S4 aldım sorunlarım var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan qmero
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

qmero

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar birazdan KİES ile yeniden yükleme yapacağım hala devam ederse sizlere bildiririm.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

GT-I9500 başlatma durumuna getirmeyi desteklemiyor diye hata alıyorum. Ne yapmalıyım ?

Kilavuzer

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar birazdan KİES ile yeniden yükleme yapacağım hala devam ederse sizlere bildiririm.

GT-I9500 başlatma durumuna getirmeyi desteklemiyor diye hata alıyorum. Ne yapmalıyım ?

Kimileri Mobil'den anlamadıgımı düşünür ama çözümünü söyleyim.

Aşağıdaki adımları dener misin? Sonuçları paylaşırsanız tekrar yardımcı olmaya çalışırım.

1. PC'nizden KIES'i, tüm cihaz sürücülerini ve ilgili dosyaları kaldırın (uninstall yapıcaksınız.)
2. PC'nizi reboot edin.
3. Samsung'un sitesinden KIES'in en son versiyonunu indirip PC'nize kurun.
4. PC'nizi reboot edin.
5. Cihazınızın AYARLAR bölümünden USB DEBUGGING seçeniğini KAPATIN/SEÇİMİ KALDIRIN
6. PC'nizde KIES'i başlatın.
7. Cihazınızda USB bağlantısı için KIES MODU seçin.
8. USB kablosunu önce PC'ye ardında da cihazınıza takın.
9. KIES'in cihazınız için güncel en son sürücüleri yüklediğinden ve Sistem Çekmecesi (Sys-Tray) üzerinde "DONANIM KULLANIMA HAZIR" uyarısını gördüğünüzden emin olun.
10. Güncellemeyi tekrar kontrol edin.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Sanırım arkadaşın demek istediği şuydu.Ben milyarlar verip android telefon alıcam ve kullanamıycam.Kullanamadıktan sonra android almanın ne anlamı var.Giderim ios işletim sistemli ıphone alırım demek istiyor.
Anladık onu kardeşim de onun yeri burası değil sana da diyorum eğer o konuyu tartışmak istiyorsan ayrı konu aç ki arkadaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz burada. Bunu bir İphone taraftarı olarak söylüyorum.

Kilavuzer

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Anladık onu kardeşim de onun yeri burası değil sana da diyorum eğer o konuyu tartışmak istiyorsan ayrı konu aç ki arkadaşımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz burada. Bunu bir İphone taraftarı olarak söylüyorum.
Anladım.Yeni bir konuda tartışılır.Bir nevi konuyu baltalamak amacıyla geldiğini düşünüyorum.Yada post kasmak için...

qmero

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Bugün telefona wipe yaptım. Tamamen sıfırladım. Oyunlarda kasma sorununu denemek için Fifa'yı yükledim. Kasma olmadı. Daha sonra Minion Rush'u yükledim. Ama başlangıçta takılmalar oldu. Oyun devam ettiğinde bu kasmalar azaldı. Normal midir? TouchWizz önceki takılmalara göre azalmış gibi gözüküyor. Uygulama geçişlerinde takılıyor gibi geldi fakat eskisi kadar değil. Şimdi de Asphalt 8'i indiriyorum. Yükledikten sonra durumları paylaşırım. Acaba takılma, kasma sorunlarını önleyecek bir uygulama yok mu? Bu arada acaba telefon 1.6'lık işlemciyi değil de 1.2'lik işlemciyi kullanıyor olabilir mi? Bunu nasıl anlarız ?

Asphalt'ı yükledim. Biraz takılmalar oldu ancak çok rahatsız edici değil. Hiç takılmaması gerekmez mi ?

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Maalesef, telefonun yapabilecekleri bu kadar.Asphalt da kasması normal

qmero

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet,aynen öyle.Touchwiz eğer daha stabil olsaydı sıkı bir samsung fanboyu olurdum ama samsung'a touchwiz yakışmıyor.
Anlayamıyorum Samsung'u. O kadar para veriyoruz hadi oyunlarda kassın ama ana menüde kasma nedir ya ! Çok sinir bozucu bir durum.

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Anlayamıyorum Samsung'u. O kadar para veriyoruz hadi oyunlarda kassın ama ana menüde kasma nedir ya ! Çok sinir bozucu bir durum.

İşte bu yüzden nexus . Saf andoid kasması imkansız.Yerinde olsam telefonu satar nexus 5 alırım fazla zarar etmeden.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
son güncellemeyi yap. ben yaklaşık 10 aydır s4 kullanıyorum 2 güncelleme yaptım bir defa şarj girişi bozuldu garantiye gitti 2 günde geldi. rehbere girerken kasma sorunu vardı oda artık yok. cihazdan gayet memnunum. sendeki sıkıntı yazılımsal olabilir.

qmero

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Garantiye yollamayı düşünüyorum. Kaç günde geri gelir acaba ?

Kilavuzer

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Garantiye yollamayı düşünüyorum. Kaç günde geri gelir acaba ?

Malzeme değişecekse uzun sürede değişir.Garantiye götürdüğünüzde bile net bir süre veremezken bizim burdan net bir süre vermemiz malesef mümkün olmayabilir.

qmero

Asistan
Reaksiyon puanı
0
son güncellemeyi yap. ben yaklaşık 10 aydır s4 kullanıyorum 2 güncelleme yaptım bir defa şarj girişi bozuldu garantiye gitti 2 günde geldi. rehbere girerken kasma sorunu vardı oda artık yok. cihazdan gayet memnunum. sendeki sıkıntı yazılımsal olabilir.
Son güncellemeyi zaten yapmıştım.

Malzeme değişecekse uzun sürede değişir.Garantiye götürdüğünüzde bile net bir süre veremezken bizim burdan net bir süre vermemiz malesef mümkün olmayabilir.
Yarın yollayacağım inşallah kısa bir sürede gelir.

Kilavuzer

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Son güncellemeyi zaten yapmıştım.

Yarın yollayacağım inşallah kısa bir sürede gelir.

Umarım kısa sürede alırsın.Birde garantisiyle yaptırıcan anladıgım kadarıyla.Dikkat etmen bası hususlar var.Onlara dikkat et.

Kilavuzer

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Garantiye götürdüğün yer güvenilir olmasına dikkat et.Adamlar parça değişimi yaparken bu telefonun içini açıyorlar.Açarken bilmeyen kişiler bu vidalara zarar veriyor.Bu durumda garantide çıkıyor.Yada adamlar senin telefonundaki orjinal bazı parçaları alıp sahte çin malı,yan sanayi malları takabiliyorlar.Bunların hepsi başıma gelmiş olaylar.Vidayı zedeledikleri için 2. kez garantiye götürdüğünde vidalar zedelenmiş garanti kapsamında bakmadıklarını söyleyebiliyorlar.Tabi daha önce oraya götürdüğün belgeyi gösterince sorun olmuyor.Parça değişimi en kötüsü diyebilirim.Hiçbir şekilde anlamayabilirsin.Tavsiyem garanti kapsamında yapıcak bayilerin güvenilirliğe göre oraya götür.

qmero

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Garantiye götürdüğün yer güvenilir olmasına dikkat et.Adamlar parça değişimi yaparken bu telefonun içini açıyorlar.Açarken bilmeyen kişiler bu vidalara zarar veriyor.Bu durumda garantide çıkıyor.Yada adamlar senin telefonundaki orjinal bazı parçaları alıp sahte çin malı,yan sanayi malları takabiliyorlar.Bunların hepsi başıma gelmiş olaylar.Vidayı zedeledikleri için 2. kez garantiye götürdüğünde vidalar zedelenmiş garanti kapsamında bakmadıklarını söyleyebiliyorlar.Tabi daha önce oraya götürdüğün belgeyi gösterince sorun olmuyor.Parça değişimi en kötüsü diyebilirim.Hiçbir şekilde anlamayabilirsin.Tavsiyem garanti kapsamında yapıcak bayilerin güvenilirliğe göre oraya götür.
Güvenilirliğini nasıl anlayabiliriz ki ?

Kilavuzer

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Güvenilirliğini nasıl anlayabiliriz ki ?

Çok basit.Öncelikle garantiye götüreceğiniz bayinin Samsung'un yetkili bayisi olmasına dikkat edin.Ayrıca size verilen belgelerdende anlaşılmaktadır.Tabi birde size kalmış birşey.Zaten Samsung'un yetkili bayilerinde bu sorunlar olmaz.Fakat böyle küçük yerlerde genelde olabiliyor.

qmero

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok basit.Öncelikle garantiye götüreceğiniz bayinin Samsung'un yetkili bayisi olmasına dikkat edin.Ayrıca size verilen belgelerdende anlaşılmaktadır.Tabi birde size kalmış birşey.Zaten Samsung'un yetkili bayilerinde bu sorunlar olmaz.Fakat böyle küçük yerlerde genelde olabiliyor.
Teşekkürler söylediklerinizi dikkate alarak götüreceğim.

qmero

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar biraz geç oldu ama sizlere birkaç sorum daha olacak. Telefonu garantiye yollamadım. Bu aralar lazımdı da..
Sorum ise şu; Telefona Gta VC yükledim. Acaip kasma, takılma oldu. Bu takılmaları Vector, Real Boxing gibi oyunlarda da yaşadım. Bu normal mi ?

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Samsung'sa o kasmalar çok normal. Ben Galaxy Note III sahibi olupta rehber geç açılıyor diyenleri bilirim. Aynı parayı laptop'a ya da masaüstü PC'ye yatırsalar emin olun 2-3 yılın en iyi F/P bilgisayarını alırlar.

Kardeş Android'de kasma normal bir şey. Sırf kasmaları gidermek için Google sunduğu güncellemelerde her seferinde "Daha stabil" diye bir slogan kullanıyor. Android'in dandik kod yapısından kaynaklanıyor. Kasmalardan kurtulmak için telefon ne kadar pahalı ve güçlü olursa olsun arkaplanda çalışan bileşen bırakmamanız gerekiyor. Canlı duvar kağıdı, widgetler, Facebook-twitter gibi arkaplanda sürekli veri akışı sağlayan her şey cihazı kastırır (laptop ve masaüstü pc'lerde böyle bir dert yok zaten olması saçmalık!). En pahalı Android cihazı da kastırır en ucuzu da. Sadece Nexus bildiğim kadarıyla kasmıyor.

Sonuç olarak, garantiye gönderseniz dahi "Sorun tespit edilemedi" cevabını alma ihtimaliniz yüksek. Bu dönemde Android olarak ya en pahalı ve en son çıkan model telefon alacaksınız ya da tüm kasmalara razı olacaksınız.

E.Can

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hafız bende s4 kullanıyorum iki aydır en ufak bi kasma sorunu yaşamadım tel rootlu içinde 20gb uygulama var ona rağmen en ufak bi kasma yok sorun senin telde olabilir

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Knox sayacı olmasa bend root atardım da neysee :D