S4 4 Çekirdek Açılmıyor

qmero

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. S4 kullanıyorum. Bugün birşey farkettim. Antutu programında işlemci bölümü var. Oraya girdiğimde 4 tane core yazısı görüyorum. Ama sadece 2 core çalışıyor ve diger ikisinde sleep yazısı var. Gta VC açtığımda bile hala ikisinde sleep yazıyor. Güç tasarrufu açık değil. Bunları nasıl açabilirim ?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
çekerdeklerin hepsi aktif olmaz diye biliyorum anca çok zorlanınca hepsi açılıyor sanırım.

qmero

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Onu bende biliyorum ama gta zorlanmayacak bir oyun mu ? Yada Call Of Duty veya most wanted ?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Ben çekerdeklerin tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum fakat çekerdekler dediğimiz şu birden fazla işi aynı anda yapmamıza yarayan şey değilmi? zaten kendiniz diyorsunuz Sleep yazıyormuş yani çekerdekler uykudalar. Çalıştırıcaksınızda ne olucakki zaten? lütfen böyle ufak tefek şeylere takılmayın, telefon zorlandığında donma kasma yapıyorsa demekki telefonda bir problem vardır eğer yapmıyorsa herşey düzgün çalışıyordur.

qmero

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kasma var o yüzden buraya yazdım yoksa neden yazayım ki. Gta VC de kasıyor mesela.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Kasma var o yüzden buraya yazdım yoksa neden yazayım ki. Gta VC de kasıyor mesela.

s4'dün donanımını bilmiyorum ama çekerdekle olucak iş değil bu galiba. İp 5s kullanıyorum 2 çekerdek var 1 gb ram var neden benimki kasmıyor?. Klasik samsung işte.

qmero

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Telefonda sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü 4 çekirdek ve 2 gb ram ile kasmaması gerekir bence.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Telefonda sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü 4 çekirdek ve 2 gb ram ile kasmaması gerekir bence.

Telefon ısınıyormu? eğer ısınıyorsa sorun ısınmasından kaynaklıdır başkada bişi gelmiyor aklıma. Şu galaxy serisini oldum olalı hiç sevmemişimdir, note 2 note 3 alsanız cok daha iyidi her neyse eğer cok ısınıyorsa garantiye verin düzeltemezlerse aynı sorundan 3 kere yollayıp paranızı geriye iyade isteyin sonrada gidin farklı bir marka alın :P

qmero

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Telefon ısınıyormu? eğer ısınıyorsa sorun ısınmasından kaynaklıdır başkada bişi gelmiyor aklıma. Şu galaxy serisini oldum olalı hiç sevmemişimdir, note 2 note 3 alsanız cok daha iyidi her neyse eğer cok ısınıyorsa garantiye verin düzeltemezlerse aynı sorundan 3 kere yollayıp paranızı geriye iyade isteyin sonrada gidin farklı bir marka alın :P
Isınma sorunu var evet fazlaca ısınıyor. Bu arada 3 kere garantiye yollayınca para geri mi veriliyor ?

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Isınma sorunu var evet fazlaca ısınıyor. Bu arada 3 kere garantiye yollayınca para geri mi veriliyor ?
Kasmasının nedeni cihazın ısınmasıdır. Isınınca cihaz çekirdeklerini kapatır ve hızını düşürür. Böyle de olunca GTA gibi bir oyunu da oynamanız imkansız hale gelir. Bu arada ben 4 diye biliyorum.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
İp 5s kullanıyorum 2 çekerdek var 1 gb ram var neden benimki kasmıyor

Bro iPhone'da donanım 0 ki. Adamlar yazılım gidiyor. Yazılımları çok sağlam. Hem iPhone İOS kullanırken Samsung Android kullanıyor. Bu da iPhone'nun kasmamasını sağlıyor.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
kardeş sen bence ibr youtubeden karşılaştır antutu programlarından yada başka s4 den karşılaştır........olmassa kasma var diye servise ver bende s4 kullanıyorum fakat bendede sorun yok. oyunlarda kasma 0 telefonda sorun olabilir...

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Cpu-z programını indir ordan bak istersen cores 4+4 yazması lazım

bmw m3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardeşim yukarda arkadaşın belirttiği gibi ısınınca cıhaz kendini korumak için (işlemci yanmasın diye) çekirdeklerini kapatır ayrıca ayrıca 4çekirdek 2gbram olması onemli tabikide gpu da onemli gerçi powervr544 var ama belkide iyi optimize edememişlerdir

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Telefonda güç varda o gücü yönetecek adam akıllı bir yazılımı yok, kontrolsüz güç güç değildir :D yani samsung bana göre yaramaz :D

12kfy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir arkadaşım da s4 te 8 çekirdek var senin g2 yi ezer bu diyordu.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Bro iPhone'da donanım 0 ki. Adamlar yazılım gidiyor. Yazılımları çok sağlam. Hem iPhone İOS kullanırken Samsung Android kullanıyor. Bu da iPhone'nun kasmamasını sağlıyor.
yanlış biliyorsunuz iphonede donanım sıfır değil iphone 5s in 2 çekirdeği samsungun 4 çekirdeğiyle kapışır, samsung gibi gidip hazır almıyor kendi tasarım işlemcisini ürettiriyor ayrıca 64 bit arkadaşın telefonu o yüzden kasmıyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bir arkadaşım da s4 te 8 çekirdek var senin g2 yi ezer bu diyordu.
8 çekirdek var ama 4+4 şeklinde hepsini aynı anda çalıştıramıyor yeni bir güncellemeyle (littlebig) %10 kadar hız olarak arttırdı ama aynı anda çalışmasına imkan yok ya yüksek hızlı 4 tanesini yada orta hızda 4 tanesini çalıştırır.

Merhaba arkadaşlar. S4 kullanıyorum. Bugün birşey farkettim. Antutu programında işlemci bölümü var. Oraya girdiğimde 4 tane core yazısı görüyorum. Ama sadece 2 core çalışıyor ve diger ikisinde sleep yazısı var. Gta VC açtığımda bile hala ikisinde sleep yazıyor. Güç tasarrufu açık değil. Bunları nasıl açabilirim ?
oyun açarken cpu belli bir hızda çalışır önemli olan telefonun gpu'su oyundayken gpu aşırı çalışır işlemcinin hepsi çalışmayabilir.O yüzden sleep göstermiş olabilir.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Android'i iphone'a yükleyin nasıl felç oluyor görürsünüz

qmero

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O zaman sorun yok diyebilirim .

qmero

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yanlış biliyorsunuz iphonede donanım sıfır değil iphone 5s in 2 çekirdeği samsungun 4 çekirdeğiyle kapışır, samsung gibi gidip hazır almıyor kendi tasarım işlemcisini ürettiriyor ayrıca 64 bit arkadaşın telefonu o yüzden kasmıyor.

8 çekirdek var ama 4+4 şeklinde hepsini aynı anda çalıştıramıyor yeni bir güncellemeyle (littlebig) %10 kadar hız olarak arttırdı ama aynı anda çalışmasına imkan yok ya yüksek hızlı 4 tanesini yada orta hızda 4 tanesini çalıştırır.

oyun açarken cpu belli bir hızda çalışır önemli olan telefonun gpu'su oyundayken gpu aşırı çalışır işlemcinin hepsi çalışmayabilir.O yüzden sleep göstermiş olabilir.
Most Wanted da gram kasma yok ama Subway Surfers oyununda ara sıra takılmalar oluyor. Neden olur acaba ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bendede aynı olay oldu 2 çekirdek sleep yazıyordu atutu güncelleme yaptı şu an hepsi faal