Anket S20, S20 Plus Veya İphone Xr Arasında Kalsanız Hangisini Alırdınız?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rex1x
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangi telefon?

• S20

Kullanılan: 3 13.0%
  • S20 Plus

Kullanılan: 13 56.5%
  • İphone XR

Kullanılan: 7 30.4%

• Kullanılan toplam oy
    23

Rex1x

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Uzun yıllar kullanmak ve performansından memnun kalmak için listede ki telefonlardan birini kendinize alacak olsanız hangisini alırdınız?

Bazı kişiler 3 yıl sonra android işletim sistemine sahip olan s20 nin performansının düşeceğini söylüyor ve bu bile ios işletim sistemine sahip XR'ı seçmek için bir neden.

Siz olsanız ne alırdınız? Samsung'un Android telefonu ve Apple'ın ios telefonu arasında ki en büyük fark nedir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Realhas the Great

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,986
S 20 plus alırdım
Ekran, tasarım,kamera gibi şeylerde daha önde.

Xr çok eskidi yakın zamanda iPhone 13 çıkacak

Son düzenleme:

Möhlettin

Asistan
Reaksiyon puanı
99
Uzun yıllar kullanmak ve performansından memnun kalmak için listede ki telefonlardan birini kendinize alacak olsanız hangisini alırdınız?

Bazı kişiler 3 yıl sonra android işletim sistemine sahip olan s20 nin performansının düşeceğini söylüyor ve bu bile ios işletim sistemine sahip XR'ı seçmek için bir neden.

Siz olsanız ne alırdınız? Samsung'un Android telefonu ve Apple'ın ios telefonu arasında ki en büyük fark nedir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Xr alırdım.S20 lerdeki işlemcide ısınma ve batarya sorunu var.Bazı kişilerin yaptığı yoruma katılıyorum.Android cihazlar İphonelar kadar uzun ömürlü değil.

JawBone

Doçent
Reaksiyon puanı
612
Samsung'un S serisi uzun yıllar kullanılabiliyor aslında. Bu seri Samsung'un en elit serisi olduğu için uzun süreler kullanılacak şekilde tasarlanıyor. 4 yıldır S8 kullanan tanıdığım var. Benzer süre S7 Edge kullanmış tanıdığım var.

Reaksiyon puanı
10,327
Mukayesesi bile S20+'a hakarettir.
Çürük elma hastaları her zamanki gibi aynı teraneye devam.
Ben Note5 kullanıyorum, nerdeyse altı yıl oldu. Hala taş gibi.

Olive34

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Ben olsam S20 Plus alırdım. Samsung'un S serisi cihazları uzun ömürlü oluyor. Yeni OneUI arayüzü de akıcı bir deneyim sunuyor.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,958

Galaxy ace mi bu kardeşim ne performans düşmesi? yıllardır Android kullanırım hiç performans düşüşü yaşamadım sıkıldığım için veya evdekilere verip yeni cihaz almak için değişiklik yaptım.

XR bu cihazlar ile kıyaslama yapılacak bir telefon değil diye düşünüyorum.

Olive34

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Galaxy ace mi bu kardeşim ne performans düşmesi? yıllardır Android kullanırım hiç performans düşüşü yaşamadım sıkıldığım için veya evdekilere verip yeni cihaz almak için değişiklik yaptım.

Kesinlikle haklısınız. Elimdeki bir Android cihazı 3 yıl kullandıktan sonra anneme verdim. Hala performanslı çalışıyor telefon. Eskisi gibi Android cihazlarda aşırı bir performans düşmesi olmuyor. S3, S3 Mini, S4 zamanlarında olsaydık durum değişir. :)

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,958
Kesinlikle haklısınız. Elimdeki bir Android cihazı 3 yıl kullandıktan sonra anneme verdim. Hala performanslı çalışıyor telefon. Eskisi gibi Android cihazlarda aşırı bir performans düşmesi olmuyor. S3, S3 Mini, S4 zamanlarında olsaydık durum değişir. :)
Evet böyle bir kesim var bu algı devam ediyor, hayır ne kullandılar da böyle bir deneyim sahibi oldular merak ediyorum :) DNA işlenmiş gibi aktarılıyor herhalde

Möhlettin

Asistan
Reaksiyon puanı
99
Evet böyle bir kesim var bu algı devam ediyor, hayır ne kullandılar da böyle bir deneyim sahibi oldular merak ediyorum :) DNA işlenmiş gibi aktarılıyor herhalde
Android ile ios arasındaki en önemli fark uygulama akıcılığıdır.Android cihazlarda geçmişteki gibi 1 yılda yavaşlama olmayabilir ama uygulamalar işin içine girince ios bariz daha iyi.Sen Yaani adlı tarayıcıyı Android'de akıcı kullanamıyorsun.Tarayıcı kasıyor.İosda yağ gibi akıyor.Androidde kasan uygulama iosda yağ gibi akıyor.Bu yüzden android cihazlar ne kadar eskisine göre performanslı olsada uygulama kalitesinden dolayı parası olan İphone u tercih ediyor.

Olive34

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Android ile ios arasındaki en önemli fark uygulama akıcılığıdır.Android cihazlarda geçmişteki gibi 1 yılda yavaşlama olmayabilir ama uygulamalar işin içine girince ios bariz daha iyi.Sen Yaani adlı tarayıcıyı Android'de akıcı kullanamıyorsun.Tarayıcı kasıyor.İosda yağ gibi akıyor.Androidde kasan uygulama iosda yağ gibi akıyor.Bu yüzden android cihazlar ne kadar eskisine göre performanslı olsada uygulama kalitesinden dolayı parası olan İphone u tercih ediyor.
Bir mağazada iPhone 11'i deneyimledim. Tam ekran hareketleri çok akıcıydı. Aynısını Android'de yaptığımda çok az bir farkla takılma oluyor. Benim için çok büyük bir dert değil. iOS her halükarda daha stabil ve akıcı elbette. Android ise eskisi gibi yerden yere vurulacak gibi de değil yani. :) Android tarafında cihaza göre değişiyor performans. Hiç iPhone kullanmadığım için uzun ömürlü mü değil mi bilemem.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,958
Yaani adlı tarayıcıyı kullanmıyorum bilgim yok o konuda ama sosyal medya olsun banka uygulamaları olsun google uygulamaları olsun sorunsuz kullanıyorum. Bu zamana kadar akıcılık ile alakalı hiç sorun yaşamadım.

Möhlettin

Asistan
Reaksiyon puanı
99
Bir mağazada iPhone 11'i deneyimledim. Tam ekran hareketleri çok akıcıydı. Aynısını Android'de yaptığımda çok az bir farkla takılma oluyor. Benim için çok büyük bir dert değil. iOS her halükarda daha stabil ve akıcı elbette. Android ise eskisi gibi yerden yere vurulacak gibi de değil yani. :) Android tarafında cihaza göre değişiyor performans. Hiç iPhone kullanmadığım için uzun ömürlü mü değil mi bilemem.
Ben android amiral gemisi bir cihaz aldığınızda 1 yılda pert olur demiyorum.Bugün S21 aldın diyelim.S21 seni 4 yıl götürecekse İphone 12 6 yıl götürür.Burda en önemli unsur işlemci,uygulama kalitesi ve uygulama akıcılığıdır.Androidde akıcı çalışmayan uygulamalar çok fazla.İosda akıcı çalışmayan uygulama 1-2 tanedir.Hepsini geçtim Instagram storiese Fotoğraf veya video attığın zaman android cihazlarda kalite çok düşüyor.İosda böyle bir sorun yok.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,958
Ben android amiral gemisi bir cihaz aldığınızda 1 yılda pert olur demiyorum.Bugün S21 aldın diyelim.S21 seni 4 yıl götürecekse İphone 12 6 yıl götürür.Burda en önemli unsur işlemci,uygulama kalitesi ve uygulama akıcılığıdır.Androidde akıcı çalışmayan uygulamalar çok fazla.İosda akıcı çalışmayan uygulama 1-2 tanedir.Hepsini geçtim Instagram storiese Fotoğraf veya video attığın zaman android cihazlarda kalite çok düşüyor.İosda böyle bir sorun yok.
İçerik üreticisi isen instagram konusunda haklısın ancak normal kullanıcı için o kadar da dert edecek kadar kalite farkı olduğunu düşünmüyorum.

Rex1x

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12

Babam 2019 da a50 aldı şuan ciddi oranda performans düşüşü olmuş durumda bu nedenle tedirginim. Ayrıca j7 prime kullanıyorum 1 yıl önce oynayabildiğim oyunları şuan oynayamıyorum. Oyun benim için pek önemli değil ama performans benim için önemli. Ha bu arada babamın telefonunu sıfırladık sorun çözülmedi bu nedenle garantisi bitmeden teknik servise vermeyi düşünüyoruz. Ama haklısınız. dayım s6 edge modelini ilk çıktığından beri kullanıyor. Çok eski bir model olduğu için ara sıra kasma oluyor tabii ama telefonun yaşına göre performansı beni hayrete düşürdü.

Tabii bahsi geçen s20 samsungun amiral gemisi yani kötülememek lazım ancak apple da ios yazılımı ile öne çıkıyor. Ha bu arada bende j7 prime'ı neredeyse 4 yıldır kullanıyorum temmuzda tam 4 yıl olacak açıkçası memnunum sadece 2 yıl önce instagram daha stabil çalışırken şuan story bile atamıyorum çünkü kasıyor ama yine de bu bahsi geçen telefonlardan birini alacak olsam bile sosyal medyada çok aktif olarak resim ve story paylaşmam. Arada sırada herkes gibi arkadaşlar ve ailemle birlikte çekindiğim resimleri atarım o kadar.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639

S20 Plus işlemci dışında gerçekten çok güzel bir cihaz. Ama exynos 990 işlemcisi bütün güzelliğini bozuyor. Ben şuan yedek cihaz s8 kullanıyorum hala hızlı ve güzel çalışıyor fakat s20 nin exynos 990 versiyonu s8 kadar uzun ömürlü olacağını hiç sanmıyorum.iPhone XR performans olarak ve uzun ömürlülük açısından çok daha iyi bir cihaz.

enescmz

Asistan
Reaksiyon puanı
136

Kesinlikle S20 alırdım sebebi ise şu Samsung S serisine daha fazla önem veriyor yani o telefon modellerini uzun ömürlü yapıyor.(Teyzemden biliyorum S4ü 6 yıl kullandı :D)

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Samsung'un S serisi uzun yıllar kullanılabiliyor aslında. Bu seri Samsung'un en elit serisi olduğu için uzun süreler kullanılacak şekilde tasarlanıyor. 4 yıldır S8 kullanan tanıdığım var. Benzer süre S7 Edge kullanmış tanıdığım var.
Evet bende s8 kullanıyorum yedek cihaz olarak hala hızlı ve güzel cihaz. Fakat s20 serisinin exynos 990 kullanan versiyonları diğer s serileri kadar uzun ömürlü olmayacağını tahmin ediyorum. Eğer amiral gemisi bir samsung alınacaksa, uzun ömürlülük isteniyorsa Galaxy S21 serisine bakılmalı. Çünkü s21 serindeki exynos çok gelişti.

Son düzenleme:

Möhlettin

Asistan
Reaksiyon puanı
99
Kesinlikle S20 alırdım sebebi ise şu Samsung S serisine daha fazla önem veriyor yani o telefon modellerini uzun ömürlü yapıyor.(Teyzemden biliyorum S4ü 6 yıl kullandı :D)
S20 içindeki exynos işlemci ile seni memnun etmez.Isınma ve batarya sorunundan dolayı iade eden çok insan var.

Rex1x

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Evet bende s8 kullanıyorum yedek cihaz olarak hala hızlı ve güzel cihaz. Fakat s20 serisinin exynos 990 kullanan versiyonları diğer s serileri kadar uzun ömürlü olmayacağını tahmin ediyorum. Eğer amiral gemisi bir samsung alınacaksa, uzun ömürlülük isteniyorsa Galaxy S21 serisine bakılmalı. Çünkü s21 serindeki exynos çok gelişti
Eğer işlemci sıkıntı çıkarır diyorsanız hiç bulaşmayayım hocam çünkü cihazın garantisini ek ücret karşılığı uzatma planım yok ve garantisi bittikten sonra uğraşmak istemiyorum. Şuan 12. Sınıf öğrencisiyim ve habire telefon alamayacağım için üniversite bitene kadar hatta üniversite bittikten sonra dahi bir süre kullanmak istiyorum. Bizim aile şuana kadar hep samsung kullandı benim annem s5 kullanıyordu telefonu aldıktan 2 yıl sonra işlemcisi bozuldu ve 900 tl ücret istediler işlemciyi değiştirmek için ve telefonun değeri 1500 tl bile değildi. Anladığım kadarıyla işlemciler pahalı oluyor ve bahsettiğiniz işlemci cidden sıkıntılıysa bozulunca yüklü miktarlarda ücret ödeyerek değiştirmek istemiyorum. Neredeyse telefon ücreti kadar teknik servis ücreti istiyorlar. Anladığım kadarıyla apple ın telefonları kolay kolay teknik servis yüzü görmüyor yanlış mı biliyorum? Çünkü hâlâ 5s kullanan arkadaşlarım var ve sadece bataryasını değiştirmişler. Maalesef dediğiniz gibi de s21 alacak bütçem yok. Ortalama 6000 ila 6500 arası bütçem var. Bu 3 cihaz arasında kararsız kalmıştım

Möhlettin

Asistan
Reaksiyon puanı
99
Eğer işlemci sıkıntı çıkarır diyorsanız hiç bulaşmayayım hocam çünkü cihazın garantisini ek ücret karşılığı uzatma planım yok ve garantisi bittikten sonra uğraşmak istemiyorum. Şuan 12. Sınıf öğrencisiyim ve habire telefon alamayacağım için üniversite bitene kadar hatta üniversite bittikten sonra dahi bir süre kullanmak istiyorum. Bizim aile şuana kadar hep samsung kullandı benim annem s5 kullanıyordu telefonu aldıktan 2 yıl sonra işlemcisi bozuldu ve 900 tl ücret istediler işlemciyi değiştirmek için ve telefonun değeri 1500 tl bile değildi. Anladığım kadarıyla işlemciler pahalı oluyor ve bahsettiğiniz işlemci cidden sıkıntılıysa bozulunca yüklü miktarlarda ücret ödeyerek değiştirmek istemiyorum. Neredeyse telefon ücreti kadar teknik servis ücreti istiyorlar. Anladığım kadarıyla apple ın telefonları kolay kolay teknik servis yüzü görmüyor yanlış mı biliyorum? Çünkü hâlâ 5s kullanan arkadaşlarım var ve sadece bataryasını değiştirmişler. Maalesef dediğiniz gibi de s21 alacak bütçem yok. Ortalama 6000 ila 6500 arası bütçem var. Bu 3 cihaz arasında kararsız kalmıştım
Xr yada ikinci el İphone 11 almanı tavsiye ederim.Uzun kullanım için İphone dan şaşma.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Ben iPhone XR öneririm. S20 serisinin exynos 990 versiyonu çok fazla ısınıyor, fazla pil harcıyor ve performansı rakiplerinin 1 jenerasyon gerisinde.

Rex1x

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Ben iPhone XR öneririm. S20 serisinin exynos 990 versiyonu çok fazla ısınıyor, fazla pil harcıyor ve performansı rakiplerinin 1 jenerasyon gerisinde.
Xr yada ikinci el İphone 11 almanı tavsiye ederim.Uzun kullanım için İphone dan şaşma.
Hepinize çok teşekkürler. hangi rengi tavsiye edersiniz? Mağazada görmeden karar vermek zor geliyor ama kafam sarıya yattı gibi. Bu arada n11 cephaneteknoloji isimli satıcıdan almayı düşünüyorum n11 güvenilir mi platform olarak? Aslında hepsiburada üzerinden 18 hazirana kadar xr modeline özel 500 tl indirim kampanyam var ancak hepsiburada satıcılı ürünlerde geçerli ve maalesef şuan stok hiç yok. Stok Gelecek gibi de durmuyor geleceğini bilsem indirimle birlikte bir çok sey alabilirdim ama şuan n11 üzerinden 6400 fiyat etiketiyle anca telefonu alabiliyorum ve ekstra olarak para ekleyerek hızlı sarj alacağım.

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Eger bu kadar şanslıysam (bunların arasında kalacak paraya sahipsem)
S20 alırdım.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Hepinize çok teşekkürler. hangi rengi tavsiye edersiniz? Mağazada görmeden karar vermek zor geliyor ama kafam sarıya yattı gibi. Bu arada n11 cephaneteknoloji isimli satıcıdan almayı düşünüyorum n11 güvenilir mi platform olarak? Aslında hepsiburada üzerinden 18 hazirana kadar xr modeline özel 500 tl indirim kampanyam var ancak hepsiburada satıcılı ürünlerde geçerli ve maalesef şuan stok hiç yok. Stok Gelecek gibi de durmuyor geleceğini bilsem indirimle birlikte bir çok sey alabilirdim ama şuan n11 üzerinden 6400 fiyat etiketiyle anca telefonu alabiliyorum ve ekstra olarak para ekleyerek hızlı sarj alacağım.
Renk tercih meselesi. Ben tercih edecek olsam coral veya mavi rengini alırdım.

Möhlettin

Asistan
Reaksiyon puanı
99
Kırmızı rengini tavsiye ederim.

Son düzenleme: