Benim tam anlamı ile sorduğum soru bu değil yani sipariş olsun elden olsun bir malın rahatlıkla çin malı olduğu nerden anlaşılabilir
bir arkadaşımın tanıdı varmış 1100 tl ye satarım dedi biraz telefonda konuştuk falan adam beyaz kapaklıları 1150 e diğer renkleri 1050 den falan satarım dedi biraz araştırdım çin malı olanların üzerinde sanırım samsung falan yazmıyor yada böle aynı olmuyormuş.netten alırken zor anlarsın ama satın aldıkdan sonra uzerınde hangı ulkenın fabrıkasında yapıldıgı yazar zaten
bi kere samsung insanları kandırmaktan vazgeçsin 16 gblık s4 modelini yeni aldım hayal kırıklığına uğradım oyun yüklemede farkettim 16 gb diyor boş hafıza 5 gb 5 gb sistem dosyaları felanmış keşke 32 gblık versiyonu alsaydım 2 oyun yükledim 2 3 gb yer kapladı müzik filmde yüklesem 16 gb doldu gitti bile
bi kere samsung insanları kandırmaktan vazgeçsin 16 gblık s4 modelini yeni aldım hayal kırıklığına uğradım oyun yüklemede farkettim 16 gb diyor boş hafıza 5 gb 5 gb sistem dosyaları felanmış keşke 32 gblık versiyonu alsaydım 2 oyun yükledim 2 3 gb yer kapladı müzik filmde yüklesem 16 gb doldu gitti bile
Bunları soracağım ben bir bayisi olan birinden alacağım biraz tanış ama ne olursa olsun güvenmeden almamak lazım, imeisi nasıl sorgulanır kolaymıdır bunla ilgili ufak bir bilgi verirmisin.@aNTv kardeşim adamlar öyle çakma yapıyor ki bırak seni beni samsungun ceosunu kandırır görünüş açısından .Elden cihaz alacaksan yapacağın ilk iş kesinlikle imeisini kontrol etmek olsun adam kem küm ederse imei konusunda direk vazgeç ilk olarak imeisini kontrol et böylece ön bilgi sahibi olmuş olursun cihaz hakkında.Daha sonra zaten orjinal s3ü eline alıp kullandığında anlarsın fakat bilgim yok diyorsan internetten incelemelerini izleyip cihaza özgü özellikleride kontrol edebilirsin aklıma pek birşey gelmiyor en kötü ihtimal gerçekten güvendiğin adamı hiç tanımayan ama cihazlar hakkında bilgisi olan birini yanında götürmen
yani asıl demek istediğim şu olur adam'dan telefonu aldımda bi saniye kardeşim şunu bir açayım diyip.. bu çin malı al bunu deme gibi bir imkan yok mu. Özelliklerine vs. bakıp..@aNTv Benchmark uygulamaları var bunlardan anlaşılırVeya hiç anlaşılmıyorsa System configure gibi bir program vardı sistemin özelliklerini filan herşeyini yazıyor onu indirip bakarsın
![]()
İnternetten almayacağım bir bayi ile anlaştım adam buraya gelince satacak bana uygundan, ancak sadece sorum şu bende bir tane daha s3 var yani yan yana koysam anlayabilirim dimi orjinal ile çin malını.Benim bir telefonun çin malı olup olmadığını anlamam için elime almama bile gerek yok.Sadece bakmam yeterli.
Ben anlayamıyorum nasıl inanıyorsunuz, nasıl kanıyorsunuz bu dolandırıcalara !? Ben hiç anlamam diyorsanız o zaman aldığınız yere dikkat ediceksiniz.İnternet alemi binlerce çin malı telefonları gerçek diye satan dolandırıcılarla dolu.S3 zaten şuanda heryerde 1000-1200 lira arası.Dolandırıcıların ağına düşmek için uğraşmayın.Hepsiburada.com veya n11.com'da fiyatlar çok uygun.
TSK'daki gibi bir mantık vardır, giriş tarihinden itibaren 30 Ağustos'ta bir yaş atlıyordur merak etme...
Arama bölümünden *#0*# yapıp anlayabilirsinBunları soracağım ben bir bayisi olan birinden alacağım biraz tanış ama ne olursa olsun güvenmeden almamak lazım, imeisi nasıl sorgulanır kolaymıdır bunla ilgili ufak bir bilgi verirmisin.
yani asıl demek istediğim şu olur adam'dan telefonu aldımda bi saniye kardeşim şunu bir açayım diyip.. bu çin malı al bunu deme gibi bir imkan yok mu. Özelliklerine vs. bakıp..
İnternetten almayacağım bir bayi ile anlaştım adam buraya gelince satacak bana uygundan, ancak sadece sorum şu bende bir tane daha s3 var yani yan yana koysam anlayabilirim dimi orjinal ile çin malını.
Teşekkürler bunu yazınca napıyor acaba.Arama bölümünden *#0*# yapıp anlayabilirsin![]()
Adamlar bire bir aynısını yapmış imei numarasını bile düzeltebilirsiniz diyor.
Bunlarıda bakacağım birde bir şey soracağım bir bayi'nin çin malı telefon satma imkanı varmı dır acaba. ?Görünüm olarak aynı olabilir telefon. Ama telefonu açtığında ayarlar>hakkında ya gir orada telefon modeli ı9300 ise büyük ihtimalle orjinaldir. Birde imei yi internette devletin imei kontrol sitesi vardı oradan arat telefon modeli Samsung I9300 Galaxy S3 ise kesin orjinaldir.