ramboberk
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 74
Fransızlar Mandriva ile bile başedemiyor bırak ubuntuyu, hala yeni sürüm bekliyoruz.
çok doğru bir tespit :thumbup1:
Fransızlar Mandriva ile bile başedemiyor bırak ubuntuyu, hala yeni sürüm bekliyoruz.
Besmele ile açılıyor, ilçelere kadar namaz vakitleri ayarlanabiliyorbence kuruluma besmele ile başla
bitincede Allah' a şükür de![]()
Besmele ile açılıyor, ilçelere kadar namaz vakitleri ayarlanabiliyor
Bakıp karşılaştırıyorum tutuyorO vakitlere itimat etme, kendi sistemleri ile Diyanetin hesap sistemleri farklı.
Bu yüzden bizim takvimlere uymuyor. Diyanet ihtiyat zamanı ekliyor ve riski azaltıyor.
Onlarda bu ihtiyat payı yok.
O vakitlere itimat etme, kendi sistemleri ile Diyanetin hesap sistemleri farklı.
Bu yüzden bizim takvimlere uymuyor. Diyanet ihtiyat zamanı ekliyor ve riski azaltıyor.
Onlarda bu ihtiyat payı yok.
Sabahleyin ilçenin hem Diyanet, hem de Sabily üzerindeki çizelgesini buraya alayım...İki üç vakit tam tutmuyor ben ne kadar ayar yaparsam yapayım bizim sistemle uyuşmuyor. Sen nasıl yaptın veya Sabiliy ne kullanıyor?
Diyanet sürekli yeniden hesap yapıyor yani bir algoritması yok. Bu yüzden tam tutmuyor.
En büyük olanda Kur'an okuması da mevcutorada dvd küçük versiyon 32 bit var. dvd orta versiyon 32 bit var. dvd büyük versiyon 32 bit var üçünden hangisini indirmeyi tavsiye edersiniz![]()
Enlem ve boylam değerleri elle girilebildiği için tam ayar yapmak da mümkünTeşekkürler rise; Ama aradaki farklar yine benim dediğim gibi. + fark olması sorun değil,
- fark olması sorun oluşturur.
Aradaki Farklar :
İmsak +3 dk.
Güneş +7 dk.
Öğle -11 dk.
İkindi -10 dk.
Akşam -8dk.
Yatsı -3dk.
katılıyorum .)Yok dostum bu şii versiyonu senin mezhebi kaldırmaz!!!!
Yahu güzel bir paylaşım yapılmış hemen dalganı geçmeye başlamışsın...
Seni gidi korsan seni:devil2::devil2:
Din ile dalga geçmek iyi değildir...:hammer::hammer:
Sabily tamamiyle ayrı bir dağıtım değil.Ubuntu'nun bir kaç tefek değişiklile modifiye edilmiş hali.
Ki normal bir ubuntu yüklemesini sabily'iye çevirmek çok basit.
Ubuntu 9.04 kullananlar terminalde
yazıp dosya indikten sonraKod:sudo wget http://www.sabily.org/sources.list.d/`lsb_release -cs`.list --output-document=/etc/apt/sources.list.d/sabily.list; sudo apt-get -q update; sudo apt-get --yes -q --allow-unauthenticated install sabily-keyring; sudo apt-get -q update
yazarsa ubuntu sabily'iye dönüşür.Kod:[FONT=Arial]sudo aptitude install sabily[/FONT]
ayrıca internet filtresini (WebStrict) yüklemek te istiyorsanız.
yazmanız yeterli.Kod:[FONT=Arial]sudo aptitude install webstrict[/FONT]
Yalnız birkaç noktayı belirtmekte fayda var.
Zekr programı çok iyi diyanet mealini de indirip eklemek mümkün.
Ancak namaz vakitleri husunda Türkiyedekinden farklı bir durumla karşılacaksanız.Yani Diyanetin hesaplamaları ile uyumlu değil.
Herşeye rağmen güzel bir düşünce ve kısmet olursa bende önümüzdeki aylarda projeye katkıda bulunmayı düşünüyorum.
Demiştik.![]()
sabily-10.04-desktop-i386.iso
882.3 MB
![]()
sabily-10.04-desktop-i386-full.iso
1.4 GB
![]()
sabily-10.04-desktop-i386-full-with-recitations.iso
3 GB
![]()
Gnome ile geliyor, x64 platformu yok..
10.04 sürümü ile ilgili detaylar ve ekran görüntüleri için diğer bilgisayardan sabah saatlerinde yazacağım.
Ekleme
softpedia.com haberi:
Deneyeceğim...64 bit çok farkediyor mu..bir ara 64 bit ubuntu kurmuştum flash ve video oynatmalarda sorunlarla karşılaşmıştım..hala bu sorunlar var mı?
64 bit çok farkediyor mu..bir ara 64 bit ubuntu kurmuştum flash ve video oynatmalarda sorunlarla karşılaşmıştım..hala bu sorunlar var mı?