• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

S10+ vs XS

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Froseth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
İnternette bi yığın video var parmak izi okuyucu çatır çutur çalışıyor zaten üstünde ekran koruyucuyla geliyor, diyorumki adamlar yüz tanıma için telefona gerekli donanımları koymamışlar sadece bulunsun diye yazılımsal olarak bişeyler yapmaya çalışmışlar kaldıki gün ışığında gayet iyi çalışıyor yetersiz kaldığı yerlerdede parmak izini kullanırsan sorun kalmaz zaten senin bu telefondan face ıd gibi çalışmasını beklemen hata, evet apple servisleri daha iyi olabilir ona laf yok ama kimse bana 4 yıl güncelleme alacak diye gelmesin o telefon 2 güncellemeden sonra ne hale gelecek bekleyip görmek istiyorum sonuç olarak s10+ gibi bi telefon varken ben gidipte xs almazdım
s8+ ve iphone 8 plus'a bakarsan anlarsın bence hangisi 2 sene sonra ne oluyormuş diye

Reaksiyon puanı
8,192
Kesinlikle XS öneririm. S9+ kullanıcısıydım yukarıda arkadaşın dediği gibi pil kapasitesi kağıt üzerinde başarılı ancak günlük kullanımda pil en fazla 4 saat ekran süresi veriyordu. O da en fazla ortalama 3 3 buçuk saat veriyordu. Sınıf arkadaşımda düz S10 modeli var o da ortalama 4 saat ekran süresi alıyor ve bu amiral gemisi cihaz için yetersiz kalıyor.

s8+ ve iphone 8 plus'a bakarsan anlarsın bence hangisi 2 sene sonra ne oluyormuş diye
Güzel bir karşılaştırma. Performans olarak farkı geçtim ikinci el piyasasında da 8 serisinin değerini hala kaybetmediğini görebilirsiniz.

EMRE YONAT

Dekan
Reaksiyon puanı
5,461
Videoda iPhone daha iyi ama fotoğrafta bir şey diyemem görecelidir o çünkü iPhone biraz daha doğal çekiyor. Samsung da renk falan bir şeylerle oynayıp insanların hoşuna gidecek fotoğraf çekmeye çabalıyor

Dostum güzellik modunu kapatırsan sorun yaşamazsın bu dediğin olayı Huawei cihazları daha berbat bir şekilde yapıyor!

Tttunahan

Profesör
Reaksiyon puanı
3,014
8 plusın rakibi note 8 dir şuan ikisinide ele alırsak note 8 ekran ve kamera olarak hala daha iyi düzeyde herangi bi performans kaybı söz konusu değil her ay düzenli olarak güvenlik güncellemesi alıyor

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
8 plusın rakibi note 8 dir şuan ikisinide ele alırsak note 8 ekran ve kamera olarak hala daha iyi düzeyde herangi bi performans kaybı söz konusu değil her ay düzenli olarak güvenlik güncellemesi alıyor
İkisi arasındaki değer kaybına bak. Biri hala güncelleme alıyor ve almaya da devam edecek. Diğeri sadece güvenlik güncellemesi. iPhone 8 plus videoda kesinlikle daha iyi. Fotoğraf göreceli. İşlemcisi daha iyi vesaire vesaire.

Tttunahan

Profesör
Reaksiyon puanı
3,014
İkisi arasındaki değer kaybına bak. Biri hala güncelleme alıyor ve almaya da devam edecek. Diğeri sadece güvenlik güncellemesi. iPhone 8 plus videoda kesinlikle daha iyi. Fotoğraf göreceli. İşlemcisi daha iyi vesaire vesaire.
Telefonun fiyatı düşmeyince iyimi oluyor anlamıyorum ben bide bunu çıkarmışsınız herkes 2.el telefon alım satımı yapmıyor sıfır telefon alan bi yığın insan var sen 4000 tl ye note 8 varken gidipte 6000 e 8 plus önerirsen karşındakini enayi yerine koymuş olursun şu değer kaybı kafasından bi çıkın artık. Aramızda kim bi telefonu 4 5 sene kullanıyor toplasan 10 kişiden 3 kişi anca çıkar yani o (muhteşem) güncellemelerin bi anlamı kalmıyor 2 yıl ve 1 yıl da güvenlik güncellemesi normal bi kullanıcı için yeterli bi süre.Evet 8 plus gündüz gözüyle daha iyi video çekiyor renkleri daha iyi alıyor ama düşük ışık ve ois te note 8 daha başarılı fotoğrafta gündüz çekimleri göreceli düşük ışıkta note 8 gömer .8 plusın en büyük artısı işlemci ve stereo hoparlör .

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Telefonun fiyatı düşmeyince iyimi oluyor anlamıyorum ben bide bunu çıkarmışsınız herkes 2.el telefon alım satımı yapmıyor sıfır telefon alan bi yığın insan var sen 4000 tl ye note 8 varken gidipte 6000 e 8 plus önerirsen karşındakini enayi yerine koymuş olursun şu değer kaybı kafasından bi çıkın artık. Aramızda kim bi telefonu 4 5 sene kullanıyor toplasan 10 kişiden 3 kişi anca çıkar yani o (muhteşem) güncellemelerin bi anlamı kalmıyor 2 yıl ve 1 yıl da güvenlik güncellemesi normal bi kullanıcı için yeterli bi süre.Evet 8 plus gündüz gözüyle daha iyi video çekiyor renkleri daha iyi alıyor ama düşük ışık ve ois te note 8 daha başarılı fotoğrafta gündüz çekimleri göreceli düşük ışıkta note 8 gömer .8 plusın en büyük artısı işlemci ve stereo hoparlör .
Fanboyluk Araştırma Merkezi'ne görünün bir ara.

Tttunahan

Profesör
Reaksiyon puanı
3,014
Fanboyluk Araştırma Merkezi'ne görünün bir ara.
Konuştun konuştun diyecek bişey bulamayınca fanboy yazdıklarımın hiçbiri mantıksız şeyler değil sen farklı açıdan değerlendiriyosun ben farklı açıdan gel gelelim sen s10+ gibi bi telefonu hiçe sayan bi insansın seni götürmek lazım o merkeze

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Konuştun konuştun diyecek bişey bulamayınca fanboy yazdıklarımın hiçbiri mantıksız şeyler değil sen s10+ gibi bi telefonu hiçe sayan bi insansın seni götürmek lazım o merkeze
Hayır söylediklerinizde mantıklı bir şey bulamadığım için yanıt vermek istemedim.

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Evet kesinlikle öyle olmuştur
Peki yanıt vereyim. Videosu gün ışığında güzel dediğiniz S10+ ile video çekmek istedim. Sabitleyici açtım. Yakınlaştırma yapamadım. Sabitleyici kapattım. Video salıncağa döndü ve yakınlaştırma yaptığımda renkler bozuldu saçma sapan bir hal aldı. Sonradan öğrendim ki 60 fps video çekerken diğer lensleri kapatıyormuş ve geçişlerde ise donma yapıyormuş. XS'te böyle bir durum yok. Mükemmel çekiyor. İşlemcisi de daha iyi. Bataryası da kendi kullanımımda daha iyi. Yukarıda bahsettiğim tonlarca örnek. İkinci el pazarı vs vs. Ama siz fanboyluğa devam edin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki yanıt vereyim. Videosu gün ışığında güzel dediğiniz S10+ ile video çekmek istedim. Sabitleyici açtım. Yakınlaştırma yapamadım. Sabitleyici kapattım. Video salıncağa döndü ve yakınlaştırma yaptığımda renkler bozuldu saçma sapan bir hal aldı. Sonradan öğrendim ki 60 fps video çekerken diğer lensleri kapatıyormuş ve geçişlerde ise donma yapıyormuş. XS'te böyle bir durum yok. Mükemmel çekiyor. İşlemcisi de daha iyi. Bataryası da kendi kullanımımda daha iyi. Yukarıda bahsettiğim tonlarca örnek. İkinci el pazarı vs vs. Ama siz fanboyluğa devam edin.
5 yıl kullanım konusuna gelecek olursak tanıdığım bir çok kişide 6s var. Yukarıda bir arkadaşta da varmış. 5S bile kullanan var. İnsanlar sürekli telefon değişecek güçte değil günümüz Türkiyesinde. Ayrıca bu konuyu açan arkadaş da iOS işletim sistemine alışmış biri olduğunu belirtmiş. Bunca şeye rağmen hâla S10+ diyorsanız ben size fanboy derim kusura bakmayın.

Reaksiyon puanı
8,192
2. El yönü gayet önemli bir faktör. Telefonu aldın diyelim ileride de nakite sıkıştın veya işin gereği kullanman gereken bir uygulama telefonuna uyumlu değildir satarsın ve eline ne kadar çok para geçerse o kadar iyidir. Ayrıca telefon alan çoğu kişi uzun süre kullanıyor. Şu an bile 6 , 6S , Galaxy S6 , Note 5 gibi cihazları kullanan bir sürü kişi var.

S9 kullanırken yüz tanımadan hiç memnun değildim. Gece karanlıkta tanımıyordu, gündüz güneş altında tanımıyordu. Parmak izide sıkıntılıydı. Sensörü el terlemesinden tozdan vs etkilenip sık sık okumamazlık yapıyordu ve çoğu kez kilidi açmak için şifre girmem gerekiyordu ve bu bana vakit kaybettiriyordu. Face iD li Xr a geçtikten sonra dünya varmış dedim. Her ışık koşulunda anında tanıyor abi hiç ikiletmiyor. Kilit açmak için hiç birşey yapmana gerek yok. Telefonu cebinden çıkar, ekrana dokun ve yukarı kaydır. Bitti. Sanki kilit yokmuş gibi.
Tam benim sorunumu anlatan yorum bu. Gece telefonu açarken parmağım kesik iken yüz tanıma kullanıyordum hem parlaklığı fulluyor hem de çok zor tanıyordu. Sürekli desen giriyordum cihaza. Parmak izi de abartmıyorum arkadaşımın Redmi Note 7 model cihazından daha yavaştı. Tamam yavaş olabilir 1 saniye falan diyebilirsiniz ama birisi orta segment bir cihaz diğeri ise Samsung'un yılda 1 model duyurduğu amiral gemi serisi. Samsung ne zaman Apple gibi yüz tanıma sensörü koyar o zaman sorunsuz bir şekilde kullanılabilir bence.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
892
6000e cidden alınmaz ama ikinci el alacak olsam ikisini de almam note 9 alırım

EMRE YONAT

Dekan
Reaksiyon puanı
5,461
kapatıyorum. İki cihazı yanyana koyunca farkediyorsun hangisinin doğal hangisinin yapma olduğunu.

Merak ettim hangi cihaz ile karşılaştırdınız da bu tanıya vardınız bana bir açıklar mısınız?
Bir de eklemek istedim başkalarından duyduğunuz şeyleri papağan gibi tekrar etmenin bir alemi yok.

Sparrowhawk_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Hangisi daha iyi? Telefonun şarjı 1 günü çıkarsın, dizi, film izlerken ekranı iyi olsun, donmasın benim için yeterlidir. Uzun süredir iOS kullanıyorum alışmışken iOS mu gitsem yoksa değişiklikmi yapsam acaba?
Tabi ki de XS alın derim çünkü Androin tarafında şöyle bir handikap olacak. Sürekli yeni birşeyler gelişiyor ve maalesef aldığınız cihazın değeri Max. 1,5 yıl yerinde kalabiliyor. Bu bakımdan Iphone daha mantıklı ki zaten halihazırda kullanmış olduğunuz bir işletim sistemi. Kapasite durumuna gelecek olursak eğer ki fotoğraf ve video arşiviniz çok ise bu işinizi rahatlıkla görecektir. Yani kapasite için ekstra telefona para bayılmak mantıksız ;) .

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Merak ettim hangi cihaz ile karşılaştırdınız da bu tanıya vardınız bana bir açıklar mısınız?
Bir de eklemek istedim başkalarından duyduğunuz şeyleri papağan gibi tekrar etmenin bir alemi yok.
kendi kullanımım bunlar papağanlık değil bu. S10+ ve XR karşılaştırmasında bu kanıya vardım. 11 Pro Max ile karşılaştırdım. Onda da aynı sonucu aldım.

EMRE YONAT

Dekan
Reaksiyon puanı
5,461
kendi kullanımım bunlar papağanlık değil bu. S10+ ve XR karşılaştırmasında bu kanıya vardım. 11 Pro Max ile karşılaştırdım. Onda da aynı sonucu aldım.

Komiksin cidden İphone 11 Pro Max Samsung dan aldığı paneli kullanıyor.
Bu yüzden daha fazla uzatmayacağım, Ve tek yaptığınız sadece papağanlık bunu bir düşünün isterseniz!
Bir konu ile alakalı yeterli bilgiye sahip değilseniz yorum yapmayın lütfen...

Hangisi daha iyi? Telefonun şarjı 1 günü çıkarsın, dizi, film izlerken ekranı iyi olsun, donmasın benim için yeterlidir. Uzun süredir iOS kullanıyorum alışmışken iOS mu gitsem yoksa değişiklikmi yapsam acaba?

Şarj ve ekran kalitesi istiyorsanız S10+ almanızı tavsiye ederim :) ama İOS kullandığınızı yazmışsınız Xs yerine bütçenizi yükseltip İphone 11 Pro Max almanızı tavsiye ederim :)

Son düzenleme:

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Komiksin cidden İphone 11 Pro Max Samsung dan aldığı paneli kullanıyor.
Bu yüzden daha fazla uzatmayacağım, Ve tek yaptığınız sadece papağanlık bunu bir düşünün isterseniz!
Bir konu ile alakalı yeterli bilgiye sahip değilseniz yorum yapmayın lütfen...

Şarj ve ekran kalitesi istiyorsanız S10+ almanızı tavsiye ederim :) ama İOS kullandığınızı yazmışsınız Xs yerine bütçenizi yükseltip İphone 11 Pro Max almanızı tavsiye ederim :)
paneli kastetmiyorum bay akıllı. Kamera uygulamasının yazılımından bahsediyorum. Samsung yazılımı yapaylık katıyor diyorum. Hani kamera uygulaması var ya orda fotoğraf falan çekiliyor. Orayı kastediyorum. Siz de tam anlamadan yorum yapmayın bence :)

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
geçişlerde ise donma yapıyormuş. XS'te böyle bir durum yok. Mükemmel çekiyor. Bataryası da kendi kullanımımda daha iyi. Yukarıda bahsettiğim tonlarca örnek.
Bunca şeye rağmen hâla S10+ diyorsanız ben size fanboy derim kusura bakmayın.
?.

cihangirkanat05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
yüzde 1 milyon xs al
samsung telefonlarda 1 yıl geçince pil ölüyor

EMRE YONAT

Dekan
Reaksiyon puanı
5,461
paneli kastetmiyorum bay akıllı. Kamera uygulamasının yazılımından bahsediyorum. Samsung yazılımı yapaylık katıyor diyorum. Hani kamera uygulaması var ya orda fotoğraf falan çekiliyor. Orayı kastediyorum. Siz de tam anlamadan yorum yapmayın bence :)

Anlamadan yorum yapan sensin bu iki cihaz dan da çektiğin resimleri bilgisayardan karşılaştır.
Daha sonra tartışalım, kimin yapay foto çektiğini.
Apple kamera yazılımı konusunda başarılı zaten buna bir sözüm yok bay ukala.

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Anlamadan yorum yapan sensin bu iki cihaz dan da çektiğin resimleri bilgisayardan karşılaştır.
Daha sonra tartışalım, kimin yapay foto çektiğini.
Ekran demiyorum ekran.Kamera yazılımından bahsediyorum.

Son düzenleyen moderatör:

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379

Ekli dosyalar

• E3D1E9F4-BED3-44CB-B4DB-7765F388096F.jpeg
    E3D1E9F4-BED3-44CB-B4DB-7765F388096F.jpeg
    75.5 KB · Görüntüleme: 153