S20 Video Sabitleme Sistemi

Bu konuyu okuyanlar

Sunseeker

Öğrenci
Katılım
27 Ekim 2021
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
42
Selamlar, Özer Eken, yeni üyeyim.

Cihazım Samsung Galaxy S20 (düz S20).

Cihazda video kamerayı açtığımda (4K 60fps tercih ederim) 2-3 dakika içinde görüntüde titremeler ve salınımlar başlıyor. Cihaz sallandıkça mercek de 1 saniye sonra sallanmayı taklit ediyor ve görüntü sallanıyor. Merceğin kendisi fiziksel olarak mı sallanıyor (OIS), yoksa yazılımsal temelli bir sallanma mı bilemiyorum. Kamera ayarlarındaki "Video Sabitleme"yi deaktif edince bu sallanma olmuyor. Fakat bu video sabitlemeyi deaktif ederek kullanmak da tatmin edici değil, OIS yeterli olmuyor stabilizasyonda. Bu durum, telefonu fabrika ayarlarına sıfırlayıp yeniden kurulum sonrası daha belirgin hasıl olmakta. Sebep ne olabilir, rastlayan var mıdır?

Ayrıca bu meseleden bağımsız olarak; çözünürlük ve fps ne olursa olsun, video kaydı yaparken cihazı sağa sola, yukarı aşşağı, çapraz yönlerde döndürürken (farklı yerleri çekerken yani) görüntüde dalgalanmalar, basamaklanmalar olmakta. Yani düz çizgide doğrusal görüntü yerine, hafif dalgalanmalar olmakta. Bu son söylediğim meseleye tüm samsunglarda şahit oldum. Iphone cihazlarda bu durum yok.

Bir de son olarak; Samsunglardaki bu "video sabitleme" türü bir opsiyon, ıphone cihazlarda yok. Her iki marka da zaten OIS sistemine sahip. Apple de olmayıp samsungta olan bu fazladan opsiyon tam olarak neye yarar? Neyin eksiğini dijital olarak takviye eder?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bahsettiğim durumun video kaydı.
 
Son düzenleme:

grbzz

Müdavim
Emektar
Katılım
28 Aralık 2018
Mesajlar
6,856
Reaksiyon puanı
9,769
Puanları
113
Buna mı benziyor?

 
Üst