılamak kimsenin harcı değil sizi edebe davet ediyorum
gidin yunanistanda ermeniztanda kendi alimlerinizi!!eleştirin ne...yerseniz yiyin esfeli safirine kadar yolunuz var

cihad çığlıkları atman sana bir şey kazandırmaz

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
prof.png

reputation_pos.gif

icon1.gif
Üniversite Hocalarına Ergenekon Gözaltısı

Ergenekon çetesine yönelik operasyonlarda üniversite hocaları da gözaltına alındı. Dün 4 ilde eşzamanlı yapılan baskınlarda aralarında Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Gürses, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Sayın, emekli öğretim üyesi Orhan Tunç'un da yer aldığı 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında gazeteci Vedat Yenerer, ünlü kuyumcu Hayrettin Ertekin ile Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut da bulunuyor. Sabah saatlerinde gerçekleşen operasyonda elde edilen çok sayıda belge ile birlikte bilgisayarlara da el konularak İstanbul Emniyeti'ne getirildi.

Terörle Mücadele ekiplerinin sabah saatlerinde yaptığı eşzamanlı baskınlarda çok sayıda belgeyle birlikte zanlıların bilgisayarlarına da el konuldu.

Gözaltına alınan Doç. Dr. Emin Gürses ile Doç. Dr. Ümit Sayın'ın adı Ergenekon çetesiyle anılıyordu. İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nde öğretim üyesi olan Sayın'ın bazı askerler ve kuvvacılarla yaptığı bilgisayar yazışmaları, o tarihte İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'a gönderdiği bir tehdit mektubunun ardından ortaya çıkmıştı. Tehdit e-mail'ini Sayın'ın yolladığını tespit eden polis, bilgisayarda yazışmalara rastlamış; ancak bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmamıştı.

Gözaltındaki Hayrettin Ertekin ise adını 'Semra Özal'ın kuyumcusu' olarak duyurmuştu. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün sorgusunda adı geçen Ertekin'in Ümran Üzümcü'nün Kıbrıslı Yalısı'ndan kaybolan 2 milyon YTL değerindeki tablolarla ilgili sorgulandığı öğrenildi. Noel Baba Vakfı Başkanı Muammer Karabulut da, tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol ve Kemal Kerinçsiz'le birlikte Ayasofya Derneği'nin kurucu üyeleri arasında yer alıyor. Ümraniye Çak-mak Mahallesi Güngör Sokak'taki bir gecekonduda 27 adet el bombası ve TNT kalıpları ile fünyelerin ele geçirilmesinin ardından ortaya çıkarılan 'Ergenekon terör örgütü' ile ilgili soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Savcılığı sürdürüyor.

Operasyonlarda emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün yanı sıra Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın ve Halkla İlişkiler Sözcüsü Sevgi Erenerol, Kuvvayı Milliye Derneği Genel Başkanı emekli Albay Fikri Karadağ, emekli Binbaşı Fikret Emek, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, yazar Ergün Poyraz, Susurluk hükümlüsü Sami Hoştan ile avukat Kemal Kerinçsiz'in de aralarında bulunduğu 32 kişi tutuklandı

http://www.ihvanforum.org/showthread.php?t=48986

siizi gidi ergenekoncular sizi​

daha tükenmediniz gidin patrihanenize patrick ablanız sizi vaftis etsin şeyiyle kutsasın[orasıyla demedim yanlış anlama istavrozuyla siz anlarsınız]suyunu yüzünüze serpsin​

eski ahit veya yeni ahite veya tesniyelere bir tevsir derleme yazabildinizmi bir eseriniz varmı ortaya koyun tartışalım​

ORTADOKS KALINTILARININ ÜSTADI ELEŞTİRMESİNİtartışmaya açıyorum ermeni ve rumların bizin dinimize müdahale etmeye ne hakları var cevaplarınızı bu yönde bekliyorum​

gönüldaş b/d​

yaşasın müslüman türk davamız​

nofearman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
saidi nursi olan konuyu niye ergenekona saptırdın acaba merak ettim.

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
cihad çığlıkları atman sana bir şey kazandırmaz
kara listeye alındın
senin gibi ortaçağ kalıntılarıyla uğraşmak görevimizdir
senden rica ediyorum bir eserin varsa ortaya koy tartışalım incile ne gibi açılımlar getirdin
kusura bakmayın kural ihlali üç mesaj

nofearman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne incil ne kuran üstünde ebced-cifir hesabıyla ayetlerde hiç bir tahrif yapmadım. yapanları sen okumuşsun zaten

nofearman

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ayrıca chimera nın yazdığı forum kurallarını okudum ve özellikle belirtilmiş 3 mesaj ard arda olursa kural dışıdır diye bir yazı göremedim...

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
nofearman
bu rezil ortama kaynak olan yazı bir ortadoks sitesinden alınmadır ilk yazının kaynağına bak
eğer gerçekten şerefli onurlu bir müslüman türk çocuğu isen yazdıklarımı üstüne alma
eğer anan baban öyle yetiştirdi bozulduysan yazıklar olsun
ben bu işi profesyonel yapıyorum benim sitemede bu tür kişiler geldi şimdi kaynal aldığınız çoğu sözümona islami site vahhabi/selefi şer ikilisinin ve yahudinin emri altındadır
eğer art niyetin yoksa
deki arkadaşlar şöyle bir konu var anlamama yardım edermisiniz yardımcı olalım alimlerimize soralım
şimdi diyebiliyormusun art niyetim yok