S10 Plusmu S10 Lite mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan despotr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
İşlemci verimliliği ve batarya önemliyse S10 Lite, geri kalan her konuda S10 Plus.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Arkadaşlar çok kararsız kaldım
2 yıl kullanır çöpe atar,yeni cihaza geçerim, Exynosun berbat batarya yönetimi sorun olmaz diyorsan S10 plus; Ben cihazı en az 4 yıl kullanmak istiyorum,batarya performansı çok iyi olsun,her oyunu sorunsuz oynamak istiyorum diyorsan S10 lite al geç.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Uzun ömürlülük açısından S10+ çünkü amiral gemisi cihaz.
Bahsettiğin S10 plus exynos 9820 li ise kusura bakmada ömrü 2 yıl.855 li S10 plus tan bahsediyorsan bak ona lafım yok.

• Beğen
Reactions: bwr

LalaPapa

Asistan
Reaksiyon puanı
117
Abartıldığı kadar kötü değil exynos işlemci bilgin olsun. Bende note 10 var 3400 mah nerdeyse bir gün çıkartıyor. Ki deli gibi kullanırım ben normalde. Ama Samsung un yaptığı terbiyesizlik sonrası millet exynos u baya gömüyor(sinirden). Ya snapdragon artık 3 gün falan çıkartıyor tek şarjla yada milletin abarttığıyla uzaktan yakından alakası yok.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Abartıldığı kadar kötü değil exynos işlemci bilgin olsun. Bende note 10 var 3400 mah nerdeyse bir gün çıkartıyor. Ki deli gibi kullanırım ben normalde. Ama Samsung un yaptığı terbiyesizlik sonrası millet exynos u baya gömüyor(sinirden). Ya snapdragon artık 3 gün falan çıkartıyor tek şarjla yada milletin abarttığıyla uzaktan yakından alakası yok.
Note 10 da mobil veride 1 gün kullan sonra yorumunu yap.Exynos lu Samsung cihazları beklemede çok pil tüketimi yapıyor.Exynos işlemcilerin ömrü 3 ile 3,5 yıl.Exynos 9820 li S10 plus 2 yaşına girmek üzere.Şurda 2 yıl performanslı çalışır ondan sonra çöp olur.

• Beğen

bwr

Doçent
Reaksiyon puanı
758
Hocam SD855'li S10+ ile S10 Lite karşılaştırılabilir ama Exynos'lu olan versiyon ile karşılaştırmak mantıklı değil zaten.

LalaPapa

Asistan
Reaksiyon puanı
117
Note 10 da mobil veride 1 gün kullan sonra yorumunu yap.Exynos lu Samsung cihazları beklemede çok pil tüketimi yapıyor.Exynos işlemcilerin ömrü 3 ile 3,5 yıl.Exynos 9820 li S10 plus 2 yaşına girmek üzere.Şurda 2 yıl performanslı çalışır ondan sonra çöp olur.
Sağolasın. Olur bi deneyeyim ondan sonra yorum yapayım... Ben sana tavsiye vereyim karşındaki insana direk “kullanda öyle yorum yap” tarzı konuşmaya girme az saygılı ol, medeni ol.

Bundan önce de s8+ kullandım 2 sene. Memnundum ne batarya ne başka bi sorunu yoktu. Note 10 çok hoş geldi değiştirdim.

Bekleme de tüketim yapıyor evet. Ama 3400 mah tan bahsediyoruz. Akşamı rahatlıkla çıkartıyor. Ki ben air pods la her gün müzikte dinliyorum gear S3 de hep bağlı. Şuanda yüzde 30 şarjı var hala. Gerek wifi gerek bluetooth gerek mobil veri sürekli zaten açık. Açık olması haricinde bluetooth hep bağlı zaten. S10+ da 4100 mah var. Muhtemelen bir günü çıkartır. Hızlı şarj özelliğide var koymaz yani.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Sağolasın. Olur bi deneyeyim ondan sonra yorum yapayım... Ben sana tavsiye vereyim karşındaki insana direk “kullanda öyle yorum yap” tarzı konuşmaya girme az saygılı ol, medeni ol.

Bundan önce de s8+ kullandım 2 sene. Memnundum ne batarya ne başka bi sorunu yoktu. Note 10 çok hoş geldi değiştirdim.

Bekleme de tüketim yapıyor evet. Ama 3400 mah tan bahsediyoruz. Akşamı rahatlıkla çıkartıyor. Ki ben air pods la her gün müzikte dinliyorum gear S3 de hep bağlı. Şuanda yüzde 30 şarjı var hala. Gerek wifi gerek bluetooth gerek mobil veri sürekli zaten açık. Açık olması haricinde bluetooth hep bağlı zaten. S10+ da 4100 mah var. Muhtemelen bir günü çıkartır. Hızlı şarj özelliğide var koymaz yani.
Yazdıklarımda amacım sana saygısızlık yapmak değildi.Bende Exynos 9810 lu S9 plus 4 ay kullandım.Kullandığım S9 plus wifi kullanımında günü çıkartıyordu ama mobil veride pil su gibi gidiyordu.Birde beklemede ki pil tüketiminden dolayı daha fazla dayanamayıp cihazı elden çıkarmak zorunda kaldım.Eğer farkında olmadan seni rencide ettiysem kusura bakma.Burada benim olayım birilerini aşağılamak değil insanlara memnun olacağı ürün kullanmalarını sağlamak.İyi forumlar.

LalaPapa

Asistan
Reaksiyon puanı
117
Yazdıklarımda amacım sana saygısızlık yapmak değildi.Bende Exynos 9810 lu S9 plus 4 ay kullandım.Kullandığım S9 plus wifi kullanımında günü çıkartıyordu ama mobil veride pil su gibi gidiyordu.Birde beklemede ki pil tüketiminden dolayı daha fazla dayanamayıp cihazı elden çıkarmak zorunda kaldım.Eğer farkında olmadan seni rencide ettiysem kusura bakma.Burada benim olayım birilerini aşağılamak değil insanlara memnun olacağı ürün kullanmalarını sağlamak.İyi forumlar.
Estağfirullah. Yazı duygusuz bir iletişim aracı olduğu için bi anda bana sert geldi. Ben yanlış anlamışım ve bu naif cevabından dolayı teşekkür ederim ve özür dilerim.

Şöyleki en azından ben note 10 dan memnunum. O kadar da kayıp olmuyor açıkcası. Memnunum yani ve telefonda ciddi vakit geçiren bir insanım. Günü çıkartacağını düşünüyorum s10+ ı. Ve s10 lite ı pek beğenmedim. Plastik kasa vs.

bwr

Doçent
Reaksiyon puanı
758
Hocam amiral gemisi deneyimi için S10 Plus daha iyidir.

İşlemci dışında tabii ki.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Hocam amiral gemisi deneyimi için S10 Plus daha iyidir.

İşlemci dışında tabii ki.
S10 plus genel olarak özelliklere bakıldığında daha iyi bir cihaz ama 2 yaşına girecek olması ve Exynos 9820 nin berbat batarya performansı insanı düşündürüyor.

despotr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Evet bu yuzxen karamsarim plus 5200 lite 5900 lira

2 yıl kullanır çöpe atar,yeni cihaza geçerim, Exynosun berbat batarya yönetimi sorun olmaz diyorsan S10 plus; Ben cihazı en az 4 yıl kullanmak istiyorum,batarya performansı çok iyi olsun,her oyunu sorunsuz oynamak istiyorum diyorsan S10 lite al geç.

Bahsettiğin S10 plus exynos 9820 li ise kusura bakmada ömrü 2 yıl.855 li S10 plus tan bahsediyorsan bak ona lafım yok.
Abi performans oyun pil uzun omurde lite daha iyiyse plusta yokmu bunar

Demin baskasi uzun omurluluk icin s10 lite sedi abi kafayi yicem gerçekten

Son düzenleme:
  • Beğen

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Evet bu yuzxen karamsarim plus 5200 lite 5900 lira

Abi performans oyun pil uzun omurde lite daha iyiyse plusta yokmu bunar

Güzel kardeşim iki tane S10 plus var: 1-Exynos 9820 li 2- Snapdragon 855 li Exynos lu olanın yazılımı ve kas gücü uzun vadede Snapdragon kadar iyi değil.S10 plus alacaksan bulunduğun yerde araştırıp Snapdragonlu almaya çalışacaksın.Snapdragonlu S10 plus bulamıyorsan S10 lite al geç.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Adı üstünde LİTE model aynı sınıfın PLUS olanından daha iyidir değil mi ?

Hem paran cebinde kalsın hemde daha fazla donanım almak için ben açık ara S10+ diyorum. S10 lite al diyenler işlemci ile kafayı bozmuş herşeyi işlemci sanan insanlar.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Adı üstünde LİTE model aynı sınıfın PLUS olanından daha iyidir değil mi ?

Hem paran cebinde kalsın hemde daha fazla donanım almak için ben açık ara S10+ diyorum. S10 lite al diyenler işlemci ile kafayı bozmuş herşeyi işlemci sanan insanlar.
Önerdiğin cihaz 4 ay sonra 2 yaşına girecek.Adama 2 yıl ömrü olan cihazı önerip sırf ismi lite diye Bataryası ve ömrü daha uzun cihazı alma diyorsun.Sen ve bu forumdaki S10 plus takıntısına anlam veremiyorum.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Önerdiğin cihaz 4 ay sonra 2 yaşına girecek.Adama 2 yıl ömrü olan cihazı önerip sırf ismi lite diye Bataryası ve ömrü daha uzun cihazı alma diyorsun.Sen ve bu forumdaki S10 plus takıntısına anlam veremiyorum.

Normal bir kullanıcıya rahat daha 4-5 sene gider S10+ gibi bir telefon. Uzaya mekik yollamayacan sonuçta o telefonla anlamsız herşeyi İşlemciye odaklamanızı anlamıyorum asıl ben ekran kalitesi ses kalitesi su geçirmeme daha iyi çekim gücü indirme kapasitesi vb bir sürü özelliği daha sağlam premium olma arkası plasitk olmama gibi etkenlere bakmıyonuz körlmesine İŞLEMCİDE İŞLEMCİ diyorsunuz.

Millet 2000 bin TL lik telefon alıp 3 sene kullanıyorda S10+ gibi bir telefona 1-2 sene çöp olacak diyebiliyorsunuz ya pess yani...

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
Normal bir kullanıcıya rahat daha 4-5 sene gider S10+ gibi bir telefon. Uzaya mekik yollamayacan sonuçta o telefonla anlamsız herşeyi İşlemciye odaklamanızı anlamıyorum asıl ben ekran kalitesi ses kalitesi su geçirmeme daha iyi çekim gücü indirme kapasitesi vb bir sürü özelliği daha sağlam premium olma arkası plasitk olmama gibi etkenlere bakmıyonuz körlmesine İŞLEMCİDE İŞLEMCİ diyorsunuz.

Millet 2000 bin TL lik telefon alıp 3 sene kullanıyorda S10+ gibi bir telefona 1-2 sene çöp olacak diyebiliyorsunuz ya pess yani...
Sen eski kafalısın belli, üzülerek söylüyorum kullandığın her teknolojik alet her geçen gün eskiyor.

S10+ .

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Sen eski kafalısın belli, üzülerek söylüyorum kullandığın her teknolojik alet her geçen gün eskiyor.

Eskimediğini iddia eden mi var ? Ben teknolojik üründe Verdiğim para aldığım fayda hesabına bakarım. FİYAT / PERFORMANS oranı önemli.

Ama işlemcisi daha iyi deyip diğer hiçbir şeye bakmayan insanlar var forumda. Oyun oynamayan orta yaş üstü birisinin İşlemci ile ne işi olur telefonda ?
Suya Toza tam dayanım daha önemli bence.
Ses kalitesi daha önemli bence.
Ekran kalitesi daha önemli bence.
3.5 jack girişi daha önemli bence.
Kamera performansı
Telefon boyutları ve malzeme kalitesi.
Premium his flan daha önemli bence.

Ayrıca sen eski kafalısın deyip seninde S10+ önermen efsane...

Ben şöyle örnek vereyim. 1.5 TSİ POLO ile 1.4 TSİ Passat 'ı karşılaştırıyozu. İnatla bazıları ama bunun motoru 1.5 abi 10 begir daha fazla deyip diğer hiçbir artısına bakmıyorlar Passat'ın. Körlemesine işlemciye kitlenip ama bu daha hızlı gider kafasındalar halen.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
516
Eskimediğini iddia eden mi var ? Ben teknolojik üründe Verdiğim para aldığım fayda hesabına bakarım. FİYAT / PERFORMANS oranı önemli.

Ama işlemcisi daha iyi deyip diğer hiçbir şeye bakmayan insanlar var forumda. Oyun oynamayan orta yaş üstü birisinin İşlemci ile ne işi olur telefonda ?
Suya Toza tam dayanım daha önemli bence.
Ses kalitesi daha önemli bence.
Ekran kalitesi daha önemli bence.
3.5 jack girişi daha önemli bence.
Kamera performansı
Telefon boyutları ve malzeme kalitesi.
Premium his flan daha önemli bence.

Ayrıca sen eski kafalısın deyip seninde S10+ önermen efsane...

Ben şöyle örnek vereyim. 1.5 TSİ POLO ile 1.4 TSİ Passat 'ı karşılaştırıyozu. İnatla bazıları ama bunun motoru 1.5 abi 10 begir daha fazla deyip diğer hiçbir artısına bakmıyorlar Passat'ın. Körlemesine işlemciye kitlenip ama bu daha hızlı gider kafasındalar halen.
Ben o kadar para vermişken amiral gemisi alsın dedim. Neyse dolar olmuş 7.75 bir kaç seneye ,takoz gibi telefonları kıyaslayıp hangisini alalım deriz heralde.

despotr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Kafayi yicektim simdi iyice yedim bu arada oyun oynamam demedim oyunda oynarim son kez belirtin tek cumleyle plus mu lite mı

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Hiç telefondan anlamayan birisi bile yoldan geçen sorsan S10 LİTE mı yoksa S10+ mı diye Lite diyen çıkar mı acaba merak ediyorum.

Şurda kağıt üsttüdeki farklara bike baksan yetecektir. Canlı S10 lite modelini gördün mü ? Boyut olarak anlamsız büyük ve arkası palstik ön camıda dayanıksız. Tek artısı İşlemcisi diğer çoğu konuda S10+ açık ara önde.
Kablosuz şarj suya toza dayanım streeo hoparlör ultra çekim ve indirme gücü gibi premium donanımlarda var S10+ ta bu arada.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Hersey oyun sosyal medya film uzun ömür ve pil
O zaman şöyle söyleyeyim.

Batarya,ekran boyutu ve oyun performansında s10 lite daha iyi (saçma gelebilir ama öyle). Belki de S10 plus’tan 1 yıl daha fazla güncelleme alabilir (1 android güncellemesi)

Diğer konularda S10 plus daha üstün. (Ekran paneli,hoparlörü,kamerası,malzeme kalitesi,kulaklık girişinin bulunması vs.) S10 Lite’taki plastik arkası camın aksine kırılmaz olsa da S10 plus’ın malzeme kalitesi daha iyi,daha premium hissi veriyor.

Hangi faktörler sana göre daha önemliyse onu seç :)

despotr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36

Batarya,ekran boyutu ve oyun performansında s10 lite daha iyi (saçma gelebilir ama öyle). Belki de S10 plus’tan 1 yıl daha fazla güncelleme alabilir (1 android güncellemesi)

Diğer konularda S10 plus daha üstün. (Ekran paneli,hoparlörü,kamerası,malzeme kalitesi,kulaklık girişinin bulunması vs.) S10 Lite’taki plastik arkası camın aksine kırılmaz olsa da S10 plus’ın malzeme kalitesi daha iyi,daha premium hissi veriyor.

Eeee Lite da kulaklık girisi yoksa nasıl yapcaz aga sürekli sarj sürekli AirPods mu

Ve senin kanaatince hangisini alirdin benim isteklerim dogrultusunda

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Eeee Lite da kulaklık girisi yoksa nasıl yapcaz aga sürekli sarj sürekli AirPods mu
Ya öyle,ya da dönüştürücü kullanmakla olacak.

Ve senin kanaatince hangisini alirdin benim isteklerim dogrultusunda
Hangi önceliklerini daha çok önemsediğini falan bilmiyorum. Bundan dolayı kesin bir kararım yok ama bence s10 plusa daha yakın olursun gibime geldi.