Sahilde bulduğum yeşil taş

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,992
Merhaba hocalar sahilde suyun içinde taşları karıştırırken yeşil bir taş buldum, fotoda görebilirsiniz. Nedir bu değerli midir ?

Google Drive Fotolar : Fotoları Aç

72991

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Taş olduğuna emin misiniz? Eminseniz güzelmiş :) Bende dereden topraktan güzel taşlar bulmaya çalışıyorum ama pek denk gelmiyor

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,992
Biraz araştırdım deniz camı falan diyorlar ama ben değerli bir taş olmasını ümid ediyorum :D İnşallah öyledir. Cevaplarınız için teşekkürler <3

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,992
İstanbul Avcılar sahilinde buldum Hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam Google bakın. ben araştırınca yeşim taşı çıkıyor
Evet yeşim taşına biraz benziyor aslında teşekkür ederim. Konuyu takip etmeye devam edeceğim sonra. Şimdi işim var biraz, iyi günler :)

Bu arada kumaş gibi bir dokusu var hocam, öyle bir hissiyat veriyor elini sürünce ve buzlu cam gibi ışık geçiriyor fotoğrafta görmüşsünüzdür zaten.

Son düzenleme:
  • Konuyu başlatan
  • Moderatör

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,992
Beyler Usain hocanın dediği gibi denizde aşınmış cam parçalarıymış bunlar. Adı deniz camı, koleksiyon yapanlar var ve nadir bulunuyormuş ama pek değerli bir taş değilmiş :grinning: Herkese teşekkürler.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
img_20190615_151637-jpg.72991

değişik açılarla norml koy tıklanmadan gözüksün...
73126

bu 2mp koyacaksan 5mp çek fotoyu 8-12-16-18-24...42mp çekmene gerek yok...

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,992
Sende doğru diyorsun hocam şişe olsa ince olurdu, belki de tabaktır diyeceğim ama şeffaf. En iyisi anlayan, yaşlı ve tecrübeli bir kuyumcuya falan göstermek, yarın bir bakarım çarşıda, iyi akşamlar :)

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,992
Elimden zorla almasınlar sakın :p:sweatsmile:

Mert0

Profesör
Reaksiyon puanı
1,702
Bende benzer bir taş bulmuştum.Kuyumcuya götürdüm bir gün bende kalsın dedi, verdim. Ertesi gün adam aradı gittim dükkana sivil polisle varmış içeride içeriye girmeme hemen üstüme yapıştı. Taş tarihi eser mi neymiş (halen olayı çözemedim) benim herhangi bir yerden kazarak çıkardığımdan veya çaldığımdan şüphelendiler. Karakola götürdüler işte ifade felan inanmadıramadım ne yaptıysam. Avukatım geldi ve süre istedik işte. Sonra bulduğumu kanıtladık ve olay çözüldü ama baya uğraştık. Tanıdık birine götur seni ihbar etmeyecek.

• Konuyu başlatan
  • Moderatör

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,992
Bende benzer bir taş bulmuştum.Kuyumcuya götürdüm bir gün bende kalsın dedi, verdim. Ertesi gün adam aradı gittim dükkana sivil polisle varmış içeride içeriye girmeme hemen üstüme yapıştı. Taş tarihi eser mi neymiş (halen olayı çözemedim) benim herhangi bir yerden kazarak çıkardığımdan veya çaldığımdan şüphelendiler. Karakola götürdüler işte ifade felan inanmadıramadım ne yaptıysam. Avukatım geldi ve süre istedik işte. Sonra bulduğumu kanıtladık ve olay çözüldü ama baya uğraştık. Tanıdık birine götur seni ihbar etmeyecek.
En iyisi ben bunu kendime kolye yapayım, hiç uğraşamam şimdi o işlerle, sana da geçmiş olsun hocam ?

73169

Vay arkadaş, en çok cevap bu konuya gelmiş. Bu forumda herkes taş meraklısı sanırım :) Cevaplarınız için herkese teşekkürler <3

Son düzenleme: