Sadece Nvidia nasıl kullanılır / ASUS K451LB

GrnmynThlk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi, laptop markam ASUS K451LB / Windows10 Pro 64bit kurulu. Sorun şu birçok forum sayfasında araştırma yaptım çözüm bulamadım. Bilgisayarı kapat dediğimde ekran herşey kapanıyor ama power butonu üzerindeki ışıklar yanmaya devam ediyor yani bilgisayar tam kapanmıyor, bu sorun çift ekran kartı driverlarından kaynaklanıyor olabilirmiş vs vs Intel ve Nvidia ekran kartı ve windows herşey güncel durumda şunu nasıl yapabilirim Intel ekran kartını komple devre dışı bırakıp sadece Nvidia ekran kartını kullanmak istiyorum Aygıt yöneticisinden Intel i devre dışı bıraktığımda otomatik olarak Nvidia yı kullanmıyor ekran resmi;
Screenshot by Lightshot
Sadece Nvidia yı nasıl kullanabilirim veya kullanabilir miyim bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi?

GrnmynThlk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Masaüstü bilgisayarlarda harici ekran kartı takıldığında dahili devre dışı kalıyor neden laptoplarda böyle bir sistem yok anlamış değilim windows a soralım bakalım ne diyecek.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Sorun şu birçok forum sayfasında araştırma yaptım çözüm bulamadım. Bilgisayarı kapat dediğimde ekran herşey kapanıyor ama power butonu üzerindeki ışıklar yanmaya devam ediyor yani bilgisayar tam kapanmıyor,

Sistem ayarlarında Güç seçeneklerinde düğmeler ve davranışlarını ayarlaman gerekebilir belki uykuya al, a ayarlı olabilir o yüzden power düğmesi yanıp söner.

GrnmynThlk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistem ayarlarında Güç seçeneklerinde düğmeler ve davranışlarını ayarlaman gerekebilir belki uykuya al, a ayarlı olabilir o yüzden power düğmesi yanıp söner.

Cevabın için teşekkürler. Güç ile alakalı tüm ayarları test ettim sonuç aynı. Bilgisayarı kapat a tıkladığımda windows kapanıyor ekran kapanıyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor, ışık yanıp sönmüyor normal çalışırken ki gibi devamlı yanıyor. Galiba nvidia nın son güncellemelerinden kaynaklanıyor, intel i devre dışı bıraktığımda nvidia yazılımı sağ altta mevcut ama nvidia denetim masasına girmeyi denediğimde;
Screenshot by Lightshot
Bağdaştırıcıyı kontrol ettiğimde "Microsoft Basic Display Driver" bu şekilde iken kapanma sorunu olmuyor. Birde nvidia yı devre dışı bırakayım bakalım ne olacak o zamanda oyunlarda filan intel e kalıcam.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Cevabın için teşekkürler. Güç ile alakalı tüm ayarları test ettim sonuç aynı. Bilgisayarı kapat a tıkladığımda windows kapanıyor ekran kapanıyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor, ışık yanıp sönmüyor normal çalışırken ki gibi devamlı yanıyor. Galiba nvidia nın son güncellemelerinden kaynaklanıyor, intel i devre dışı bıraktığımda nvidia yazılımı sağ altta mevcut ama nvidia denetim masasına girmeyi denediğimde;
Screenshot by Lightshot
Bağdaştırıcıyı kontrol ettiğimde "Microsoft Basic Display Driver" bu şekilde iken kapanma sorunu olmuyor. Birde nvidia yı devre dışı bırakayım bakalım ne olacak o zamanda oyunlarda filan intel e kalıcam.

Nvidianın ayarlarında hangi oyun yada programda hangi grafik kartını kullanacağını seçebiliyor olman lazım.

GrnmynThlk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nvidianın ayarlarında hangi oyun yada programda hangi grafik kartını kullanacağını seçebiliyor olman lazım.

Evet seçilebiliyor ama bilgisayarın kapanmama sorununu çözmeye çalışıyorum. (microsoft a konu açtım cvpladıklarında buradada paylaşacağım) Az önce yani 30dk önce nvidia yı devre dışı bıraktım intel ekran kartında kapanmama sorunu yok.