S10 Plusmu S10 Lite mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan despotr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

despotr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
a50 yi nerdeyse hep mobil veride kullandım ve ona rağmen 1 günü çıkartıyordu. S10 plus da boşta sabaha kadar %5 şarj harcıyor ve 7/24 konum ve bluetooth açık ekran paralıklığıda en kısık da değil.
Bak buda ilginç arkadaşlar ne dicek merak ettim yanlış anlamayın anladığımdan degil anlasamam konu açmam bugün almadım hala bu konuyu takip ediyorum

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Bak buda ilginç arkadaşlar ne dicek merak ettim yanlış anlamayın anladığımdan degil anlasamam konu açmam bugün almadım hala bu konuyu takip ediyorum

Diyeceği belli olsun İşlemcisi Snapdragon olan daha iyidir. Bu ÇÖP diyecek :D

Not: Bu arada Çeşitli sitelerde 3 gün indirim var Hepsiburada'da flanda. O indirimler bitti mi telefon fiyatları zamlanacaktır elini çabuk tut.
5299 TL olan S10+ 5499 TL olacaktır. Aynı şekilde 5799 TL olan Lite 5999 TL olur.

despotr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Diyeceği belli olsun İşlemcisi Snapdragon olan daha iyidir. Bu ÇÖP diyecek :D

Not: Bu arada Çeşitli sitelerde 3 gün indirim var Hepsiburada'da flanda. O indirimler bitti mi telefon fiyatları zamlanacaktır elini çabuk tut.
5299 TL olan S10+ 5499 TL olacaktır. Aynı şekilde 5799 TL olan Lite 5999 TL olur.
Aslına bakarsan hocam kredi cektim onaylancak yarin heralde telefon taksitigle ayni faiz orani kargo beklemek istemiyorum gidip direkt bi magazadan almak istiyorim nereyi tavsiye edersiniz

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Hocam ben Exynosun berbat batarya yönetiminden dolayı ya Snapdragonlu Samsung yada Apple alır keyfime bakardım.Tabiki tercih senin.İyi forumlar.

umit4421

Profesör
Reaksiyon puanı
1,114
Aslına bakarsan hocam kredi cektim onaylancak yarin heralde telefon taksitigle ayni faiz orani kargo beklemek istemiyorum gidip direkt bi magazadan almak istiyorim nereyi tavsiye edersiniz
S10 lite' ı bilmem ama s10 plus hiç bir mağazada yok olsada 6k nın üstüne para isterler. Hepsiburada üzerin alın bi aksilik olmazsa 1 günde geliyor.

despotr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
S10 lite' ı bilmem ama s10 plus hiç bir mağazada yok olsada 6k nın üstüne para isterler. Hepsiburada üzerin alın bi aksilik olmazsa 1 günde geliyor.
Hocam bankaya hesabi yeni actim kartim elimde degil o yüzden

Reaksiyon puanı
6,371
herhalde eyxnos u kötüle diye para vermişler. Arkadaşa göre snp 855 antutudan 450k alıyor eyxnos 300k alıyormuş gibi konuşuyor.
Exynos 990 kötü denilince ısınma yok ısınma yok diye bağırıyordu. Sonra bir anda gerçekleri gördü galiba, exynos 990 kötü falan demeye başladı.

Son düzenleme:

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Önceden dediklerinizi inkar ederek gerçekleri yanlış yansıtmayın lütfen.
Ben ne yazdığımı hatırlıyorum.Exynos 990 da gündelik kullanımda throttle olayının herkeste olmadığını iddia ettim.Bu forumda Exynos 990 lı Note 20 ultra kullanan şahıs cihazının sadece ilk gün ısındığını ilk günden sonra cihazında ısınma yada throttle denilen olayın olmadığını söyledi.Bu forumda S20 kullananlarda throttle olmadığını sadece batarya performansının kötü olduğunu söylediler.Exynos 990 lı cihazlardaki throttle olayı yazılımsal bir olay.Ben yazdıklarımın arkasındayım.Araştırıp,bilgi birikimimle,mantığımla yorum yapıyorum.Senin gibi sallayıp kendimi tatmin etmek için değil.

Reaksiyon puanı
6,371
Ben ne yazdığımı hatırlıyorum.Exynos 990 da gündelik kullanımda throttle olayının herkeste olmadığını iddia ettim.Bu forumda Exynos 990 lı Note 20 ultra kullanan şahıs cihazının sadece ilk gün ısındığını ilk günden sonra cihazında ısınma yada throttle denilen olayın olmadığını söyledi.Bu forumda S20 kullananlarda throttle olmadığını sadece batarya performansının kötü olduğunu söylediler.Exynos 990 daki throttle olayı yazılımsal bir olay.Ben yazdıklarımın arkasındayım.Araştırıp,bilgi birikimimle,mantığımla yorum yapıyorum.Senin gibi sallayıp kendimi tatmin etmek için değil.
İlk günden herkes ısınma yok diyor. 2-3 ay sonra görülür ısınma. Öyle kutudan çıkınca ısınmıyorsa ısınmaz bu diye bir şey yok. Abimde ki S9 bile işlemci konusunda gayet memnun ediyor abimi ki öyle sadece mesaj yazıp not tutan biri değil, ama siz 9810'dan daha başarılı 9820'yi gömmek için elinizden geleni ardınıza koymadınız. Kullanıcısı diye 1 haftadır kullanan kişilere biz de sormayı biliyoruz, ama ilk 1 hafta zaten bir şey olmadığı için şahsen ben sizin gibi sadece kullanıcısında bilgi aldım demek için 1 haftalık kullanıcıya sorup cihazı taçlandırmaya çalışmıyorum. Ben yaklaşık 2-3 ay sonra bir çok S20 kullanıcısına sordum. Samsung'u savunmak için konuşmuş olmayayım diye. Hiç biri de "Isınma yok" demedi. Özellikle de telefonla konuşurken aşırı aşırı ısındığını söylediler. Odak sorununda da bahseden kişi çok oldu (Odak sorunundan bahsedenler S20 Ultra kullanıcısıydı).

Kısacası biz de kullanıcılarına sormuyor değiliz. Öyledir, şöyledir diye tahmin yürütmüyoruz.

990'da ısınma çok yok, aslında sadece birazcık ısınıyor ama 9820 alınmaz, ömrü aşırı kısa ve verem edecek bir işlemci sizin dediklerinize göre.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
İlk günden herkes ısınma yok diyor. 2-3 ay sonra görülür ısınma. Öyle kutudan çıkınca ısınmıyorsa ısınmaz bu diye bir şey yok. Abimde ki S9 bile işlemci konusunda gayet memnun ediyor abimi ki öyle sadece mesaj yazıp not tutan biri değil, ama siz 9810'dan daha başarılı 9820'yi gömmek için elinizden geleni ardınıza koymadınız. Kullanıcısı diye 1 haftadır kullanan kişilere biz de sormayı biliyoruz, ama ilk 1 hafta zaten bir şey olmadığı için şahsen ben sizin gibi sadece kullanıcısında bilgi aldım demek için 1 haftalık kullanıcıya sorup cihazı taçlandırmaya çalışmıyorum. Ben yaklaşık 2-3 ay sonra bir çok S20 kullanıcısına sordum. Samsung'u savunmak için konuşmuş olmayayım diye. Hiç biri de "Isınma yok" demedi. Özellikle de telefonla konuşurken aşırı aşırı ısındığını söylediler. Odak sorununda da bahseden kişi çok oldu (Odak sorunundan bahsedenler S20 Ultra kullanıcısıydı).

Kısacası biz de kullanıcılarına sormuyor değiliz. Öyledir, şöyledir diye tahmin yürütmüyoruz.

990'da ısınma çok yok, aslında sadece birazcık ısınıyor ama 9820 alınmaz, ömrü aşırı kısa ve verem edecek bir işlemci sizin dediklerinize göre.
Sen şunu anlamıyorsun. Exynos işlemciler 9810 ve öncesinde sadece batarya yönetiminin kötü olması sorunu vardı. 9820 ve sonrasında ekstra sorunlar var. 9820 li S10 ve 9825 li Note 10 larda şebeke sorunu var. Bugün Turkcell exynos uyumsuzluğu yüzünden S10, S10 Plus, Note 10 ve Note 10 plus kullanıp mağdur olan bir sürü insan var. Exynos 990 bunlardan beter. 2 yaşına girecek ve 1,5 yılda dünyanın güncellemesini almasına rağmen hala sorunları devam eden 9820 işlemciye sahip S10 Plus ı önermememde ben bir tuhaflık görmüyorum. Bugün bir kullanıcı 5000 TL yi batarya yönetimi kötü, şebeke problemi olan (kronik değil) bir işlemciye verip mağdur olması sana mantıklı geliyormu? Exynos 9810 lu S9 plus ı 4 ay kullandım. Elden çıkarmamda iki unsur ağır bastı: 1-Edge ekrandan dolayı jelatin oturmaması bunun yüzünden 3 sefer ekran jelatini alıp 150 TL masraf yaptım 2-Cihazın boştayken aşırı pil tüketmesi umarım anlatabilmişimdir. Birde forumları takip ediyor, yorumları okuyorum.990 daki ısınma olayının çözümü olduğu söyleniyor. Yedek alıp Hard reset atıp temiz kurulum yapıldığında throttle olayı artık olmuyormuş.(Donanım haber forumdakilerin iddası)

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Hangisinde karar kıldınız?

Ekto02

Profesör
Reaksiyon puanı
1,330
Sen şunu anlamıyorsun. Exynos işlemciler 9810 ve öncesinde sadece batarya yönetiminin kötü olması sorunu vardı. 9820 ve sonrasında ekstra sorunlar var. 9820 li S10 ve 9825 li Note 10 larda şebeke sorunu var. Bugün Turkcell exynos uyumsuzluğu yüzünden S10, S10 Plus, Note 10 ve Note 10 plus kullanıp mağdur olan bir sürü insan var. Exynos 990 bunlardan beter. 2 yaşına girecek ve 1,5 yılda dünyanın güncellemesini almasına rağmen hala sorunları devam eden 9820 işlemciye sahip S10 Plus ı önermememde ben bir tuhaflık görmüyorum. Bugün bir kullanıcı 5000 TL yi batarya yönetimi kötü, şebeke problemi olan (kronik değil) bir işlemciye verip mağdur olması sana mantıklı geliyormu? Exynos 9810 lu S9 plus ı 4 ay kullandım. Elden çıkarmamda iki unsur ağır bastı: 1-Edge ekrandan dolayı jelatin oturmaması bunun yüzünden 3 sefer ekran jelatini alıp 150 TL masraf yaptım 2-Cihazın boştayken aşırı pil tüketmesi umarım anlatabilmişimdir. Birde forumları takip ediyor, yorumları okuyorum.990 daki ısınma olayının çözümü olduğu söyleniyor. Yedek alıp Hard reset atıp temiz kurulum yapıldığında throttle olayı artık olmuyormuş.(Donanım haber forumdakilerin iddası)
Şebeke Demişken O Konuda Benimde Problemlerim Var Türk Telekom Hattım Evde 0-1 Diş Çekiyor Dışarda Bile 3 Diş Alabiliyorum Nadiren 4 Diş Turkcell Denemedim Ama Vodafone Hattı Full Çekiyor.

Reaksiyon puanı
10,315
Note 10 da mobil veride 1 gün kullan sonra yorumunu yap.Exynos lu Samsung cihazları beklemede çok pil tüketimi yapıyor.Exynos işlemcilerin ömrü 3 ile 3,5 yıl.Exynos 9820 li S10 plus 2 yaşına girmek üzere.Şurda 2 yıl performanslı çalışır ondan sonra çöp olur.
Yahu arkadaş 5 yıldır Exynos'lu Note5 kullanıyorum, hala canavar gibi çalışıyor. Bu gömme işine, çöpe atma işine ne kadar da meraklısınız, anlamıyorum.

S10+ bir amiral gemisidir ve tasarımı en mükemmel telefondur. Nokta!

despotr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Hangisinde karar kıldınız?
Bugün servisteyken abinin biriyle muhabbet ettim telefoncu dükkanı varmış s10 plus önerdi ama ben hala şüpheliyim s10 lite kayacak gibiyim

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
@despotr hangi modeli seçtin? Merak ettim doğrusu :)

Aldıysan şimdiden hayırlı olsun. Umarım deneyimlerinizi bize de aktarırsınız ;)

S10+ bir amiral gemisidir ve tasarımı en mükemmel telefondur. Nokta!
Tasarım kısmı senin düşüncen ve böyle kesin konuşmanı doğru bulmuyorum. Tüm mobil cihazlar gibi S10 serisi de herkesi tatmin edecek bir tasarıma sahip değil. Bazılarımız pop up kamera tercih eder,bazılarımız da düz ekran tercih eder vs...

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Bugün servisteyken abinin biriyle muhabbet ettim telefoncu dükkanı varmış s10 plus önerdi ama ben hala şüpheliyim s10 lite kayacak gibiyim
S10 Lite daha uzun ömürlü bir cihaz hem yazılım hem donanım açısından. Eğer malzeme kalitesi ve ekran konularına takılmazsanız Lite almak artık daha mantıklı geliyor bana.

Ekto02

Profesör
Reaksiyon puanı
1,330
S10 Lite daha uzun ömürlü bir cihaz hem yazılım hem donanım açısından. Eğer malzeme kalitesi ve ekran konularına takılmazsanız Lite almak artık daha mantıklı geliyor bana.
Zamaninda S10+ Alırken Bende Lite Modeli Aklımdan Geçirmedim Değil Almayı Düşünüyordum Fakat Almadım Zira Bir Telefonda Premium Hissi Benim İçin Önemli Olduğundan Ve Lite Alırsam Bunu Gözden Çıkartmam Gerektiği İçin Almadım Malesef Ama Evet Lite Teknik Ve Yazilimsal Anlamda Ömrü Daha Uzun Bir Cihaz

despotr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Hocam demir kullansak nolue plastik kulansak nolur kasik cataldada aynı durum is görüyor lite da biraz daha dikkatli olmak lazım tabi kararım S10 Lite deneyimlerimi aktarıcam

umit4421

Profesör
Reaksiyon puanı
1,114
s10 lite çok sık güncelleme almıyor onu diyim sadece 1 android güncellemesi fazla alıcak

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Hocam demir kullansak nolue plastik kulansak nolur kasik cataldada aynı durum is görüyor lite da biraz daha dikkatli olmak lazım tabi kararım S10 Lite deneyimlerimi aktarıcam
O zaman şimdiden hayırlısı olsun diyelim. Aldıktan sonra da deneyimlerinizi bize aktarırsınız müteşekkir oluruz :)

s10 lite çok sık güncelleme almıyor onu diyim sadece 1 android güncellemesi fazla alıcak
SD işlemcili olduğu için Exynos'a göre daha geç alıyor güncellemeleri ama eninde sonunda geliyor.

despotr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Android ne sıkıntılı ismis ya bi ara a71 dusunuyodum ama ne alırsam alayim 3 guncelleme en fazla diyosunuz yada 2 bu sacma degilmi

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Android ne sıkıntılı ismis ya bi ara a71 dusunuyodum ama ne alırsam alayim 3 guncelleme en fazla diyosunuz yada 2 bu sacma degilmi
Android kanadı bu şekilde ama 3 yıl (aslında 4 yıl, son yıl güvenlik yamaları alıyorsunuz) bence gayet yeterli bir rakam. Çok güncelleme sunmak da bir marifet değil, önemli olan sağlıklı güncellemeler sunmak.

Ekto02

Profesör
Reaksiyon puanı
1,330
Android kanadı bu şekilde ama 3 yıl (aslında 4 yıl, son yıl güvenlik yamaları alıyorsunuz) bence gayet yeterli bir rakam. Çok güncelleme sunmak da bir marifet değil, önemli olan sağlıklı güncellemeler sunmak.
Ya Güncelleme Bahane Kullanıcılar Çoğu Forumda Geliştirici Desteği Alabiliyor J7 2016 Lar Android 6 Da Desteģi Kesildi Hala Android 10 Rom Sunuluyor Yani Onlarda Hikaye Guncellemeyi Kafasina Koyan Android De Her Türlü Yapıyor

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Ya Güncelleme Bahane Kullanıcılar Çoğu Forumda Geliştirici Desteği Alabiliyor J7 2016 Lar Android 6 Da Desteģi Kesildi Hala Android 10 Rom Sunuluyor Yani Onlarda Hikaye Guncellemeyi Kafasina Koyan Android De Her Türlü Yapıyor
Tabii işin bir de o boyutu var. Android özgür yapılı olduğu için istediğin sürüme anında geçebiliyorsun.

Ekto02

Profesör
Reaksiyon puanı
1,330
Tabii işin bir de o boyutu var. Android özgür yapılı olduğu için istediğin sürüme anında geçebiliyorsun.
Burda Bana Göre Önemli Olan Donanım Cihazın Sürümü Değil Hocam Zaten Cihazın Donanımı Kaldırdığı Sürece İstenilen Sürüme İstenilen Anda Geçiliyor Sürümün Önemi Yok Sizin Düşünceniz Nedir Bu Konuda?

Dipnot : Geçtim Sürümü S10 Serisine Ya Artık Geliştirici Desteği İle MIUI 12 Bile Kurulabiliyor :D