S4 vs Xperia Z vs Htc One (kararsız kaldım)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan daryl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
S4 sanırım. Çelik demir kasaya gerek yok zaten öyle bir telefonun var ise gözün gibi bakıyorsun. Ve plastik filan demeyin sağlamdır yani . :) Ekran olarak neden Amolede taktı anlamadım samsung.

EveryDaySD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben kendim XZ alacağım. Sesi kısık diyorlar , suyla temas edince 1-2 saatliğine ses gidiyormuş ama yazanlar editlemişler geri geliyor diye . Ben zaten kulaklıkla dinliyorum benim için sorun değil. Sony sağlamlık ve su geçirmez özelliğini olası bir darbe alma ya da suyla temas etme anında korumak için yapmış ama inceleme videolarında telefona sert iş araçlarıyla vurup bakın kırıldı diyorlar. Ben bu telefonu çelik yelek olarak kullanmayacağım zaten .

Not: Sony çalışanı değilim :) .

BİLGE ADAM

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bn olsam s4 veya xz alırdım ikisi arasında seçim yapmak zor ama şunu unutma samsung telefonlarını her zaman güncel tutuyor s3 androıd 5 gelecek ve dahada sürebilir s4'e kim bilir neler gelir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben htc one diyorum fakat şu ultrapixel dalgası kafamı karıştırıyo fotograf kalitesi iyi değil diyorlar. xperia z desen ekranı ve hoparlör sesi pek iç açıcı değil şahsen (yaklaşık 1 hafta kullanmış biri olaraktan söylüyorum bunu)
samsung almayı hiç düşünmem, abimin masaya değerek camı tuz buz olan s3 ünü gördükten sonra tamamen soğudum samsungtan.
gecenlerde arkadaşımın iphone 5 ini kullandım biraz cok ince ve baya bi hafif geldi ve gercekten cok stabil, hızlı. aklım birazda iphone tarafına kaydı.
şimdi bana göre en alınabilir telefonlar htc one ve iphone 5. htc one türkiyeye geldiği zaman gidip inceleyip ona göre karar vericez.

bence telefon alırken en önemli kriter alıp elinde incelemek. öyle internetten falan hiçbişey anlamazsın

Valuation

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tasarım olarak iyi,sana kaliteli bir telefon hissi verecek bir şeyler arıyorsan kesinlikle s4'ü düşünme.Telefonda çok müzik dinlerim film izlerim diyorsan hTC One,denizde toz toprakta kullanıcam diyosan XZ.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Htc one daha satışa çıkmadı 2 video izleyip nasıl uzman oldunuz anlamadım..Bence kıyaslanacak 2 telefon var bu konuda çünkü Htc one için yorum yapabilmek için erken.. bence Xperia z çünkü tasarım olarak S4 ten daha güzel hız olarakta geri kalacağını düşünmüyorum fiyat olarakta S4ten daha ucuz.

-Fibonacci-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben burda yarina küsmüşüm yürüyorum yolda sallana sallana.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Su an elimde iki telefonda mevcut. Xperia z de kullandim. Size tarafsiz bir sekilde goruslerimi aktarmak istiyorum. HTC One x modellerinde sinifta kaldigi acik bir gercek fakat ayni seyi One modeli icin soyleyemem. Ne bir isinma problemi var nede
pil omru zayif aksine bu sefer HTC kendinin ve rakibinin cok uzerinde bir telefon yapmis. HTC yi tebrik etmek gerekiyor. Samsung S4 modeli cok abartilmamali cunku hicbir farki yok. Uzaktan kontroller cok zayif ve tam istediginizi yapamiyorsunuz. Htc kamera konusunda ozellikle gece cekimlerinde cok daha basarili ses olarak birakin S4 u dizustu bilgisayarlardan bile cok daha iyi. Puan vermek gerekirse HTC icin 9 Samsung S4 icinse 7.5 puan veririm. Bu benim gorusumdur. Iki telefonuda kullaniyorum. Ikiside guzel ama HTC bir baska guzel bu sefer.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Su an elimde iki telefonda mevcut. Xperia z de kullandim. Size tarafsiz bir sekilde goruslerimi aktarmak istiyorum. HTC One x modellerinde sinifta kaldigi acik bir gercek fakat ayni seyi One modeli icin soyleyemem. Ne bir isinma problemi var nede
pil omru zayif aksine bu sefer HTC kendinin ve rakibinin cok uzerinde bir telefon yapmis. HTC yi tebrik etmek gerekiyor. Samsung S4 modeli cok abartilmamali cunku hicbir farki yok. Uzaktan kontroller cok zayif ve tam istediginizi yapamiyorsunuz. Htc kamera konusunda ozellikle gece cekimlerinde cok daha basarili ses olarak birakin S4 u dizustu bilgisayarlardan bile cok daha iyi. Puan vermek gerekirse HTC icin 9 Samsung S4 icinse 7.5 puan veririm. Bu benim gorusumdur. Iki telefonuda kullaniyorum. Ikiside guzel ama HTC bir baska guzel bu sefer.

Hypnotize35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaslar. Ben biraz teknoloji hastasiyim diyelim. Yaklasik bir bucuk ay xperia z kullandim. Gecen gun telefonu 1.400 TL karsiliginda bir arkadasima sattim. Galaxy S4 ilk ciktigi gun teknosadan 1999 TL + 40 TL sigorta ucreti ile satin aldim yaninda jelatin ve hediye kilif verdiler. Inanmayana pm ile faturasinin resmini gosterebilirim. Yaklasik uc gun once avea dan HTC One da aldim bunuda ayni sekilde pm ile faturasini gosterebilirim. Anlayacaginiz 3 telefonun 2 sini su an kullaniyorum Xperia Z yi sattim. Size goruslerimi aktarmak istiyorum. Xperia Z de inanilmaz batarya sikintisi var bastan soylemek isterim. Kamerasi gayet basarili, ekran icin ayni seyi soyleyemem HTC ve Samsungun yaninda kiyaslanmaz derecede kotu. Geciyorum Samsung'a. Samsung'u herkes bilir telefon denince zaten ilk akla gelen markadir elektronik dahil. Telefon s3'un cok az inceltilmisi cok az ekrani buyumus ve birkactane ek sensor konarak tasarlanmis hali. Islemciye gelince evet 8 cekirdek ama bildiginiz gibi degil. 4 + 4 = 8 hiz ve performans olarak 4 cekirdek diger 4 ise grafik islemcisi. Yani 4 cekirdekli 2 gb ramli. Pil performansi gayet basarili. Dokunmadan yapilan hareketler bence olmamis cok yanlis yapiyorsunuz internette gezerken. Goz ile takip cok zayif yani kisaca kullanmasaniz daha iyi. Tasarim zaten ortada. HTC ye geciyorum. Kendi sahsi yorumumdur. Kamera gayet iyi bence ozellikle gece cekimlerinde cok cok basarili. Tasarim olarak S4 u sollar cok guzel olmus. Ses Xperia z cok vasatti S4 iyi ama HTC mukemmel!. Oyunlarda gayet basarili uc telefonda. Sosyallesme olarak HTC nin sense 5 cok iyi olmus ve android telefonlar icinde en iyi arayuze sahip. Telefonlara puan verecek olursak:

Xperia Z = 7.0
Galaxy S4 = 8.5
HTC One = 9.0 puan verirdim. Bence HTC bu yilin en iyi telefonudur!

hidoriumen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
HTC One al,yada o kadar para verme nexus 4 al:)One çok güzel bence,performans olarak 3 telefonda aşağı yukarı aynı zaten...Şunuda söylemeden edemiyecem s4 ekranı hakikaten mükemmel olmuş,ama o kapak vs plastiği gerçekten olmamış,o ekrana yakışmamış...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Malzeme Kalite HTC ONE önde, görüntü kalitesi olarak FULL-HD en süper ekran yine HTC ONE, En iyi kamera ULTRA Pixel karanlikta yuzde 300 daha ii foto çeken yine HTC ONE, Görünüs, tasarim vs ... YINE HTC ONE, SES kalitesi olarak çif hoparlör ... Kulaklik takildigindada BEATS AUDIO farki YINE HTC ONE, Performans açisindan 1,7 Ghz YINE HTC ONE, HAFIZA 32 GB RAHAT yeterde artar bile, .... bznce fazla söze gerek yok .... HTC ONE al pisman olmassin .....(bu arada Iphone kullanan varmi ya halen??) ....

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
her ne kadar beğenmediysemde S4 alırdım ben olsam..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
En doğrusunu arkadaş zaten söylemiş. ilave olarak sonuçta hepsi aşağı yukarı aynı video incelemelerinde de bu açıkça gözüküyor en doğrusu sen kendine yakışanı al ben öyle yaptım pişmanda değilim....... (note 2 den sonra xperia Z)

forever_alone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar yazın tel. alıcam ama hep bi hTC one iphone 5 samsung galaxy note 2 ve samsung galaxy s4 alıcam diyom bigünm one diyorum diyerki gün s4 arkadaşlarım samsung al rahatla diyo hTC bazen arıza çıkarıyor diye duydum hTC metal olduğu icin biraz pahlı olur diye düşünüyorum hTC one nin görünüşü çok güzel s4 ün de
alternatif olarak s3 yada one x+ var sizin tavsiyeleriniz neler

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
[video=youtube;G77sWzgGMis]http://www.youtube.com/watch?v=G77sWzgGMis[/video]

kamera testi belki ilgini çeker

puer07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yaklaşık 1 aydır araştırmalar yapıyorum ilk bakışta 3 telefonun da birbirinden güzel özellikleri vardı ve karşılaştırmak mümkün değildi.

Samsung Galaxy S4'te insanların işlerini kolaylaştıracak birçok sensör bulunmakta. Benim fikrim şu ki ben bu telefonu alırsam hava atacağım tek şey kullanmadığım sensörler olurdu. Video izlerken kafanızı başka yere çevirdiğinizde videonun kendi kendine duraklaması gibi. Fakat biz telefon hayatına böyle üstün teknolojileri kullanarak gelmedik. Demek istediğim şu ki bu sensörlere gerçek hayatta pek de bir ihtiyacımızın olmaması. Samsung Galaxy S4'ün özelliklerine laf yok tabii ki. Gerçekten kral telefon. Gerek hızı, gerek işlemcisi, gerek kamerası olsun. Fakat S4'ten vazgeçmemin bir sebebi de bu kadar para vermişken ürünün bir defada yere çarparak kolayca zarar görebilir olması. Elbette bizler telefonu yere atarak parçalayacak insanlar değiliz. Fakat bence olası bir durumda telefon yere düştüğünde kolayca zarar görmemeli. Bu yüzden ben S4'ten vazgeçtim bile.

Xperia Z'ye gelince onu diğer telefonlardan arındıran özelliği su geçirmezlik özelliğiymiş... Bence bunun da günlük hayata bir etkisi olmayacaktır su içinde çekim yapmaya meraklı biri değilseniz.
Xperia Z gerçekten tasarım konusunda bir numara diyebilirim. Sağlamlık açısından da S4'ten kat ve kat üstün. Birçok videoyu izlemişliğim ve bu telefonu kullanıcı yorumundan da dinlemişliğim vardır. Bu telefondan pişman olan birini henüz görmedim ama birçok kullanıcı bana telefonun birçok özelliği olmasına karşın aşırı ısındığını anlattı. Bir telefonun aşırı ısınması, o telefonun işlemcisini çok yorduğuna habercidir ve bu dezavantaj benim hiç hoşuma gitmezdi... Bu yüzden ben Xperia Z'den de vazgeçtim.

Bu telefonları sitelerde karşılaştırılırken birden gözüme hTC One çarptı. İlk olarak düşündüm. Bu telefonu aldığımda çevrenin tepkisinin ne olacağını kendime sordum. hTC markasını duyduğum anda uyduruk bir marka sanmıştım çünkü, ve en büyük hatayı yapmışım. hTC ülkemizde yaygın olmayan bir marka olsa bile yurtdışında bu marka herkesin dilindedir. hTC önceki telefonlarında mutlaka telefon arkasında olsun, telefon yanlarında olsun cam malzeme kullanmıştı. Fakat hTC One'ı tasarlarken tamamen alüminyum gövdeyi kullanmışlar. Tam alüminyum gövdeyi kullanmaları da bize hTC One'nin, Xperia Z ve Galaxy S4'ten çok daha sağlam bir malzeme kalitesi olduğunun habercisi... hTC One'nin alüminyum gövdesinin bir çok avantajı var bize. Örneğin tam alüminyum kaplama olduğu için telefon işlemcisinin ısısını rahatlıkla dışarı vurabiliyor. Bu da bizim telefonun aşırı ısınması şikayetinden kurtulmamızı sağlıyor. hTC One'ın kamera özelliğine gelirsek, hTC bundan sonraki telefon kameralarında ultrapiksel özelliğini kullanacağını belirtmişti. Ultrapiksel ne demek öncelikle bunu araştırmak gerekli. Ultrapiksel, eğer mantık kurulursa adından anlaşılacağı gibi piksel yoğunluğu kavramını belirtiyor. Yani bu telefonda 4 MP kamera değil, 4 UP(ultrapiksel) kamera kullanılmıştır. Kamerada piksel yoğunluğu önemli bir artıdır. Bir başka telefondan fotoğraf çektiğinizi varsayalım. Bu fotoğrafı çektikten sonra telefon üzerinden zoom'ladığınızda piksellerin, renklerin birbirine çok hafiften yayıldığını, obje çizgilerinin bulanıklaştığını göreceksiniz. Bu dezavantajı, ultrapiksel kavramı ortadan kaldırdı. Ultrapiksel kavramıyla birlikte fotoğraf ayrıntıları arttı, gece çekimlerinin daha aydınlık olması sağlandı. Yani hTC One'ın 4 ultrapikseli, diğer telefonların 13-14 megapikseline eşit sayılabilir. hTC işlemcisi itibariyle bana göre diğer 2 telefondan birkaç adım önde. Ayrıca bildiğiniz gibi dünya çapında ünlü olan ve kaliteli sesin markası olan Beats Audio bu telefonda da kullanılmış. Ses kavramında zaten kesinlikle hTC diğer telefonlardan daha önde. hTC bu modelinde hoparlörü günlük kullanımımıza kolaylık için telefonun ön tarafına birsürü kaliteli hoparlör deliğiyle taşımış. Telefonun arka tarafında ise küçük bir nokta boşluğu var. Bu da telefon görüşmesi yaparken hTC'nin özel mikrofonuna dış ortamdan gürültü gelmesini minimuma kadar indiriyor. Yani telefon görüşmesinde sizin sesinizi maksimum netlikte tutarken, gürültüleri tamamen kaldırıyor. hTC'nin içinde barındırdığı Beats Audio sayesinde, bir konserde olduğunuzu düşünerek konser anında bir video çekersek, o anda duyduğumuz ses tonunun neredeyse aynısının hTC'nin videosuna yansıdığını göreceğiz. Tabi ki aynı şey ses kaydında da geçerli. Kutu içeriğine baktığımızda hTC kalitesine uygun düşen çok güçlü bir kulakiçi kulaklığın paket içinde olduğunu görüyoruz.

Artık hTC One almaya karar verdiğim için bu yazımda One'dan daha çok söz ettim. Alırsanız pişman olmazsınız, eksik de bulamazsınız. Hatta hTC Ceo'su bu telefonda eksik bir işlev bulunduğu şikayetini alırsa istifa edeceğini açıklamıştı. Bu da bize bu markanın mükemmeliyetçiliğini anlatıyor.
SONUNA KADAR hTC ONE !

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Uzun konusmayacagim benim siralamam Htc One > galaxy s4 > xperia z

C.A.

Asistan
Reaksiyon puanı
3
şu sıralarda telefon almak saçma en azından temmuzu ağustosu görmek lazım eğer nexus 5 snapdragon 800 ile gelirse en iyi fiyat performans ürünü olur kaldı ki antutu testlerinde hali hazırda octa 5 işlemcili s4 zaten snapdragon 600 işlemcileri tokatlamakta (htc one snapdragon 600 kullanıyor) oyun oynayacağın için işlemci iyi olmak zorunda deseydin ki oyun oynamayacağım o zaman başka konuşurdum

edit: yazmaya unutmuşum eğer ekran kalitesini konuşacaksanız ips ekranlı nexus her türlü htcye yapıştırır hele ki nexus 5i görmeden bence telefon almak cidden anlamsız şu sıralar şimdi alıpta 3-4 ay sonra fellik fellik satmaya çalışmanın anlamı yok kaldı ki htc one ile ekşi sözlükte bazı iddalar yazılmışken hele soru işaretleri maalesef aydınlatılmıyor

http://eksisozluk.com/htcnin-hatali-urettigi-telefonlari-trde-satmasi--3830233?focusto=33837915

0conan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
s4 e 8 çekirdekli demeyin çünkü 8 i de aynı anda çalışmyor 4 lü çalışıyor ..
HTC ONE diyorum ve gidiyorum :D

forever_alone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1. olarak nasıl bir iklimde yaşadığına bağlı yağmur fazla yağıyorsa sony xperia z samsung gaalxy s4 te oyun oynanınca fazla ısınıyo htc one ise imalat hatalırı oluyo bende senin gibi kararsız kaldım sony 1946 dan beri yaptığı bütün teknolojiler var bende sony alırım alırsam sansa yardımcı olurum

puer07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu üçlemde hTC One der geçerdim her türlü. Ama tek moralimi bozan şey hTC'nin imalat hatalı ürünleri Türkiye'ye kakalaması... Telefonu ister Turkcell'den alın ister hepsiburada.com'dan alın. Size alırken ürünün imalat hatası olduğunu belirtmeyecekler sonuçta ve telefonu aldığınızda iş işten geçmiş olacak... Antalya'nın bir ilçesinde yaşıyorum ve 2 gün önce Aydın içindeki Forum Aydın adlı alışveriş merkezine gittim ve Sony Xperia Z ile Samsung Galaxy s4 ü inceleme fırsatı buldum. Sony Xperia Z'nin beyazına gerçekten laf yok abi... Tasarım kaliteyle buluşmuş diyebilirim... Menü geçişleri gayet hızlıydı, donukluk yapmıyordu ve uzun süre kurcalamama rağmen herhangi bir ısınma olmuyordu... Samsung bayisinde s4'ü de inceledik gerçekten hayatı kolaylaştıran, modernleştiren özellikleri var. Hatta babam Samsung Bayisinden kendine bir s4 aldı... Arabada birlikte inceledik, fotoğraf çekimleri tek kelimeyle mükemmel... Xperia Z'nin kamerasına bakamasam da eminim o da s4 kadar net çekimler yapıyordur... One'a gelirsek şuanki tarihte hTC One Türkiye Piyasası'na sürülmemiş durumda ve sürekli erteleniyor.. Bunun nedeni telefondaki imalat hatalarının düzeltilmesiymiş... Ama enayi yerine koyulmaktan nefret eden biri olarak tereddütler içinde hTC almaktan vazgeçtim... Bu üçlem içerisinde hangi telefonu alacağınız gerçekten riskli kararlar gerektiriyor. Bu üçlemde hTC One'ı ELERSEK, Samsung Galaxy s4 gerçekten insanı anlıyor... Gayet de şık bence... Ama telefonu yere düşürdüğünüzü bi hayal edin. Benim kalbim yerinden oynardı bee :D Ekranında Gorilla Glass malzemesi kullanılıyormuş... Peh. Babamın eline s4ü verdiğimde s4te sanki bir plastik titrermişçesine dışından ses geldi... Bu da sağlamlık hissini minimum seviyeye indiriyor bana göre... Bir ay sonrasını düşünsenize? Herkesin elinde bir s4 olacak ve millete s4'ün sensörüyle hava atacaklar... Değmez. Farklılık ve farkını koymak iyidir ;) hTC One'dan vazgeçtiyseniz eğer, Sony Xperia Z diyorum...
Tabiki mutlaka teknoloji mağazalarından bu telefonları inceleyin, fikriniz değişecektir...

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
S4 alacak arkadaşların haberi olsun, telefonda quad-core 1.6GHz Cortex A15 ve quad-core 1.2GHz Cortex A7 var, toplamda 8 çekirdek fakat telefon 8 çekirdeğide aynı anda kullanamıyor yani performans bakımından karşılaştırma yaparken sadece quad-core 1.6GHz Cortex A15 işlemcisini ele alarak yapın, 8 çekirdek mimarisindeki amaç gücü artırmak değil pil tasarrufu yapmaktır.

Tavsiyem HTC One

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:clap:
Bence de xperia z alırdım mesala elinde telefon aniden elinden kayıp suya düşse bişey olmaz havuzun içinde foto çekin faceye koy ne güzel olurdu

Uakbacakcom

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence Sony ve Samsunga hiç bulaşma sony gerçekten kaliteli bir telefon üretmiş ama siyah rengi net veremiyor ve kasmalar yaşanıyor S4te o kadar dandik bi malzemeden yapılmış ki ne kadar iyi olursa olsun bu bi eleme sebebi ve s4 ün çoğu uygulamasında türkçe dil desteği yok . Htc one al geç iyi bir performans donanım dayanıklılık (alüminyum kasa ) kamerada lumilardan 1 sonraki sırada htc 2.likle var ve 4 çekirdek olmasına rağmen 8 çekirdekli samgungun hızı 1.6 ghz iken one ın 1.7 ghz ve hoparlörleri beast desteği alıyor ben olsam htc der geçerim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar şu anda xperia z kullanıcısıyım diğer telefonlar için yorum yapamam kullanmadım okumakla yada izlemekle kesin bir yargıya varmayın ama şunu soyliye bilirim xperia z one ve s4 un yanında ezik kalacağına inanmıyorum özellik olarak baya baya iyi kağıt üzerinde biraz geri kala bilir ama gereksiz özellikler işlemçi ve ramden kullandıgı bi fark yaratmıyo daha kasılma donmaya raslamadım oyunlarda da yeterince iyi daha donma piksel atlama olmadı s4de bildigim kadarıyla 1.6 ghz olarak geliyo türkiyeye bi fark yok kamerada baya baya ii s4 un o kadar ii olabilecegini düşünmüyorum iş sadece dokunmadan algılamasıysa xperia z de su altında video cekebiliyo herpsinin artıları eksikleri var çıkış sesi tatmin edici mükemmel değil s3 gibi gibi duyduguma göre şarkıdan şarkıyada değişiklik göstere bilir yoruma açık konu sonuçta s3le s4 u bana sorarsanaz fark yok gibi gibi kağıt üzerinde birkaç özellik onlarda güncellemeyle s3 e gelecek diye duydum benden bu kadar

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Müzik diyorsan kesinlikle S4'ten uzak dur ve HTC One'a yönel.