Sagopaya Yapılmış Gelmiş Geçmiş En Güzel Klip Böylesini Görmediz

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bu Adama Bi Türlü Isınamadım nedense Ama Fanatikleri Çok

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Klipte şarkıda mükemmel.Şarkının ismi 'Gölge haramileri' :)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,144
bu mu sagopaya yapılmış gelmiş geçmiş en iyi klip, güldürmeyin yaa zuhaha :D

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Anlayana... Klibde esrar içse daha mı hoşunuza gider? kendisinin orjinal klibi olmasada mükemmel...Hele ki çocuğun vurulma sahnesi(gerçek) 1:45

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
klip güzel de başlık abartılı olmuş gibi biraz:) gerçi içinde sago varsa ne olursa olsun:D

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Şarkı tamam da klibin güzelliği çok abartılmış.

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
şarkıda bir şiir var YAVUZ SULTAN SELİM'in şiiri bilmeyenlere hikayesi..

Dildâr olur

Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Herkesi sen dost mu sandın belki ol ağyâr olur
Sâdıkâne belki ol bu âlemde dildâr olur
Yâr olur ağyâr olur dildâr olur serdâr olur

"Yavuz Sultan Selim Han"

Yavuz Sultan Selim Han bu beyiti Şah İsmail'e yazmıştır. Hikayesi şöyledir:

Yavuz şiire, edebiyata ve satranç oynamaya meraklı biridir. Aynı şekilde Şah İsmail'de de bu özellikler vardır. Sarayında ünlü şairleri barındırır ve çok iyi satranç oynar. Bunu bilen Yavuz Şahın şahın bu özelliğinden yararlanmak ister. Tebdili kıyafetle (gezgin bir abdal kılığında) şahın ülkesine gider. Hanlarda , Kervansaraylarda satranç oynayarak önüne geleni yener. Haber şaha ulaşır. Şah der ki çağırın birde benimle oynasın. Yavuz, Şah'ı da yener. Şah sinirlenir ve Yavuz'a der ki: " sen edep nedir bilmez misin? Hiç şahlar mat edilir mi?" Elinin tersiyle Yavuza bir tokat atar. Şahın kızdığını anlayan Yavuz onu yücelten şiirler okumaya başlar. İşte şahın huzurundan ayrılırkende bu şiiri okur. Ancak Şah İsmail hala onun Yavuz Sultan Selim olduğunu anlamamıştır.

Yavuz yediği tokatın acısını unutmaz. Birkaç sene sonra Çaldıran'da Şah İsmail'i yener ve ona bir mektup gönderir. Mektupta o günkü tokadın acısını aldığını söyler ve ilave eder: " atacaksan tokadı böyle atacaksın. "

Aslında Yavuz bütün olanları şiirinde Şaha anlatmış ancak Şah anlamamıştır. Herkesin dost olmayacağını bir gün böyle kişilerin karşısına serdar olarakta çıkabileceğini söylemiştir. Güven üzerine yazılan son derece güzel bir beyit.

"ağyar"ın sözlük anlamı yabancılar, gayrılardır. Ancak divan edebiyatında sevgiliye aşık olan diğer kişi, rakip anlamında kullanılır.

Serdar : komutan, askerin başı

"dildar" ise yüz, çehre demektir.

Şiirin sistemi :

a + b + c + d

b + k + x + p

c + x + l + h

d + p + h + q

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Gelmiş geçmiş mi bilmem ama çok durmayacağı kesin..

karay

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ne alaka şimdii esrarla? Yorumunun mantığı nedir?

Anladığım ve bildiğim kadarıyla Sagopa yaşam tarzı ve eserlerinde tercih ettiği müzikler ve sözler nedeniyle bir kısım hayranlarınca daha çok sevilen, yine bir kısım eski hayranlarınca da bir hayli taşlanan bir rap sanatçısı.
Şu da bir gerçek ki; eserlerinde(!) her türlü sapıklığa yer veren fırlama taifesinden daha kaliteli eserler ortaya koyuyor.
Herhalde arkadaş bunu anlatmak istiyor.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
@yndn

Sagopa Kajmer'in şarkılarında kullandığı bazı sözlerinin başka eserlerden (ç)alınıp üstünde birkaç oynama yapıldıktan sonra kullanıldığı görüşmüştür. Bu durum bazı kişiler(ben dahil) tarafından hoş karşılanmıyor. Fakat burada, söz aktarılmış. Bu da sorun doğurmaz.

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ben nee sagoyu nede ceza seviyorum nede ismail yk bunları hiç sevmiyorum nedir öyle müzikleri(aslında müzik değil ama)....

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
@yndn

Sagopa Kajmer'in şarkılarında kullandığı bazı sözlerinin başka eserlerden (ç)alınıp üstünde birkaç oynama yapıldıktan sonra kullanıldığı görüşmüştür. Bu durum bazı kişiler(ben dahil) tarafından hoş karşılanmıyor. Fakat burada, söz aktarılmış. Bu da sorun doğurmaz.

burda ben bana ya da birine sorun teşkil ettiği için değil tam tersine tarihimizi bilen ve bunu bize araştırmaya teşfik eden biri olduğu için ayakta alkışlıyorum :thumbup1:

arif 34

Asistan
Reaksiyon puanı
4
gerçekten güzel 1 parça,gerçi sagopayı pek sevmem .90 hitl parçaları dinlemeyi daha çok hoşlanıyorum.eskiler ban başka