S7 mi Note 5 mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jomily
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jomily

Doçent
Reaksiyon puanı
20
hangi avantajlar daha ağır basıyorsa onu al kardeşim note 5 ve s7 de 7000 serisi alüminyum kullanılıyor. Not:Sd kart kullanıyorsan S7 öneririm...
cam değilmi?alüminyum dayanıklı mı oluyor?s7 son çıkan model olması nedeniye daha ağır basıyor gibi.

jomily

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Samsung note serilerine daha önem veriyor fakat s7 spen önemli değil her konuda üstünlüğü sağladığı için daha doğru bir seçenek.
pardon tam anlayamadım?s7 mi daha doğru secenek yoksa note 5 mi?

jomily

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Merhaba, aynı soru benim de kafamı yoruyor. Daha önce 5.5 inç bir telefon kullandığım için ''büyük'' telefon kullanmanın güzelliklerinin yanında zorluklarını da bildiğim için ben s7'yi tercih ediyorum. Ama bu s7'nin note 5 'ten iyi bir telefon olduğunu göstermez, note 5 alırsanız büyüklüğünün dışında s7'yi aramazsınız diye düşünüyorum
ilk mesajımda s7 hakkında belirrtiğim özelliklerin fazla bir önemi yokmu diyorsunuz?

hi-guys

Asistan
Reaksiyon puanı
74
Kaliteli bir malzeme. iPhone 6S ve 6S Plus da da kullanıldı. Bu arada S7 almanızı tavsiye ederim.

Nagrazo

Asistan
Reaksiyon puanı
117
Güncel telefon kullan bence.Note 5'in işini bitirir zaten Samsung :cool:.

hi-guys

Asistan
Reaksiyon puanı
74
Samsung'un tek sevmediğim yanı bu. Bu yüzden samsung almıyorum.

_JoKeR_ınC

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Bana göre S7 tercih edilmelidir.Hem daha yeni nesil bir telefon hemde Note 5'e göre artıları mevcut.Bana kalırsa en büyük artılarından bir tanesi suya dayanıklılığı.Bu sebepten ötürü Samsung Galaxy S7'yi Note 5'e tercih ederim.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Bana göre S7 tercih edilmelidir.Hem daha yeni nesil bir telefon hemde Note 5'e göre artıları mevcut.Bana kalırsa en büyük artılarından bir tanesi suya dayanıklılığı.Bu sebepten ötürü Samsung Galaxy S7'yi Note 5'e tercih ederim.
denize düşse yine su geçirmez mi?

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
Denize girilmek için hiçbir marka telefon üretmez.Bu Arada telefon Önerileri forumunu çok meşgul ediyorsunuz biraz da kendiniz araştırma yaparsanız daha iyi olur.Suya dayanıklılık genelde su sıçramalarına karşı ve telefon kirlenirse suda yıkamak içindir .

_JoKeR_ınC

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Bildiğim kadarıyla deniz sularına hiçbir telefon dayanıklı değil.Çünkü o sular tuzlu.Tuzlu olduğundan bozular.Ama havuzda video çekmek istersin,o zaman 30 dakika boyunca 1.5 metre derinlikte hiçbir sıkıntı yaşamazsın.Bu suya karşı dayanıklılık böyle zor durumlara düşmeyesin diye yapılmış bişey.Yani elin çarpıpta su telefona dökülürde bozularsa diye bi önlem.

beyzabetül

Profesör
Reaksiyon puanı
356
Bildiğim kadarıyla deniz sularına hiçbir telefon dayanıklı değil.Çünkü o sular tuzlu.Tuzlu olduğundan bozular.Ama havuzda video çekmek istersin,o zaman 30 dakika boyunca 1.5 metre derinlikte hiçbir sıkıntı yaşamazsın.Bu suya karşı dayanıklılık böyle zor durumlara düşmeyesin diye yapılmış bişey.Yani elin çarpıpta su telefona dökülürde bozularsa diye bi önlem.
ben telefonu denize düşürdüm bir süre çalışmadı.telefoncuya götürdüm kısa devre yaptı daha çalışmaz dedi ama bir süre sonra çalışmaya başladı.sadece sağ tuş çalışmıyor.sanırım oksitlenme yapmış.temizlettırmek sakıncalı dediler ondan duruyor
havuzun içinde mi 30 dakıka boyunca çekım yapabılıyorsun?

_JoKeR_ınC

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Evet.Çünkü havuz suyu tatlı sudur.Deniz suyu gibi tuzlu değildir.Bu zamana kadar yapılmış olan bütün suya karşı dayanıklı cihazlar deniz için güvenilir değil.Bi yağmur yağar telefonu kullanman gerekir o zaman bi işine yarar.Denizin altında fotoğraf çekilmek istersin o zaman işine yarar.Bi şeyle oyalanırken telefonun yanında olur o zamanda su falan içiyorsundur o dökülür o zaman bişey olmaz.Dediğim gibi eğer denizde bi şeyler yapmak istiyorsan telefonuna ek bi kılıf almalısın.Aksi takdirde benim denizlerde video çekmem gerekiyor dersen de profesyonel kameralardan alıcaksın.Ancak onlar tuzlu suya karşı dayanıklılar.

flyingbeer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Denize giremezsin fakat diyelim ki telefonu denize düşürdün çıkartıp tatlı suyun içinde bir süre bırakarak şarj vs gibi deliklerdeki tuzların çıkmasını sağlayıp sorunsuzca kullanmaya devam edebilirsin.

Reaksiyon puanı
14
NOTE 5 güncel değil artık en yeni seri olan S7 ailesine oyumu verir susarım gardaş...